16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Alex 18.7.2006 20:39

Jedna poznámka: není to tak dávno, co v Kosovu skoro žádní Albánci nebyli.

Poměrně rychle imigrací a množením ale přečíslili tamější Srby. Analogicky v Jižní Africe původně nebyli vůbec žádní černoši, ale Křováci (to nejsou černoši!), posléze vytlačení Búry do pouště, ti zase Angličany, a pak po pronikání černochů ze severu a jejich rychlém množení najednou z toho byla černošská země (snad během 100 let, nebo tak nějak), kde chudáci černoši byli utlačováni hrstkou bílých. Je to složitý.

ahasver 18.7.2006 19:47

Re: tak pane Doležale...

Doufám, že se neurazíte, když Vás nazvu příteli patpongu, protože do přesně cítím jako Vy. Trochu mne však irituje, že celá ta slátanina je publikována s laskavým svolením autora. Snad bych mu doporučil, aby příště ten souhlas raději nevydal.

patpong 18.7.2006 18:59

tak pane Doležale...

...dnes spíše slabé. Spíš velmi slabé. Pár vašich ohraných písniček, několik důvěrně známých myšlenkových stereotypů. Vašich stereotypů. A to vás docela rád čtu. Pořád to říkám. Tahle země není kompatibilní se saharskými vedry, sténá příroda, obyvatelstvo se tiše zapařuje, no a vy jste napsal tento komentář. Škoda.

Tomas 18.7.2006 18:30

Politika za penize obcanu-na veky

Co je Paroubek vedi vsichni, co jsou novinari?

kirast 18.7.2006 17:27

Re: Nechuť k dohodě, chuť po moci.

Obávám se, že čas pracuje pro ty, kteří byli obviněni. Až dojde na vyšetřování, asi se zjistí, že důkazový materiál už byl skartován nebo se ztratil. Pak bude moci být premiérem kdokoliv.

like minded 18.7.2006 16:19

Re: Nechuť k dohodě, chuť po moci.

Mate pravdu a pan Dolezal ji podle me ma take v mnoha vecech, je povzbudive, ze nekteri lide neleni a vyslovi nazor k tzv. izraelsko-palestinskemu-libanonskemu-hizballahovskemu- syrskemu- iranskemu konfliktu a navic jsou schopni pojmenovat veci pravym jmenem. Dekuji za prispevky pana Dolezala, vazim si jeho nazoru, a to nejen proto, ze najde cas je pregnantne formulovat. I vas blog me potesil. Preji hodne uspechu.  

pecka 18.7.2006 16:15

Re: Jo jasně, Češi, Slováci a Poláci

No, Šedovousi, já to vidím v praxi - Polák s Čechem, když nejde o plkámí v hospodě, si při dojednávání obchodní nebo výrobní spolupráce radši vsadí na tu angličtinu. Že aby si byli jisti, co ten druhý míní. U toho piva se to snadno vysvětlí třeba dvakrát, ale v pracovní tématice je lepší mít jistotu.

Na druhé straně překládat do češtiny anglické maily, co psal Polák, to je taky chuťovka, bez které bych se obešla. A té jistoty zase kolikrát ubývá ;-)

Martin 18.7.2006 15:22

Autore, máte na stará kolena i jiné ambice než rozeštvávát lidi?

Pete Brich 18.7.2006 14:22

Re: Nechuť k dohodě, chuť po moci.

Nedivte se. Vždyť jim jde o tepláky, některým i o život. Mafie neodpouští.

PB

Pete Brich 18.7.2006 14:13

Tak to zas máte kliku!

Představte si, že by Vás čáp posadil do modrého hnízda!!;-D;-D;-D

PB

Jindřich 18.7.2006 14:00

nadávku "pánové" nevynalezl Klaus

Již před ním ji neobyčejně hojně využíval i Vladimír Iljič Uljanov (Lenin)

Jenda 18.7.2006 13:59

Re: přiznejme si, že role Václava Klause

Dokud nebudem mit predsedu patlamentu tak novyho premiera mit nemuzem.

Jenda 18.7.2006 13:57

Re: Re: Jestli si ODS chce ještě jednou zopakovat Klausovy chyby z jeho mocenského kartelu se Zemanem, zvaného "opoziční smlouva", asi jí v tom voliči nezabrání.

Predcasny volby jsou nejrozumnejsi reseni. Nevite nekdo jak dlouho musi poslanci naseho patlamentu volit predsedu aby bylo mozne je rozpustit a vypsat reparat? Nejlip tak aby se to stihlo najednou se senatem a obcemi.

A tentokrat by doufam doslo EDum a podobnym, ze svoji ucasti v parlamentnich volbach tak akorat nahravaji stranam z opacne casti spektra.

Martin 18.7.2006 13:49

Ten Lukáš Jelínek

je divnej. Vždycky jsem si myslel, že je to kryptokomunista, a von je komouš zářivě zjevnej.

vk 18.7.2006 13:48

limitovane zdroje izraele - co si autor pichnul

izrael je militantni stat s nejvetsim vojenskym vyzkumem na svete - to nemluvim o velmi velmi uzke spolupraci s USA- jak by ne, kdyz ovladam, tak ridim i vyzkumne vojenske projekty - maji zbrane HN PRVNIHO nikoli jen obranneho utoku

reknete nejakou zbran na neverici a oni ji urcite maji ..

tohle nepsal uvedeny autor, protoze preci jen tak hloupy neni

Jenda 18.7.2006 13:36

Re: Já jen takovou úvahu,

Dokud neskonci ustavujici schuze poslanecke snemovny tak ho oficialne poverit NEMUZE!

A ustavujici schuze nemuze skoncit dokud nezvoli predsedu.

Jenda 18.7.2006 13:33

Re: Je jakási naděje, že kdyby byl svědka místo toho jednoduše zavraždil, vyškrtnutí by neušel.

No jiste i pan Dolezal chape, ze ta nadeje je opravdu mala.

Čágo 18.7.2006 13:27

Re: přiznejme si, že role Václava Klause

Je to vskutku zajímavá spekulace, že jediný kdo ji chce (i když to nikdy neřekl, pouze připustil, že i toto řešení je možné) je Václav Klaus. Ono je jinak dost zajímavé, že jeden novinář nebo TV moderátor ap., aby byli zajímaví (a mělo to náboj senzačnosti) mírně překroutí autentická vyjádření kohokoliv a pak se z toho stane pro mnohé pravda a papouškují a papouškují... Tady je asi jen jedna možnost - pokud to jde podívat se na reálný záznam nebo na skutečně najít solidní informaci ještě bez zásahu médií. To je bohužel mnohdy velmi velmi těžké, bohužel. Pro novináře spíše platí musí to zaujmout a tak tu stačí něco přidat tu vysvětlit po svém, hlavně, že to zaujme a prodávají se noviny a TV NovaRv

ahasver 18.7.2006 13:23

Re: přiznejme si, že role Václava Klause

Na první pohled sice vypadá jako prvnička, která sice neví co chce, ale nepřestane, dokud toho nedosáhne.  Druhý pohled však, pokud mu modrá slza z oka skápne, poví vše!

petrs51 18.7.2006 13:21

Nechuť k dohodě, chuť po moci.

příspěvek

pooh 18.7.2006 13:15

přiznejme si, že role Václava Klause

v povolebních jednáních začíná být krapet záhadná. Nikdo neví, co chce, nikdo neví, co udělá. Proč ještě nemáme premiéra? Teorie BD vypadají občas šíleně, ale co když má stařík pravdu? NIKDO nechce velkou koalici - nechce ji ODS, nechce ji ČSSD, nectějí ji samozřejmě malé strany, nechtějí ji voliči modří ani oranžoví ani rudí - jediný, kdo ji chce, je VK a pan Bééééém. Není to fakt nikomu ani trochu divný?

Spoléhám na kraje a regiony - modří budou raději chtít volby a tím zatnou svému čestnému vůdci konečně tipec. Jinak nic proti VK, v obleku vypadá pěkně a při kladení věnců důstojně.

ahasver 18.7.2006 13:05

Re: Nestojí to za reakci.

Souhlasím, kdy už na Doležala někdo konečně hodí síť!!

Šedovous 18.7.2006 12:57

Ó nikoliv, jaká úleva,

že aspoň nejbližší okolí není sbírka blbců.....

Ivan 18.7.2006 12:48

Nestojí to za reakci.

Taková snůška propagandistických žvástů nestojí za rozbor.

Ivan 18.7.2006 12:42

Re: Re: Ale,ale!

Úroveň oněch "nezapatlaných" si můžu denně ověřovat v praxi (technické). Je to bída a utrpení. Úroveň vysokých škol (myslím tím skutečné vysoké školy, ne nějakou filosofii nebo s ní spojené výuky podvodníků a šejdířů) byla v minulém režimu přinejmenším o třídu lepší.  Taky o techniky starší generace je velký zájem. Na proslulosti značky Czechoslovakia ve světě mají nemalý podíl a proslulost v Africe nebo Asii není žádnou hanbou, mnohé "západní" firmy o ni marně usilují. To ovšem nenávistí se zalykající Doležal, který sám v životě nic nevytvořil a byl celý život placen jen za štvaní (tak že nakonec i zvuk jeho hlasu dostal příznačný nádech), nemůže pochopit.

Pete Brich 18.7.2006 12:14

To Vás lituji, Šedovousi.

Takový smutný život.;-(

PB

Fatman68 18.7.2006 12:08

Re: Jestli si ODS chce ještě jednou zopakovat Klausovy chyby z jeho mocenského kartelu se Zemanem, zvaného "opoziční smlouva", asi jí v tom voliči nezabrání.

Naprosto souhlasím, jestli se ODS spojí s Paroubkem (v jakékoliv formě velké koalice(opozice), tak u mě skončili, to raději předčasné volby.

Šedovous 18.7.2006 12:07

No chvíli jsem dumal

jak Bricha a LuftKarla nějak krvavě urazit, ale pak jsem dospěl k názoru že oba pánové si svoje makovice urazí sami o první traverzu přes cestu ve vhodné výši.

Klid pane Vladimíre nejste sám, s takovými názory, u nás je má celá rodina...

michal 18.7.2006 11:58

Re: Český premiér Paroubek není jen politik, ale stejně jako J. V. Stalin i jazykovědec a jazykový reformátor.

(Y)

AeroKarel 18.7.2006 11:03

Re: Klaus,ústava a zákony

Jo, vetřel se do přízně, aby zde místo dohody kamarádů, kteří spolu mluví zavedl normální systém volených stran. To mu pravdoláskyplníci nikdy nezapomenou. Ten zbytek je poněkud emociální žvást.