5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 18.7.2006 10:59

Jestli si ODS chce ještě jednou zopakovat Klausovy chyby z jeho mocenského kartelu se Zemanem, zvaného "opoziční smlouva", asi jí v tom voliči nezabrání.

Potíž je v tom, že v příštích volbách už by těch voličů bylo míň - pro naprostou ztrátu důvěryhodnosti a programových zásad ODS. Jestliže si toto opravdu vedení ODS většinově přeje, pak nechť jsou jim "brány pekelné" otevřeny dokořán...

Osobně se domnívám, že přistoupit na Paroubkův programový diktát by byla ta největší hloupost, kterou by ODS mohla provést.

JM 18.7.2006 10:34

Pehe je a byl vždy svůj.

Rozhodně!

Pete Brich 18.7.2006 10:32

Re: Klaus,ústava a zákony

A teď nechává pražit Slunce, aby potvrdil Zemanovo jódlování o spálené zemi.

PB

Pete Brich 18.7.2006 10:29

Re: Re: Očekávám zprávu, že plk. Kubice spáchal sebevraždu

No, v té vazbě by to též mělo šmrc. Tam by sebevraždu mohli potvrdit přihlížející spoluvězni.

PB

Vladimír 18.7.2006 10:28

Klaus,ústava a zákony

Václav Klaus se vetřel do přízně Havla a dalších mužů tzv.sametové revoluce,aby po získání moci dělal vše pro jejich odstranění z politiky.Vydává se za bojovníka proti komunismu,ale do boje se dal,až když mu žádné nebezpečí nehrozilo.Získané mocenské pozice zneužíval,voliče obelhával /mobilizace proto levicovému nebezpečí- nato oposmlouva/,nechal korumpovat ODS a tvářil se,že o ničem nevěděl,zasahoval do rozhodnutí soudů / Šrejber,Železný/ a dnes se chová stále stejně.Ústava a zákony jsou pro něho cáry papíru,které bez váhání zahodí a pošlape.Spojí se s každým,kdo mu prodlouží dobu pobytu u moci.Ve světě jeho politické praktiky dávno prohlédli,v EU a USA ho hodnotí podobně jako Mečiara a Lukašenka.Doma má mnoho fanatických příznivců,kteří si nakradli za časů divoké privatizace.Mnozí z nich jsou bývalí  husákovští komunisté a svazáci,dnes oddaní členové ODS. 

AeroKarel 18.7.2006 10:27

Celkem dobré shrnutí,

jen ten Klaus Doležala škrábe jako Peheho.

AeroKarel 18.7.2006 10:25

Re: Jo jasně, Češi, Slováci a Poláci

Třeba maďarsky, šedovousej ultrablbe.

AeroKarel 18.7.2006 10:24

Re: Nevím zda jsou vůbec v naší zemi nezávislí politologové

Sakra, Jelínek, ten blb.

AeroKarel 18.7.2006 10:23

Re: Já jen takovou úvahu,

Vlažnou vodou omývati .......

AeroKarel 18.7.2006 10:22

Re: Proč se rozčilujete, Pavle

Proč by to někdo nemohl komentovat? Ať vidění schopní (vy tedy asi ne) vidí ono nafoukané Paroubkovo buranství. Už ho stálo vítězství ve volbách, teď  to pokračuje.

AeroKarel 18.7.2006 10:20

Re: K článku

Ale vidí, dokonce o tom píše, jen vy neumíte číst.

AeroKarel 18.7.2006 10:19

Re: Pan Doležal se svým stylem argumentace podobá soudruhu Kojzarovi..

Nečtěte, pro vás jich je škoda.

AeroKarel 18.7.2006 10:18

Nevím zda jsou vůbec v naší zemi nezávislí politologové

Třeba Doležal dost nezávislý je, Jejínek a třeba Dvořáková moc ne .......

AeroKarel 18.7.2006 10:17

Re: Očekávám zprávu, že plk. Kubice spáchal sebevraždu

Že by tím předešel vazbě na cca dva roky  s propuštěním pro nedostatek důkazů?

Pete Brich 18.7.2006 10:16

Re: K článku

Také je mi to divné. Mnohem podobnější je Ducemu.

PB

Pete Brich 18.7.2006 10:13

Očekávám zprávu, že plk. Kubice spáchal sebevraždu

32 bodnými ranami a pak oběšením v uzamčeném sklepě. Byla by to adekvátní reakce na špatně vyplněné cesťáky jeho podřízených.

PB

dulcibelka 18.7.2006 10:08

Re: Jo jasně, Češi, Slováci a Poláci

Ne. SLOVENSKY.(Y)

franta 18.7.2006 9:04

Proč se rozčilujete, Pavle

To je prostě tržní prostředí, které modří ptáci tak milují. Když se vám zdá cena vysoká, tak to nekupujte. Jakékoliv další řeči nejsou k ničemu.

J. Mach 18.7.2006 9:03

Re: Pan Doležal se svým stylem argumentace podobá soudruhu Kojzarovi..

No, to bude ale pro Doležala rána, nevím, jak se z toho dostane. Ale pro diskusní fórum na Psu to bude úleva, pkud ale nebudete diskutovat dál, k těm nečteným článkům pana Doležala.

Vlali 18.7.2006 9:02

pan Doležal spadl z višně

Pominuli srovnávání Paroubka se Stalinem (to by kritiku napsal před cestou do gulagu jen jednou a ještě by nebyla otištěna) je "politologů král" překvapen taktikou socanů získat neomezený poslední pokus. Propříroda to přece ví už dnes každý. Že socani nepřijmou omezení typu shodnou se na něm všichni. Jen bych chtěl vidět ty reakce, kdyby po volbách socani vznesli požadavek, že případná vláda OdS musí být schválena všemi parlamentními stranami. Nevím zda jsou vůbec v naší zemi nezávislí politologové. Ti co vystupují v novinách a na obrazovce se mi zdají až příliš prostraničtí (bez ohledu na tu kterou stranu).

franta 18.7.2006 9:01

Český premiér Paroubek není jen politik, ale stejně jako J. V. Stalin i jazykovědec a jazykový reformátor.

Tak to má dobrý, to by na stará kolena mohl být politologem jako Doležal.

J. Mach 18.7.2006 9:00

Re: Re: No tak pane Doležale

Jaroslave, Pehe nebyl nikdy svůj, ale byl vždy Havlův, a tak měnil své názory podle toho, co Havel vyprodukoval za nepolitickou politickou skupinu, jako je Děkujeme odejdětové, Unie Svobody, 4,3,2 kolalice atd, atd. Jediné, co se mu neměnilo, byla neutuchající nenávist ke Klausovi, ale to není nic originálního, tím trpí ještě pár zastydlých rádoby publicistů. Ale ubývají. Ale Doležal tím také trpí, ale jinak jsou jeho názory zajímavé a dá se s ním v lecčem souhlasit.

J. Mach 18.7.2006 8:55

Re: Re: Ale,ale!

Souhlas, ale Josef to zase nepochopí, má své vidění světa a fakty se ovlivnit nenenechá.

Jaroslav 18.7.2006 8:52

Re: No tak pane Doležale

Peheho jsem poslouchal na Svobodce už před listopadem 89. A jeho názorů jsem si vážil. Jeho názory a postoje jsou zajimavé i dnes. Pehe je a byl vždy svůj. Ale mnozí rádoby diskutéři papouškují jenom fráze, které jim neustále připomínají představitelé politických stran s kterými sympatizují...

Jaroslav 18.7.2006 8:47

Re: K článku

Souhlasím...

Jaroslav 18.7.2006 8:45

Pan Doležal se svým stylem argumentace podobá soudruhu Kojzarovi..

Rozhodl jsem se, že už nebudu komentáře pana Doležala číst.Jeho argumentace mě připomíná snahu redaktroa předlistopadovéhio Rudého práva Jaroslava Kojzara, který se snažil dehonestovat disidenty ve svých rozsáhkých článcích o chartistech, Václavu Havlovi, Petrovi Úhlovi a pod. Kojzar byl mistr v nálepkování lidí a Doležal se mu snaží vyrovnat....

Pavel 18.7.2006 8:09

Ano, Paroubek reformuje češtinu

Například slovo kompromis pro něj znamená bezpodmínečné příjetí všech jeho požadavků. Podobně slovo program je pro něj označení předsedy strany (vzpomeňte na poslední sjezd ČSSD, kde Paroubek hřímal, že s Topolánkem nikdy, ale pak na tiskové konferenci sdělil, že to je o programu). A tak dále, a tak dále...

Aleš P. 18.7.2006 7:57

K článku

Nevím proč Doležal přirovnává Paroubka ke Stalinovi.Jiří Paroubek je zatím premiérem demokratického státu a srovnávat ho se Stalinem může jen blbec.To Doležall úplně ujel.Proč třeba nepřirovná Topolánka k vůdci -za heslo noc dlouhých nožů je to úplně stejné.Místo ,aby novináři objektivně informovali snaží se nám podunout svou nenávist vůči jedné nebo druhé straně.Ještě ke KSČM- ODS mobilizovala proti straně ,která zvolila Klause prezidentem.Dnes s ní ODS regulérně jedná.To je panečku kotrmelec.To pan Doležal ale nevidí.

Šedovous 18.7.2006 7:55

Já jen takovou úvahu,

dojde na třetí kolo jmenování premiéro pověřeného sestavením vlády. Podle Ústavy ho nevrhuje předseda poslanecké sněmovny, ale když se všechny strany neshodnou tak nikoho jmenovat nebude. Čili se zachová protiústavně ba přímo velezrádně.No to prochází dlouhou dobu jen Klausovi na Hradě. Jinak jsem někde nalezl zajímavou poznámku, že Klaus už zase koná protiústavně ba přímo velezrádně, protože ve skutečnosti Topolánka jenom neoficiálně pověřil jednáními o složení nové vlády. takže starej paprika má furt v rukévě dva pokusy o jmenování předsedy nové vlády. Obrultrasupervelezrádce Klaus.

pozorovatel321 18.7.2006 7:42

Paroubek

je již dnes svým jednáním, vystupováním a myšlením totalitní komunista, i když si to možná neuvědomuje. Protože má v majoritní části informačních prostředků řadu sympatizantů, kteří jeho zásadní postoje vždy nějak kultivovaně vysvětlují a zdůvodňují není tato část jeho povahy každému zcela zřetelná. Za to patří dík našim sdělovacím prostředkům a části české intelektuální elity, která vnitřně vždy s jistými formami komunismu nepřímo sympatizovala. Tím se ovšem Paroubek stává pro pravověrné komunisty nebezpečným, protoža jim přebírá část voličstva. Pro mne osobně jsou ale pravověrní komunisté (ač je nesnáším) podstatně čestnější než tito růžoví a zcela neuchopitelní "šibalové". Pokusům o aktivizaci komunistů se tedy nedivím.