4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pan Havran 7.7.2006 23:20

rovna pokuta

No, vite, ona ta vami zminovana "padesatitisicova pokuta pro duchodce i pro takzvaneho podnikatele" je vlastne takova analogie rovne dane. Tak kdy je tento pristup koser a kdy ne?

anna 8.7.2006 0:08

Re: rovna pokuta

Kdy už konečně pochopíte, že i při rovné dani bude ten, kdo vydělá víc, i víc odvádět. Pro začátek si zkuste (zvládnete-li to)  vypočítat 15% z 10 000 a 100 000 - a to pro zjednodušení neuvádím nezdanitelné minimum. Takže ta podobnost s pokutou značně pokulhává.

Máňa 7.7.2006 15:46

Nechápu, proč se kdekdo vzrušuje kvůli novele silničního zákona,

která právě nabyla účinnosti, kde nejvyšší pokuta je 50.000,- Kč např. za opilství za volantem, když nás od nového roku čeká až půlmiliónová pokuta za vjetí na dálnici bez dálniční známky, ale nejen to, i až několiksettisícová pokuta, pokud budete mít na skle nalepenou starou dálniční známku, nebo novou dálniční známku nedostatečně přilepenou - zákon doslova říká, když nebude přilepena celou plochou.

AeroKarel 7.7.2006 15:54

Re: Nechápu, proč se kdekdo vzrušuje kvůli novele silničního zákona,

To je asi příprava na to mýtné ..........

Od této bandy mne neudiví nic. Jen voliči, ochotní něco takového volit .......

Pavel 7.7.2006 16:36

Re: Re: Nechápu, proč se kdekdo vzrušuje kvůli novele silničního zákona,

No autor se jen pozastavuje nad tím, že Paroubek veřejně přiznal, že je blbej. Napřed byl spoluautor zákona, den před tím než vešel v platnost začal žvanit o amnestii a revizi. Tady snad nejde o obsah, ale o formu.

pegerman 11.7.2006 1:28

Re: Re: Re: Nechápu, proč se kdekdo vzrušuje kvůli novele silničního zákona,

Ne to je zkouska jak blb... jsou volici, kteri na to v pripadnych predcasnych volbach uslysi :(

otto 7.7.2006 14:00

Doležale, řekni Astonovi ať už ti konečně sundá tu vonuci z krku.

V tomhle parnu se šálou kolem krku musí zblbnout každý.

Doktor 7.7.2006 13:59

Dvě poznámky

Ad silniční zákon: Po prvním víkendu je jasné, že novela je potřebná. Je potřeba sebrat pravomoci městské policii, protože to byly právě městští strážnící, kteří udělovali tučné pokuty za 53 km/h v uzavřené osadě. Prosté zneužívání zákona. Republiková policie obvykle drobné překročení rychlosti toleruje - vcelku logicky.

Ad Paroubek a vláda: Pokud by Paroubek skutečně sestavil vládu, maje v parlamentu 74 poslanců, nevím, proč by to mělo být k naší škodě, protože by prokázal, že je velmi obratný politik.

AeroKarel 7.7.2006 15:04

Re: Dvě poznámky

S tím silničním zákonem je přece jenom třeba udělat více věcí, než jen poslat obecní vechtry kam patří.

Pokud Paroubek sestaví a prosadí vládu se 74 poslanci a komouši v zádech, je to jednoznačně k naší škodě. Němcům Hitlerova schopnost stát se z vůdce menšinové strany kancléřem také zrovna moc nepomohla.

Doktor 7.7.2006 18:54

Re: Re: Dvě poznámky

Ale sestavit vládu se 74 vlastními poslanci v okamžiku, kdy i s komoušema v zádech nemá většinu....

Pokud by se mu tohle povedlo, pak si křeslo premiera zaslouží.

No... 7.7.2006 12:06

Stačí,když si poslanci uvědomí,že další volby a nebudou...

Teď mají svá korýtka jistá, při dalších volbách už nikoli. Takže hezky zvednou ručičku a budou TVOŘIVÁ VLÁDA A PARLAMENT, nebo nebudou . Je to tak těžké pochopit , drazí a předražení páni poslanci nejen za ČSSD ???

kamil 7.7.2006 11:49

pane doležale-to jsou věci-ti socani pořád nechtějí dělat to co si přejete-co s nimi-bude dobře uznat,že polovina lidí nechce modrý ráj a politikoum zbývá jen se domluvit-ustoupit musí obě strany-to je umění politiky

Míša 7.7.2006 14:04

Re: pane doležale-to jsou věci-ti socani pořád nechtějí dělat to co si přejete-co s nimi-bude dobře uznat,že polovina lidí nechce modrý ráj a politikoum zbývá jen se domluvit-ustoupit musí obě strany-to je umění politiky

(Y)a v čem si myslíš chlapečku, že ustoupí ČSSD ? Tobě viditelně chybí "umění" myslet.

AeroKarel 7.7.2006 15:01

Re: pane doležale-to jsou věci-ti socani pořád nechtějí dělat to co si přejete-co s nimi-bude dobře uznat,že polovina lidí nechce modrý ráj a politikoum zbývá jen se domluvit-ustoupit musí obě strany-to je umění politiky

Račte to Paroubkovi vysvětlit. Ten soudruh to evidentně dosud nepochopil.

mh od Labe 7.7.2006 10:45

To se nás to dívá

na seriál frantíků. Až s divím. Ze začátku to bylo uhozené i dabingem. Teď už se to naši naučili. Jinak je to ovšem politicky korektní, to je fakt. A Julie, jak se zdá má ošklivé nohy, ještě tam nebyla jinak oblečena než v kalhotech. Dokonce i doma. Jinak se tam ženská jména přechylují, což oceňuji, jen komisařce říkají "šéfe". Asi "šéfka" je u českých zamindrákovaných politkorekčníků něco méně.

mh od Labe 7.7.2006 10:48

Re: To se nás to dívá

Jéje, dal jsem to jinam

jirka.s. 7.7.2006 11:43

Re: Re: To se nás to dívá

Ty jsi obvykle mimo i když se ti povede se strefit. Přesně jako teď o článku pana Mandlera.Přečti si ho laskavě ještě jednou (jest-li to ovšem nebude pro tebe přílišná zátěž) a možná ti po nějaké době dojde o čem je řeč.

Jura Jurax 7.7.2006 10:03

Slyšte, slyšte

A že MV odmítlo dát  „z etických důvodů“ dát  k dispozici rozsudek soudu, týkající se údajné spolupráce předsedy KSČM Filipa se StB, je dvakráte pozoruhodné.

Jednak že se MV nerdí, když se ohání etickými důvody (a čo si predstavujetě, Kefalín, pod takým slovom "etický"?) :-D

Druhak že to ukazuje, že bolševik a přinejmenším spolupracovník StB, ne-li něco horšího, si zaslouží extra ohledy. Inu co taky čekat, má nejspíš na MV a kolem něho hojně exestébáckých kolegů - zejména pro socany (ale nejspíš nejen pro ně) jsou to cenění odborníci.:-/

A ještě něco je pozoruhodné. Pro komunistu Filipa přece nemůže být lepšího kádrového posudku než toho, v němž je popsán jako aktivní spolupracovník StB, organizace to sloužící k udržení a prohloubení moci pracujícího lidu vedeného svou avantgardou - komunistickou stranou. Pyšnit y se tím měl, co on již zamlada udělal pro konečné vítězství dělnické trídy, družstevního rolnictva a pracující inteligence.Ledaže by se styděl za to, že StB tak trapně selhala a výměnou za přežití a dobré bydlo svých kádrů rezignovala na obranu budování nejspravedlivějšího společenského řádu - komunismu samozřejmě - a nechala lidi cinkat klíči ...

Jura Jurax 7.7.2006 9:53

Premiér Paroubek chce z populistických důvodů vykastrovat silniční zákon, za jehož vznik a přijetí jako premiér spoluodpovídá. Skoro nikomu to nepřijde skandální.

Ale přijde; jenže co chcete od socana, a vlastně co chcete od politika obecně. Tohle je jeden z jasných příkladů, ukazujících špínu a ubohost naší politiky - veškeré konání politikovo, případně jeho strany, je podřízeno dvěma základním kritériím: 1) prodrat se k moci a korytům, 2) udržet se tam co nejdéle a koryta pořádně vyžrat, daňoví poplatníci to zacvaknou (Y)

Marek Drda 7.7.2006 10:07

Re: Premiér Paroubek chce z populistických důvodů vykastrovat silniční zákon, za jehož vznik a přijetí jako premiér spoluodpovídá. Skoro nikomu to nepřijde skandální.

Vcelku souhlasím. Souboj o moc a snaha si získanou moc udržet, jsou ovšem naprosto legitimní součástí politické činnosti. Nicméně v případě naší politiky byla tato součást povýšena na jediný princip. Vše je mu podřizováno a politik se pak stává jakýmsi krmičem davu - čím víc dobrot, tím víc bude dav mlaskat a chválit si. Jenže ne všichni chtějí být překrmeným dobytkem.

PROROK ELIÁŠ 7.7.2006 9:01

CELKEM SOUHLAS

 Ovšem Paroubek na rozdíl  od Topolánka, ví většinou co dělá.....Je taky jasné, že silniční zákon je dítko Lidovců a tak vhodné rýpnutí do nich je mu více než milé....

inspektor Trachta 7.7.2006 9:11

Re: CELKEM SOUHLAS

Na tom něco je. Pan Topolánek místy vypadá, že je úplně neschopný...zatímco pan Paroubek naopak vzbuzuje dojem, že je schopný všeho 8-o;-)

pooh 7.7.2006 9:47

Re: Re: CELKEM SOUHLAS

R^

Hacker Rudolf 7.7.2006 10:05

Re: Re: CELKEM SOUHLAS

Komisaři;-D;-D;-D8-o

Míša 7.7.2006 14:11

Re: CELKEM SOUHLAS

(Y)pokud vím, tak to nebylo až tak výhradně "dílko lidovců", ale nakonec i celé vlády. Ono to zase není tak úplně, že by si jednotlivá minesterstva dělala co chtěla. A ve finále za to odpovídá kdo ? No přece šéf = premiér.

inspektor Trachta 7.7.2006 15:22

Re: Re: CELKEM SOUHLAS

No jo vy to třeba víte, ale ví to každej zuřicí řidič kterej přišel o body? ;-)

odborar 7.7.2006 8:33

Možná než konstatování událostí posledních dnů ....

by jste mohl už konečně vypotit nějaký článek s ucelenou myšlenkou.Komentáře vám napoví, že vaše události s posledních dnů už nikdo téměř nečte.Nic ve zlém...

Marek Drda 7.7.2006 10:19

Re: Možná než konstatování událostí posledních dnů ....

Dovoluji si oponovat a přimlouvá se za pokračování "událostí" (byť komentáře také stávají za přečtení;-)).

Evžen 7.7.2006 8:26

a prezident

Pokud si vzpomínám, tak ve zlaté době byl "a prezident",  tedy přesněji "generální tajemník ÚV KSČ a prezident".

pooh 7.7.2006 7:34

Ruská ruleta je nebezpečná,

i když je to jistě napínavá podívaná. Nechci v ní ale hrát. Nechci, aby se Paroubkovi muselo dokazovat, že ten papírový tygr je on sám. Mám z něj strach. Jinak má autor bohužel pravdu. I v tom, že premiér vyzývá k nerespektování nového silničního zákona, a dle mého si tím připravuje půdu (co kdyby to vyšlo?) pro své budoucí vládnutí, kdy nebude on sám respektovat naprosto nic, ani Ústavu. On ohrožuje demokratické zřízení této země.