18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ruda 7.7.2006 2:55

silniční zákon

Ono by stačilo, podobně jako ve Finsku, určovat výši pokuty v procentech z příjmu. Každý přece buď přímo nebo prostřednictvím zaměstnavatele vyplňuje daňové přiznání, tak v tom není problém. Je opravdu rozdíl, jestli dostane pokutu 20.000,- Kč důchodce nebo generální ředitel některé banky. A navíc by měli být ti, kteří kontrolují dodržování zákonů (policisté, státní zástupci, soudci) i ti kteří zákony vytvářejí a schvalují (poslanci, senátoři, ministři) trestáni dvojnásobně, tak jako to je např. v USA.

jirka.s. 7.7.2006 9:02

Re: silniční zákon

No, to je velmi zajímavý návrh, byl bych všemi deseti pro. Ale má to háček. To v tom Finsku musí řidiči sebou stále vozit potvrzení o loňském daňovém přiznání? (U nás by to byl už podstatě sedmý papír nutný k předložení při silniční kontrole.) Dále, policajti by měli k dispozici jakési tabulky od - do, či by museli sami ze své hlavy spočítat procenta, o která by při určité výši daní stoupla vyměřená pokuta? To už vidím jako naprosto nerealizovatelné sci-fi. Jsem přesvědčen, že ve Finsku policajt sedne k laptopu a ihned si zjistí výši daní hříšníka, jenom mně není jasné k čemu by zasedali naši policajti, když naše úřednická mafie není schopná zajistit počítače ani pro uředníky mající dopravní přestuky postihovat. To soudruzi poslanci prošvihli, při akci Počítače do škol byli mnohem rychlejší.

inspektor Trachta 7.7.2006 9:18

Re: Re: silniční zákon

Vy Finsku mají nejspíš veřejná daňová přiznání, jak je to na severu obvyklé. To u nás taky nemáme a nevím jestli to někdo chce... ;-)

Jura Jurax 7.7.2006 10:07

Re: silniční zákon

Jojo - jaký příjem měsíčně přiznává Pitr nebo přiznával Krejčíř neblahé paměti? Tohle by u nás byl akorát další bič na zaměstnance, z jejichž daní žije tento stát, protože zákon je nastaven tak, že na rozdíl od jiných kategorií obyvatelstva se placení daní nemohou vyhnout.

inspektor Trachta 7.7.2006 10:32

Re: Re: silniční zákon

To máte pravdu. Levicová partaj (ČSSD) tady byla u moci posledních osm let - to je celkem dlouhá doba. Krom toho že trochu přitvrdila hlavně malým živnostníkům, udělala něco pro to, aby zaměstnanci nebyli daňovými soumary??? (jak je nedávno pojmenoval ministr Sobotka).

Tak trochu mi připadá, že se zase postupovalo podle toho oblíbeného českého principu: Já nechci abych měl stejně pěknou kozu, jako soused! Já chci aby sousedovi ta koza chcípla! :-/

Míša 7.7.2006 14:18

Re: silniční zákon

:-(rudo, ty mě udivuješ. Podle tebe teda ten hůře situovaný člověk má být privilegován ? Já si myslím, že vzhledem k tomu, že ČR má snad nejhorší pověst v evropě, (co se řidičů týče !) není vůbec ke škodě, aby si ta většina arogantních šílenců uvědomila, žr všude existují nějaká pravidla a že není rozdodující vlastní ego a síla auta.

Martin 7.7.2006 0:16

Tohle byl pripad potvrzujici

jak si z vas lidovci ci ods vystrelila, pred volbami plna huba slibu o izolaci komunistu a ted jak je treba tak najednou se jich nestiti :)

http://modra-sance.blogspot.com/2006/07/ne-s-kscm.html

Ota First 7.7.2006 1:07

Re: Tohle byl pripad potvrzujici

človíčku, umíte taky o něčem jiném?

Martin 7.7.2006 1:17

Re: Re: Tohle byl pripad potvrzujici

Umim, ale posledni udalosti mne velmi tesi. Zvlast jak vidim jak jsou volici lidovcu a ods velmi silne ojizdeni abych to tak lidove rekl zezadu :)

inspektor Trachta 7.7.2006 8:32

Re: Re: Re: Tohle byl pripad potvrzujici

Zatímco voliči ČSSD jsou "ojížděni zásadně zepředu"? Opravdu? ;-D;-D

Martin 7.7.2006 12:10

Re: Re: Re: Re: Tohle byl pripad potvrzujici

nas na rozdil od volicu odsksc a kduksc nikdo neojizdi :) my nevolime strany ktere maji jiny nazor pred volbami a jiny po volbach

inspektor Trachta 7.7.2006 12:29

Re: Re: Re: Re: Re: Tohle byl pripad potvrzujici

Tak to pak jo. Copak strany - on stačí pan premiér a nová silniční pravidla, že...;-D;-D

aa 7.7.2006 16:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tohle byl pripad potvrzujici

Myslím, že nemáte zapotřebí na ty dementní komentáře pana Martina reagovat.

spaldings 7.7.2006 8:52

Re: Re: Re: Tohle byl pripad potvrzujici

je legrační ta socanská hysterie, že by se snad moho stát, že by se ukázalo, že těch trapných 74 není 100, natož 101. Komunisti se musí náramně bavit.

Martin 7.7.2006 12:09

Re: Re: Re: Re: Tohle byl pripad potvrzujici

ale copak, pises rychleji nez jdou udalosti :)

dobre se vam spolupracuje s kscm a jeste ty efekty :)))))

AeroKarel 7.7.2006 14:58

Re: Re: Re: Re: Re: Tohle byl pripad potvrzujici

Normální průběh, zloděj volá chyťte zloděje .......