19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kusei 18.5.2006 0:37

Re: Re: Slušnost zase dostala na frak!

Z toho si nic nedělejte. Ne každému je shůry dáno! Vám toho moc dáno asi není.

Pro vás polopaticky: "chytrému napověz, hloupého kopni"

Joska 18.5.2006 0:01

Re: Slušnost zase dostala na frak!

Nic hloupějšího jsem dlouhou dobu nečetl....

Kusei 17.5.2006 23:52

Slušnost zase dostala na frak!

Že by takové politické "Malleus Maleficarum" (Kladivo na čarodějnice)? Doktrináři typu Bobliga, Weingartena, Luthera, Kalvína a další, by zajásali. Tolik žluči a nenávisti, zpupnosti na straně jedné,  nedostatku tolerance a pokory na straně druhé! Kalvín jásá, Castellio pláče. Je k zamyšlení, proč má p. Doležal takovou chorobnou touhu se zviditelňovat právě tímto způsobem. Nemám k dispozici individuální anamnézu, a nemohu tudíž posoudit příčiny těchto projevů p. Doležala. Že by nějaký skrytý komplex? Neochota (nebo neschopnost?) vidět v Alexandrovcích jen kvalitní hudební těleso, Kateřině Jacqoues provokující exhibicionistku s prvky hysterie, "panu papeži" trapnou servilitu  ... prostě "jevy" nestojící za tolik silných slov, to vše je zarážející. Naopak, přání p. Doležala amerických základen na území ČR jen potvrzuje servilitu českých médií a jejich představitelů ve vztahu k USA. V tomto punktu mě jen utěšuje (trochu pokrytecky), že Američané nebudou šanovat nikoho. Pro chtivce světovlády typu Bushe, Rumsfelda, Wolfowitze, Rotschilda atd. bude p. Doležal jen "služebníček" potřebný jen k udržování té "správné proamerické a proisraelské" nálady. Děkuji, p. Doležale. NECHCI!   

Přeji hezký den a trochu pokory! J.Žák

kamil 16.5.2006 21:49

vážený pane doležale,čím déle čtu vaše ůvahy-tím stále více docházím k přesvědčení,že jste jen malý ubožáček,který se vyžívá v poplivání všeho a všech-co se nevejdou do vašich měřítek-to není vyjadřování názorů-to je ůmyslné matení lidí -nechcete emi

Václav T. 16.5.2006 21:17

Re: Čauky Virtuále!

Nenapsal jsem, že byl vydán eurozatykač na poslance za ODS. A už jsem se setkal několikrát s tím, že kritik ODS je automaticky považován za socana, nebo rovnou za komouše. Myslím-li si o presidentu Klausovi, že je to patron lumpů největších a škůdce státu, ještě to přece neznamená, že jsem socan. Jen s lítostí konstatuji, že v Česku opravdová pravice není.

zoch 16.5.2006 18:28

Re: K volbám a Paroubkovi

Můj předběžný nástřel před posledními třemi týdny ,které ale budou rozhodující je takový :

ODS 29 - ČSSD 27,5 - KDU 9,4 - bolševik 15 - zelení 7 - ED 5,2   . Ještě se to ale může moc pootočit,protože ony závěrečné debaty pohnou nerozhodnými. Ty nakonec  mohou převážit a ve prospěch ČSSD zvrátit i vítězství což nevylučuji u vědomí toho,jaký je Topolánek pitomec a v debatách jako ohraná deska. Pokud tedy nebude v posledních týdnech vidět z p. Paroubka více než jeho tvář a upozadí se ona baculatost a panděro ( má jej o mnoho menší,než já ) ,mohou ještě zákopoví vojáci prohrát .

Hawk 16.5.2006 18:02

Re: Re: Re: Re: Nět nět nět

no, ono donedávna jít na koncert vážné hudby taky znamenalo dívat se na pány v podivným stejným černo- bílým mundůru, kterej musel bejt šíleně nepohodlnej....Teď už se to lepší, takový pan Šporcl je docela zajímavý. To jen tak na okraj (a bez jizlivosti)

www racek 16.5.2006 17:31

Re: Neříkám

hmm, pane šéf nebo pane generální či pane řiditeli ... ne? ono to kníže je něco podobného. já s tím třeba problém nemám. oslovit třeba pana schwarzenbergy jen pane ... víte, ono je to taková osobnost, že jsem poprvé hned aníž  bych chtěl řekl "pane kníže ". blbý, pro takového plebejce jako jsem já, co? i když tenkrát tiše usnul ...

grr 16.5.2006 17:08

Re: Re: Re: Nět nět nět

No to bude tím, že mně vadí každá armáda. Každá propaganda. Každej fundamentalismus. Včetně husitů. Proto chodím jenom na volnomyšlenkářský muzikanty v civilu :-)))). Tím ovšem netvrdím, že kdejaká  armáda neumí dělat muziku. Naopak, má prachy na to, aby si zaplatila špičkový jedince, kterým ovšem nevadí, že hrajou v divným mundůru.

Hawk 16.5.2006 16:40

Re: Re: Nět nět nět

Jo grr, to je právě ta propaganda, že vidíte jen ty mundůry a neslyšíte muziku. (v r. 69 bych na ně asi  nešel, to přiznám....), Jenže CCCP je už pár let v nivči a tak je to pro mne prostě vojenský soubor cizího státu. Stejně jako americký armádní big band, který hrál na oslavách osvobození Plzně . Hráli taky v mundůrech. A hráli pěkně.

Saša 16.5.2006 16:37

Neříkám

žádnému knížeti, kterého znám, pane kníže. Říkám jim "pane inženýre" nebo "pane doktore" podle toho, jaký akademický titul získali a uvádějí si ho. Knížete bez akademického titulu osobně žádného neznám, ale kdybych znal, říkal bych mu "pane tenaten".

Vy jste hlupák, že ani nedovede porozumět psanému textu. Vy se k tomu Paroubkovi hodíte.

Eda 16.5.2006 16:34

Až se bude blížit "noc dlouhých nožů " - Volte uvážlivě !!!::

Nevolte parlamentní strany  -  pokud chcete změnit systém vlády Vyvolených. ČT 1 zdarma provádí reklamu parlamentním stranám a zeleným na základě fiktivních "výzkumů" , porušuje ústavu - rovné právo politických stran. Vedení zelených jsou umělým slepencem a strana je trojským koněm pro voliče, kteří nechtějí volit soc. dem. - s uměle vyzdvihovaným % preferencí. Volebním zákonem (5 % vstup) a mediální masáží je záměrně bráněno menším stranám vstoupit do politiky. Parlamentní strany mají na čele kandidátek servilní politické loutky, závislé na vedení stran. Ta jsou spojena s velkými firmami, které prostřednictvím obdržených státních zakázek "sponzorují"  svoji  stranu , státní zakázky se prodávají, je -li tato 100mil, cena díla je 60mil, ostatní jsou "provize", "zisk", sponzoring a ...zlodějina. Tito "volení odborníci" potom vyrábějí zákony na běžícím páse - ale legislativní zmetky (živnostenský 85 novel !!!) Méně státu, zákony srozumitelné, jednoznačné a vymahatelné. Odstranit korupci lze jen změnou rozpočtového určení daní, decentralizací , snížit přerozdělování. Odvolatelnost politiků. Postupné zavedení přímé demokracie - přímá volba starosty, hejtmana, prezidenta ale i soudce, policejního ředitele, st. zástupce a dalších vyšších úředníků. Politika musí být věc veřejná, ne výdělek pro Vyvolené ! Kapři si rybník nevypustí, Vyvolení si změnu systému nepřejí. Proto volte Pravý Blok , č. 14 - viz www.cibulka.net  !!!                                             ;-D;-D

;-D

Saša 16.5.2006 16:33

Není to funkce.

Je to zkomolenina zvolání "habemus papas", tedy "máme otce". Takto se veřejnosti oznamuje úspěšnost volby římského biskupa.

Čumil 16.5.2006 16:33

Re: Tady to "pan" je zúženina původního "pán",

Hm, Saša říká pan kníže? Joj!  No což, Klusáková taky říká pane hrabě...;-D

pařez 16.5.2006 16:27

Když má Doležal potřebu vše komentovat

neměl by to pavlačově odbývat.

grr 16.5.2006 16:21

Re: Nět nět nět

Vojenský pěvecký sbor vzniká za účelem masáže vojenských otrjádů, aby lépe mašírovaly do bitevní vřavy. Je to manipulace dokonalou harmonií hlasů, která vždycky dojme svou obrovskou silou. Mně na Alexandrovcích prostě vadí ty uniformy, a to - prosím - nesmírně. Psychózu lze vzbudit výbuchem, slevami i dokonalostí sehraného zástupu - vždyť kolik labilů plakávalo na spartakiádě.... Br. Servěte z nich ty mundůry a bude to dokonalost sama. Takhle musím jen souhlasit s Doležalem, furt vidím tu bratrskou pomoc pomýleným.

grr 16.5.2006 16:14

Re: Re: Slovo pan ve smyslu oslovení se přidává

Šmarjá papež je přece  vtělení božské, ale protože Paroubek byl nám seslán z Ráje, smí stejně tak říkat kdejaké kapce vody "slečno" ..... :-)). Doufám, že Džordže za to buranství  odnese čert, v pekle zjevně ještě nepracoval, tak má co dohánět........

Jenda 16.5.2006 15:51

Re: Re: Sašo,

Chapu. Nekdo uziva hasis, nekdo antidepresiva a nekdo viru.

Jenda 16.5.2006 15:48

Re: Re: Re: Re: i já si dovolím přihlásit se k primitivnímu antikomunismu

Coz ovsem nam muze byt celkem jedno (i kdyby to tak bylo). Vzhledem k mnozstvi ropy, ktera se tu tezi.

Jenda 16.5.2006 15:46

Re: Funkcí hlavy městského státu Vatikán

Jo a pevne doufam, ze kanonicke pravo je a zustane pouze souborem pisemnosti zajimavych tak pro historiky.

Jenda 16.5.2006 15:45

Re: Funkcí hlavy městského státu Vatikán

Tak jste nam osvetlil vznik onoho terminu ... ovsem s tim, ze oznacuje FUNKCI nejvyssiho sefa katolicke cirkve nema puvod onoho slova nic spolecneho. A koneckoncu kdyz uz jsme u toho ... oznaceni "pan otec" se normalne pouzivalo :-P

Saša 16.5.2006 15:43

Tady to "pan" je zúženina původního "pán",

tedy nikoli oslovení, ale označení nadřazenosti. Když řekneme "pan kníže", oslovujeme tím nějakého příslušníka vyšší šlechty. Když však řekneme, že třeba Kinski je pán, říkáme tím, že patří k vyšší šlechtě - označujeme tím jeho status.

Ty středověké feudální prvky se usídlily v češtině velmi silně. Nicméně pro mne není můj Bůh žádným pánem, ale je mým Otcem a Stvořitelem, který mne miluje. A když ho oslovuji, tak tykáním a bez toho pána či pana. Svému tatínkovi jsem také nikdy neříkal "pane", mamince také neříkám "paní". I když v dobách dřívějších takto děti své rodiče oslovovaly (a vykaly jim) - stejně tak v té době věřící oslovali i svého Boha. Od těchto obřadných způsobů komunikace s osobami blízkými a v důvěrném styku čeština upustila a totéž se tedy pro věřící týká i jejich důvěrného styku s Bohem.

Jenda 16.5.2006 15:33

Re: Slovo pan ve smyslu oslovení se přidává

A co je papez jineho nez funkce???

Saša 16.5.2006 15:32

Funkcí hlavy městského státu Vatikán

je římský biskup. Jeho funkce není "papež", ale biskup, také velekněz - v latinské titulatuře "pontifex maximus".  V CIC se užívá titulatura "římský velekněz".

Slovo papež není ani jméno, ani funkce, ani titul. Proto před to nepatří oslovení "pan".

Slovo "papež" vzniklo jako zkomolenina ze slavnostního oznámení volby "habemus papas", tedy "máme otce".

Říci 'pan papež' je obdobné jako říci o Masarykovi "pan tatíček" nebo o Benešovi "pan starý pán".

Zájemci se samozřejmě mohou též seznámit s kanonickým právem: http://www.rcc.sk/dokumenty/CIC/

Mirek Šejna 16.5.2006 15:32

Aha Sašo,

takže my, co říkáme "panebože", nebo "zaplať pánbůh", to říkáme blbě? Vy říkate "otčebože" nebo "zaplať otecbůh"?

Mirek Šejna 16.5.2006 15:29

Racku,

to víš, že mám víru. Já nemám na "háku" boha. Mě je ukradenej papež. Chtěl jsem říci, že nejsem křesťan, což je něco jiného než nevěřící. Takže upřesňuji: jsem "nekřesťan, nikoli "neznaboh".

Xaver X.X. 16.5.2006 15:16

Pan Doležal asi neviděl Kurismakiho film z koncertu Alexandrovců

a Leningradských kovbojů. A taky si pan Doležal vybírá jen takové události, které se mu hodí do krámu. K tomu varování před zveřejněním odposlechů se prostě měl za sebe vyjáídřit. Či k aktuálnímu projevu V.Klause o budoucnosti Evropské unie.

Saša 16.5.2006 15:15

Vy říkáte "pan Bůh"?

To je smutné. Já mu říkám Otec.

Saša 16.5.2006 15:12

Slovo pan ve smyslu oslovení se přidává

před jméno, příjmení, titul, funkci. 'Papež' není ani jméno, ani příjmení, ani titul, ani funkce.

---

Za francouzské revoluce bylo módou oslovat všechny oslovením "občan". A tak došlo i k tomu, že jakýsi tupý revolucionář oslovil vyslance domu Habsburského slovy "občane vyslanče". A tak mne napadlo, zda Paroubek není jméno původu francouzského:-P

www racek 16.5.2006 15:11

Re: Re: Re: Re: Waffen SS a SS strážní oddíly v KZL byl jaksi "nepatrný" rozdíl,..

cosi jsem o tom četl, ale to víš, já si z těch ss pamětí vezmu vždy jen něco ...;-P