2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cizinec 16.5.2006 10:04

Re: Alexandrovci

Tu posledni vetu samozrejme myslim obrazne ale nevyvazene nazory mne rozciluji.... A herr Dolezal je v tomhle expert!

jepice 16.5.2006 10:03

Re: Alexandrovci

Klidně pište azbukou, cizinče. My si bukvice ještě trochu pamatujeme.

pooh 16.5.2006 9:59

Re: Re: Myslet si o Paroubkovi,že nemá alternativu......

Topolánek je na české poměry docela normální člověk, který ani po třech letech v práglu neopustil svůj styl. To by se mělo cenit. Nedivím se rovněž, že se do něj Praubek obul na sjezdu, anžto prý pan Tp. jen hraje golf. Bodejť - kdyby si sedmičku železo vzal do ruky premiér, přes ten svůj teřich neuvidí na míček a ještě si při tom vypíchne oko. Prvorepublikoví politici aspoň chápali pojem "výchova národa" a pobízet lidi ke vzdělávání, kulturnímu rozhledu či sportu se považovalo za samozřejmé.

pooh 16.5.2006 9:53

i já si dovolím přihlásit se k primitivnímu antikomunismu

sláva, už mám zase svou starou nálepku, ani to moc dlouho netrvalo, jen nějakých 17 let, že... Už i moje milovaná trika proti komunismu začínají vadit, ba na pokyn pana premiéra se jimi bude zabývat jakýsi jeho orgán...

Výborný článek, jen ty raketové základny tu jaksi nevidím, pane Doležale. Jednak - nechci se klepat, že mi přistane na hlavě iránská či jiná bomba, ale hlavně - který sebevrah by vybral zrovna ČR jako strategicky spolehlivého partnera k takovému úkolu? Myslím, že v NATO četli Švejka všichni. ;)) Je ovšem fakt, že je načase odložit poststudenoválečné mírotvorné růžové brýle, a základny by - poprvé v našich dějinách - jaksi hmatatelně přiřadily ČR k západu.

Cizinec 16.5.2006 9:53

Alexandrovci

Je to usmevne. Presto ze Alexandrovi nejsou muj "cup of tea"  a nikdy bych na ne nesel tak mne emocialne nevyvadej z rovnovahy. Na oberstmarfurerovi herr Dolezalovi je krasne videt jeho zaujeti pro velkonemeckou myslenku. Kdyby do CR prijel soubor pisni a tancu waffen SS z Majdanku tak bude sedet v prvni rade a ronit slzy. Skoda ze mu tam v CR nekdo nerozbijete drzku

Fred 16.5.2006 9:51

Re: Re: Myslet si o Paroubkovi,že nemá alternativu......

Musím se připojit. Taky si dovedu představit jako premiéra Topolánka. Rozhodně nebude horší než ten současný Puchejř s diktátorskými sklony.

Jaara 16.5.2006 9:43

Re: Pane Doležale,

To není zaujatost, je to jen prostý popis skutečnosti, víme?

Občan Ledče n. Sáz. 16.5.2006 9:07

Kulturní dění???

Osobně mě zaujala poznámka o ministru Jandákovi. Mám s tímto pánem osobní zkušenost z našeho města, kam přijel proto, aby svému kamarádovi místostarostovi slíbil zmenšení památkové zóny, která stojí v cestě bourání kina a výstavbě marketu na jeho místě. Jestli je tohle cesta, jak vtáhnout do kulturního dění celý národ, pak nás v případě volebního vítězství ČSSD čekají zajímavé okamžiky... 

Frantisek 16.5.2006 9:02

Pane Doležale,

už nějaký čas pozoruju, ze Vám z  té zaujatosti proti ČSSD začíná "hrabat"......

Saša 16.5.2006 9:02

Oslovení "pan papež" mně nejprve otevřelo hubu dokořán a pak mne shodilo s židle.

Když jsem to od Paroubka slyšel, vůbec jsem tomu nemohl uvěřit.

Že Paroubek je hloupý a nekulturní, to bylo jasné už dávno, ale že je to až tak vážné 8-o

Renata D. 16.5.2006 9:01

A jak to bylo u ODS a Klause?

Asi by bylo dobré a objektivní uvést kolik procent měl při svých volbách na předsedu ODS kdysi Klaus  a z toho vyvodit něco o demokratičnosti strany.  Takhle to vypadá jen jako pokus někoho kopnout do kotníku,což pana Doložala jako politologa diskvalifikuje a jako člověka,kterého Klaus kdysi vyhodil ze svých služeb zesměšňuje pro neskrývané patolízalství.

Saša 16.5.2006 8:59

Proti Haiderovi v malinkatém Rakousku

vystartovala EU jak divá. Komunista v čele velké Itálie nikdo ani nic neznačí, natož aby řekl.

Karel 16.5.2006 8:51

Re: Myslet si o Paroubkovi,že nemá alternativu......

Topolánka jako premiéra si dovedu představit. Je to rozhodně lepší figura než ten upocenej břichatej ráják. 

Linda 16.5.2006 8:49

To je moc dobrej komentář, gratuluju!

Alexandrovci - mám totožné mínění. A Falbr versus Klaus - co si to ten estébackej zmetek dovoluje?

Václav T. 16.5.2006 8:48

Rozpaky

Poslanci ODS brání lecčemu. Jsou nejen proti omezení poslanecké imunity, byli například i proti eurozatykači. Je mezi nimi totiž mnoho lumpů.

Češi rádi spřádají různé fantasmagorie o nejdivočejších spiknutích. Dát do souvislosti nehodu a nepohodlnost paní Brožové může opravdu jen magor. Zajděte si, pane Doležale, k psychiatrovi.

grr 16.5.2006 8:34

Re: ...ale H O V N O už hoříííííí !...

Chachá, dobře jste mě pobavil !  

Mirek Šejna 16.5.2006 8:04

K volbám a Paroubkovi

Pokud se do voleb nevynoří nějaká brutální aféra, pak očekávám následující výsledek voleb: ODS 29%, ČSSD 29%, KSČM 17%, KDU-ČSL 11%, Zelení 7%.

Z toho by vyplynul tento počet mandátů: ODS 63, ČSSD 63, KSČM 36, KDU 23 a Zelení 15. Varianty koalic jsou: 101 (ODS+KDU+Zelení), 101 (ČSSD, KDU, Zelení). Ostatní koalice jsou ještě šílenější. Takže další 4 roky tu bude vládnout opět nějaká "stojedničková" koalice.

Jsem ochoten uzavřít tady na Psu sázky, o tom, jak tyto volby dopadnou. Kdo se přidá?

www racek 16.5.2006 7:40

není na vás ten svět

přece jen poněkud složitý, pane dolaežal? ve svých názorech a jejich vývoji máte totiž prvotřídní zmatek.

ale přeji vám mnoho zdraví a povolebního štěstí.

Cinan 16.5.2006 7:39

Re: Myslet si o Paroubkovi,že nemá alternativu......

To je zcela evidentní, že Paroubek nemá žádnou rozumnou alternativu. I ten nejhloupější musí pochopit, že mu zbývá pouze jedna a on jí říká. Sice ne nahlas, ale počítá s ní a to je menšinová vláda s tichou podporou komunistů. Je až na výsost trapné, když nějaká strana si musí dávat do usnesení, že nebude spolupracovat na vládní úrovni s komunisty. To je tak stupidní, že se to nedá ani rozumně komentovat. Na druhé straně je to "šikovná" finta na lidi, kteří moc nepřemýšlejí. Bůh nás chraň od takové vlády skutečně "talentovaných" politiků.

mil 16.5.2006 7:37

Re: Re: Re: Bohužel díky Jičínskému a jeho kontinuitě práva

Překlep výstižnější opravy

zoch 16.5.2006 7:20

Myslet si o Paroubkovi,že nemá alternativu......

.....to může jen člověk,který je natolik zabředlý do svých úvah a teorií,že nevnímá reálný svět. Tučné honoráře pana Doležala za netovou kampaň jej pravděpodobně doženou až za práh důvěryhodnosti jeho odborných kvalit do budoucna.

Pravděpodobně se prvně ve svém odhadu budu volebních výsledků při volbách do PS budu mýlit,ale nějak bych věřil,že v PS bude stran šest. Prvně spoléhám na překvapení. A co se týče p. Paroubka,docela bych doporučoval jej nepodceňovat. Ostatně : UMÍTE SI NĚKDO PŘEDSTAVIT TOPOLÁNKA JAKO PŘEDSEDU VLÁDY ???  Pokud si někdo položí tuto otázku,nemůže ODS volit.

Už proto,že personální obsazení vládních postů těmi zákopovými bojovníky z doby mobilizace s vlastnostmi nulové tolerance dává velmi chmurné představy.A pokud si vzpomenete na problémy v komunikaci z dob Klaus-Lux-Kalvoda,neústupnost ODS pocházející z natěšenosti z budoucnosti a dosadíte nové tváře,teprve potom zjistíte tu problematičnost Topolánka.Nebude schopen vládní koalici udržet i kdyby vznikla.A to se nezmiňuji o tom,že spíše spoléhám na vztahy Paroubek-Bursík z magistrátu se společnými výhradami k ODS.Ale samozřejmě,že volební výsledek bude záležet na debatách těsně před volbami a mohou rozhodnout i maličkosti. Jednu takovou jsme již viděli ,když se odkopal Železný.

loula 16.5.2006 6:40

Zatím mám poznámku pouze k té poslanecké imunitě

Myslím, že  by to mělo vypadat takto: Poslanecká imunita se doživotně vztahuje jen a pouze na verbální projev a politické postoje v souvislosti s výkonem funkce poslance. Poslanecká imunita se nevztahuje - bez ohledu zda ve funkčním nebo mimo funkční období - na přestupky a trestné činy.

Lea 16.5.2006 6:30

pane Doležale

Nedá mi to,abych se nezmínila o Alexandrovcích. Také je nesnáším.O to více,že zde vystupovali krátce po okupaci v r.68.Byl to takový test,kdo půjde a kdo ne. Z našich známých šla většina,byť otáčeli při okupaci dopravní značky a vůbec se chovali jako velicí vlastenci.Nějak se mi v této souvislosti vybavuje článek o Tlustém Vlastovi,který tvrdí,že nikdy komunistou nebyl.Čalfa patrně může také tvrdit,že nikdy komunistou nebyl,když se přiklonil ke Klausovi a jeho reformám.Patrně to tak vnímá i sám VK,který si Čalfu letos pozval jako čestného hosta svého ekonomického fóra. Máte pravdu,pane Doležale,ty následky,kdy se na jednu stranu psalo o zvěrstvech komunismu,na druhou stranu se něco jiného ve skutečnosti dělalo,ty si poneseme ještě hodně dlouho.

zalozak 16.5.2006 6:08

Dve poznamky..

Musim se priznat ze zatimco plne sdilim autorovy obavy z skryte (ale o to pevnejsi) koalice KSCSSD, nejak se me zda ze se nediva na mapu. V situaci kdy CR (jiz davno nesousedi s Ruskem a mezi nami jsou dve dalsi zeme, je otazka rusko-ceske spoluprace otazkou predevsim ekonomickou. Rusko je jednak dulezita zasobarna strategickych surovin a jednak stale jeste zemi kde se mnoho ceskeho da dobre prodat.

Tudiz mam obavu ze autor na jedne strane maluje "certa" na zed (v otazce spoluprace s Rusy) a na strane druhe ma naprosto nemistne nadeje z druheho hegemonu, tj. USA.   Mit na ceske pude americke zakladny je to nejstupidnejsi rozhodnuti ktere by jaka koliv vlada mohla ucinit. Jednak napriklad pripadne rakety zde nebudou proto aby chranily CR ale aby predstavovaly dalsi val prez ktery pripadny utok na USA a zapadni evropu by sel. (Coz je presne stejny ekvivalent situaci minulych desetileti, kdyz ceska armada a ruske zakladny zde byl pouze "narazovy buffer".  Nasi bezpecnosti situaci to nepomuze ani v nejmensi , naopak to ze znacne casti uzemi udela rizikovou oblast. Coz se mimo jine take projevi ve zvyseni rizikovosti na mape "globalniho risku" a nasledne projevi v investicich, cene nemovitosti a pod...

kontrola 16.5.2006 5:44

Re: Bohužel díky Jičínskému a jeho kontinuitě práva

Mel by zmetek zdechnout v base

?? 16.5.2006 5:00

Re: Re: Bohužel díky Jičínskému a jeho kontinuitě práva

Omlouvám se za překlep: páter Bublifuk. 

?? 16.5.2006 4:56

Re: Bohužel díky Jičínskému a jeho kontinuitě práva

Doporučuji ještě s sebou vzít Křečka. A poslední slovo na rozloučenou může mít  páter Bulifuk !!:-P

 

Eda 16.5.2006 2:04

Bohužel díky Jičínskému a jeho kontinuitě práva

to dnes také u nás vypadá, jak to vypadá. Dědku Jičínský, dávno jsi měl možnost užívat důchod. Teď za tři týdny konečně končíš, snad už napořád !  Přeji příjemný odpočinek, nejlépe v dlouhé bedně !!! 3kodná si takovéto krásné přání ani nezaslouží !!!

kirast 16.5.2006 1:53

Skutečně to vypadá

že nebude potřeba se po vítězství komunistů přimykat k Rusku či Číně. Nejkomunističtější stát v nejbližším okolí bude nejspíš sama EU.