16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 21.3.2006 18:38

Vůl jest vykastrovaný býk.

Tedy samec tura domácího, který se nemůže rozmnožovat. To se mně naštěstí nestalo. Rozmnožil jsem se měrou na poměry dnešní české společnosti více než slušnou.
Michal 21.3.2006 14:23

Re: pokračování

Přesně toto bylo popsáno nedávno v NP jako skutečný případ v USA. Když se otec proti takové infiltraci svých dětí důrazně ohradil, měl z toho velké problémy.
Toto je stav, který i nás může během pár let čekat - ve jménu politické korektnosti bude trestné nazývat černou černou.
Vládík 21.3.2006 15:45

Re: Kdo napomáhá hříchu nebo schvaluje něčí hřích, sám se hříchu dopouští.

Vážení (týká se i většiny příspěvků, navazujících na tento), vážím si vaší víry. Ale jsme sekulární stát. Náboženské disputace, které by měly posoudit správnost zákona ČR jsou tedy irrelevantní.  Mimochodem: farizeové správně dali Ježíše ukřižovat (ve smyslu Starého zákona), protože jeho učení byla hereze (kacířská odchylka). Teprve na herezi judaismu stojí křesťanství.  Proč vzniklo nové náboženství? Protože staré se přežilo (změnily se významě podmínky).  Vaše diskuse je o náboženství 2000 let starém. Můžete to považovat ze plus, lze to považovat za nepřekonatelné minus.  Včil můžete pokračovat ve výkladu obou Knih.
Saša 21.3.2006 17:14

Mýlíte se.

Kristovo učení nebylo heresí vůči judaismu v tehdejší podobě. Celý případ byl vykonstruován, šlo o justiční vraždu. Z hlediska tehdejšího židovského práva šlo o justiční vraždu, z hlediska tehdejšího římského cizineckého práva šlo o justiční vraždu.
Zkuste si ten příběh někdy přečíst právnickýma očima, dokážete-li to.
A k zákonu o registrovaném partnerství osob stejného pohlaví jsem se právnicky nadiskutoval dost a dost před jeho přijetím. Málo platné. Náboženskou argumentaci používá teprvé poté, co ji jako první použil Paroubek. Argumentuji proti Paroubkovým náboženským argumentům a proto logicky mohu užít jedině argumenty náboženské.
Správný ateista by ovšem měl říci, že zákon je špatný, když Paroubek byl při jeho protlačování motivován nábožensky, protože pro ateistu nejsou a nemohou být odkazy na Bibli žádným arguementem. Ateista by měl argumentovat ryze ateisticky, nejlépe též s odvoláním na Darwina. Darwinistický pohled na homosexualitu je však velice zdrcující - mnohem tvrdší a nemilosrdnější než pohled křesťanský.
Maxik 21.3.2006 22:43

Re: Mýlíte se.

To je síla
Saša 21.3.2006 11:42

Hitler stejně jako Paroubek prohlašoval, že má poslání od vyšší bytosti, již nazýval Prozřetelnost.

Ve skutečnosti Hitlera posedl Satan nebo nějaký Satanův druh. S Paroubkem to bude podobné. Jeho skutky jsou zlé a tedy nemohou být projevem poslání andělského, nemohou být darem Ducha svatého.
Proto doporučuji pravidelnou přímluvnou modlitbu k archandělu Michaelovi za ochranu národa před Paroubkem.
Pro ty, co ji neznají:
Svatý Michaeli, archanděli, braň nás v boji; proti zlobě a úkladům ďáblovým budiž nám záštitou, nechať Bůh přikáže jemu, pokorně prosíme. Ty pak, kníže vojska nebeského, Satana a jiné duchy zlé, kteří ke zkáze duší světem obcházejí, božskou mocí do pekla svrhni. Amen.
 
divana 21.3.2006 12:15

Re: Hitler stejně jako Paroubek prohlašoval, že má poslání od vyšší bytosti, již nazýval Prozřetelnost.

sašo, .. vy jste ondy psal, jak hitler použil čechy pro falešnou informaci o tuchačevském, aby se přes ně dostala ke stalinovi a ten se ho zbavil. ještě je prý možnost b). že to celé vymyslel stalin, aby se tuchačevského zbavil. dál to šlo stejnou cestou.
Saša 21.3.2006 12:42

To je jistě také možné,

ale málo pravděpodobné. Stalin to nepotřeboval, on mohl likvidovat každého, koho chtěl a kdo mu včas neutekl za hranice (ale třeba Trockému ani ten útěk nepomohl). Kohokoli. Kdyby byl Lenin ještě naživu, zřejmě by ho Stalin také obvinil z nějaké absurdity a nechal popravit.
Stalin byl v Sovětském svazu mnohem silnější než Hitler v třetí Německé říši.
 
optimistický skeptik 21.3.2006 10:49

Pane Doležale,

když nějaký soukromník  chce postavit okázalý pomník, nemá na to peníze a my - stát mu na to nedáme, je to od nás účelová politika?
A ještě něco: Zelení jsou liberální ???
Děkuji za odpověď.
MILAN007 21.3.2006 10:10

Co řídí Paroubka ??

Ta vyšší moc , která řídí Paroubka určitě není Bůh. Podle to co činí to bude něco o hodně pitomějšího :-)
Zdeněk 21.3.2006 9:16

homo

pan Doležal,jehož články mimochodem rád čtu a někdy se s jeho názory i ztotožňuji,zřejmě nepochopil,že kdo je proti zákonu o registrovaném partnerství,nemusí mít nic proti homosexuálům.
eTony 21.3.2006 7:02

Jistě pane Doležale,

souhlasím s Vámi, že Zelení jsou odpadkovým košem Havloistů - 4K , jak napsal Pehe - sofistikovanější části české společnosti.
roz 21.3.2006 6:47

Bůh a Paroubek.

Paroubek: včera v Sedmičce hájil v tomto duchu registrované partnerství. „Jsem prvním českým nebo československým premiérem, který veřejně chodí na bohoslužby. Myslím, že Pán Bůh by určitě nebyl rád, aby některé jeho děti byly nešťastné,“ Bůh: Vyhnal za šukání Adama a Evu z ráje (ne z RAJe), co by dělal, kdyby Eva byl chlap ví jenom On.
Sakata 21.3.2006 8:16

Re: Bůh a Paroubek.

Paroubkovi chybí základní znalosti. Takový Jan Šrámek určitě chodil na bohoslužby tajně... 
AGO 21.3.2006 6:22

Nejak mi

ta Paroubkova nabubřelost a  bohorovnost  nejde dohromady s vírou a pokorou.
Daniel 8.4.2006 21:44

Re: Nejak mi

To je moudré.

Karel Fiala 21.3.2006 5:33

Sorry

Melo byt:
  nevyjimaje, bez konkretniho posouzeni situace techto lidi
 
 
J. Mach 21.3.2006 9:04

Re: Sorry

Fialo, ta chybějící čárka není problém, ale je hezké, že jste se za to omluvil. Co ale je problém, že jste moc nepochopil, co Doležal napsal a přesto vás cosi nutí psát komentář. Takže registrované paretnerství opravdu není na úrovni manželství a je to opravdu na úrovni výměny občanky. Asi je možné, trvat na výměně občanky na Karlštejně, ale je to trochu k smíchu. A co se týče toho Matouše, tomu se Doležal nevysmíval, vysmíval se Paroubkovi a jeho trvrzení, že Proubek je veden vyšší bytostí. A vám to nepřišlo k smíchu?
Petr 21.3.2006 9:11

Re: Re: Sorry

Co je nebo není registrované partnerství se ukáže takl za 50let.
Karel Fiala 21.3.2006 5:13

Lidsky rozmer ?

 Zda se, ze tento clanek p. Dolezala je z nejlepsich, zacina mit lidsky rozmer. Kde jsou nedavne vypady proti kazdemu muslimovi a Palestinci,
nevyjimaje bez predchoziho posouzeni situace techto lidi ?
 Ale proc by se registrovani partneri nemohli oddavat na Karlstejne, kdyz heterosexualni snoubenci mohou ?
 A musi zde opet byt tak tvrdy utok na ty "agenty Stb", jako by pan Dolezal nevedel, kolik lidi bylo do toho klubka "zapleteno" jen rafinovanymi a nepredstavitelne nelidskymi intrikami, hrozbami, nekdy i mucenim, aniz kdy porusili cikoli lidska prava. A zatim ti pravi vinici sedi vsude kolem ve vysokych pozicich, nekdejsi ministerstvo strachu nevyjimje, a prakticky ve VSECH stranach, v nekterych ovsem, zejmena v tech, ktere se tim nepysni, peclive vymazani ze svych seznamu, nebo od pocatku nezapsani ?
  Vase zesmesnovani "byvaleho celnika Matouse" zrejme souvisi s tim, ze
skutecna ucta k duchovnim rozmerum a respekt ke kteremukoli nabozenstvi
jsou Vam jaksi a priori cizi.  
  Myslim, ze jako objektivni novinar se stale jeste musite hodne, hodne  ucit,
i kdyz jinak, nepisete spatne.
michal 21.3.2006 8:38

zesměšňování

nebuďte směšnej, pane Fialo, a přečtěte si Písmo sv. a článek znova.
Otakar Druhý 21.3.2006 9:39

Jak to víte,

že praví viníci sedí všude kolem na vysokých pozicích.......není to jen vaše bludná představa?? To je tak dobře znáte ?? A odkud ??.....trochu jste ve své zlobě ujel a to se zřejmě označujete za věřícího. I já jsem věřící. Věřím, že Bůh není a mám stejnou pravdu jako vy.