16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šedovous 21.3.2006 17:02

Velmi pěkné :"...Kdo napomáhá hříchu nebo schvaluje něčí hřích, sám se hříchu dopouští...."

A když nějaké konání hříšným neshledávám, pak co ....!?
Budu zatracen.
No jdu s Luciferem na mariáš....raději...
A já pořád odkud brali komouši svoje rozumy, no od katolíků .
QED.
Michael 21.3.2006 16:47

To ke mne se obracis, Saso?

Ach jo, kterej blb musel zredukovat tenhle "vztah osob stejneho pohlavi" (gay/lesbicky) na sexualitu ("fuuuj, oni soustaji mezi sebou a kam si to strkaji..." atd.) a vubec, obecne jej oznacovat slovem "homosexualni"... a proc?
Copak tem dvema bude nekdo lezt do postele a kontrolovat, jestli spolu soulozi? Vzdyt jde predevsim o ekonomickou zalezitost  - vyzivovaci povinnost, pravo dedit a zastupovat, ovsem take informovat se o zdravotnim stavu apod. A je uplne jedno, jestli spolu sukaji nebo ne.
Ze je to nekomu malo? Ale ruku na srdce, je manzelstvi neco jineho? Opet jde v prvni rade o ochranu, ekonomickou ci socialni. A leze snad nekdo do postele manzelum?
Kdybych to umel, modlim se kazdy vecer, at uz je s Paroubkem a tim jeho socansko-bolsevickym kamaradcoftem amen. Presto tvrdim, ze se jim jaksi mimochodem povedla dobra vec. Skoda, ze jedina
Saša 21.3.2006 16:59

Já bych si nikdy netroufl k vydávání se za archanděla,

stejně jako bych nikdy nikomu neukradl jeho jméno nebo pseudonym.
Petr 21.3.2006 15:28

Padli za Vlast

Co, kdyby na pohřbení německých vojáků přispěl Posseltův spolek. Ale ten má určitě jiné starosti,že. Nebo má ČR postavit pomník s nápisem: Vám poděkování a lásku Vám....? P.S. Pane Doležal, Vy jste už určitě přispěl nemalou sumou? 
Vládík 21.3.2006 15:35

Re: Padli za Vlast

Mám zato, že se jedná o ostatky  l i d í   60 let mrtvých. Tak se k nim postaví každý slušný člověk (ostatně jsou to většinou normální (často velmi mladí) vojáci, kteří oblékli uniformu, protože museli).
Walk 21.3.2006 14:53

Korupce nebo šibalství

 
  Divím se  že si ještě nikdo?? nevšiml, že pro pana Paroubka existuje rovnítko mezi korupcí a šibalstvím !!!!!!!!.Jak tedy nazve asi pan Paroubek  zlodějnu? Kašpařicí?
Tana Zajicova 21.3.2006 14:49

Autor

I kdybych měl přistoupit na to, že homosexualita je hřích, což mi dělá potíže (jistěže se člověk může oddat homsexuálním praktikám pod vlivem okolností nebo z prasáctví, ale jsem přesvědčen, že drtivá většina těch lidí prostě jinak nemůže, a pak je to stejné, jako kdyby se za hřích vydávalo to, že je člověk např. chromý).
 
Me prekvapuje jak muze mit nekdo v hlave takovy zmatek jako autor teto citace, protoze tvrdi ze je krestan a tudiz jeden predpoklada alespon zakladni porozumeni. Porozumeni sexualniho hrichu se pro krestany zmenilo v momente, kdy odmitli pojmenovat sexualni aktivitu mimo manzelstvi  hrichem. Krestane prestali sami od sebe vyzadovat sexualni abstinenci pred manzelstvim a proto museli k tomu, aby se mohli povazovat za dobre krestany prestat sex mimo manzelstvi povazovat za hrich. Tudy samozrejme vede cesta k tomu co tady pan Dolezal predvedl. Krestanstvi rozumi sexualite mimo manzelstvi (smilstvo, nevera) jako hrichu. Postoj k homosexualite definuje jako destabilizovanou sexualitu.
 
Dle krestanskeho porozumeni cloveka, clovek neni svoji sexualitou definovan. Takze lide s aktivnimi homosexualnimi sklony absolutne neztraci lidskou hodnotu a dustojnost, stejne jako ji neztraci heterosexual, ktery se dopusti smilsta ci nevery. Vsichni dohromady hresi. Homosexualita, ktera ve schematu veci postrada logiku je limitovana na pouhou sexualitu. Heterosexualita naplnuje ' milujte se a mnozte se' a homosexualita nikoli. Odtud destabilizace lidske sexuality.
 
 
Tana Zajicova 21.3.2006 14:50

Autor

Chapani cloveka jako celku a odmitani zredukovani ho na jeho sexualitu se pak nutne musi objevit napriklad v knezstvi. Cirkev musi nechat otevrene dvere vsem muzum, kteri usiluji o urad knezstvi a kteri musi podstoupit stejny slib celibatu. Poruseni celibatu homosexualnim knezem je stejne jako poruseni celibatu knezem heterosexualnim ( tenhle argument se netyka hetero a homo zneuzivani mladistvych).    
Saša 21.3.2006 16:58

V zásadě s Vámi souhlasím, ale

rád bych věděl, co si vlastně představujete pod slovem 'heterosexuální'.
Tana Zajicova 21.3.2006 17:05

Saso,

v jakem smyslu? Ve smyslu heterosexualniho sexu, ci heterosexualniho porozumeni sveta?
 
Ja bych jeste chtela dodat k predeslemu, ze pokud se zminuji o lidske dustojnosti, pak v navaznosti na ' Buh stvoril cloveka k obrazu svemu'.  Hrich smilstva, nevery a homosexuality nelze povazovat za dustojnou cinnost .  
Saša 21.3.2006 17:07

Nerozumím Vám,

užíváte-li slovo "heterosexuál". Není mně jasné, co tím myslíte.
 
Tana Zajicova 21.3.2006 17:17

heterosexualni

rozumeno jako sex mezi muzem a zenou.
Saša 21.3.2006 18:36

To ale není heterosexualita.

Pojem heterosexualita používáte špatně - u lidí ten pojem nemá žádný smysl. Slovo 'heterosexuální' má význam u vyšších rostlin, jejichž rozmnožování probíhá pohlavně čili sexuálně. Rostliny mohou být heterosexuální - cizosprašné, nebo monosexuální - samosprašné. V živočišné říši slovo "heterosexuální" nemá vhodné použití. Pro živočichy by bylo lze použít je snad jen jako opak hermafroditismu - ovšem i hermafroditní šneci se rozmnožují sexuálně. Slovo heterosexualita netvoří protipól slovu homosexualita. Ani náhodou, i když se to tak snaží homosexuálové kamuflovat.
Homosexualita je úchylka. Je to situace, kdy pohlavní pud je zaměřen špatným směrem a nemůže tak plnit svůj přirozený úkol.   Je-li pohlavní pud zaměřen správným směrem, tedy k opačnému pohlaví, je to normální projev sexuality, tedy pohlavnosti. Je to normální, nikoli heterosexuální.
Nenechte se těmi homosexuály šidit a nepřistupujte na jejich hry.
Tana Zajicova 21.3.2006 21:39

Saso,

tohle je dost podobne jako ta nedavna jazykova bariera. Dialog o homosexualnim manzelstvi je velice cily na obou stranach oceanu. Hetero versus homo je akceptovanym a srozumitelnym terminem na nasi strane. Jinymi slovy hetero jako termin neslouzi jako politicka manipulace na strane homosexualni lobby. Ja rozumim tomu,  ze Vasi profesi je korupce jazyka velice nebezpecna. Jedna se pouze o 'kulturni' rozdil.  
Radek.B 21.3.2006 19:05

Pro pani Zajicovou

Ja bych jeste chtela dodat k predeslemu, ze pokud se zminuji o lidske dustojnosti, pak v navaznosti na ' Buh stvoril cloveka k obrazu svemu'.  Hrich smilstva, nevery a homosexuality nelze povazovat za dustojnou cinnost .  
 
mila pani,
smilstvo a nevera je "cinnost", homosexualita je nezavinene a nevolene "nastaveni" sexualni orientace. Z toho tedy nerozumim, co je na homosexualite nedustojne.
Dale vyvozuji otazku - jestlize Buh stvoril cloveka k obrazu svemu - at uz homosexuala, nebo prislusnika vetsinove orientace - a jestlize je dustojnost hodna Boha pro nas vetsinove dosazitelna tim, ze se sezdame se svymi laskami (a hlavne opacneho pohlavi, pravda) a pak se budeme snazit po dobu manzelstvi nebyt neverni,
jakou ekvivalentní a pritom "dustojnou" cinnost
podle Vaseho nazoru
urcil Spravedlivy Buh
homosexualni mensine?
Miluj blizniho sveho, jako sebe sameho...
Radek
Tana Zajicova 21.3.2006 21:20

Radku

Podle meho porozumeni ( Vy jiste mate odlisne) neni homosexualita ani nemoci ani predavana genetikou. Homosexualita je volba chovani. S tohoto duvodu napriklad snaha politicky militantnich homosexualu prirovnavat svoji homosexualitu k rasovemu utlaku nikdy nebyla uspesna. Rasu si nemuzete urcit. Jednat ci nejednat na svoje homosexualni impulsy podleha volbe. Vy jiste namitnete, ze nepodleha. To je samozrejme otazka, ktera lezi v centru porozumeni homosexuality. Tim se ja ale nezabyvam.
 
Ja tvrdim, ze sexualita nedefinuje cloveka. Ja tvrdim, ze v momente kdy zredukujeme jedince na jeho sexualitu popirame jeho lidskost. Jenom bigot muze obratit zada k druhemu cloveku na zaklade jeho sexuality. Clovek se ale nestava bigotem na zaklade odmitani homosexualniho politikareni. Clovek muze mit na stupni politiky stejnou nechut k militantnim feministkam a jejich boji o politicke prednosti a vyhody.
 
Z pohledu krestanskeho porozumeni hrich, od smrtelnych po ty lehci, nas oddeluje od Bozi lasky a brani nam na nasi ceste mu porozumet. To mate jako kdyz se postavite rodicum, kteri vas miluji, ale nemohou pristoupit na Vase chovani, protoze ho povazuji za spatne. Cim vic trvate na svem chovani jako na spravnem, tim vetsi propast se mezi Vami a rodici prohlubuje. Rodice nehodlaji ustoupit, protoze zkusenost jim rika, ze jste na nespravne ceste, ktera vas poskodi. Vy jejich rady kategoricky odmitnete, protoze byste musel svoji cestu opustit. Oboustrane odcizeni ktere se tim vytvori je dane. Presto Vas rodice nikdy neprestanou milovat a vzdy budou cekat na Vas navrat, aby Vam mohli odpustit.  
Ivan Nový 21.3.2006 12:41

Paroubkovo dělení se z odpovědností s Bohem, je

nejvyšší forma alibismu.
Saša 21.3.2006 11:44

Kdo napomáhá hříchu nebo schvaluje něčí hřích, sám se hříchu dopouští.

Paroubek si tím hanebným zákonem a jeho neméně hanebným protlačením sněmovnou (inu, špatný cíl a špatné prostředky se vždy spojují a vzájemně podmiňují) nadělal víc nepřátel než přátel. A přátelství protlačením této hanebnosti vzniklé je chatrné, zatímco to nepřátelství je silné a vydrží dlouho - dokud ta hanebnost v našem právním řádu bude obsažena. A jak bude ten zákon uváděn do praxe, počet nepřátel poroste pod dojmem praktických dopadů a důsledků.
---
I kdyby se Paroubek snažil sebevíce, Bibli nepřepíše. Starý zákon se k samcoložnictví staví zcela jednoznačně: je to tak odporný hřích, že má být trestán smrtí.
Nový zákon vidí věci jinak: nenáviďte hřích, ale milujte hříšníka.
"Nikdo Tě neodsoudil? Ani já Tě neodsuzuji: jdi a nehřeš více."
Nový zákon též označuje hřích homosexuálního chování za trest za hříchy předků a důsledek hříšnosti a zvrácenosti celé společnosti. To, zdá se, sedí perfektně.
Saša 21.3.2006 11:45

pokračování

Nicméně z přísného Starého zákona i laskavého Nového zákona vyplývá, že homosexuální ukájení libida je smilstvem. Je to hříchem proti VI. přikázání.
Všechna přikázání jsou stejně důležitá. Není mezi nimi žádné slabší, porušení některého z nich není snáze omluvitelné než porušení jiného.
Kdo smilní, hřeší stejně jako ten, kdo krade. Nebo vraždí. Nebo rozvrací cizí rodiny.
Uzákonění spolčování hříšníků k tomu, aby mohli hřešit, je absurdita plochého světa Terryho Pratcheta. Státem registrované "partnerství" homosexuálů je stejné jako Ankhmorporský Cech vrahů nebo Cech zlodějů. Hříšníci se spolčují k páchání hříchů a stát jim to garantuje.
Kdo pomáhá zločincům, je sám zločincem.
Saša 21.3.2006 11:46

pokračování

Ukázalo se též, že církevní pojetí bylo správné: není to nemoc, je to hřích.
Dokud se provozování sexu mezi stejnými pohlavími považovalo za hřích, bylo trestné. Pak přišli tajní homosexuálové mezi lékaři s tvrzením, že je to nemoc a za nemoc nemá být nikdo trestán. Tvrzením o tom, že jde o nemocinvaliditu dosáhli zrušení trestnosti. Dokonce tím docílili soucitu a posléze i extrémní tolerance, stejně jakou jsou tolerování slepci nebo vozíčkáři apod. Tolerance jim však nestačila a ve svém hříšném tažení proti společnosti a jejím přirozeným základům začali homosexuálové zase pro změnu prohlašovat, že to nemoc není, že to je varianta normality, že to je přirozené. Jestliže je to tedy přirozené, nelze požadovat žádnou toleranci ni soucit.
Tolerovat můžete to, co je nenormální. Homosexualita však byla zákonem prohlášena za normální. Hovořit o toleranci teploušů je stejná pitomost jako mluvit o toleranci normálních lidí. Domáhat se tolerance zákonem zavedeného registrovaného partnerství homosexuálů je stejná blbost jako domáhat se tolerance zákonem uznaného manželství.
Tolerance byla možná vůči invalidům, nemocným, deviantům, ale teď je s ní konec. Jestliže zákon prohlašuje homosexualitu za normální a párek homosexuálů za alternativu rodiny, pak už není místo pro toleranci, protože není
Saša 21.3.2006 11:49

pokračování

Jestliže zákon prohlašuje homosexualitu za normální a párek homosexuálů za alternativu rodiny, pak už není místo pro toleranci, protože není co a koho tolerovat. Teď už se smí říkat 'teplouš' a 'buserant' a 'lesba', protože to už není nadávka nemocnému invalidovi. Je to označení toho, koho nemám rád, kdo se mi hnusí. Jako třeba opilec nebo špindíra.
Když blbci řeknete, že je blbec, nediskriminujete ho. Stejně tak když teploušovi řeknete, že je teplouš. Dřív by to byla buď pomluva (kdyby ve skutečnosti teplouš nebyl), nebo nemravná urážka nemocného člověka. Dnes je to jen konstatování stavu. Ani pomluva to už nemůže být, ani hanobení.
Jak to bude dál? Teď začnou "vychovávat" děti svých dodatečně zvrhlých parterů (dodatečně tedy později) a začnou se domáhat adopcí přesně z těch důvodů, které tady nebo leckde jinde už dnes zaznívají.
Takové dítě, "vychovávané" v homosexuálním quasimatrimoniu, bude psychicky tak zničeno a zdeptáno, každodenně zraňováno a vysmíváno, že z něj nejspíš vyroste netvor, nenávidící celý svět. (Pokud ovšem se jim ho nepodaří předělat na teplouše.)
A protože ty děti to drsně schytají v dětském kolektivu, začnou
Saša 21.3.2006 11:50

pokračování

A protože ty děti to drsně schytají v dětském kolektivu, začnou teplouši povykovat o tom, že je nutná osvěta a výchova a že musí mít přístup do škol a školek a tam vysvětlovat dětem, že buseranství je jenom varianta normy, že na tom není nic nepřirozeného a špatného a že každý si má vyzkoušet, co mu lépe vyhovuje. To aby se jim lépe prznilo mladé kluky.
Oni mají totiž zúžený výběr partnerů, vždyť je jich málo, a toto je dobrá cesta k jeho rozšíření.
A tak se ukazuje v plné nahotě, co to je registrované partnerství: je to institucionalisace hříchu a nemravnosti a výsměch všem manželským dvojicím, které za cenu obětí a snížení životní úrovně mají děti a vytvoří rodinu.
zcr 21.3.2006 12:14

ach jo,

slova jako "hrich", "pohan", "rouhani" jsou vymyslena vericimi a jako takova postradaji obecnou platnost.-----Krom toho, pokoud Vam to jeste nekdo nerekl, jste bigotni homofobni hovado. ma ucta.
whaler 21.3.2006 12:41

Re: ach jo,

Přečtěte si to radši ještě jednou. Tam nejsou psaný tak úplně blbý věci.
Saša 21.3.2006 12:49

Před přijetím toho zákona jsem vůbec neargumentoval konfesně.

Neobracel jsem se pro argumentační pomoc k Bibli. Teď už je ale zákon schválen a Paroubek si je vědom, že si věřící lidi znepřátelil. Možná kvůli tomu už i nějaký sociální demokrat ze strany vystoupil, když zjistil, že ta strana prosazuje institucionalisaci toho, co on nutně musí podle své víry považovat za jednání hříšné.
Proto se Paroubek začal ohánět tvrzením, že on je přeci také věřící (to nevím, nemohu posoudit, neb do hlavy mu nevidím) a že protlačením toho zákona udělal Bohu jistě radost a bude mu to přičteno za zásluhu.
Na takovéto klamání veřejnosti a matení věřících nelze nereagovat. A protože Paroubek se odvolával na víru, nelze nepoužít náboženskou argumentaci. Ta se samozřejmě ateistů ani příznivců východních náboženství netýká, jim není určena.
 
Vocílka 21.3.2006 14:25

Re: Před přijetím toho zákona jsem vůbec neargumentoval konfesně.

Já jsem se domníval, že všichni věřící jsou lidovci? Přikázání "Nesesmilníš" se zřejmě vztahuje na jakýkoliv pohlavní styk,jehož účelem není početí dítěte. Ale zákon o registrovaném partnerství zřejmě nemá věřícím dokazovat,že homosexuální partnerství je stejné jako rodina,ale umožnit takovým lidem na příklad po sobě dětit bez daně (1 skupina). domnívám se podobného účelu by bylo dosaženo i jinak, třeba zrušením dědické daně vůbec, a jinými drobnými úpravani některých předpisů.
Peterka 21.3.2006 19:12

Re: Před přijetím toho zákona jsem vůbec neargumentoval konfesně.

Souhlas až na jedno: homosexualita je zřejmě genetická úchylka a za to nikdo nemůže a tedy není hřích - stává se to až praktikováním "prasečinek",  jestli si někdo myslí,že je to dovoleno, tak se to při odchodu z toho světa doví, že yse mýlil.....Lituji ty, co se rozčilují, jsem zvědav, jak se budou omlouvat: platí totiž zásada:  neznalost zákona neomlouvá!!!
zcr 21.3.2006 15:48

Whalere - ucinil jsem, dle Vasi rady. Dvakrat.

Ac neni mym zvykem zde nekomu nadavat, muj verdikt trva: bigotni homofobni hovado. (Produkt bigotniho videni sveta to je, homofobni jsou ty prispevky taky, coz mi plne staci k oznaceni autora za hovado.)
Saša 21.3.2006 17:06

Ale mně nevadí,

když mne označíte za bigotního. Sám o sobě říkám, že jsem bigotní katolický fundamenatlista.
Také mně nevadí, když mne označíte za homofoba. Jednak si nejsem tak úplně jist, co to znamená, ale ať již připustím řecký či latinský výklad, není to urážlivé.
A hovado je obecné označení tura domácího. Být pro ostatní "býkem" je velkou pochvalou. Sebeúcta roste.
 
zcr 21.3.2006 17:16

Zcela jste mne odzbrojil -

tak vulgarni nadavku jako "bigotni katolicky fundamentalista" bych nejenze sam nevymyslel, ale rozhodne bych se ji v relativne kultivivane debate tu neodvazil pouzit. To i "vulgarni materialista" bledne.-----A ve svetle Vaseho komentare ohledne trivialnich nazvu zpresnim tedy a zacilim svuj vypad: bigotni homofobni vul.