1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 21.3.2006 18:36

To ale není heterosexualita.

Pojem heterosexualita používáte špatně - u lidí ten pojem nemá žádný smysl. Slovo 'heterosexuální' má význam u vyšších rostlin, jejichž rozmnožování probíhá pohlavně čili sexuálně. Rostliny mohou být heterosexuální - cizosprašné, nebo monosexuální - samosprašné. V živočišné říši slovo "heterosexuální" nemá vhodné použití. Pro živočichy by bylo lze použít je snad jen jako opak hermafroditismu - ovšem i hermafroditní šneci se rozmnožují sexuálně. Slovo heterosexualita netvoří protipól slovu homosexualita. Ani náhodou, i když se to tak snaží homosexuálové kamuflovat.
Homosexualita je úchylka. Je to situace, kdy pohlavní pud je zaměřen špatným směrem a nemůže tak plnit svůj přirozený úkol.   Je-li pohlavní pud zaměřen správným směrem, tedy k opačnému pohlaví, je to normální projev sexuality, tedy pohlavnosti. Je to normální, nikoli heterosexuální.
Nenechte se těmi homosexuály šidit a nepřistupujte na jejich hry.
Saša 21.3.2006 18:33

Re "věřte si čemu chcete, ale za své"

A přesně na to reaguji: strkejte si do zadku co chcete, ale za své. Ne za výrobu a slavnostní předávání úředních bumážek úředníky a politiky placenými z veřejných rozpočtů.
Ať si homosexuálové dělají co chtějí - ale ať nenutí ostatní lidi, aby jim za to tleskali.
Zavedení čtvrté matriční knihy a slavnostní registrace na Karlštejně je přesně to, co mi prvoplánově vadí. Navíc očekávám z tohoto zákona od homosexuálů mnohé další budoucí problémy.
Mně nevadí jejich sex, nechávají-li si ho pro sebe. Já totiž také nedávám nikde na oddiv svou sexualitu. Jenomže nemohu ji skrýt - bez ní bych neměl děti. Mé děti samou svou existencí neustále celému světu beze slov naznačují, že jsem se opakovaně miloval se svou manželkou ... já k tomu nepotřebuji nic dodávat.
To je věc, která homosexuálům chybí a chybět bude. Vždy. Proto si vymýšlejí ptákoviny - je to hloubkový mindrák. A současně špatné svědomí, které chtějí přehlušit tím, že se snaží získat úřední potvrzení své normality, o níž sami ví, že normální ve skutečnosti není.
 
Saša 21.3.2006 18:26

Vaše myšlenky jsou zajímavé

a já o nich budu přemýšlet.
Zatím jen k poslednímu: to dítě budou ničit a psychicky deptat jeho spolužáci. Ti to dokáží i kvůli bradavici nebo nemoderním kalhotám, co teprve kvůli tomuto...
Jan Štýs 21.3.2006 18:07

to Saša

Mám dojem, že ve Vašich textech je drobný rozpor - zdá se, že osou je Vaše pojetí tolerance, jež zřejmě vykládáte jako snášenlivost nenormálního, ačkoliv přesnější by snad bylo snášenlivost neoblíbeného. Snášenlivost konkrétní osoby se projeví jejím vztahem k osobám, věcem, či jevům, jež (i když jsou z bezpečnostního, právního atd. hlediska nezávadné) tato osoba nemá ráda. Například jsem-li dejme tomu příznivcem Sparty, stupeň mé tolerance lze prakticky ověřit, pokud mne experimentátor postaví do hlediště fotbalového stadionu vedle příznivce Baníku a bude nás nezávisle pozorovat. Fandit Baníku nepochybně je zcela normálním chováním, takže činit závěry o mé toleranci/netoleranci lze posuzováním mé osoby, nikoli osoby příznivce Baníku. Proto se mi zdá poněkud zvlášní Váš obrat "Hovořit o toleranci teploušů je stejná pitomost jako mluvit o toleranci normálních lidí." Přijatý zákon jako by se stal pro Vás odrazovým můstkem k argumentům, jež, obávám se, nelze vyložit jinak, než jako odsudek : "Jestliže zákon prohlašuje homosexualitu za normální a párek homosexuálů za alternativu rodiny, pak už není místo pro toleranci, protože není co a koho tolerovat. Teď už se smí říkat 'teplouš' a 'buserant' a 'lesba', protože to už není nadávka nemocnému invalidovi. Je to označení toho, koho nemám rád, kdo se mi hnusí. Jako třeba opilec nebo špindíra." Máte samozřejmě plné právo si myslet o homosexuálech, že jsou "zvrhlí", nicméně stejně tak existují lidé, kteří mají názory odlišné od Vašich. V tomto ohledu je zajímavá další pasáž z Vašeho vyjádření : "Takové dítě, "vychovávané" v homosexuálním quasimatrimoniu, bude psychicky tak zničeno a zdeptáno, každodenně zraňováno a vysmíváno, že z něj nejspíš vyroste netvor, nenávidící celý svět. " Kdo bude to ubohé dítě psychicky ničit a deptat, každodenně se mu vysmívat?
vylizany.pako 21.3.2006 17:33

Re: Hřebíkem o hlavičku

Ha! Jste vzor tolerantního křesťana nebo je to jen Váš špatný odhad? Z mého textu NEVYPLÝVÁ, zda jsem či nejsem homosexuál, ovšem z Vašeho už ano. Rovněž jsem nenapsal, zda s nimi sympatizuji či nikoliv. Psal jsem o pokryteckém Bohu a jeho ovečkách. Takhle demagogicky to mají křesťané skoro se vším. Nevysvětlovat a pokud ano, tak dogmaticky. Jinak lhát, ale hlavně donutit VĚŘIT! Pak se penízky posypou a moc chutná tak sladce!
Tana Zajicova 21.3.2006 17:17

heterosexualni

rozumeno jako sex mezi muzem a zenou.
zcr 21.3.2006 17:16

Zcela jste mne odzbrojil -

tak vulgarni nadavku jako "bigotni katolicky fundamentalista" bych nejenze sam nevymyslel, ale rozhodne bych se ji v relativne kultivivane debate tu neodvazil pouzit. To i "vulgarni materialista" bledne.-----A ve svetle Vaseho komentare ohledne trivialnich nazvu zpresnim tedy a zacilim svuj vypad: bigotni homofobni vul.
Saša 21.3.2006 17:16

Hřebíkem o hlavičku

jste aspoň trochu udeřil: strkejte si do zadku co chcete, ale nenuťte ostatní, aby vám k tomu dělali stafáž a aby vám dávali úřední potvrzení, že je to normální.
Saša 21.3.2006 17:14

Mýlíte se.

Kristovo učení nebylo heresí vůči judaismu v tehdejší podobě. Celý případ byl vykonstruován, šlo o justiční vraždu. Z hlediska tehdejšího židovského práva šlo o justiční vraždu, z hlediska tehdejšího římského cizineckého práva šlo o justiční vraždu.
Zkuste si ten příběh někdy přečíst právnickýma očima, dokážete-li to.
A k zákonu o registrovaném partnerství osob stejného pohlaví jsem se právnicky nadiskutoval dost a dost před jeho přijetím. Málo platné. Náboženskou argumentaci používá teprvé poté, co ji jako první použil Paroubek. Argumentuji proti Paroubkovým náboženským argumentům a proto logicky mohu užít jedině argumenty náboženské.
Správný ateista by ovšem měl říci, že zákon je špatný, když Paroubek byl při jeho protlačování motivován nábožensky, protože pro ateistu nejsou a nemohou být odkazy na Bibli žádným arguementem. Ateista by měl argumentovat ryze ateisticky, nejlépe též s odvoláním na Darwina. Darwinistický pohled na homosexualitu je však velice zdrcující - mnohem tvrdší a nemilosrdnější než pohled křesťanský.
vylizany.pako 21.3.2006 17:08

Pokrytecké náboženství

Co je ten Bůh za kreténa? Nejprve mi tvrdí, že miluje všechny své ovečky a přitom 4 % lidí odsoudí jako vyvrhele. A tato pokrytecká pseudokřesťanská společnost jakbysmet. Všiví černoprdelníci si vždy svou "morálku" dokázali okecat. Je snad něco takového v bibli? Politikařit, intrikovat, shromažďovat moc a majetek a ještě kázat, jak se kdo má chovat - viz. kondomy, interrupce, homosexualita atd. Jaké k tomu máte právo? Kašlu vám na takové náboženství. Věřte si čemu chcete, ale nenuťte ostatní. A za svý!
Saša 21.3.2006 17:07

Nerozumím Vám,

užíváte-li slovo "heterosexuál". Není mně jasné, co tím myslíte.
 
Šnek 21.3.2006 17:07

Křesťan Paroubek

Zřejmě udělá pro své zvolení všecko. Už se těším jak ten oberpingl poleze na Svatej kopeček po čtyřech.
Saša 21.3.2006 17:06

Ale mně nevadí,

když mne označíte za bigotního. Sám o sobě říkám, že jsem bigotní katolický fundamenatlista.
Také mně nevadí, když mne označíte za homofoba. Jednak si nejsem tak úplně jist, co to znamená, ale ať již připustím řecký či latinský výklad, není to urážlivé.
A hovado je obecné označení tura domácího. Být pro ostatní "býkem" je velkou pochvalou. Sebeúcta roste.
 
Tana Zajicova 21.3.2006 17:05

Saso,

v jakem smyslu? Ve smyslu heterosexualniho sexu, ci heterosexualniho porozumeni sveta?
 
Ja bych jeste chtela dodat k predeslemu, ze pokud se zminuji o lidske dustojnosti, pak v navaznosti na ' Buh stvoril cloveka k obrazu svemu'.  Hrich smilstva, nevery a homosexuality nelze povazovat za dustojnou cinnost .  
Šedovous 21.3.2006 17:02

Velmi pěkné :"...Kdo napomáhá hříchu nebo schvaluje něčí hřích, sám se hříchu dopouští...."

A když nějaké konání hříšným neshledávám, pak co ....!?
Budu zatracen.
No jdu s Luciferem na mariáš....raději...
A já pořád odkud brali komouši svoje rozumy, no od katolíků .
QED.
Saša 21.3.2006 16:59

Já bych si nikdy netroufl k vydávání se za archanděla,

stejně jako bych nikdy nikomu neukradl jeho jméno nebo pseudonym.
Saša 21.3.2006 16:58

V zásadě s Vámi souhlasím, ale

rád bych věděl, co si vlastně představujete pod slovem 'heterosexuální'.
Michael 21.3.2006 16:47

To ke mne se obracis, Saso?

Ach jo, kterej blb musel zredukovat tenhle "vztah osob stejneho pohlavi" (gay/lesbicky) na sexualitu ("fuuuj, oni soustaji mezi sebou a kam si to strkaji..." atd.) a vubec, obecne jej oznacovat slovem "homosexualni"... a proc?
Copak tem dvema bude nekdo lezt do postele a kontrolovat, jestli spolu soulozi? Vzdyt jde predevsim o ekonomickou zalezitost  - vyzivovaci povinnost, pravo dedit a zastupovat, ovsem take informovat se o zdravotnim stavu apod. A je uplne jedno, jestli spolu sukaji nebo ne.
Ze je to nekomu malo? Ale ruku na srdce, je manzelstvi neco jineho? Opet jde v prvni rade o ochranu, ekonomickou ci socialni. A leze snad nekdo do postele manzelum?
Kdybych to umel, modlim se kazdy vecer, at uz je s Paroubkem a tim jeho socansko-bolsevickym kamaradcoftem amen. Presto tvrdim, ze se jim jaksi mimochodem povedla dobra vec. Skoda, ze jedina
zcr 21.3.2006 15:48

Whalere - ucinil jsem, dle Vasi rady. Dvakrat.

Ac neni mym zvykem zde nekomu nadavat, muj verdikt trva: bigotni homofobni hovado. (Produkt bigotniho videni sveta to je, homofobni jsou ty prispevky taky, coz mi plne staci k oznaceni autora za hovado.)
Vládík 21.3.2006 15:45

Re: Kdo napomáhá hříchu nebo schvaluje něčí hřích, sám se hříchu dopouští.

Vážení (týká se i většiny příspěvků, navazujících na tento), vážím si vaší víry. Ale jsme sekulární stát. Náboženské disputace, které by měly posoudit správnost zákona ČR jsou tedy irrelevantní.  Mimochodem: farizeové správně dali Ježíše ukřižovat (ve smyslu Starého zákona), protože jeho učení byla hereze (kacířská odchylka). Teprve na herezi judaismu stojí křesťanství.  Proč vzniklo nové náboženství? Protože staré se přežilo (změnily se významě podmínky).  Vaše diskuse je o náboženství 2000 let starém. Můžete to považovat ze plus, lze to považovat za nepřekonatelné minus.  Včil můžete pokračovat ve výkladu obou Knih.
Vládík 21.3.2006 15:35

Re: Padli za Vlast

Mám zato, že se jedná o ostatky  l i d í   60 let mrtvých. Tak se k nim postaví každý slušný člověk (ostatně jsou to většinou normální (často velmi mladí) vojáci, kteří oblékli uniformu, protože museli).
Petr 21.3.2006 15:28

Padli za Vlast

Co, kdyby na pohřbení německých vojáků přispěl Posseltův spolek. Ale ten má určitě jiné starosti,že. Nebo má ČR postavit pomník s nápisem: Vám poděkování a lásku Vám....? P.S. Pane Doležal, Vy jste už určitě přispěl nemalou sumou? 
Walk 21.3.2006 14:53

Korupce nebo šibalství

 
  Divím se  že si ještě nikdo?? nevšiml, že pro pana Paroubka existuje rovnítko mezi korupcí a šibalstvím !!!!!!!!.Jak tedy nazve asi pan Paroubek  zlodějnu? Kašpařicí?
Tana Zajicova 21.3.2006 14:50

Autor

Chapani cloveka jako celku a odmitani zredukovani ho na jeho sexualitu se pak nutne musi objevit napriklad v knezstvi. Cirkev musi nechat otevrene dvere vsem muzum, kteri usiluji o urad knezstvi a kteri musi podstoupit stejny slib celibatu. Poruseni celibatu homosexualnim knezem je stejne jako poruseni celibatu knezem heterosexualnim ( tenhle argument se netyka hetero a homo zneuzivani mladistvych).    
Tana Zajicova 21.3.2006 14:49

Autor

I kdybych měl přistoupit na to, že homosexualita je hřích, což mi dělá potíže (jistěže se člověk může oddat homsexuálním praktikám pod vlivem okolností nebo z prasáctví, ale jsem přesvědčen, že drtivá většina těch lidí prostě jinak nemůže, a pak je to stejné, jako kdyby se za hřích vydávalo to, že je člověk např. chromý).
 
Me prekvapuje jak muze mit nekdo v hlave takovy zmatek jako autor teto citace, protoze tvrdi ze je krestan a tudiz jeden predpoklada alespon zakladni porozumeni. Porozumeni sexualniho hrichu se pro krestany zmenilo v momente, kdy odmitli pojmenovat sexualni aktivitu mimo manzelstvi  hrichem. Krestane prestali sami od sebe vyzadovat sexualni abstinenci pred manzelstvim a proto museli k tomu, aby se mohli povazovat za dobre krestany prestat sex mimo manzelstvi povazovat za hrich. Tudy samozrejme vede cesta k tomu co tady pan Dolezal predvedl. Krestanstvi rozumi sexualite mimo manzelstvi (smilstvo, nevera) jako hrichu. Postoj k homosexualite definuje jako destabilizovanou sexualitu.
 
Dle krestanskeho porozumeni cloveka, clovek neni svoji sexualitou definovan. Takze lide s aktivnimi homosexualnimi sklony absolutne neztraci lidskou hodnotu a dustojnost, stejne jako ji neztraci heterosexual, ktery se dopusti smilsta ci nevery. Vsichni dohromady hresi. Homosexualita, ktera ve schematu veci postrada logiku je limitovana na pouhou sexualitu. Heterosexualita naplnuje ' milujte se a mnozte se' a homosexualita nikoli. Odtud destabilizace lidske sexuality.
 
 
Vocílka 21.3.2006 14:25

Re: Před přijetím toho zákona jsem vůbec neargumentoval konfesně.

Já jsem se domníval, že všichni věřící jsou lidovci? Přikázání "Nesesmilníš" se zřejmě vztahuje na jakýkoliv pohlavní styk,jehož účelem není početí dítěte. Ale zákon o registrovaném partnerství zřejmě nemá věřícím dokazovat,že homosexuální partnerství je stejné jako rodina,ale umožnit takovým lidem na příklad po sobě dětit bez daně (1 skupina). domnívám se podobného účelu by bylo dosaženo i jinak, třeba zrušením dědické daně vůbec, a jinými drobnými úpravani některých předpisů.
Michal 21.3.2006 14:23

Re: pokračování

Přesně toto bylo popsáno nedávno v NP jako skutečný případ v USA. Když se otec proti takové infiltraci svých dětí důrazně ohradil, měl z toho velké problémy.
Toto je stav, který i nás může během pár let čekat - ve jménu politické korektnosti bude trestné nazývat černou černou.
Saša 21.3.2006 12:49

Před přijetím toho zákona jsem vůbec neargumentoval konfesně.

Neobracel jsem se pro argumentační pomoc k Bibli. Teď už je ale zákon schválen a Paroubek si je vědom, že si věřící lidi znepřátelil. Možná kvůli tomu už i nějaký sociální demokrat ze strany vystoupil, když zjistil, že ta strana prosazuje institucionalisaci toho, co on nutně musí podle své víry považovat za jednání hříšné.
Proto se Paroubek začal ohánět tvrzením, že on je přeci také věřící (to nevím, nemohu posoudit, neb do hlavy mu nevidím) a že protlačením toho zákona udělal Bohu jistě radost a bude mu to přičteno za zásluhu.
Na takovéto klamání veřejnosti a matení věřících nelze nereagovat. A protože Paroubek se odvolával na víru, nelze nepoužít náboženskou argumentaci. Ta se samozřejmě ateistů ani příznivců východních náboženství netýká, jim není určena.
 
Saša 21.3.2006 12:42

To je jistě také možné,

ale málo pravděpodobné. Stalin to nepotřeboval, on mohl likvidovat každého, koho chtěl a kdo mu včas neutekl za hranice (ale třeba Trockému ani ten útěk nepomohl). Kohokoli. Kdyby byl Lenin ještě naživu, zřejmě by ho Stalin také obvinil z nějaké absurdity a nechal popravit.
Stalin byl v Sovětském svazu mnohem silnější než Hitler v třetí Německé říši.
 
whaler 21.3.2006 12:41

Re: ach jo,

Přečtěte si to radši ještě jednou. Tam nejsou psaný tak úplně blbý věci.