19.6.2024 | Svátek má Leoš


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ja 10.2.2006 9:59

hluboký rozvrat v Národním bezpečnostním úřadu

ing.Jiří Paroubek, předseda vlády ČR Vážený pane premiére, sledujeme s napětím i obavami Vaši snahu vyřešit hluboký rozvrat v Národním bezpečnostním úřadu, který ohrožuje bezpečnostní zájmy nejen České republiky, všech občanů, ale i našich spojenců. Po období bagatelizování problému, dnes už i Vy si zřejmě uvědomujete rozsah problému.
M. Zima 10.2.2006 9:52

Pane Doležal, již dlouho nepožaduji od Vás a od pana Neffa kvalitu,

ale vyloženou tupost, podtrženou Cyrilovou neuvěřitelnou myšlenkovou mělkostí byste snad přeci jenom produkovat nemusel.
Nehledě na to, věřím, že to s tím česky triviálním pojetím svobody myslíte bohužel Vy, Cyril i ten včerejší šéfredaktor MfD z ČT vážně a že se neurazíte, když Vám řeknu, že mě napadá při Vašem článku místní úsloví: "Nepožaduj od vola víc, nežli kousek hovězího". (Alegorie? Karikatura? nebo smutná skutečnost?)
Jura Jurax 10.2.2006 14:27

Re: Pane Doležal, již dlouho nepožaduji od Vás a od pana Neffa kvalitu,

Nepožaduj od vola víc, nežli kousek hovězího - vskutku, trefně se charakterizujete; jen mne tak hluboká sebereflexe u Vás poněkud překvapuje ...
drak 10.2.2006 22:27

Re: Pane Doležal, již dlouho nepožaduji od Vás a od pana Neffa kvalitu,

Uniklo mi co máme požadovat od vás...
juraj 14.2.2006 1:36

Re: Pane Doležal, již dlouho nepožaduji od Vás a od pana Neffa kvalitu,

quod licent Iovi, non licent bovi.
Dušan Polanský 10.2.2006 9:42

I bruselští úředníci nás bez problému prodali radikálním islamistům,

k čemu vůbec tihle úřednícj jsou? Asi aby řešili jiné důležitější problémy, např. zda balit nebo nebalit koblihy. Je ale fakt, že kdo se má jak prase v žitě, tomu se nechce moc bojovat. Má totiž co ztratit. Ani bych se moc nedivil, kdyby z Bruselu přišel příkaz, abychom tloukli hlavou o zem. Zdůvodní to tím, že  svět se mění a my nechceme stát bokem progresivních vývojových trendů...
drak 10.2.2006 22:30

Re: I bruselští úředníci nás bez problému prodali radikálním islamistům,

Jak tak pozoruji evropskou zásadovost, statečnost a charakter, tak bych se tomu ani moc nedivil... I když na druhé straně se musím přiznat, že mne pan Svoboda příjemně překvapil, bohužel zůstává dost osamocen.
Sch. glosátor. 10.2.2006 9:30

Za zlobou mocných nad únikem informací se ve skutečnosti skrývá zloba nad tím, že vyšlo nejavo darebáctví, které mělo zůstat skryto.

vita 10.2.2006 9:57

Re: Za zlobou mocných nad únikem informací se ve skutečnosti skrývá zloba nad tím, že vyšlo nejavo darebáctví, které mělo zůstat skryto.

můžete mít pravdu. Ale to, že tajné informace "prosakují" jak z hodně rozeschlé bečky, mě taky nadšením nenaplňuje. A tak trošku se děsím toho, jaké ještě a hlavně kam a ke komu prosakují. Nebo tečou proudem.
Kdysi jsem byl hodně rozčilený na trouby, kteří z Devátého - jenž prokazatelně předváděl tajný materiál cizí televizi - udělali šífa BIS. Tak nevím, co mám být teď...
Sch. glosátor. 10.2.2006 10:23

Doplňuji : že vyšlo najavo darebáctví, které mělo zůstat skryto a nepotrestáno.

VLK 10.2.2006 10:32

Re: Re: Za zlobou mocných nad únikem informací se ve skutečnosti skrývá zloba nad tím, že vyšlo nejavo darebáctví, které mělo zůstat skryto.

A co rict o tech, co prozradili aferu Wattergate?
Tu jde o cileny unik informaci smerem k mediim, protoze je obava, ze prislusne setrici organy vec nevysetri , pokud nebudou pod kontrolou medii. Presneji pokud zustanou jen pod kontrolou svych nadrizenych spjatych s temi, co maji maslo na hlave.
Novinari pujdou po jakekoli senzaci, at uz bude nalevo ci napravo. A pokud pujdou po Paroubkovi s vetsi intenzitou nez po Topolankovi, je to proto ze:
1) je ted u kormidla. Je vic videt a je to lepsi cil. Az se to zmeni, tak se to zmeni.
2) stve je proti sobe. To je uz osobni, neni to spravne, ale chapu je.
vita 10.2.2006 13:34

Re: Re: Re: Za zlobou mocných nad únikem informací se ve skutečnosti skrývá zloba nad tím, že vyšlo nejavo darebáctví, které mělo zůstat skryto.

Aféra watergate - tam přece nešlo o nic v kategorii "tajné". Nedošlo k vyzrazení státního tajemství, i když vysoký státník by asi dal hodně za nevyzrazení. Je samozřejmě děsivé, že takové informace byla - a zřejmě nikdo se jimi nehodlal zaobírat. Nebo - ještě děsivější - hodlal nebo už zaobíral - ale tajně.
No, ale tajné byly přece i odposlechy s kapříky a Ivánkem kamarádem. Tam těžko hledat nějaký dobrý úmysl. A velice mě děsí, že když už k takovému maléru, jako je únik tajných informací je, nedá se dohledat, kdo ho způsobil. Doprčic, to nemají evidenci, kdo si co vypůjčoval, to ty přepisy nebo záznamy jen tak běhají po fízlárně a cajti se jimi baví "Franto pojď si poslechnout toho kokota"?
Čumil 10.2.2006 17:05

Vito, malér bude, že tohle z nějakých dobrých důvodů pouštějí s vědomím někoho,

kdo pachatelům poskytuje dobré krytí, ti, kdo ty odposlechy sami drží pod pokličkou. Obávám se, že v tom jedou skutečně odpovědné špičky, s jejichž vědomím se to děje.
drak 10.2.2006 22:34

Re: Re: Re: Re: Za zlobou mocných nad únikem informací se ve skutečnosti skrývá zloba nad tím, že vyšlo nejavo darebáctví, které mělo zůstat skryto.

I tohle se občas stává, nicméně kde vědí více nežli dva, zjistí se houby.
JT 10.2.2006 9:24

Ačkoli většinou

s panem Doležalem nesouhlasím, dnes musím vyjádřit souhlas s pasáží o muslimech.
Naprosto ovšem nechápu, jak může kdokoli prohlásit, že se jedná o karikatury Muhammada.Nelze než konstatovat, že na vzniklém kraválu mají mimo muslimů nezanedbatelný podíl neschopní evropští politici a média ohánějící se idiotskou korektností.Místo rázné reakce jen trapné výmluvy a omluvy za něco co vlastně existuje jen v hlavách zmanipulovaného davu, připos..... politiků a některých intelektuálů. Přitom některé z uveřejněných karikatur pouze jen poměrně přesně vyjadřují vlastnosti určité skupiny vyznavačů islámu ( karikatura [-ú-, fr.< it.], zpodobnění, které zvýrazňuje některé rysy člověka či lidského projevu; směřuje tak k tlumočení podstaty dané osobnosti a zvl. jejího spol. vyznění). Pokud v tomto případě přistoupíme na požadavky zmanipulovaného davu, pak Bůh, Jahve a Alláh s námi. Muslim považuje jakýkoli ústupek za známku slabosti a agresivita se bude jen stupňovat.
hodne neRath 10.2.2006 9:08

z EU

je mi k zbliti.... impotence na "n".
Aleš P. 10.2.2006 8:35

K článku

Docela by mě zajímalo kdo by nás bránil v případě potenciálního útoku odkudkoliv. Zda policie ,která už  asi vůbec nesmí zasáhnout ,nebo naše 20 tisícová profi armáda.
hans hase 10.2.2006 10:27

Alesi P

Vy jste neschopen vojenske sluzby?
whaler 10.2.2006 8:14

Je mi špatně

a chce se mi zvracet z Paroubka, Ratha, Jandáka, vlády obecně a parlamentu a z muslimů. Lidi pomoc! Blbost vítězí!
tatina 10.2.2006 8:41

Re: Je mi špatně

Aby jsi to zvracení dotáhl do absolutního konce,přečti si ještě článek z IDnes:"Pacientům chybí léky,žalují Ratha".Závěrečné shrnutí(vyjádření)soudruha Ratha stojí opravdu za to.Pak věř,že budeš čistý,jak slovo Boží.
Janus 10.2.2006 10:41

Re: Je mi špatně

Ale zbylo Vám snad něco, po čem Vám není špatně, ne  
Borek 10.2.2006 8:12

Mým Dánům

Sklamán a znechucen tím, jak celá slavná EU nechává to malé, tolerantní a pohodové Dánsko na holičkách, v depresi z "mnichovanství" vlády země, ve které žiji, šel jsem do supermarketu a koupil si plechovku dánských párečků. Kdybych v regálech dotyčného obchodního zařízení našel např. plechovku s dánským pivem, koupil bych jej taky. Co víc mohu udělat ?
hexx 10.2.2006 9:30

Re: Mým Dánům

 Delat jde prece spoustu veci: treba zminene kresby rozmnozit a zaplavit jimi celou CR, posilat protestni dopisy a emaily na muslimske ambasady u nas a na ty jejich uznavane nabozenske univerzity; publikovat kresby na internetu (uz ted jich je tam plno), bojkovat vyrobky z muslimskych zemi, nejezdit tam na dovolenou. Na kazdy projev muslima zijiciho zde, ktery napada zdejsi spolecnost (viz provolovani smrti vuci zidum) podavat trestni oznameni.
drak 10.2.2006 23:21

Re: Mým Dánům

Já si zase koupil dánské máslo a plechovku dánských máslových sušenek ;-)
Vladan Vláčil 10.2.2006 7:01

Kdo seje vítr

Každý slyšel o trestném činu obecného ohrožení a má určitou představu. o naplnění jeho skutkové podstaty. však vždy.O tisku a médiích vůbec, kde se pracuje s materiály brizantnějšími než semtex panuje často představa o absolutní svobodě projevu a že se může každý vykecávat jak chce. Kam tento experiment vedl v Dánsku a Polsku vidíme dnes. Bohužel se i u nás najdou nezodpovědní jedinci, kteří v honbě za senzacemi a vlastním zviditelněním zneužívají svobody slova a jsou ochotni vystavit tak své spoluobčany a stát reálnému nebezpečí. A když už nemají dostatek autocenzury, měla by nastoupit interní cenzura prozíravějších vydavatelů novin a nedat těmto hazardérům prostor!. To ovšem naprosto neznamená, že bychom měli jít cestou erární Hlavní správy tiskového dohledu.
loula 10.2.2006 7:31

Re: Kdo seje vítr

Nezlobte se, ale naprosto nesouhlasím. Jako redaktor novin bych byl proti uveřejnění těchto karikatur, protože vím, že se mohou dotknout cítění některých lidí. Čili důvodem této autocensury je prostě slušnost a ohled, nic víc a nic míň. Pokud někdo má jiný názor a uveřejní takový materiál, je to jeho věc a pokud se tím cítím dotčen, mohu protestovat, podat na něj žalobu nebo zvolit jiné adekvátní kroky, třeba i diplomatickou notu v případě státu. V žádném případě jako reakci nelze zvolit vypalování ambasád a výzvy k vraždění.
Sidney 10.2.2006 9:03

Re: Re: Kdo seje vítr

Videl jsi ty tzv. karikatury? A tyto tzv. karikatury byly prave testem tolerance a autocenzury. A jak vidime, neprosel, protoze muslimove jsou netolerantni hovada. Jejich citeni se dotkne vsechno a tak nema cenu se tim trapit, ze jej urazime. Ted uz, ta mohamedova prasata, zadaji omluvu i na ceskych novinach. Doufam, ze se neomluvi, i kdyz to je osobni statecnost sefredaktora, protoze pak mu nejaky fanatik zabije deti a nebo jeho... Az to ten fanatik udela, omuvi se?
Dušan Polanský 10.2.2006 9:45

Re: Re: Kdo seje vítr

ale oni tu reakci zvolili!!! Tak co milý redaktůrku?  
RomanL 10.2.2006 9:06

Re: Kdo seje vítr

Kde jsem tu frázi s tím větrem vlasně slyšel nejčastěji...? Co to kruci melete za kraviny? Jaká cenzura a autocenzura? Namalovaný idiot s bombou na hlavě NENÍ příčina ničeho! Nezaměňujte prosím příčinu za následek a nelžete si do kapsy. Ale pokud stojíte o interní cenzuru, zkuste to třeba na Kubě nebo v Severní Korei. Nebo v Talibanu.
RomanL 10.2.2006 9:32

Re: Re: Kdo seje vítr

A ještě abych nezapoměl, to o tom obecném ohrožení - tak mě napadlo - když před nedávněm ve Francii hořela ta auta, tak - podle vás - vlastně čin obecného ohrožení páchali majitelé těch aut! Oni ty auta normálně nechali stát na ulici, a ta, když hořela, tak mohla dokonce třeba i někoho zabít nebo podpálit. To by se mělo řešit. Už na ty majitele aut podal někdo trestní oznámení? Pokud ne měl byste se toho ujmout. Je zcela jasné, že v pojmech svoboda slova, cenzura a obecné ohrožení máte naprosto jasno. :-(