15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ynteligent 17.1.2006 12:58

Re: Hele Dvojko,

Na jakých Hradčanech, snad na Chadimově, ne ?
2 17.1.2006 15:11

Re: Hele Dvojko,

ja jsem nepsal ani tak o penezich, jako spíše o objektivne utvarenem charakteru- Paroubek za to nemuze
Virtuál 17.1.2006 10:26

Reakce růžového spektra na Doležalovy postřehy

je jako píchnutí do vosího hnízda.Jejich tatíček Paroubek je zcela nenapadnutelný.Že se chová jako potomek, nebo podomek ? Gottwalda jim nevadí, snad to ani nevidí.Že jeho oblíbenec Rath má způsoby řeznického psa jim snad dokonce vyhovuje a je jim sympatické.Že tito pánové vnesli do politiky manýry padesátých let jim taky nevadí.Kdo nejde s námi, jde proti nám - je jejich heslo.Kdo ze straníků se odváží jen pípnout, je exemplárně ze strany vyloučen, gauneři typu s.Krause jsou tolerováni a chráněni., naopak napadeni ti, kteří je kritizují. Je to zcela jasný návrat totality.Zatím plíživý, ale evidentní a bude-li po volbách parlamentní většinou KČSSD, Bůh nám pomoz! Lidi, vemte rozum do hrsti a nevolte strany primitivů a nevzdělanců.Vím, že nikde nejsou andílci, ale na pravé straně spektra je alespoň o poznání víc inteligence, než nalevo.A hlavně, žádná pravicová strana naní tak infiltrována komunisty, jako ta KČSSD.Jedna její polovina stoprocentně, ta druhá minimálně z padesáti procent.Tak zvažte, co z jejich vítězství může vzejít: nová totalita a rudá budoucnost.Konec svobody, nastolení vlády dělníků a pracující inteligence.To už známe, takže by to mnohým nemuselo činit potíže, narozdíl od mravenčího úsilí vybudovat postupem doby slušný, demokratický stát se slušnými stranami a vedením.
Lojza 17.1.2006 11:03

Návrat totality

Socani nejprve zprivatizují banky a většinu strategického průmyslu,vstupem do EU úplně otevřou hranice,téměř zruší armádu(hlavní mocenský nástroj),aby po volbách v roce 2006 všechno pracně obraceli zpátky.Proč to dělat jednoduše,když to jde složitě.
Čumil 17.1.2006 9:57

Hehehe, pan autor utrpěl předvolební stařecký raptus...

Renata D. 17.1.2006 9:46

Že by náš politolog hledal práci.

Pane Doležale, proč jen prostě nenapíšete že nemáte Paroubka rád a že potřebujete na stará kolena konečně upíchnout na nějaký dobrý flek a sázíte vše na jednu kartu. Pak to bude všem jasné a nemusíte psát tolik dlouhých vět.
Ladislav N. 17.1.2006 11:15

Renato, neblbněte....

Pan Doležal má vynikající postřehy a třeba já se nad jeho texty docela dobře bavím, jak dokáží být trefné i vtipné. Autor, který dokáže v jednom textu zkritizovat a "zesměšnit" současně dva politiky - soupeře z protilehlých stran, je v českých médiích vzácnou léčivkou. Tak pana Doležala nepodezřívejte z nekalých úmyslů a nechejte jej psát, co umí a chce... :-)
Kajan 17.1.2006 9:12

Tedy Bohumile Doležale, Vy jste to ale napálil. Co je s Vámi ? Dobře jste se vyspal? Dzp.

Antonín Hrbek 17.1.2006 9:19

Re: Tedy Bohumile Doležale, Vy jste to ale napálil. Co je s Vámi ? Dobře jste se vyspal? Dzp.

Nikoliv, ale nelze vyloučit, že pan Doležal dostal tučný příspěvek (hádejte od koho) za to, že prosazuje aby "pravé karlovarské oplatky" mohli vyrábět sudeťáci v Bavorsku.
Renata D. 17.1.2006 10:16

Re: Re: Tedy Bohumile Doležale, Vy jste to ale napálil. Co je s Vámi ? Dobře jste se vyspal? Dzp.

A proč by je vyrábět nemohli, když je vyrábějí podle svého původního receptu?
jonáš 17.1.2006 10:59

Re: Re: Re: Tedy Bohumile Doležale, Vy jste to ale napálil. Co je s Vámi ? Dobře jste se vyspal? Dzp.

Ale ať si je vyráběj, ale netvrděj že jsou "karlovarský", když nejsou odtamtud. Nebo tu veteš zrušíme, Alzheimer-Bush bude vařit plzeňskej prazdroj, Soare bude točit šampaňský a masokombinát Lety u Písku prodávat parmskou šunku --
Ladislav N. 17.1.2006 11:22

Re: Alzheimer-Bush bude vařit plzeňskej prazdroj...

... a Creutzfeldt-Jakob bude vrábět pochoutky z hovězích a skopových mozečků... :-D
Antonín Hrbek 17.1.2006 11:06

Re: Re: Re: Tedy Bohumile Doležale, Vy jste to ale napálil. Co je s Vámi ? Dobře jste se vyspal? Dzp.

Vážená Renato
u výrobků jsou místní jména používány ve dvojím smyslu a to jako označení určité technologie a jako označení místa původu, tedy působením genia loci. To první je jen obchodní název, to druhé ochranná značka. A o tu v tomto případě jde.
Mimo jiné - do karlovarských oplatek se má podle receptury přidávat karlovarská voda. Jde to i v Bavorsku, ale lidé by se na to chodili dívat.
Podobný spor byl s becherovkou a probíhá na celém světě s "pilsner".
Pan Doležal se postavil proti zájmu České republiky mít chráněnou obchodní značku.
Mirek Šejna 17.1.2006 8:57

modré brýle Doležala

„Pan prezident musí zvažovat trošku lépe, co vypustí z úst“. řekl Paroubek, což Doležala rozzuřilo k nepříčetnosti. A tak Doležal pak reagoval mnohem noblesněji, že Paroubek by měl "zvažovat trochu lépe, co vypustí ze svých nevymáchaných úst". Jo tak takto Doležalovsky možná mluvili ti nejblbější pinglové z RaJ. No a ta tiskovka s hejtmany byla trochu jiná, než ji prezentuje pingl Doležal. Já jsem ji totiž viděl v přímém přenosu, narozdíl od Doležala, který o ní četl v novinách. Hejtmnani se tam střetli s Rathem. Tošenovský požadoval, aby se Rath veřejně omluvil za větu, že hejtmani chtějí rozkrást nemocnice. Rath odvětil, že dokud budou hejtmani Ratha obviňovat, že chce nemocnice znárodnit, pak on bude tvrdit, že hejtmani je chtějí rozkrást. Paroubek se této přestřelky nezůčastnil. pouze na závěr Paroubek řekl, že existuje společný materiál o nemocnicích, kde je mnoho bodů zajímavých jak pro hejtmany tak pro vládu a že po prostudování se k tomuto materiálu chce s hejtmany znovu sejít a jednat s nimi.
Antonín Hrbek 17.1.2006 9:22

Re: modré brýle Doležala

Vážený příteli,
když poslouchám pana Posselta, tak mi s pojmem pingl asociuje pan Doležal
 
J. Mach 17.1.2006 9:51

Re: modré brýle Doležala

Šejno, chce to nebýt tak selektivní a slyšet i věci, které se nehodí. On Paroubek byl opravdu vulgární jak nevzdělaný pingl. Najděte si, co řekl o tom, že není cimprlich, to je opravdu silné kafe. Ale uznávám, že se to sprosté může zdát jenom mně, vám to zřejmě přijde opravdu vtipné. 
Mirek Šejna 17.1.2006 11:08

Machu,

a co kdybyste ocitoval ty údajné Paroubkovy vulgární věty, nebo uvedl zdroj na webu, kde bychom si to přečetli. Já jsem to viděl v přímém přenosu na vlastní oči a vulgární či netaktní slova jsem z úst Paroubka neslyšel.
Ladislav N. 17.1.2006 11:27

Re: ...vulgární či netaktní slova jsem z úst Paroubka neslyšel...

A to my (já určitě) zase ano. Od jisté doby tohle vnímám(e) jako samozřejmost, už nám to ani nepřipadne "nenormální"... ;-)
Pavel 17.1.2006 10:58

Re: modré brýle Doležala

Pane Šejno, vědomě či ne, ale lžete, protože vyjádření Paroubka s inkriminovanou větou jsem zase v ČT viděl já. A tu ubohou trapnost skutečně na kameru řekl.
Mirek Šejna 17.1.2006 11:06

Milý Pavlíku

Sdělte mi, co je sprostého na Paroubkově větě: "Pan prezident musí zvažovat trošku lépe, co vypustí z úst“. O nevymáchaných ústech mluvil pingl Doležal nikoli Paroubek. Ovšem pokud premiér se nesmí vyjadřovat k osobě prezidenta vůbec, pak chápu vztek modrého kurníku, že si premiér dovolil vůbec něco říci.
Marcela 17.1.2006 11:38

Re: Pane Šejno

když uráží pana prezidenta hovado typu Paroubka, který bohužel a k ostudě je předsedou vlády této republiky, uráží to i mne jako občanku a daňovou poplatnici. Ať se to Paroubkovi líbí, nebo ne, je to náš zaměstnanec a já doufám, že mu to my zaměstnavatelé ve volbách spočítáme a tím mu dáme přes tu nevymáchanou hubu.
jonáš 17.1.2006 11:43

Re: Re: Pane Šejno

Dobrá, paní Marcelo, a teď se prosim vraťte do prádelny, máte tam ještě pár hnědých nevymáchaných podvlíkaček --
jakovy 17.1.2006 11:53

Re: Re: Re: Pane Šejno

Dobrý, pane Jonáši, a Vy zas zpět k rekombinaci DNK, krysky mají hlad --
Mirek Šejna 17.1.2006 11:44

Marcelo

čím a jakou větou urazil Paroubek prezidenta Klause? Pořád mi to tady nikdo není schopen doložit. Tak mi to napište vy, Marcelo. Samozřejmě, že takový výraz, jako "hovado typu Paroubka" Vám připadá slušný, že? Zatímco věta "pan pesident by měl zvažovat trochu lépe, co vypustí z úst" je hulvátství nejvyššího stupně, že Marcelko ?
Lojza 17.1.2006 12:17

Milá Marcelo

Někde v této diskusi jsem četl,že pravice je více inteligetní než levice.Vaše příspěvky tomu ale neodpovídají.
Pavel 17.1.2006 14:54

Trochu slušnosti do té komunikace

Nejsem u vás žádný Pavlík, takové důvěrnosti si laskavě odpusťte. A nepsal jsem o vyjádření k výroku Klause ale k reakci Paroubka na jednání s hejtmany. To že byla mimořádně ubohá, na tom trvám.
 
bez pozdravu
Pavel
jeff 17.1.2006 13:26

Re: modré brýle Doležala

Lojzo, Šejno a spol. není důležité jak vidíte Paroubka , Ratha, Krauze ....vy. Podstatné je , že to vidí voliči. A tahle socdemácká skvadra  se do voleb ještě určitě předvede.
tibie 17.1.2006 8:37

rasista sice nejsem,

ale dělat rozdíly mezi pracovním a koncentračním táborem u Romů...Ta práce pro ně musela být horší,než kdyby je nechali jenom zavřené, byť bez jídla
M. Zima 17.1.2006 9:38

Nééé, buďte klidný, Vy vůbec nejste žádný rasista,

Vy jenom myslíte jako kLaus, takže je tu možnost, že jste obyčejný blbec, a to s tím rasismem je druhořadé.
JM 17.1.2006 16:06

Re: Nééé, buďte klidný, Vy vůbec nejste žádný rasista,

Už velice dlouho se chci zeptat pana zImy, co znamenají ta velká písmenka; jestli je to podle toho podle nového pRavopisu eVropské uNie, tak bych to asi měl začít psát taky tak .. co?