5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Josef 25.11.2005 23:03

pane Doležale

Nenechte se odradit politickými ignoranty, nepoučitelnými z vývoje po roce 1946. Historie se opakuje. Čechové dál krouží kolem lží jako mouchy kolem kravského lejna. Bohužel - slušní lidé mlčí ! Ti agresivní, s podprůměrným IQ, inspirováni stylem "velkého vůdce" Vám budou nadávat.
Josef 25.11.2005 22:56

pane Doležale

AeroKarel 25.11.2005 21:26

Opravdu je

z celého článku nejdůležitější koncentrace cikánů (OPSŠ) v Letech?
KATO 25.11.2005 18:05

NEBYLI -

 VY-voleni  moc  vyvaleni setkáním  KARIKATURY  S KARIKATUROU.......
divitel 25.11.2005 13:49

Tábor v Letech byl koncentrák,

protože tan cikány soustřeďovali!
 
F. Čech 25.11.2005 13:37

Doleželovo každodenní šplhounství vůči ODS ukazuje, že i on se bojí modré totality a chce se věnovat psaní i potom až k ní případně dojde.

Jeho image "politologa" se však po serii servilních článků začíná blížit nule. Je z vás dneska druhý Štěpánek a je na vás ubohý pohled pane Doležale. Nahrbený kašpar enmůže být užitečný pro nikoho, ani pro ODS!  
Pete Brich 25.11.2005 15:28

Re: Doleželovo každodenní šplhounství vůči ODS ukazuje, že i on se bojí modré totality a chce se věnovat psaní i potom až k ní případně dojde.

F. Čechu, jste výborný bavič, i když si neříkáte Ringo.
Vaše permanentní spasma mezi oběma mozkovými závity (více jich nemáte) Vás opravňují být kontinuálním abonentem na titul Kašpar týdne.
PB
velvet 25.11.2005 17:06

Ježíšku,

letos jsem moc hodný nebyl a tak si myslím, že bys mi měl spíš některý dáreček odebrat. Chceš Čecha?
AeroKarel 25.11.2005 21:24

Re: Re: Doleželovo každodenní šplhounství vůči ODS ukazuje, že i on se bojí modré totality a chce se věnovat psaní i potom až k ní případně dojde.

Spíš kašpar roku, či jak dlouho sem píše.
Ale málokdo mne tak pobaví.
Je čestný, statečný, poctivý a neúplatný Špidla mi vždy připomněl "Experiment profesora Rouse".
Pavel Kořenský 25.11.2005 13:17

hrochu

náklady na přestěhování byly vyčísleny na 500 milionů Kč. Krom toho je to soukromý vepřín a majitel se stěhovat nechce. A za veřejný zájem se to dá těžko označit, aby se dal vepřín vyvlastnit. Mimochodem, ten vepřín nestojí na místě tábora, ale kus vedle.
hroch 25.11.2005 13:29

Re: hrochu

To, že ten prasečák je v sousedství vím. Co jsem nevěděl byla ta cena (500 milionů mi přijde ale přeci jen nějak moc). Pokud ale vím, majitel vepřína je ochoten jej vyměnit za jiný vepřín dodaný "na klíč". Mimochodem, na kolik nas přišel jeden gripen?
Pavel Kořenský 25.11.2005 15:17

Re: Re: hrochu

No, podle záběrů v TV je hodně velký vepřín. Ale netuším, jestli je cena přiměřená, ve velkovýrobě masa se nevyznám. S těmi Grippeny je to pravda, pravda je i to, že v ČR se vyhazují peníze za spoustu ptákovin. Ale přijde mi to jako nesmysl, stěhovat ten vepřín jinam. Kdybychom měli přestěhovat všechno, co stojí vedle místa, kde za 2.sv. války někdo zahynul, tak bychom se museli odstěhovat do Patagonie. Mimochodem, nikdo mi nevymluví, že hysterie kolem Letů je způsobená hlavně tím, že tam zahynulo XYZ Cikánů. Kdyby tam zahynul kdokoli jiný ve stejném nebo i vyšším počtu, po celé cause by neštěkl ani pes. Kousek od Karlštejna v oblasti tzv. Ameriky je lom Mexico, ve kterém za bolševika zahynula spousta politických vězňů. Mají tam dokonce pomník. Což nijak nebrání tomu, aby majitel lomu plnil nepoužívaný lom odpadem, za naprostého nezájmu politiků či médií.
hroch 25.11.2005 16:11

Re: Re: Re: hrochu

Nerad bych se dostal do pozice, kde se nachází pan Petr Uhl, pro kterého je Čech ztělesněním vší mrzskosti a xenofobie; na rozdíl od něj se nestydím za to, že jsem Čech. V podstatě s Vámi ve všem souhlasím i v tom, že "Lety rovna se Romský problém". S těmi Romy máme jedinou možnost, udělat všechno pro to aby se dokazali zařadit do společnosti. Pokud by k tomu pomohlo i gesto s odkoupením vepřína v Letech, já bych jednoho grippena klidně oželel (jestli jsem se díval dobře po internetu, tak za cenu jednoho grippena by se prasečák postavit dal). Ten problém je v tom, že skrzevá ten prasečák jsem teď postaveni téměř na roveň hitlerovským náckům (záměrně teď přeháním, tak mě prosím nechytejte za slovo). Je to situace, ze které nevidím rozumné východisko.
Čumil 25.11.2005 16:34

Re: Re: Re: hrochu

Ano, velice správně, pane Kořenský - problém je to, že v Letech (a také v Hodoníně u Kunštátu, nezapomínejme) zahynulo více než 300 Cikánů, včetně 100 dětí a více než 30 kojenců a novorozenců. Neboť to byla jejich vina - byli to Cikáni a zahynuli tam jednoznačně z rasových důvodů. Věznit děti, novorozence a kojence je v těchto šířkách jev trochu výjimečný - to se neračte zlobit. A je dobré si to pamatovat, až zase přijdou do módy nápady, které ve zdejších diskusích zaznívají už poměrně hlasitě. Je zlé, zavírat a hubit lidi z politických důvodů - ale má to aspoň jakýsi pseudoprávní rámec. Zavírat a hubit lidi z rasových důvodů se už vymyká jakékoli myslitelné logice.
Pavel Kořenský 25.11.2005 16:59

Re: Re: Re: Re: hrochu

Čumile, pokud jsou lidé zavřeni, nuceni k otrocké práci a vražděni z důvodu třídního původu (jak to dělali bolševici) je to rovnocenné rasovým důvodům a nemá to žádný pseudoprávní rámec. Jediný rozdíl byl v tom, že bolševici většinou nezavírali děti a kojence. Tedy u nás, v SSSR to Stalin dělal, v Číně se to dělo taky. PolPot v Kambodži to rovnou mlátil motykou.
Čumil 25.11.2005 17:21

Re: Re: Re: Re: Re: hrochu

Nezahýbejte za roh, pane Kořenský: mluvím o zvyklostech v těchto šířkách.  A tady, jak sám uznáváte, nezavírali děti a kojence ani bolševici. To zaprvé. V TĚCHTO ŠÍŘKÁCH taky ani bolševici nesáhli k tomu, aby své nepřátele plynovali ve velkém, těch obětí bylo za 40 let něco přes tři tisíce, což je zajisté dost hnusné číslo, náckové, zůstaneme-li jen u Cikánů, jich za těch šest let dostali v Protektorátu rovných 5000. Dejte si ta čísla trochu dohromady ve zdejších podmínkách. A přijde mi komické, že se naši akademičtí historikové spolu s Doležalem, Ransdorfem a jinými hlásí k bolševické tradici, která své KONCETRÁKY nazývala SBĚRNÝMI TÁBORY. V Buchenwaldu, pane Kořenský, taky nebyly plynové komory... V Stutthofu, Mauthausenu a jinde rovněž ne. A přesto to byly KONCETRÁKY par excelence.
velvet 25.11.2005 17:15

Firma,

která svými pozemky a činností zasahuje do prostoru někdejšího tábora Lety, své náklady na případné přemístění vyčíslila, snad už před rokem, a vyjádřila ochotu přemístění podstoupit. Necht'Jirka kupuje.
Osobně, a neberte to osobně, Čumile, se domnívám, že pokud se vzpomíná upřímně a s úctou, lze tak činit i o sto i tisíce metrů dál. To by dnes nemohla stát znovu Varšava nebo Petrohrad; a na svého synovce vzpomínám, kdykoli slyším Kodyma, a né někde u Mohelnice, kde nějakej trotlík usnul za volantem.
Vím , že dnes tu a priori neřešíte památník, ale mám pořád pocit, že od toho se všechny zmínky odvíjejí...
 
Čumil 25.11.2005 17:25

Re: Firma,

Pokud vím, Velvete, vláda na letský prasečák nějaké prostředky vyčlenila a hodlá jej odkoupit. Čím dřív tento problém zmizí, tím lépe. Prosím - v Petrohradě či Varšavě stojí PRASEČÁKY? 
velvet 25.11.2005 17:33

A když Vám vygůgluju,

že někde stojí bordel na místě hromadné popravy, zmlknete nebo uznáte, že chci totéž, co Vy? Jen  jinou cestou. Mám k tomu poznámku o kousek vedle, ale jak je PeS nepřehlednej, teď nevím kde. V této debatě.
velvet 25.11.2005 17:36

Vy jste na mne totiž vystartoval,

páč že Vám dělám buď do přesvědčení nebo do Paroubka. Zatímco já Vás mám vlastně rád. Jen si o Vás už přestávám myslet, že nejste schopen krátkozrakých soudů. (Poznámka zbytečná pro Vás, ale jak mne novej PeS štve a podřečníci začasté taky, nemohl jsem se jí zdržet. Přisuzoval jsem Vám omylem, vzhledem k Vaší inteligenci a grifu, větší objektivitu. Přepisuji.)
Čumil 25.11.2005 18:11

Re: Vy jste na mne totiž vystartoval,

Abyste měl klidné spaní, velvete, vystartoval jsem po vás proto, že skutečně zcela malicherně a z velice osobních důvodů jsem v této věci velice nedůtklivý. To je takový osobnostní rys, s tím nic nenadělám. Reaguji na názory, nikoli na osoby. A protože Lety stejně jako Hodonín byly sběrné=koncentrační tábory a protože osud jejich obětí byl shodný s osudem mých příbuzných, jistě pochopíte, že argumentaci pánů, kteří se pokoušejí slovy zastřít skutečný stav věcí, považuji za LEŽ. Poněkud mne zneklidňuje, že se k tomuto bolševicko orweliánskému přístupu hlásí i křesťan cvičený svou vírou v účinné lásce k bližnímu, to jest pan autor Doležal. Paroubek s tím opravdu nemá co dělat - snad jen to, že  je odhodlán dát celou věc do pořádku. Pokud se mu to podaří, získá tím u mne další body. Pokud toho dosáhne pan Topolánek nebo pan Klaus, mají ty body oni. To je celé.
hroch 25.11.2005 11:59

Kolik stoji nový prasečák?

Znáte někdo alespoň rámcovou odpověď na tuto otázku? To jsme opravdu tak nemohoucí stát, který nemá na odkup jednoho vepřína? Po našich Romech chce kdekdo kdeco (musí se adapatovat a já nevím co ještě ...) ale na prosté gesto, že uznáváme jejich lidskou důstojnost a ten prasečák přestěhujeme, na to holt naše vláda ani naši politci jako celek nemají dost odvahy ani vkusu.
Marcela 25.11.2005 13:35

Re: Kolik stoji nový prasečák?

Zná někdo aspoň jednoho Roma, který se byl po roce 1989 v Letech podívat?
hroch 25.11.2005 13:43

Re: Re: Kolik stoji nový prasečák?

Myslím, že důležitější je fakt, že Hitlerovi pohunci vyvraždili za války téměř všechny české Romy. Většina dnešních Romů do Čech přišla po válce. Z tohoto úhlu pohledu je vepřín v sousedství bývalého koncentráku dost hrůzná kombinace.
divitel 25.11.2005 13:54

Re: Re: Re: Kolik stoji nový prasečák?

A te prasečák nestojí až tak moc vedle. Prostě překrývá asi třetinu bývalého koncentráku.
divitel 25.11.2005 13:53

Re: Re: Kolik stoji nový prasečák?

Jo znám. Jeden je "neznámý vojín z Nuslí", můj bývalý soused, Gejza Balog, a druhý je všeobecně známý pan Holomek, romský aktivista. Dokonce myslím že tam byl i JUDr Ščuka (pokud nekomolím jméno, píšu to z hlavy) - bývalý předseda romské občanské iniciativy.
velvet 25.11.2005 17:30

Marcelo,

je zcela jedno, jestli to místo Romové sklí. Buď to místo tragédie je anebo není a buď památník vybuduje stát anebo nikdo.
V mém rodném kraji máme podobný památník (teda víc, ale tenhle příklad je do očí bijící). Jedna moje kamarádka mu věnovala pár let života, než se v 90. letech ujasnilo, kdo bude sekat, rekultivovat, vlastnit, platit - ale šlo to docela dobře. Ve vzpomínkový den z údolí přepadávají návštěvy do lesa, co se jich sjede, a mimo vzpomínkový den je to místo doslova k usebrání a na to mám svědky a tehdy se tam stavuji nejradši. :-)
Dělá někde někdo něco? Zúřadovává? Dělí se o své starosti?
Jindra 25.11.2005 9:41

Probůh, co teda byly Lety?

Byli tam koncentrováni (soustřeďováni) rasově nevhodní lidé, občas biti, a když neumřeli na epidemii tyfu, byli v jiných táborech posléze zplynováni. Tak to, Doležale, doprdele definujte, jaképak slovíčko vymyslíte místo "koncentrační"? Máme si myslet, že vcelku souihlasíte s tou zrůdou Ransdorfem?
Čumil 25.11.2005 10:04

Re: Probůh, co teda byly Lety?

No, ony Lety byly nejspíš takové rekreační zařízení, kde mužským pacientům vydali ústavní oděv, ženy a děti nechali v tom, v čem přišli. Aby si neublížili, střílelo se bez výstrahy. Ústav měl vynikající léčebné výsledky - zločinných děcek tam umřela více než stovka, z toho přes třicet obzvlášť nebezpečných kojenců. Historický ústav ČAV a pánové Doležal, Ransdorf a většina zdejších mají pravdu - kdepak koncetrák - něco mezi nebem a zemí. Pan Doležal se za to ovšem bůhvíproč stydí. Nemá přece proč.
GLOWi 25.11.2005 10:11

Re: Re: Probůh, co teda byly Lety?

Mozna to jiny clanek, ale necetl jsem snad, ze tabor byl oznacen za velmi hanebny a o zlehcovani a staveni se na stranu Ransdorfa tam nic nebylo. Prave naopak. S koncentracnimi tabory je ta potiz, ze v bezne cestine se jimi rozumi vyhlazovaci tabor. Pravda je, ze profesionalni publicista by to mel mit ujasnene.