23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kiwi 15.10.2009 17:22

jinými slovy

dle p. Doležala, je přece správné, aby potomci obětí zapoměli a odškodnily potomky vrahů, kolaborantů a přisluhovačů 3. Říše!!!

Lotras 15.10.2009 17:08

Bohouši nepřestal jsi prudit

u mě máš slíbeno ostnatým drátem počuni

Kolemjdoucí (J.Š.) 15.10.2009 17:01

Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

Samozřejmě že ano! Vy nevíte, jaké jsou cíle landsmanšaftu? Máte to černé na bílém na jeho stránkách http://www.sudeten.de/cms/?Die_Sudetendeutsche_Landsmannschaft:Ziele

Bod d): "Právo na navrácení nebo rovnocennou náhradu nebo odškodnění konfiskovaného majetku"

Kromě toho usilují o opětovné získání "práva na domov" v ČR a s tím spojené právo na sebeurčení, což prakticky znamená znovuzískání "sudetského" území a posléze odtržení od ČR.

Tohle sdružení má kancelář v samém centru Prahy, na Malostranském náměstí, v těsné blízkosti Parlamentu. Jeho otevření přišlo oslavit i několik vysoce postavených českých politiků!

honzak 15.10.2009 17:46

Re: Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

svého Ziele chtějí dosáhnout postupně pomocí euroregionů. A vypadá to, že budou mít dost českých kolaborantů...

Akorát asi narazí v KArlových Vařích - Rusové se nedají.

Kolemjdoucí (J.Š.) 15.10.2009 17:54

Re: Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

Podívejte se na sudeten.de. Co znamená ten seznam německých "patronántních měst" nad českými městy Übersicht über Sudetendeutsche Patenschaften (Die Sudetendeutsche Landsmannschaft→Gliederungen der SL→Übersicht über Sudetendeutsche Patenschaften), v němž německé město má vždy přiřazené na starost nějaké české město (samozřejmě už jen pod německým názvem)?

Vypadá to, že si nás už předem rozdělili, kdo nad kým bude vykonávat protektorát, až nastane ten správný čas.

Jarek z Brna 15.10.2009 18:03

Re: Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

>- Doporučuji se podívat na stránky nacionalistických uskupení v Česku. Poměr počtu obyvatel ČR a členů těchto radikálních uskupení je dokonce vyšší než poměr počtu obyvatel Německa a členů Landsmanšaftu. A to už vůbec nemluvím o tom, že drtivá většína byvalých "sudeťáků" nemá ani nejmeší zájemna nějakých omluvách, neřkuli majetku, ale členství v této organizaci vnímají jako sounaležitost k místu původu, tak jako třeba krajánci v USA. Jenomže to chce umět číst i jiným jazykem a nejen české bláboly v našem tisku či od našich politiků.

honzak 15.10.2009 18:07

Re: Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

co sem motáš neonacisty, matlale? Dostals vycházku ze šaškecu?

Jarek z Brna 15.10.2009 18:54

Re: Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

>- Asi jste toho v životě hodně úspěšný, že svou frustraci vybíjíte takto. :-D

Kolemjdoucí (J.Š.) 15.10.2009 18:14

Re: Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

Tak uveďte, jaké mají ta česká nacionalistická uskupení požadavky. Ať můžeme srovnávat.

Jarek z Brna 15.10.2009 18:53

Re: Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

>- Chtějí Vám konkrétně sebrat přesně tolik majetku jako sudeťáci.

Kolemjdoucí (J.Š.) 15.10.2009 18:56

Re: Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

Já jsem uvedl konkrétní citaci a dkaz. Uveďte taky konkrétní adresy a údaje, ne své dojmy.

Jarek z Brna 15.10.2009 19:00

Re: Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

>- Omlouvám se jestli jsem se špatně vyjádřil. Mně nešlo o srovnání našich nacionalistů se sudeťáky. Mně šlo o to, upozornit na skutečnost, že otázka sudeťáků je pro posuzování Německa zhruba stejně tak důležitá, jako otázka nacionalistů pro posuzování Česka. A jen tak mimochodem, víte dobře, že se tyto stránky veřejně prezentovat nemohou.

Kolemjdoucí (J.Š.) 15.10.2009 19:06

Re: Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

A jakto že sudetoněmecké stránky se veřejně prezentovat mohou? Ale hlavně jde o to srovnání požadavků, pokud chcete hodnotit význam těch sdružení.

Kolemjdoucí (J.Š.) 15.10.2009 18:01

Re: Pro Skybird: Píšete: "Copak Němci chtějí něco zpátky?".

Ty regiony tam máte taky vyznačené.

Alexa 15.10.2009 16:53

možná

by množství kmenových autorů mohlo být širší, aby někteří nepřispívali každý den a ke všem tématům. Pokud sem nepíší pouze géniové, tak by bylo třeba trochu skromnosti ve zveřejňování svých názorů a snad dát  prostor i jiným, než je pan Doležal

Honza 15.10.2009 16:50

Demokracie selhala?

Po roce 1945 až do roku 1948 byla u nás demokracie.Nevím proč se P.Doležel snaží dávat rovnítko mezi postupy uplatnované stalinistickými režimy a demokratickými.Přece jsme se po ukončení druhé světové války jako demokratický stát nemohli dopustit vůči občanům stejných zločinů jako Stalin v Rusku. Velmoci rozhodli o odsunu a vláda jej realizovala.Jen ten kdo chce zpochybnovat výsledek druhé světové války se snaží uvedený krok demokratické vlády zpochybnovat a p.Doležel mezi ně patří.

Kobylka Lajda 15.10.2009 19:32

Re: Demokracie selhala?

Jo,jo, byli jsme demokratický stát, ale osvobozeni Rudou armádou, která dodala též plno "poradců". Zločinu na civilním německém obyvatelstvu jsme se dopustili. Nebyli vinni všichni.  Výsledky 2.světové války nejsou úplně spravedlivé, ale ustoupilo se Stalinovi - ten nevrátil ani Podkarpatskou Rus, a řadu jiných uloupených míst a věcí. Větší bere...... A vítěz má vždy pravdu. Dokud se morálně neočistíme, potáhneme tu tíhu stále s sebou a společnost se nikdy neuzdraví.

Roy Boehm 15.10.2009 16:48

Pane Doležale,

jakkoliv bylo vysídlení sudetských Němců, zejména měřítky dnešní doby, se všemi excesy, vraždami a loupením, zavrženíhodným násilím, pořád to bylo humánější, nežli to, co nám připravovali Němci, s nemalou pomocí našich sudetských "spoluobčanů". Vysídlení bylo jemnější variantou trestu za kolaboraci, tou druhou by byla řada (statisíce) politckých procesů, ve kterých by musely zákonitě padat stovky (možná tisíce) trestů smrti. Kromě toho byli sudetští Němci za vysídlení odškodněni vládou BRD, která na konto tohoto odškodnění nevyplatila ČSSR ani pfennig válečných reparací. Vše další je už jen snaha o změnu výsledků WWII, kterou Češi rozhodně nezačali!

Jarek z Brna 15.10.2009 16:58

Re: Pane Doležale,

>- Má to cenu ještě rozmazávat. Měli jsme nato 44 let a nedokázali jsme se s tím srovnat. V tomto si můžeme vzít příklad z Německa. Kde důvodů k sebereflexi měli mnohem více. Kolik dnes žije obětí a kolik dnes žije pachatelů? Bavme se o tom co bude a ne o tom co bylo. To nikomu neprospěje. To jsou témata pouze pro odborníky, historiky a filosofy a ne pro běžnou populaci. Ani jeden z nás co tady diskutujeme se nedokážeme vžít do atmosféry tehdejších událostí a naše hodnocení je proto nutně subjektivně poznamenáno hloubkou vědomostí. Omlouvám se, ale já svým dětem nepomohu tím, že budu donekonečna obviňovat Němce nebo nějkoho jiného, ale výrazně jim změním život, když nepomohu odvrátit snahy naší izolace od civilizované Evropy. Nezlobte na mě, ale té izolace jsem si užil dost a dost a nevěřím jednoduše lidem, kteří za bolševika cestovali po celem světě a v klídečku si nažívali a po revoluci se v nich jakoby cosi probudilo a stali národními buditeli. Raději tedy budu žít v jednotné Evropě s pocitem křivdy, než izolován s pocitem, že jsme jim to ale osladili. 

Harpyje 15.10.2009 17:09

Re: Pane Doležale,

R^R^>-

Kobylka Lajda 15.10.2009 17:19

Re: Pane Doležale,

To nemá chybu!R^R^VV>-R^

čtenář 15.10.2009 17:40

Re: Pane Doležale,

To všechno je hezké, ba přímo romantické................. Ale politika je něco jiného, pane. A dovede být hodně tvrdá a brutální na ty, kdo jsou romantiky.

Jarek z Brna 15.10.2009 17:55

Re: Pane Doležale,

>- Promiňte, já jsem nevěděl, že jsem ve fóru profesionálních politiků, já jsem myslel, že jde o diskusi čtenářů, resp. normálních lidí.

honzak 15.10.2009 17:53

Re: Pane Doležale,

Vaše nadšení bych zmírnil poukazem na pokus o vylepšení vzájemných vztahů v Kiráylihydě, Szopronyi uczta 16, v bytě pana Kakonyiho. (maďarštiny znalým se omlouvám za tutové chyby, které pramení z mé malé znalosti tohoto ugrofinského jazyka). Jinými slovy, snaha o smíření musí být NA OBOU STRANÁCH!!! A to ZJEVNĚ NENÍ, suddeutsche genossen pod vedením vepříka posselta mají na věc dle svých stanov DIAMETRÁLNĚ ODLIŠNÝ NÁZOR.

Shluk proteinů pod nickem "harpyje" prosím, aby se nevyjadřoval - přesně vím, co by shluk napsal.

KRUC 15.10.2009 16:03

Doležale,

zanechte dojmů a dívejte se na lidi. Lid si přeje, aby to tak zůstalo. Co naděláte? Vystoupit z rozjetého vlaku je krajně obtížné, leda by vás někdo vyhodil,

cicero,jan 15.10.2009 15:59

Jaká škoda, přeškoda,

že jsme neměli prezidenta Klause místo státního prezidenta Háchy. Celá druhá světová se mohla vyvíjet jinak.

kurbet 15.10.2009 16:41

Re: Jaká škoda, přeškoda,

Tak,tak.Klauby jej vyhnal z vlčího doupěte a s Evou Braunovou by udržoval styk i přes nesouhlas Livie.A místo válčení by se pilně tunelovalo.Dobrá představa.

kurbet 15.10.2009 16:43

Re: Jaká škoda, přeškoda,

Pardon-Klaus-

luggi 15.10.2009 15:53

poláci

a z Polska Němci nebyli odsunuti??? Vždyť přece chtěli "Heim ins Reich!" Slepne a hloupne, kdo přidává se ke straně.

cicero,jan 15.10.2009 16:02

Re: poláci

Poláci vyhráli spolu se spojenci válku, Češi se "dobrovolně" připojili k Říši jako protektorát. To je veliký rozdíl, hlavně v nazírání Němců na nás.