4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek F. 15.10.2009 13:30

Re: ...Tedy,...

Už je v křeči, nechte ho se vyřádit:-)

Fenimore Filmore 15.10.2009 11:55

Sudetští němci

Dobrý den,

musím přiznat, že utvořit si objektvní pohled na otázku odsunu tzv. Sudetských Němců není jednoduchá věc. Zde bych si dovolil souhlasit s panem Doležalem, jejich odsun nebyla patrně správna věc. Sice se jejich velká část podílela na rozbití republiky i je nesporné provinění proti českému obyvatelstvu, mělo se však přistupovat k jejich selhání individuálně a nikoliv v rámci kolektivní viny rodiny, které zde žily po staletí, vyhnat. Svádět vše na dohody vítězných mocností také nelze.

Navrhoval bych tedy jejich okamžité fin. odškodnění, ihned poté, co budou SRN uhrazeny nástupnickým státům po Československu v plné výši válečné reparace. Zároveň nikde není diskutována otázka, jak byly Německem odškodněni českoslovenští občané, odsunutí po Mnichovu 1938, tím by se asi mělo začít.

Až budou všichni odškodněni zavládne světový mír;-).

mamina, narozená po válce 15.10.2009 12:04

Dobrý den,

nezlobte se, ale to nám ten "mír" pěkně začíná.

ODKDY JE MÍREM STAV, KTERÝ N E Z A Č Í N Á ODPUŠTĚNÍM?

šakal 15.10.2009 12:06

...Kuk!...

...Je tam "mrknutej" smajlík ;-)

mamina, narozená po válce 15.10.2009 12:14

Re: ...Kuk!...

Kéž by pomohl od lidské hysterie, která se mediálně rozpoutá při případném do-vyrovnávání. Já jsem pro tečku za větou: "Je po válce".

šakal 15.10.2009 12:44

...No ba!...

...Já jsem taky při věci.

Ovšem čím by nás pak mlátili narovnávači historie a pokřivovači duší po hlavě...nóó?... ;-)

mamina, narozená po válce 15.10.2009 12:59

Re: ...No ba!...

Pro spoustu lidí válka opravdu neskončila. Bacha na ně! /

http://www.youtube.com/watch?v=ipzR9bhei_o

Libuše 15.10.2009 12:11

Re: Sudetští němci

anom,přesně jak  píše Fenimore Filmore .Zatím jsem  nikdy  neslyšela jak se  chtějí  politici srovnat s tím.že byli vyháněni Češi  ze  svých  domovů a už vůbec ne finanční vyrovnání.Tak   si myslím .že by se mělo začít u nás a né u sudetských  němců,tak na to ať se zaměří   ten komik nahoře.který nepodepíše a nepodepíše.Ono za ním nestojí toik obyvatel jak se tvrdí.On také Paroubek se zaštiťuje   statistikou ,ale jen si vymýšlí a   lže.Víte jak to obyvatele  už unavuje ,lidé vidí jak se  u nás hospodaří proč to dopadá jak to dopadá.Vždyť  ti důchodci  jsou na tom  nejhůře .dopad to má na spoustu obyvatel .jsemuž   z politiky unavená.a stále se u nás rýsují další a další skandály.Vysoké školy nejenom Plzeňská ,jsou to další a další .  Morálka  čest nikomu nic neříká,jde to od politiků dolů .vyhrávají peníze  a moc ,bohužel

zeolit 15.10.2009 12:28

Re: Sudetští němci

Libuško, to za "komunistů" nebylo, viďte. A na politiku se vykašlete, udělejte si radši kafe, k tomu buchtu, pustit si nějaký seriál a je to.

mamina, narozená po válce 15.10.2009 11:51

Válka je strašná a má vždy oběti na všech stranách.

My, kteří ji nepamatujeme a máme trochu soudnosti, nechceme vstupovat do post-vyrovnávacích poválečných sporů. NEVTAHUJTE NÁS DO NICH. Mám za to, že nám to nepřísluší a jakoukoliv agitaci na toto téma proto považuji za OBNOVENÉ VÁLEČNÉ VERBOVÁNÍ. Je mi líto, že to musím napsat, ale považuji lidi, jejichž mysl je upřena do minulosti, namísto do budoucnosti, za lidi BUDOUCNOSTI NEBEZPEČNÉ. Takovým a jim podobným nezbývá čas ani zájem zabývat se přítomností, ve které jsou TAKÉ v rozporu se zákony okrádány děti a ve které roste počet trpících svévolí nezákonné moci ze stran zkorumpovaných spoluobčanů u vesla. Za mnohem přínosnější pro budoucnost všech, tedy i Vašich dětí! - pokládám postoj, který žádá NEOTEVÍRAT staré rány a NEVERBOVAT VEŘEJNOST Z ŘAD NEPAMĚTNÍKŮ pro jednu ze stran. Chápete?

mamina, narozená po válce 15.10.2009 11:53

To bylo jen pár slov - pro Vás, pane Doležale.

Jinak Hezký den.

Tom 15.10.2009 12:23

Re: Válka je strašná a má vždy oběti na všech stranách.

Kdyby Hitler tu válku, kterou vyvolal, vyhrál, určitě bys nebyla mamina narozená po válce

mamina, narozená po válce 15.10.2009 12:36

Bílá nemoc

Kdyby by aby, byla bych dcerou "převychované" modroočky a vůbec to neznamená, že by nevadil rasismus a zabíjení nevinných, včetně žen a dětí. Skončila vůbec válka? Kdyby totiž ne (například ze stesku), verbovalo BY se do ní doposud.

stop 09 15.10.2009 11:42

Projekt IV. Říše bude nutno trochu odložit

Nechci se rozepisovat o důvodech svého odmítání LS. Mnohé bylo již řečeno. Lisabonská ústava je jen oprášená euroústava, kterou odmítli v referendech autentičtí občané. Autoři projektu IV. Říše stáli před volbou. Vyměnit špatně hlasující občany za jiné nebo celý projekt odložit. Rozhodli se pro 1. volbu a namísto občanů nechali svoji ústavu, tedy dnes lisabonskou smlouvu schválit zkorumpovanými politiky. Na ty bylo ostatně vždy větší spolehnutí než na občany. Takový Topolánek označil nejdříve Lisabonskou smlouvu veřejně za "shit", aby nedlouho potom zcela obrátil a dokonce spojoval svůj "politický osud" s tímto právním paskvilem. Naštěstí se ukazuje, že zbavit se obého současně bude docela  šťastná volba.

Jedno je ale jisté.Projektanti IV. Říše si dali gól do vlastní branky. Požadované garance pro ČR musí být právní a nikoliv jen politické. Musí se stát nedílnou součástí dokumentu označeného jako lisabonská smlouva.Budou muset velmi rychle svolat ty své topolánky a nechat je to znovu podepsat. Musí přitom  dost spěchat. Přeskočili v tom fofru  také britské občany  a tamní topolánci budou brzy končit.Namísto nich se přihlásí ke slovu autentičtí britští občané a budou požadovat referendum.Takže se obávám, že projekt IV. Říše bude nutno přeci jen  odložit.

:-) 15.10.2009 11:55

Re: Projekt IV. Říše bude nutno trochu odložit

To jejich trojčení má ten pozitivní efekt, že nutí ručitele mírového uspořádání v Evropě po skončení WW2 ke krokům, jež vedou k opětovné spolupráci.

zeolit 15.10.2009 12:11

Re: Projekt IV. Říše bude nutno trochu odložit

Stop 09

Díky za příspěvek. A v takové zkratce vyjádřit všechno podstatné. Už to posílám do Brna, ne k ÚS, ale Petrovi Paulczynskému...

Stačí se podívat na mapu. To, že jsme přežili v tom objetí, svědčí o kvalitách našeho národa. Doporučuji přečíst Znečistěný pramen od Johna Laughlanda...

Elizabeth 15.10.2009 11:42

Pane Doležale!

Konečně někdo kdo mi mluví z duše a vyjádří vše s takovým šarmem a nadhledem nad věcí a bez okolků odhalí ty šmejdy, kteří mudrují a čílí se. JSTE PROSTĚ VELKÝ FRAJER!  JEN TAK DÁLE!:-)R^

yorik 15.10.2009 11:45

Re: Pane Doležale!

Tak to prrr. Mudrující šmejd, prosím. Ale, že bych se čílil, to si vyprošuji. ;-)

zeolit 15.10.2009 12:01

Re: Pane Doležale!

Elizabeth, B. Doležal se vyjadřuje jako vysokoškolský pedagog. Ale Váš slovník ukazuje, že někteří lidé se sami odhalí, minimálně, jako "dlaždiči".

zeolit 15.10.2009 11:35

B. Doležale, sám jste nejlépe vystihnul podstatu.

"Šestadvacítka nám musí nepřímo, ale jasně potvrdit, že to, co jsme tenkrát provedli, bylo úplně v pořádku." Ano, lépe se to nedá vyjádřit. O to jde. Se stejnou houževnatostí, trpělivostí, polopravdami jako Vy, tak i ti bývalí naši bližní, a následující generace těchto bližních pracovali, pracují a budou pracovat na tom, aby jim byl vrácen odcizený majetek. To, co tomu všemu předcházelo se pomine. Začne se odpočítávání až od odsunu našich bližních. Nedovedu pochopit jednu věc a budu, omlouvám se, osobní. Nechápu, že člověk, který vystudoval s červeným indexem, může být tak posedlý až fixní ideou, která se týká osudu těch kdysi bližních. Těch lidských tragédií bylo jenom v tom minulém století tolik. A je správné, že kdo seje vítr, sklízí bouři. Němci byli ti, kteří dvakrát iniciovali válku. Pomohli Leninovi rozložit Rusko, které bylo na cestě k demokracii. Proč vytrhávat   ze souvislostí  právě jenom utrpení těch 3 milióny bližních? Doufám, že prezident bude mít odvahu a ustojí ten nátlak. Gulagy už nehrozí, ale snadné to mít nebude. A o vystupování z EU, není potřeba už hovořit vůbec. Lidem vadí to nakročení k Sjednocené Evropě, zatím. Není dobré stavět dům od střechy.

občan 15.10.2009 11:30

Zaprodanec Doležal,

jako písálek vědomě manipuluje a lže.Jasně že ví, že o odsunu poválečném rozhodly vítězné mocnosti a my jen provedli tan odsun.Pokud bychom tak neučinili, provedli by ten odsun armády vítězných mocností.Tak, že mocnosti rozhodly a nám nezbylo stejně nic jiného, jako když se rozhodnou nyní.Tak bych Vás prosil pane Doležal trochu oběktivity.A jaký režim dříve okrádal lidi ,Vám mohu doložit, jak zase dnešní okrádá také.Uvědomte si ,že když něco publikujete,že čtenáři nemusí být blbci , za jaké je považujete.Jinak by jste si to nemohl dovolit takhle napsat.Ale uvědomuji si ,že asi za ten mrzský peníz jste schopen.

Sunny 15.10.2009 11:29

Pane Doležale,

z Vašich článků mám pocit, jako bychom my Češi byli jediným národem v Evropě, který po válce ze svého území vyhnal Němce. Pokud je mi známo, mnoho Němců muselo odejít například i z Polska. Netvrdím, že odsun byl správný, ale jednalo se o součást poválečného uspořádání a o způsob, jakým se tento národ vyrovnával s následky války. Nemyslíte si ve skutečnosti, že všichni vyhnaní Němci byli mírumilovní dobří lidé, kterým bylo ukřivděno, viďtě? Jistě byli i takoví, ovšem vsadila bych se, že ti majetkové nároky nevznášejí. Byla to hrozná doba a děly se hrozné věci. Ale je to minulost.

jasan 15.10.2009 11:21

Herr Doleschall

Tu listinu evidentne ani necetl... ta zadna prava nedava, ta o nich jen krasne a vznesene keca.

Na druhe strane rizika prinasi znacna... nase soudy nestoji sice za moc, ale ve srovnani s ESD soudci vetsinou alespon vedi, o co jde a jejich rozhodnuti lze prezkoumat...

Z. Jaroš 15.10.2009 11:15

Odsun

Že Vás to baví furt dokola omílat, pane Doležale... Samozřejmě, že všechno nebylo při odsunu košer, ale byl důsledkem války a vymysleli si snad válku Češi? A nechtěli Němci Heim ins Reich? A i kdyby Češi odsun chtěli, byl by možný, kdyby ho neposvětily "vítěžné mocnosti"? Jestli Vám tedy taková nespravedlnost nedá spát, obraťte se na ně:-)

mamina, narozená po válce 15.10.2009 11:12

Ano, pane Doležale. Všichni důchodci by měli vystoupit z EU.

Vaši potomci Vám děkujeme předem.

Malý Aston 15.10.2009 11:06

Já žádné trauma ze sudeťáků nemám!

Když neplatí kolektivní vina tak pro všechny i pro nás. No tak, co němčouři prohráli válku a odsunout jejich soukmenovce byl dobrý a geniální nápad. Jen si představte odtrhnutí Slovenska a odtrhnutí Sudet po roce 1989 a to vše dle Mezinárodního zákona o sebeurčení národů. To by byl tady bordel, jugoslávci nám mohli závidět. Dobře rozhodli v Postupimi.A pokud jak píše Macek se Solana,Berka,frantík i ta soudružka z NDR svým majetkem nezaručí že žádný sudeťák nevznese na náš stát nějaký finanční požadavek tak jim nevěřím ani slovo. Musí to být písemně a třikrát ověřeno aby to nebyla zase nějaká buselská ptákovina.;-)

sláva 15.10.2009 10:59

bližní a spoluobčané

Dívám se pane Doležale na historické snímky, jak naši spoluobčané z českého pohraničí, (Sudet, jak vy píšete po německu) vítali Hitlera, organizovali wervolfy či jak se to píše, vraždili české policajty na hranicích atd., nebudu opakovat. Chtěli do Říše, dostali se tam, dostali německé občanství, aby tu nebyli tak utiskováni od zločince Beneše (hezky ho popisoval Hitler v projevech), pak bojovali za velké Německo na frontách, pak se jim sen o herrenvolku zhroutil, pak jsme je správně vyhnali (jinak by byli souzeni pro velezradu svého státu, naši bližní a spoluobčané) a te'D bych chtěli ztracené pozice?

ach bože, pane Doležale, rád vás čtu, ale ta posedlost osudem potomků potomků těch sudetských zločinců... mne u vás fakt překvapuje.

Existuje něco jako spravedlnost dějin... jako že: kdo začne válku a prohraje, doplatí na to!

lucinapes 15.10.2009 11:17

Re: bližní a spoluobčané

zkuste si pro jednou taky najít tu fotku z Václaváku. No, zdá se, že spravedlnost dějin funguje, a ty bolševiky jsme si zasloužili. A ještě zasloužíme.

Mirek F. 15.10.2009 11:29

Re: bližní a spoluobčané

A kterou? Tu z roku 1939, na které radostně hajlují pražžští Němci či tu druhou o 3 roky později´z heydrichiády, kdy ruce zvedají nakomandovaní tam Češi, pro které je alternativou kulka za "schvalovaní atentátu"?

JF 15.10.2009 11:28

Re: bližní a spoluobčané

Autor článku je stejný, jako byli sudeťáci. Není to můj bližní a svými názory a jejich publikováním přestává být pomalu a jistě i spoluobčanem. Sudeťáci byli vlastizrádci a mohlo to s nimi skončit daleko hůř. A těch pár antifašistů? Těžko by se to dalo spravedlivě vyseparovat. Za to, že mohli Němci z Čech vůbec odejít by měli děkovat. Brzy by je někdo propíchnul vidlema. Sem tam je taky někdo vidlema propíchl. Útočník prostě přebírá zodpovědnost za chování oběti.