17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Všichni proti ODS

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zebra 1.11.2006 11:31

Re: averze ? Re: Dobrý postřeh,

Kam přitom koukáte ?

;-( 1.11.2006 12:42

Re: Re: averze ? Re: Dobrý postřeh,

Na ně.

Xaver X.X. 1.11.2006 14:25

Radši vyjmenovat, ona ta vych... a lež vykukuje leckde...

eTony 1.11.2006 8:32

pane Doležale,

mírně O.T., teď jsem slyšel váš rozhovor pro jedno rádio a dopustil jste se hrubé nepřesnosti ve faktu : voliči způsobili patovou situaci ve sněmovně. Toto není pravda, tento pat způsobil "poněkud zvláštní" přepočet koeficientem. Při prostém přepočtení voličských hlasů by byl výsledek jednoznačný - odmítnutí KSČSSD. Stejných nepřesností se dopouštíte i ve svém článku, kdy politikum ODS zaměňujete s ČSSD. Mám si myslet : co politolog, to Pehe nebo Kišš ?

Diskutér 1.11.2006 9:53

To je blbost

Přepočet koeficientu chtěla předtím i ODS, takže si to všechno způsobila sama. Za jiné konstelace byste jásali, teď se vám to však nevyplatilo. Navíc berete automaticky Zelené jako své spojence, což může být dost ošidné. Pokud byste změnili koeficient, abyste pomohli Zeleným dostat více mandátům, mohl by u Zelených vyhrát jiný politický proud, který by preferoval spolupráci s ČSSD a vy byste znovu nadávali a naříkali. Takže další důkaz o bolševických metodách ODS.

Pavel41 1.11.2006 10:04

Re: To je blbost

Vážený, podívejte se trochu zpět a přečtěte si původní návrh změny volebního zákona (Klaus/Zeman), než ho "Pravda a láska" prosazenou stížností u ÚS osekala... pak rozvíjejte své politologické úvahy.8-o

eTony 1.11.2006 10:06

Re: To je blbost

diskutére, uvědomte si fakta a nefantazírujte, osobně beru zelené jako značně pochybný politický proud, ale , ústy svého předsedy, jasně deklarovali zásadní bod - nebudou se nikdy podílet na vládě se stranou, která se opírá o komunisty - a to je právě spojení kSČSSD. Jako správný levičácký kverulant řešíte co by, kdyby ...... Berte pouze fakta. Nazdar.

Šerlok Homeless 1.11.2006 8:20

Pane Doležale, ve druhém kole vítězí přesně 1/2 těch, kdo do něk vstupují

Když vezmete náhodně zvolený soubor kandidátů zúčastnících se 2. kola, zjistíte, že PŘIBLIŽNĚ 1/2 z nich uspěla.  Rozdíly lze přičíst na vrub statistické chybě. 26/2 = 13 a ve 2. kole uspělo 14 kandidátů ODS.

O "všichni proti" by bylo možno uvažovat tam, kde poměr hlasů pro postoupivší kandidáty v prvním a druhém kole je prudce obrácený. A i tam může být na vině laxnost voličů, kteří přišli v prvním, ale nepřišli ve druhém kole.

Xaver X.X. 1.11.2006 14:24

Senátní volby jsou legitimní, ale nechutně nízká volební účast

je těžce degraduje a vyvozovat z toho jakékoli "vítězné" úvahy je ošidné. Bohužel, je chyba politiků, že nejsou schopni či ochotni smysl senátu před voliči obhájit a účast je toho důsledkem. Nejvíc mě dokážou rozesmát ti, kdo se nechají zvolit do senátu pod heslem "Nechci senát". Ale vejplata pak bodne, že jo...

LV 1.11.2006 8:04

a Paroubek je Mirek Dušín??

Souhlasím s mnohým, ale nemohu se zbavit pocitu, že arogance, stále předhazovaná ODS je dávnou minulostí. Skončila s oposmlouvou, pak už to byl sešup a vystřízlivění... Myslím si naopak, že pozice vedení ODS je ukázkou klasického slušňáka, viz pánové Nečas a Topolánek při jednáních - dodržování dohodnutého, férové (i když nevýhodné) jednání, trvání na zásadách a zjevná nechuť k podrazu či nějaké mesalianci s protivníkem. Fakt se jim může vyčítat leccos, ale podrazáctví ne.

Zato protistrana... Nemá cenu to tu vypočítávat. Kdo nežil na marsu ví. A proto předpokládám, že spousta lidí, kteří měli a mají k ODS výhrady, stejně volila ODS; jako menší zlo. Než Paroubka, to raději...kohokoli. S tím, že radši stranu velkou, aby byla jistota.

Diskutér 1.11.2006 9:42

Sprostota a arogance ODS

naopak proti Klausovým dobám ještě mohutně posílila. Asi žijete na Marsu, pokud to nevnímáte.

Klaudius 1.11.2006 9:54

Re: Sprostota a arogance ODS

Můžete, prosím, psát konkretně?

Xaver X.X. 1.11.2006 14:27

Vy nevidíte, nebo nechcete vidět?

Semiramis 1.11.2006 10:58

Re: Sprostota a arogance ODS

S Marťany se paktuje leda váš Velký Oranžový Vůdce - a jestli můžete z huby vypustit to, co máte v záhlaví vašeho příspěvku, jak pak nazýváte JEHO styl???

mojo 3.11.2006 1:39

Re: Re: Sprostota a arogance ODS

Píšu to sice nerad, ale musím: považuji se za pravičáka, ale pokud bych byl v ČR, musil bych právě z důvodů "menšího zla" volit PROTI ODS. (Kohokoli - ČSSD, nezávislé, KDU, SZ - případ od případu, ale hlavně proti ODS. Pouze tam, kde by byl protikandidát komanč, bych se zdržel volby.)

Veselý 1.11.2006 7:54

Neznalost matematiky

Řekněme, že strana A má 30% a ostatní mají méně. V dvoukolovém systému je první volba o tom, kdo má největší podporu, ve druhém kolu o tom, kdo nejméně vadí. Pokud kandidát strany A má 30% a vadí 40% voličů, nemá šanci. Mně se tento způsob volby líbí, protože odstraňuje extrémy. A senátoři jsou podstatně slušnější než poslanci.

Šerlok Homeless 1.11.2006 8:22

Mně se ten způsob volby taky líbí.

Problém je v dedostatku pravomocí Senátu. ;-(

lerak 1.11.2006 12:56

Re: Neznalost matematiky

Pohled na ro, že někdo někomu nejméně vadí je zcestný-je to podobné jako rovnostářství, aby někdo příliš nevyčníval. Jde přeci o osobnosti, a tou obvykle nejsou lidé, kteří  musí vyhovovat všem. Ti průměrní (pokud alespoň) nic společnosti nepřinesou!

submik 1.11.2006 17:40

Re: Neznalost matematiky

Výsledky ODS ve druhém kole považuji za vynikající, protože se po celá léta razí pochybná teorie vyváženosti a lidé se bojí, že by mohl někdo vyhrát. Je absurdní se odklonit od voleného v prvním kole jenom proto, že by mohl vyhrát i ve druhém.

Drakobijce 1.11.2006 7:51

Vayenz ane, rad bzch vedel,

Koho kdy ODS sežrala, nebo zničila? US se zničila sama, ODA taktéž. Takže buďte tak laskav a bďte ve svém "poradenství" malinko konkrétnější. Ja osobně se domnívám, že neustálá silná pozice levice vychází z pragmatizmu českého národa. Mají na výběr mezi levici, která jim nestále připlácí na to, aby se proboha nemuseli starat samio sebe  pravice, která jim říka - hlavně se musí te postarat o sebe sami, na stát nesmíte spoléhat. Co na tom, že levice se stejně nepostará? Poslouchá se to dobře, stát platí, a c přijde za 5, 10 let nikdo neřeší.

raptor 1.11.2006 7:48

Slušnost

se v politice dozajista vyplácí, a v tom má, milý pane Doležale, ODS resty ze všech relevantních stran nejmenší. Víte, za to, že jste se kdysi v Olomouci nebo kde štěkl s Klausem, fakt nemůžu.

Eva D. 1.11.2006 19:16

Re: Slušnost

R^

Jana V. 1.11.2006 7:37

Pane Doležale,

abyste nezačal kráčet v pehecích stopách......

PeteJack 1.11.2006 7:25

Pan autor asi píše souběžně dva články

Pan autor asi píše souběžně dva články o ODS a o ČSSD a ty se mu asi trochu  pomíchaly To co v článku čtu o ODS (viz citace níže) je snad spíš o Paroubkovi a jeho ČSSD. Nebo co nám to rady chce p. Doležal namluvit, že černá je bílá, že Paroubek a jeho ČSSD jsou slušňáci a poctivci, kdežto Topolánek a ODS opak. I když proč se divím - vždyť překrucovat výkladem realitu je základní metoda správného žurnalisty, politologa, politika..... "Základní otázkou občanských demokratů do budoucna je jejich zdůvěryhodnění: to, zda se dokážou zbavit bezohledného cynismu, který jim dal do vínku jejich zakladatel a který je mimochodem vede k tomu, každého, kdo se ochomýtá v jejich blízkosti, buď zničit, nebo sežrat. Slušnost se v politice nakonec přece jen vyplácí, je totiž, jak by řekl Masaryk, nejen ušlechtilá, ale taky praktická, a právě tady má ODS veliké resty."

ll 1.11.2006 7:17

Pane Doležale, Vy ale nemáte Klause rád. Jó ,nebýt poslancem bolí.

Základní otázkou občanských demokratů do budoucna je jejich

zdůvěryhodnění: to, zda se dokážou zbavit bezohledného cynismu, který

jim dal do vínku jejich zakladatel a který je mimochodem vede k tomu,

každého, kdo se ochomýtá v jejich blízkosti, buď zničit, nebo sežrat.

Watcher 1.11.2006 6:27

všichni proti ODS, respektování výběru voličů

Zase jeden agitátorský článek plný hesel od pana Doležala.:-/

Jenomže současná situace souvisí právě s tím, aby byly respektovány hlasy voličů, tedy to, co si voliči vybrali. A výběr voličů je takový, že ODS je sice nejsilnější strana z hlediska hlasů v parlamentních volbách ale většinu v parlamentu nemá, tedy ani většinovou podporu voličů. Nebo-li, kdyby jim ostatní strany vyklidily pole, nerespektovali by přání svých voličů, pokud by nedošlo k přijatelnému kompromisu ve vládním programu a složení vlády. Takže se musí snažit zejména ODS, pokud chce sestavovat vládu. A moc jí to nejde.

eTony 1.11.2006 6:39

watchere,

kde jste doteď byl ? Zdá se, že v ČR určitě ne.