20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 10.11.2009 13:39

Re: Jiné hodnocení

Ano, pravicoví politici se v únoru 1948 projevili jako totálně neschopní panáci. Mezi sebou se hádali o to, kdo si urve větší kus z majetku po odsunutých Němcích a po zavražděných židech. Čí synáček bude pověřen výnosnější funkcí. Zatím co KSČ připravovala kádry pro ovládnutí země a nakonec se jí podařilo dostat se k moci demokraticky, díky hlouposti ministrů podávajících demisi. 

V Rakousku situaci zachránila sociální demokracie, která dostala svoje příznivce do ulic a na sílu odpověděla silou.  Proto se "únor" v Rakousku nekonal, i když pokus o to byl. Sovětská vojska v Rakousku nezasáhla a rakouským komunistům se převzetí moci nepodařilo. V ČSR žádná sovětská vojska nebyla a přesto dokázali bolševici vyhrát. Už jen za to by ti pravicoví politici z února 1948 měli sedět za mřížemi do konce života. Za blbost a neschopnost se holt platí.

mu1 10.11.2009 14:15

Re: NO Ivane, už si tady zase _

.... pravicoví politici z unora měli sedět do konce života......a některé bylo nutno popravit. Asi jenom kolem dvou set. A ta druhá věta , Ivane, je perla blbce. A ostatní jakbysmet.

Klička 10.11.2009 17:33

Re: Jiné hodnocení

Možná máte pravbdu, ale to nic nemění na skutečnosti, že prezident Beneš nemusel demisi přijmout. O tehdejší demokratičnosti voleb mám silné pochybnosti stejně jako u voleb dnešních. Za demokratické je nepovažuji pro jejich menšinovost.

Čtenář 1 10.11.2009 9:46

Proboha,

jako šestileté dítě si pamatuje, že byl únor a noc před komunistickým pučem........no ale už paní maka p. Klause se vyjádřila, že už v šestinedělí měl moudrý výraz a navíc sexy sportovní postavičku.........

Halina 10.11.2009 10:30

Proboha

Neberte jeho jméno nadarmo. Na rozdíl od čtenáře 1 také já si mamatuji, když mi bylo 6 let, jak aktivní svazácí a komunisté přijeli za dědou, celou noc se u dědy svítilo,pak po probdělé noci plakali otec i marka. Děda jim nic nevysvětloval, mlčeli a věděli. Pojď děvenko řekl mi, posaď se povím ti něco moc důležitého.   pamatuj si děvenko,  ukradli nám pole, krávy, koně, stroje, plakal a já rozuměla, Večer si prohmal hlavou kulku, pak zavřeli mého tátu. Takoví jako jste vy čtenáři si nic nepamatujete, proto nemůžete nic vědét!

v.v. 10.11.2009 10:49

Re: Proboha

...........a pak se to všechno v dobré obrátilo.

Agatha Christie

Klička 10.11.2009 10:55

Re: Proboha

Můžete si pamatovat, že děda plakal a že se zastřelil. Pokud tvrdíte, že si pamatujete příčiny potom jste génius a divím se že nemáte Nobelovu cenu, anebo lžete. Žádné normální šestileté dítě si nemůže pamatovat příčiny a souvislosti dějů, protože v té době ještě věří na pohádky, čerty, mikuláše a Ježíška.

Robert 10.11.2009 12:29

Re: Proboha

Kličko, vy jste prostě idiot-to se jinak nedá říct.

jakovy 10.11.2009 13:45

Re: Proboha,

no já si pamatuju, že mého dědu zavřeli když mi byly 4.  za 3 měsíce ho pustil Zápotocký na aminu

Frank 10.11.2009 9:44

Kolik je ismů ?

Kdybych neznal pana Doležala, řekl bych , že ne zcela porozuměl obsahu projevu pana Klause. Opravdu nepochopil, že určitý ismus vzniká současným pojetím EU ? Nebo je to jen neustálý útok na kdejakou větičku z projevu Klause?

. 10.11.2009 12:41

Re: Kolik je ismů ?

Ano, je to Doležalův neustálý útok na kdejakou větičku V.Klause. Proto Doležal nechápe , že určitý ismus skutečně vzniká současným pojetím EU. Nebo to Doležal chápe dobře, pak by byl ale  neuvěřitelný gauner. Obojí lze připustit.

sociolog 10.11.2009 9:23

jestli pak si nickove starajici se o dusevni zdravi DOlezala

uvedomuji, ze tento "argument" vymysleli a pouzivali bolsevici. Vcetne nasledneho psychiatrickeho "osetreni" disidentu, predvsim v Rusku.

To, ze Klaus coby  nevylecitelny narcista pod zaminkou nardnich zajmu bojuje jen a jen o SVOU suverenitu  neni uchylkou dusevni, nybrz charakterovou. Tudiz tady zadny Chocholousek nepomuze, lec zaloba kvuli sireni poplacsne zpravy mozna ano.

sokol 10.11.2009 10:07

Re: jestli pak si nickove starajici se o dusevni zdravi DOlezala

plně s Vámi souhlasím. Tentokráte i s p.Doležalem. poslední dva dny jsem dokonale šokován záplavou billboardů s Klausem. Proč si on a další myslí, že mají právo nás svými nabubřelými ksichty obtěžovat. Bohužel není šance, že by oni sami odhlasovali zákon, který by to zakázal.

figura 10.11.2009 9:22

To je dobře...

...že pan Doležal ví všechno líp. Hned se mi také lépe dýchá.

Tomáš Jasný 10.11.2009 9:08

Ti, co padli na hlavu, mluví o padu komunismu

Američané rádi poslouchají báje o pádu komunismu a to hlavně když je vyprávějí bývalí komunističtí potentáti nebo jejich bývalí posluhovači, protože se tím utvrzují v přesvědčení, že dobro, tak jak si to dobro každý vykládá podle svého, nakonec vyhrává nad zlem. Tím se také zdůvodňuje, proč se prohra SSSR ve studené válce proti Spojeným státům projevila pádem berlinské zdi, čímž se prý započal pád komunismu.  Proto si americké posluchačstvo třeba i se zájmem vyslechlo dost dětinsko-stařeckou bajku českého prezidenta.  Prezident Klaus, který se považuje  za světového šampiona své pravdy, hrdě proklamované heslem "Pravda vítězí"  na prezidentské standardě, si do své bajky  o pádu komunistických režimů popletl jak hlavní pojmy tak i hlavní události.   Pád komunistického režimu v SSSR nebyl způsoben nikým jiným než sovětskými komunisty samotnými v boji jedné kliky stranického aparátu proti druhým.  Jako v kterékoliv jiné báji, i při výkladu historických báji se pojmy snadno pletou podle záměrů vykladače a založení posluchačů.  V tomto případě se nesmyslně promíchaly pojem komunismus (idea) a pojem komunistický režim (vláda pouze jedné strany, která se někdy nazývá komunistická, ale nemusí mít jinak mnoho společného s ideou komunismu).  Komunismus jako idea je silnější nyní než kdykoliv v minulosti.  Komunistické režimy v Číně, Vietnamu, Severní Korei a na Kubě velmi úspěšně vzdorují americkému vlivu po mnoho let a pokud v minulosti musely s Amerikou bojovat pokaždé vyhrály.     

sociolog 10.11.2009 9:29

Re: Ti, co padli na hlavu, mluví o padu komunismu

Vynikaci postreh hodny pana JASNEHO!

Jen ten Klas se do toho americkeho dobra jaksi nevejde, takze se stal v Bilem Dome personou non grata.  Nebot jeho dobro je natolik exklusivni, takze  svet musi byt na prijeti Klasova dobra jeste dlouho zpracovavan, k cemuz musi dalsi leta slouzit Hrad.

Ne vsichni jsou natolik chapavi jako Kajan, ktery se sveho gurua jiz nikdy nevzda, i kdyby nakonec podepsal cokoliv.

Ivan 10.11.2009 13:49

Re: Ti, co padli na hlavu, mluví o padu komunismu

Velmi těžce najdete něco, co by se dalo namítnout proti komunistické ideji. Její vítězství je nevyhnutelné, i když je těžké se s tím smířit. Je to prostě výměna jednoho paradigmatu za jiné.

Když před dvěma tisíci lety nastupovalo křesťanství, které proti paradigmatu antické individuální bezbřehé síly a tvrdé krutosti jedince postavilo ideu milosrdenství jako ideu vhodnější pro základ uspořádání společnosti, trvalo to několik století, než idea křesťanská zvítězila. Nyní dochází k podobné změně. Je jasné, že společnost založená na neomezeném růstu (základní podmínka kapitalismu) a absolutní přednosti práv individua nemůže fungovat v prostředí omezených zdrojů. Že musí dojít k takovému využívání zdrojů, které nevyvolá zásadní rozpory ve společnosti, tedy k regulovanému kolektivnímu chování, kdy má přednost kolektiv před zájmem jedince a kolektiv určuje i to, co se má vyrábět a jak se to má vyrábět. To je prostě nevyhnutelný fakt, ze kterého není úniku, ať už se nám to líbí,nebo ne.

mu1 10.11.2009 14:24

Re: Ti, co padli na hlavu, mluví o padu komunismu

Ivane, vítězství komunismu je nevyhnutelné. Ale který ten komunismus myslíš? Severokorejský, Mauv, kubánský, sovětský, Pol potův....? Ještě , že máš schovaný poučky z VUMLu, pak se to tady cituje.

Malý Aston 10.11.2009 9:00

Mnoho slov plných stařecké nenávisti!

Klidně mohl pan Doležal napsat nenávidím našeho pana prezidenta a měl článek hotový. Nevím proč se například nevěnuje i nějaké jiné politické figurce například proč nepitvá projev přítele Paroubka, Filipa,Bursíka,Kuchtové nebo proč se nevěnuje například Cyrilkovi.Také může rozebírat Kalouska nebo Bobošíkovou i Zeman by si to zasloužil. Ale jak píše Jára Cimerman, stařecká mysl uchopí jednu myšlenku a ne a ne ji opustit.;-)

Čtenář 1 10.11.2009 9:57

Re: Mnoho slov plných stařecké nenávisti!

Nemáte pravdu s tím pitváním pouze p. Klause, nestačí přečíst jeden článek....p. Doležal se "věnuje " většině Vámi jmenovaných a většinou je nešetří.

. 10.11.2009 10:03

Re: Mnoho slov plných stařecké nenávisti!

Např.?

Sly 10.11.2009 10:52

bohumildolezal.lidovky.cz

Výsledky 1 - 100 z asi 515 z domény bohumildolezal.lidovky.cz na dotaz Paroubek.

Výsledky 1 - 100 z asi 875 z domény bohumildolezal.lidovky.cz na dotaz Klaus.

Tedy, vzhledem k jejich vyznamu (radovy poslanec a predseda nevladni strany vs. nejvyssi ustavni cinitel) a k delce pusobeni v politice se BD venuje stejne dukladne i Paroubkovi. To jen oranzgutani a ortodoxni zamilovane klausovky obojiho pohlavi maji vzdy stejny problem - BD pise kriticky o jejich oblibenci, aniz by ve svem clanku zminil "mlaceni cernochu", ktere provadi nepritel.

Dotcena osoba vychovana v gottwaldovskem duchu "Kdo necura s nami, cura proti nam" pak samozrejme vini autora z podjatosti. Porucha je ale na jejich prijimaci.

Kajan 10.11.2009 8:56

Doležale, jste nemocný člověk ! Na léčbu je však už pozdě ! Vaše mozkové závity už zrezivěly úplně ! Dzp.

Nela 10.11.2009 8:54

Celý článek

mi připadá jako autorovo slovíčkaření a potřeba se za každou cenu vymezit se vůči nenáviděnému V. K. Nic nepřináší. Škoda papíru.

Michal 10.11.2009 9:06

Re: Celý článek

nesouhlasím zcela - většinou jde o neškodné vymezování se, možná by se to dalo tentokrát dalo považova i za diskusi, kdyby se pan Doležal pořád nevyjadřoval jako nejvyšší arbitr (všimněte si, zcela chybí pokora a úcta k názorům druhých) ale je tam jedna velmi nebezpečná myšlenka:

"komunismus se nemůže vrátit, protože tu nikdy nebyl, bylo tu cosi jiného - pokřiveného" - to vzbuzuje dojem, že "nepokřivený" komunismus není možná nic špatného, protože ještě nebyl vyzkoušený. To je zrůdná myšlenka, kterou nám komunisté neustále podsouvají a zcela opomíjí fakt, že pokud se nějaká myšlenka vyzkouší v mnoha desítkách experimentů a výsledek je bez výjimky katastrofální, je evidentní, že chybná je myšlenka,  nikoliv provedení experimentu.

MK 10.11.2009 9:59

Re: Celý článek

Přesně tak, Michale. Nikdo se tohoto nevšiml. Mne až přejel mráz po zádech, při čtení článku Doležala a také jsem z článku  pochopil, že Doležal vlastně komunismus nevnímá  jako zrůdné společenské zřízení. Podle Doležala jsou zrůdové pouze Rusové. Doležal je dle mého úsudku duševně nemocný člověk, který se motá v bludném kruhu zaslepené nenávisti, jak zde již někdo napsal.

MK 10.11.2009 10:01

Re: Celý článek

Oprava : zrůdní Rusové

pedro 10.11.2009 10:18

Re: Celý článek

To me take prekvapilo, myslel jsem, ze Dolezal je antikomunista.

I-Worm 10.11.2009 9:13

Re: Celý článek

kterého papíru?

xyz 10.11.2009 8:50

Doporučujim přečíst autentický Klausův text

A nespoléhat na Interpretaci pana Doležala, zhrzeného Klausova "poradce".