28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Už zase bratrská pomoc

Nastalo citlivé období, druhá polovina srpna, a naši slovanští bratři na východě opět organizují bratrskou pomoc. Konvoj už prý vyrazil, obětí bude tentokrát Ukrajina. Bratrská pomoc se poskytuje zásadně proti vůli příjemce, těží však z jeho neopatrnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Švejnoch 14.8.2014 9:06

Re: Re:--

lapidární, leč přesné. :-)

Mimochodem - já tedy mám IPCHO zafixováno jako PCHOJ ("individuální(?)" na začátku nahrazeno "jednotlivce" na konci) - tak mi v tom nedělejte bordel! :-)

K. Frauknecht 14.8.2014 13:26

Re: :-)

U "nás" v Plzni jsme měli Improvizované prostředky chemické ochrany. Asi budu věkovitější :-).

P. Švejnoch 14.8.2014 13:56

Re: :-)

Aha! Tak v tom případě Vaše IPCHO není totožné s mým PCHOJem - můj přítel pchoj byl tzv. atombordel + gázmaska.

Ale je pravděpodobné, že i já jsem se o IPCHO v branné výchově učil - nejspíš jsem to jen už úspěšně zapomněl. Kéž by se mi to dařilo jen u věcí takto marginálních. Ale to ono ne... :-)

F. Lesniak 14.8.2014 7:54

Nedělám si iluze o Rusech,

ale ani o sudeťácké hlásné troubě Doležalovi. A když jsme u té bratrské pomoci, myslí si Doležal, že bude stejná, jako ta bratrská pomoc Američanů v Iráku, Sýrii, Libyi či Afgánistánu, Vietnamu, Laosu, Kambodži, Grenadě a dalších státech?

J. Mrázek 14.8.2014 8:17

Hnusný realisto !

Tokhle se odvděčujete nezištným zámořským bratrům, co doporučili Unii, která nás nezištně vzala pod svá křídla ....ej, čo to táram.... :-)

M. Stuchlik 14.8.2014 8:44

Re: Nedělám si iluze o Rusech,

srovnáváte nesrovnatelné

P. Kmoníček 14.8.2014 9:23

Re: Nedělám si iluze o Rusech,

Běžte se,Lesniaku,kouknout kamkoliv do Sudet.Možná,že v nějakém rozbořeném a zarostlém domě najdete staré album,kde najdete jak to kdysi v Sudetech vypadalo.Za to pan Doležal ale nemůže....

J. Holič 14.8.2014 9:32

Re: Nedělám si iluze o Rusech,

"Sudeťácké"? Tak to budete asi muset vysvětlit...

Takže o té pomoci: 1.) Irák byl totalitou, která byla zásadním bezpečnostním rizikem pro spojence USA a proti které proběhlo povstání, které Saddám krvavě potlačil. Tedy útok USA nebyl koncipován jen jako pomoc Iráčanům. Zároveň USA Irák opustily, což se rozhodně o Rusku na Krymu říci nedá. 2.) V Sýrie se dodnes bojuje především proto, že se tam USA příliš aktivně do bojů s Asadem zapojit nechtějí. Opět se jedná o totalitní režim, proti kterému vzniklo v zemi povstání - povstání místních obyvatel. Naproti tomu vojenské akce proti Kyjevské vládě jsou především v rukou Rusů, nikoliv místních obyvatel. Navíc tato vláda sama sebe označuje za dočasnou, nebýt sepaatistů, mohly se už dávno konat parlamentní volby, se kterými se nadále počítá, ty prezidentské již proběhly. Sirii, Libii, anii dalším uvedeným zemím USA neanektovaly ani kousek území. 3.) Opět diktatura svržená povstáním obyvatel, kterému pomohly USA, Francie a Německo leteckou podporou. 4.) Avghanistán byl základnou fanatiků, kteří opět totalitní cestou ovládali zemi a ohrožovali civilní obyvatelé ve spoustě zemí a v USA zabili při jediném útoku přes 3000 lidí. Vojáci USA předávají vojenské záležitosti místní armádě. Navíc tam není jen USA, ale i spousta jiných zemí. Víte jak začala válka ve Vietnamu? Víte jak začala válka v Koreji? Jaký byl nejkrvavější komunistický režim všech dob? No prostě jste zcela mimo.

L. Machala 14.8.2014 10:48

Nezapomeňte prosím také

dát USA za vinu bratskou pomoc Finsku 1939, NDR 1953, Maďarsku 1956, Afghánistánu 1979, Československu 1968, Čečensku 1995 a Gruzii 2008.

J. Kyselková 14.8.2014 12:18

Re: Nedělám si iluze o Rusech,

Přesný dotaz, pane Lesniaku - pan Doležal by měl odpovědět, ale to nelze očekávat, tak důsledný není.

H. P 14.8.2014 7:38

dobrý článek

těch chudáků co Vám zde nadávají, tak těch je menšina. Zřejmě vzpomínají na "staré časy".

Kamkoli přišel Rus pomáhat, už tam zůstal /dočasně/.

M. Stuchlik 14.8.2014 8:45

Re: dobrý článek

Kam rus přišel tam pomohl na věčné časy udržovat u koryt tu nejhorší bandu grázlů

H. P 14.8.2014 8:47

Re: dobrý článek

naprostý souhlas

J. Olšanský 14.8.2014 6:45

Co čekat od Doležala?

Zapšklý  dědek se rozhodl přilepšit si k důchodu blábolem  na objednávku. Jeho senilita  mu nedovolila vyplodit nic kvalitnějšího.

V. P 14.8.2014 7:02

Re: Co čekat od Doležala?

Jo, jo, ještěže máme ty Haló noviny, Protiproud a Hlas Ruska.

M. Stuchlik 14.8.2014 8:46

Re: Co čekat od Doležala?

Naopak, to je velmi dobrá úvaha. Proto se vám kremlobotům líbit nebude.

J. Mrázek 14.8.2014 5:42

A TOHLE dokonce odhalila CIA

V roce 1963 zastřelil Kennedyho prakem pionýr Vladimír Putin ... !!!!

I. Teren 14.8.2014 6:46

Re:Keby len to

Ten lotor je zodpovedny aj za vymretie dinosaurov.

J. Vyhnalík 14.8.2014 1:45

Ovanula mne hrůza

Vzpomněl jsme si na venkovského stréca, kterého pohoršilo, když jsem mu v řeči prozradil, že na gymnáziu máme angličtinu. "Jak to, že se ve škole učíte anglicky, když nás ti Angičani v Mnichově zradili?" ptal se. A nevadilo mu, že od té doby uplynuly desítky let.

Tehdy jsem se zapřisáhl, že udělám všechno pro to, aby ze mne nikdy nebyl takový omezenec.

Pro pana Doležala je SSSR totéž, co současné Rusko. V jeho logice bychom se mohli pozastavovat nad tím že on hájí zájmy Třetí říše a možná bychom byli blíže pravdě.

I já jsem si vzpomněl na srpen 68 a to když jsem viděl, jak se zoufalé ženy snažily holýma rukama zastavit tanky a obrněnce v květnu tohoto roku, když ukrajinská vláda poslala armádu do Dněckého a Luhanského regionu, které uspořádaly referenda o sebeurčení.

Ta referenda nebyl dobrý nápad, nicméně ukrajinská vláda se s lidmi z obou regionů vůbec nebavila. Jejich poslance vyhnal pravý sektor z parlamentu a v regionech beztrestně řádily nelegální bojůvky Pravého sektoru financované oligarchou Kolomojským.

V. P 14.8.2014 7:14

Re: Ovanula mne hrůza

Analogie srpna 68 zásahu ukrajinské armády proti ruským separatistům nesedí, protože tam jde o zásah armády na vlastním území. Spíše to lze přirovnat k zásahu čs. armády a oddílů SOS proti ozbrojeným bojůvkám henleinovců v čs. pohraničí v době před Mnichovem 38.

J. Vyhnalík 14.8.2014 15:09

Re: Ovanula mne hrůza

Žádná analogie nesedí! Mně nešlo o analogii, ale o asociaci, když jsem viděl neozbrojené ženy prosit vojáky, aby neobsazovali jejich města.

V. Patkoš 14.8.2014 9:25

Re: Ovanula mne hrůza

Doležal nikde netvrdí, že současné Rusko je to samé jako SSSR, naopak často zdůrazňuje rozdíly ale zároveň vypichuje podobnosti, což je podle mne korektní.

Do Doněckého a Luhanského regionu předně armáda nevstoupila po uspořádání referenda, ale až po násilném chování ruskem podporovaných separatistů, to si snad ještě pamatujete. Navíc to referendum nebylo o sebeurčení, ale o míře autonomie těch regionů, téměř nikdo z těch obyvatel si nepřál odtržení od Ukrajiny nebo dokonce připojení k Rusku (na rozdíl od Krymu).

A k tomu poslednímu odstavci - žádné nelegální bojůvky pravého sektoru nikde neřádily, to máte podezřele špatnou paměť. Jediné násilnosti, které se děly před tím co rozpoutali separatisté na východě byly ty na Majdanu. Jinak se nikde nic nedělo.

J. Vyhnalík 14.8.2014 16:54

Re: Ovanula mne hrůza

Já mám nejen dobrou paměť, ale na rozdíl o vás i informace. Poslanec Oleh Ljaško už v březnu s bandou ozbrojenců z Pravého sektoru vytvořil základ dnešního praporu Azov a vyrazil na Donbas "zatýkat" a zastrašovat poslance, starosty a místní zastupitele. V dubnu došlo k masakru, když při propuštění místních branců z armády po tlaku rodičů, ozbrojenci Pravého sektoru zahájili palbu na autobusy. V době referenda bylo možné i v ČT vidět záběry ukazující Kolomojského ozbrojence terorizující a vraždící civilisty, aby je od referenda odradili.

Pan Doležal důsledně místo SSSR používá Rusko. To se člověku s jeho vzděláním nestane nedopatřením.

J. Holič 14.8.2014 11:09

Re: Ovanula mne hrůza

To co píšete bude relevantní teprve tehdy, až nebudou snahy o osamostatnění východních částí, tak ani ozbrojený boj s armádou vést občané RF. Doněckou republiku nevyhlásili místní lidé, ale velitelé separatistů - Rusové. Ukrajinská armáda by vůbec na východ země nemusela, kdyby tam ozbrojenci z Ruska neobsadili města. Nebo máte dojem, že armáda nemá bránit své území, když je napadena Cizími vojáky?

Zde nejde o předsudky kvůli roku 68. Uvedu to na příkladu. Německo mělo na svědomí strašlivá zvěrstva a po válce s tím bylo naplno konfrontováno, žádný důležitý německý politik by si dnes nikdy nedovolil tento fakt zpochybnit. Němečtí státníci se pravidelně zúčastňují piety v bývalých koncentrácích. Německo dnes neprojevuje jakoukoliv snahu o zopakování hrůz z dob Hitlera a Němci si plně uvědomují, co tenkrát provedli. Proto dnes nechovám kvůli minulosti vůči Německu jakoukoliv zášť - je to minulost, ze které se poučilo. Naproti tomu Rusko (tedy většina jeho obyvatel) si dodnes vůbec neuvědomuje, jakou hrůzu má v Evropě i v Asii na svědomí, neustále se snaží tato fakta zatajovat, nebo zamlžovat. Nadále ohrožuje své okolí a krade cizím zemím jejich území. K tomu je stále částečnou totalitou a pokud je na světě nějaký agresivní diktátor, téměř vždy stojí v RB OSN na jeho straně. Tedy, je to nejen minulost, ale i současnost, ze které se Rusko vůbec nepoučilo. Proto je paralela s rokem 68 stále na místě. Nezaměňujte proto oprávněné obavy s nějakou iracionální předpojatostí.

J. Kostelanský 14.8.2014 1:36

Jedna tuposť strieda druhú

Toľko tuposti sa v jednom článku len tak nevidí. Stačí uviesť dve:

1. porovnávať humanitárny konvoj s vpádom vojsk do suverénneho štátu vyžaduje poriadnu dávku cynizmu a absencie rozumových schopností.

2. uvádzať pojem Rusko (namiesto Sovietsky zväz) v súvislosti s obdobím 60. až 80. rokov zase svedčí o absencii základných historických poznatkov.

Hovorí sa, že každý človek je niečím výnimočný. Autor blogu je výnimočný napr. mierou tupostí, ktoré dokáže napísať v jedinom článku. :-)

T. Czernin 14.8.2014 3:13

Re: Jedna tuposť strieda druhú

Svatá prostato...

J. Mrázek 14.8.2014 5:45

Dýňová semínka na Vaši

Modlit se za svou prostatu a vzývat ji, byť veřejně, to Vám nepomůže, v terminální fázi se to vráží do hlavičky...

M. Stuchlik 14.8.2014 8:41

Re: Jedna tuposť strieda druhú

To není prostota, to je těžká demence.

J. Jílek 14.8.2014 8:44

Re: Jedna tuposť strieda druhú

záasobovat obklíčené teroristy, jimž docházejí zásoby, je co?

P. Kmoníček 14.8.2014 9:25

Re: Jedna tuposť strieda druhú

Vidím,že Bilak neumřel.