28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Už zase bratrská pomoc

Nastalo citlivé období, druhá polovina srpna, a naši slovanští bratři na východě opět organizují bratrskou pomoc. Konvoj už prý vyrazil, obětí bude tentokrát Ukrajina. Bratrská pomoc se poskytuje zásadně proti vůli příjemce, těží však z jeho neopatrnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 14.8.2014 11:31

Štefániku, co od Vás čekat jiného

Milane Rastislave... originál byl poctivec a nelhal, nepřekrucoval, měl čest a smysl pro spravedlnost a logiku. Prostě vše, co dnešním eurohujerům a navíc v "atlantickém zadku zapasovaným" chybí. Bratrská pomoc 5 mld dolarů už byla Ukrajině poskytnuta, uvažuje se o základně nejen tam, ale iv Polsku...

J. Václavíková 14.8.2014 12:29

Re: Štefániku, co od Vás čekat jiného

Vám fakt dobře vyhrává!

K. Janyška 14.8.2014 9:00

Ale organizují ji opravdu svým bratrům z Kijevské Rusi.

Na to se nesmí zapomínat... Dzp.

T. Balcar 14.8.2014 8:46

Vrchol ubožátství

Přirovnávat humanitární pomoc do míst, kde situace je šílená a nikdo - ani EU ani vlastní vláda, ani neziskovky tam doposud nic nedodali k našemu 1968 je už drzost nejvyššího kalibru.

Pan Doležal se právě dostal za linii, kde u mě skončil jako člověk.

Slovně napadat pomoc, která může zachránit životy a jinou nepodporovat ze už zločin.

Pan Doležal je zločinec.

M. Stuchlik 14.8.2014 8:49

Vrchol drzosti

je vydávat teroristy, kteří humanitární krizi způsobili, za humanitární pomocníky. Rusi jsou sprostí lháři, zloději a masoví vrazi a kam vlezou tam je humanitární katastrofa. A pokud máte zájem pomoct lidem na východě Ukrajiny tak pomožte ruské teroristy vyhnat.

T. Balcar 14.8.2014 8:55

Re: Vrchol drzosti

To se vašim kámošům poměrně daří ... 730 000 už uteklo do Ruska. Můžete mě vysvětli proč neutekli do Kyjeva ? No proto, že se ty ženy a děti / muži se dostávali přes hranice dost těžko / tak bojí své vlastní armády. Mají hrůzu ze své vlastní vlády.

A jak by asi vpadal dnes Krym pokud by Rusové nebyli rychlejší.... Mraky mrtvol...

J. Holič 14.8.2014 9:14

Re: Vrchol drzosti

Kolik zemřelo lidí na Krymu při nějakých národnostně motivovaných útocích, před vstupem Ruských vojáků? Proč věříte Rusku, že jde jen o humanitární pomoc, když sám Putin prokazatelně několikrát lhal ohledně Krymu i východu Ukrajiny?

V. Patkoš 14.8.2014 9:18

Re: Vrchol drzosti

Už zase ta pohádka o 730 tisících utečenců z Ukrajiny? Žádné takové číslo nevypouští ani ti největší kremloboti, ani Putin sám, takže přestaňte blouznit. A na Krymu se nedělo NIC, dokud se tam nezačali vměšovat Putinovi neoznačení vojáci. To samé na východě Ukrajiny. Takže žádné mraky mrtvol by se neděly nebýt ruského vměšování.

P. Kmoníček 14.8.2014 9:18

Re: Vrchol drzosti

Když bude někam utíkat Šlouf,tak to nebude Washington,ale Moskva.To jen takový příklad,Balcare.

S. Landa 14.8.2014 10:39

Re: Vrchol drzosti

Proč neutekli do Kyjeva? Nemáte ani představu, kolik je v něm a v jeho okolí lidí z východu.

Mimochodem, tomu číslu 730 000 skutečně věříte? :-)

J. Václavíková 14.8.2014 12:31

Re: Vrchol drzosti

Nedávno jsem slyšela, že celkově už uteklo asi 100 000 lidí. Potom je logické, že 700 000 z toho zamířilo do Ruska :-)

J. Holič 14.8.2014 9:11

Re: Vrchol ubožátství

Co kdybyste si nejdříve něco o celé věci zjistil? 1.) Považujete za naprosto jasný fakt to, že se jedná pouze o humanitární pomoc. Přitom to ještě nikdo neprokázal, z Ruska zatím nejsou jasné zprávy o tom, kam kolony míří a dokonce se už spekuluje o tom, že se kolony štěpí a začíná být problém s vysledováním jejich cíle. 2.) Autor textu upozorňuje na paralelu s rokem 1968 právě proto, že tehdy naše obsazení Rusové popisovali také jako POMOC. Stejně tomu bylo i u anexe Krymu, stejně tomu bylo i u zásahu v Gruzii, jejíž území už Rusové také neopustili (v rozporu s dohodami). 3.) Vláda poskytuje pomoc uprchlíkům a působí tam několik humanitárních organizací.

Sled událostí je následující: Rusko zabere s pomocí vojska území Ukrajiny a posílá své lidi, aby bojovali proti ukrajinské armádě na ukrajinském území, stejně jako na Krymu je i na východě Ukrajiny ruská technika. Představitelé Ruska mluví o tom, že rozpad SSSR (tedy ponechání svobody dříve vazalským zemím) byla chyba a že bude třeba jí napravit. Jak se v takovém stavu může kdokoliv racionální divit, že vyslání 300 neoznačených kamionů z vojenské základny v Rusku, které směřují do oblasti se separatisty, vnímá Ukrajina jako nebezpečí? Rusko to nekonzultovalo ani s humanitárními organizacemi, ani s Kyjevem. A kdo vlastně ví, kolik přesně těch kamionů vyjelo a zda některé nepřekročí hranice jinde? I pouhých 20 kamionů může poskytnout separatistům slušnou podporu.

P. Švejnoch 14.8.2014 9:23

Re: Vrchol ubožátství

Ono se musí dokazovat, že humanitární pomoc je skutečně humanitární pomocí? Skutečně? Já si tedy myslím, že pokud někdo tvrdí, že humanitární pomoc je něčím jiným, pak je důkazní břemeno na jeho straně...

A mohl byste mi, prosím, poslat nějaký odkaz, kde bych si mohl od "představitelů Ruska" přečíst, že "ponechání svobody dříve vazalským zemím byla chyba a že bude třeba jí napravit."? Díky předem.

J. Holič 14.8.2014 9:45

Re: Vrchol ubožátství

Nemusí dokazovat nic a Ukrajina tam ty kamiony nemusí pustit. Představte si situaci, že by se k vám pozval někdo cizí a pokaždé ukradl vašemu synovi nějaké věci z pokoje. Pak by se k vám opět cpal, že přinesl vašemu synovi léky - pustíte ho zas k sobě do bytu, nebo budete chtít vědět, zda to co nese jsou opravdu léky?

http://zpravy.idnes.cz/putin-planuje-spojit-byvaly-sssr-eurasijsky-svaz-ma-byt-protivahou-eu-13t-/zahranicni.aspx?c=A111004_102616_zahranicni_jw

http://m.rozhlas.cz/plus/svet/_zprava/mladi-rusove-obdivuji-eru-sovetskeho-svazu-prestoze-ji-nezazili--1362580

http://zpravy.ihned.cz/c1-61941990-rusko-prezident-vladimir-putin-chce-dobyt-pobalti-finsko-belorusko

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/rusko-a-okoli/zirinovskij-navrhuje-rozporcovat-ukrajinu-cast-pro-polsko_302015.html

P. Švejnoch 14.8.2014 10:03

Re: Tak nic no...

Vaše odkazy jsou opravdu kvalitní - někdo někde prý někomu říkal, že Putin si prý myslí, že... Jediný trochu relevantní je první odkaz, ale ani tam jsem se nedočetl věty, které uvádíte. Jiné zdroje nemáte? Myslím tím odkaz na nějaký oficiální projev či dokument, kde by bylo řečeno/napsáno to, co tvrdíte...?

A ještě jednou Vám to zopakuji: Pokud tvrdíte, že humanitární pomoc není pomocí, jste to VY, kdo musí dokazovat, nikoli ten, koho Vy jste nařkl.

J. Holič 14.8.2014 11:15

Re: Tak nic no...

Já netvrdím, že to není humanitární pomoc, jen že to není jisté a Ukrajina to bez dalších důkazů nemůže riskovat. Ze strany Ruska je pomoc vypravená právě tak, že budí co nejvíc pochybností. Pokud by skutečně někdo chtěl pomoci, dalo by se to udělat výrazně jasněji a čistěji, aniž by to budilo pochybnosti.

J. Kanioková 14.8.2014 14:04

Ty vaše odkazy jsou opravdová ubohost !

.

J. Bořický 14.8.2014 10:12

Re: Vrchol ubožátství

S tím důkazním břemenem byste měl pravdu za předpokladu,kdyby Rusové netvrdili,že tam jedou pod záštitou Červeného kříže.To ale není pravda. Červený kříž sice souhlasí,ale za předpokladu,že bude podrobně vědět,co je obsahem pomoci.To ovšem Rusové neučinili.Nechci je podezřívat,ale opatrnost na základě zkušeností s nimi,je tu na místě.

P. Švejnoch 14.8.2014 10:49

Re: Tak, tak

je třeba najít jakoukoli hnidu, a na té se pak vrtět...

Rusové při prekročení hranic nabízí možnost kontroly kterékoli k tomu příslušné instituci - nemohla by taková kontrola být dostatečným důkazem? A vůbec - jak se předem dokazuje, že nákladní vozy, které ještě nebyly na hranicích, povezou přes hranice totéž? Odpověď: Nic takového se dokázat nedá, protože rusofob začne vzápětí tvrdit, že ti lstiví Rusové náklad určitě ještě před hranicemi vymění za tanky, strategické bombardéry a mateřské letadlové lodě. To není opatrnost, to je paranoia...

J. Bořický 14.8.2014 11:32

Re: Tak, tak

Kde jste se dočetl,že Rusové na místě souhlasí s kontrolou.

? Já nic takového nikde nečetl.A pokud jde o kontrolu,asi Vás nenapadlo,že pracovníci Červeného kříže mohli být přítomni při nakládce do aut.A potom mohou po celou dobu doprovázet konvoj.To Vás nenapadlo ? Já Vám nebráním věřit Rusům.Asi máte s nimi lepší vzpomínky.Já při mých pomalu osmdesáti letech to nemohu říci.A je velmi podezřelé,že bez souhlasu Červeného kříže tvrdí,ze jedou pod jejich záštitou ? Jedna lež může podporovat druhou.Být v dané situaci není paranoia,ale opatrnost podpořená vlastní zkušeností.Pokud Vy Rusům bezvýhradně věříte,tak by se dal též použít nějaký ten přívlastek.

P. Švejnoch 14.8.2014 12:02

Re: Tak, tak

Tvrdil to třeba Karas na ČT, kterou tedy rozhodně nejde podezírat z nadržování Rusku: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/282807-ukrajina-nevpusti-humanitarni-konvoj-s-ruskym-doprovodem/

A jestli dovolíte, tak Vaše nápady, kdo všechno měl kontrolovat a doprovázet konvoj, jsou právě ukázkou toho stihomamu. Nevěřím, že kdokoli se rozhodne někomu nějak pomoci, bude nejdřív ze všeho uvažovat, jak přesvědčit kdejakého paranoidního bambulu, že ona pomoc je skutečně pomocí. Ta úvaha je jasná - vypravím pomoc, a bude-li si to chtít kdokoli zkontrolovat, nechť si to zkontroluje - lhostejno zda na hranicích či při předání. Ještě se zabývat tím, aby mi to nejdřív přijeli zkontrolovat Obama a pan Bořický osobně, to mi přijde jako absurdní. Ale nepochybuji, že Vy byste to tak jistě pozařídil... :-)

Já Rusům nevěřím absolutně, dokonce si myslím, že třeba na úvaze o konvoji coby případné zámince pro následný vstup ruských vojsk na problematická území může něco být, ale (nejen) Vaše požadavky, na apriorní dokazování toho či ohoho jsou spíše srandovní. :-)

J. Holič 14.8.2014 11:37

Re: Tak, tak

Pokud by celá záležitost byla v režiji ČK, pak by měl jen málokdo pochybnosti o humanitární podstatě konvoje. Ukrajina samozřejmě bude chtít náklad zkontrolovat. Jde o to, že Rusko zvolilo ten nejméně důvěryhodný postup pro doručení humanitární pomoci a nějaké kontroly připustilo až po tlaku Ukrajiny. Lži o spoluúčasti ČK také mnoho důvěry nepřidají. Proč považujete za paranoiu to, že napadená země nehce bez kontroly vpustit humanitární pomoc vyslanou agresorem, mířící na území s ozbrojenci agresora?

L. Machala 14.8.2014 10:38

Vrcholem drzosti Putina a jeho spoluzločinců

je posílat licoměrně "humanitární" pomoc do místa konfliktu, který rozdmýchali a nadále udržují.

Naprostou pravdu měl ukrajinský premiér, když řekl, že nejlépe by Putin pomohl, kdyby poslal kamiony prázdné, aby odvezly jeho speciální jednotky a zbraně zpátky do ruska.

J. Farda 14.8.2014 11:47

Re: Vrchol ubožátství

Historia Magistra, a Vy jste, ctěný pane Balcare, zaměňujíce příčinu tragedie v Donbasu za následek, ne-li hovádko, tak přinejmenším prosťáček Boží! P.S. Platí i pro P.T. pány Jukla a ostatní defensory velkoruské medvědí humanity!

J. Svoboda 14.8.2014 17:37

Re: Vrchol ubožátství

Pane Balcare, řekl bych, že spíš, než by byl pan Doležal zločinec, vy byste musel být hlupák. Zase jste pravděpodobně někomu naletěl. Vy máte věrohodné informace o tom, co konvoj veze? Slyšel jste něco o Trojském koni? Víte, že jedním ze svinstev způsobených konvojem může být nakrmení (nejedná se jen o jídlo) jedné strany konfliktu? Velmi rád bych vás viděl, jak byste spravdlivě humanitární pomoc rozděloval na území ovládaném proruskými separatisty.

J. Jílek 14.8.2014 8:38

...a jsou to vůbec Slovani? :-))

http://euromaidanpress.com/2014/05/14/how-moscow-hijacked-the-history-of-kyivan-rus/

M. Stuchlik 14.8.2014 8:42

Re: ...a jsou to vůbec Slovani? :-))

rusi slovani nejsou, to jsou vikingští bastardi

K. Frauknecht 14.8.2014 8:09

Hloupé úvahy.

Vyslání humanitárního konvoje je zajímavý tah. Možné scénáře:

- bezpečně dojede - Rus bude za dobráka (jediný včas a bez řečí zareagoval),

- nebude vpuštěn na území UK - nová UK si udělá ostudu a Rus bude za dobráka,

- bude vojensky napaden - .. no pudu koupit nějakou mouku, balenou vodu ... a zabalím si balíček IPCHO (dříve narození znají :-)).

M. Stuchlik 14.8.2014 8:41

Re: Hloupé úvahy.

Rus, který humanitární katastrofu způsobil, může být za dobráka jen mezi dementy. Být Ukrajinci tak je nevpustím, silnici kudy chcou dopravit další vycvičené teroristy označované za řidiče náklaďáků rozstřílím a zaminuji. A být jakýmkoliv státem, který má s ruskou pomocí zkušenost tak tam pošlu všechny vojáky co můžu, aby pomohli ruské teroristy co nejrychleji vyhnat. Aspoň by naše gripeny konečně k něčemu užitečnému byly.

K. Frauknecht 14.8.2014 8:49

Re:--

Vy ste vůl.