26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hrouda 14.8.2009 13:56

Re: ...mafie, která prorostla do justice a do policie......

za mnohé jen jedna, ale stačí - Řebíček.

H.K. 14.8.2009 14:18

Re: ...mafie, která prorostla do justice a do policie......

Co Řebíček provedl?

PetrH 14.8.2009 15:25

Re: ...mafie, která prorostla do justice a do policie......

Řebíček se provinil tím, že nechal smočit zobák ve státních zakázkách své bývalé firmě, Viamontu, místo aby se, jako každý ministr před ním, koukal, jak si ty zakázky dělí Skanska plus další cca 3 velké firmy, které si navzájem při soutěžích dělají křoví. Viamont vydělal, Skanska prodělala, stát netratil nic víc, než obvykle. Není to etické, ale nežijeme v ideálním světě.;-)

Marat 14.8.2009 13:05

Re: Pan Bohumil Kolovrátek Doležal

Kdy už Klause napadne, aby sestavením vlády pověřil  HROUDU, to by byl ten nejvhodnější premier.

Podívejte hroudo, v ČR nežije slušný politik a žít ani nemůže. Není v ČR dosti sušných lidí. V tom je problém. Aby se něco v ČR změnilo k lepšímu, tak by to chtělo zase nějakého protektora a tak ještě možná sto roku času.

beta 14.8.2009 10:48

modre mafiany videl narod v plne nahotě

hlavně kamaradstvi REBICKOVA BRATRA s Topolankem je šokujici--tento modrz gauner vybiral vypalne a mučil podnikatele!!!!

PetrH 14.8.2009 15:34

Re: modre mafiany videl narod v plne nahotě

Nevím, zda je bratr pana Ř. v ODS. Naopak špičky ČSSD vydělávaly na prostituci, což ovšem u těch ku*ev není nic pozoruhodného.;-P

Ivo 14.8.2009 10:35

Návrat komunismu ?

Že nám nehrozí návrat komunismu ? Možná ne v té staré formě. Ale... Když pominu absolutní nedostatek pravice. Koho v naší politické scéně lze pravicí nazvat ? A co je ČSSD ? Vždyť jsou levicovější a bolševičtější (myslím tím jejich vystupování a aroganci ) než naše "očištěná" KSČ, která  je zároveň její hlavní, byť zatím navenek  tichý, partner ? A až ČSSD vyhraje, a ona vyhraje podzimní volby a začne plnit své sliby a výhrůžky ? Máte pocit, že nám nehrozí návrat komunismu, byť se bude nazývat jinak ? 

beta 14.8.2009 10:50

Re: Návrat komunismu ?

a co NAVRAT KLUSOVA DIVOKEHO KAPITALISMU?

Ivo 14.8.2009 11:00

Re: Návrat komunismu ?

A ten byl kdy ? Tady kapitalismus nenastal ani náznakem. A kam se přelil ten kdysi státní majetek ? Do kapes bývalých stranických funkcionářů, veksláků, novodobých rádoby politiků a různých mafiánů. Jen zlomek jsou normální podnikatelé a živnostníci, kteří nemají na růžích ustláno a dle slibů a výhrůžek ČSSD bude hůř. No nic s tím nenaděláme. Trend je takový. Zrudla celá Evropa a teď už i USA.

ladik53 14.8.2009 11:14

Re: Návrat komunismu ?

A ten komunismus nastal? Prosím Vás kdy?

Ivo 14.8.2009 11:32

Re: Návrat komunismu ?

To je otázka na koho ? Jistě, komunismus tady nebyl, nemůžeme se k němu vrátit. Bylo tady dost teroristů, kteří se jím oháněli a zničili spoustě lidí život. A o ty, kteří by rádi pokračovali v jejich šlépějích, byť pod jinou hlavičkou, tady jde. A kdo se jich neobává, nemá paměť, neumí číst a naslouchat nebo je hlupák.

ps. a není to jen komunismus, na který si musíme dávat pozor, těch  ...ismů je tady víc než dost.

H.K. 14.8.2009 12:35

Re: Návrat komunismu ?

Komunismus je ideologie beztřídní společnosti založená na společném vlastnictví výrobních prostředků. Je zaměřen antidemokraticky a antiliberálně, přestože sami komunisté tvrdí opak; v komunismu jsou totiž důsledně zájmy a práva většiny nadřazeny vždy právům a zájmům jednotlivce. Lze jej považovat za extrémní variantu mnohem rozšířenějšího socialismu,...

je ideologie beztřídní společnosti založená na společném vlastnictví výrobních prostředků. Je zaměřen antidemokraticky a antiliberálně, přestože sami komunisté tvrdí opak; v komunismu jsou totiž důsledně zájmy a práva většiny nadřazeny vždy právům a zájmům jednotlivce. Lze jej považovat za extrémní variantu mnohem rozšířenějšího socialismu,...Komunismus zatím nenastal. Co není může být.

Hrad 14.8.2009 12:24

Re: Návrat komunismu ?

Nezlehčuj situaci. Je to daleko horší. 1,2 miliardy obyvatel této planety žije za $ 1 na den. Skoro 3 mld žije za $ 2 na den. Hádej, kolik z nich je stoupenců pravice?;-Dco je to pravice?  Na té situaci nemá ani 0.00001 podílu ČSSD. Kydo má na této situaci podíl je známo již žákům 8 třídy ZŠ, pokud nespali v hodinách zeměpisu. Když to nevidíš, tak ti doporučuji, abys zvedl hlavu. Člověk se liší od vepřů tím, že občas zvedne hlavu ke hvězdám. Zatím přesvědčuješ o tom, že prasečí chřipka není chiméra.  

Landys 14.8.2009 12:53

Re: Tak tedy návrat čeho, vlastně ?

;-€A jak by vlastně měl ten pravý nefalšovaný a pravicový kapitalismus vypadat ? To jsem se ještě nikde nedověděl. Pravověrní bezzásahoví volnotrhové typu pana Klause tvrdí, že kolaps bankovnictví a financí způsobily příliš silné zásahy státu, druhý tábor tvrdí, že bankéři už byli tak lační po penězích, že to tentokrát prostě přehnali. Za osmileté Bushovy vlády holt v USA převládlo ono zhoubné socialistické rovnostářství. Které ovšem mělo za následek, že za posledních třicet let  USA zbohatly o více než trilión dolarů, ale 95 % z této sumy skončilo v kapsách 5 % těch nejbohatších. Proto musíme i my po jejich vzoru krok za krokem osvobozovat tu hrstku nejbohatších od placení daní a pojistného. A proto musí být také přiškrcován tok peněz do veřejného sektoru, z něhož je vyživováno zdravotnictví, školství, sociální péče či průběžné penzijní systémy. Ale co - krize je prý jen taková chřipka, která přišla jen tak úplně sama, sama také přejde (možná ale v rakovinu). Je hezké přidat majitelům a akcionářům firem na úkor pracovníků, kterým se platy sníží. Nepříjemné ovšem je, že lidé a domácnosti s nízkými platy nebudou moci nakupovat zboží a služby ani těchto ani jiných firem. Řešním bylo domácnosti prostě zadlužit. Jejich zadlužení přineslo obrovské zisky finančnímu kasínovému sektoru - teď bublina ovšem splaskla. Svět  financí se oddělil od reálné ekonomiky poskytující klasické zboží a služby !  Takže kdy tady vlastně bude ten kapitalismus - a jaký ??

H.K. 14.8.2009 14:17

Re: Tak tedy návrat čeho, vlastně ?

 Kapitalismus je ekonomický systém, v němž jsou výrobní prostředky v soukromém vlastnictví. Ekonomické parametry /ceny zboží, služeb a p./ jsou určovány prostřednictvím trhu nikoli zásahy státu. 

Socialismus je ideologie   která věří, že by ekonomika i další odvětví společnosti měly být do značné míry centrálně řízeny. V širším slova smyslu zahrnuje vedle demokratického socialismu též komunismus 

Neexistuje demokratický politický systém, který by byl dostatečně odolný k průniku lidí, kteří jdou do politiky jenom proto, aby uchvátili moc. Socialismus /řízené hospodářství/  má přímo zakodované v systému větší možnosti k ovlivňování života jednotlivců. Mohou populismem získat převahu v parlamentu a prosadit zákony, které umožní okrádat lidi podle zakonů. Kapitalismus /tržní hospodářství/ je založené na individuální svobodě a konkurenci. Není zde takový prostor k zásahům politiků do života jednotlivců.

V roce 1787 Alexander Tyler, skotský profesor historie na University of Edinburgh, řekl na adresu athénské republiky, zaniklé před 2000 lety, toto: Demokracie je vždy dočasná a nemůže trvale existovat jako forma vlády. Demokracie existuje jen do doby, než voliči zjistí, že mohou sami sobě "navolit" velkorysé dary z veřejných statků. Od toho okamžiku většina vždy volí ty kandidáty, kteří jim slíbí co největší podíl na veřejných prostředcích, což má za následek, že každá demokracie nakonec zajde na zhroucení financí. Socialismus je na takové myšlence přímo založen. Kdo neokrade (ostatní), okrade vlastní rodinu...

prostředcích, což má za následek, že každá demokracie nakonec zajde na zhroucení financí. Socialismus je na takové myšlence přímo založen. Kdo neokrade (ostatní), okrade vlastní rodinu...

Landys 14.8.2009 14:59

Re: Tak tedy návrat čeho, vlastně ?

;-€Chasníku, preluduješ tady sice dobře, ale čerpáš ze špatných materiálů. Současný svrab neoliberalistů ukazuje, že civilizace opřená o pilíře stovek milionů hladovějících, jejichž smrt a utrpení proměňuje v blahobyt  úzké vrstvy vyvolených, nemůže mít růžové perspektivy. Je založena na násilí a s násilím bude tvrdě konfrontována !!

Fidel 14.8.2009 13:09

Re: Návrat komunismu ?

Máte naprostou pravdu. Tito bývalí straničtí funkcionáři, veksláci, novodobí rádoby politici a různí mafiáni jsou hlavními sponzory a mnohdy i partnery v první řadě ODS (ta každoročně vykazuje nejvyšší sponzorské dary), podstatně méně ČSSD. Proto jim obě silné strany přihrávají lukrativní státní zakázky a neustále jim  zjednodušují podmínky pro jejich obrovské a nezasloužené, ale zákony požehnané zisky, ze kterých potom tyto strany podporují. U KSČM  takové sponzory nenajdete. Představte si, že před rokem 1990 jsme na tom fiančně i materiálně byli skoro všichni stejně. Po tomto roce se začali najednou objevovat  "pracháči" a lidé kteří se z ničeho nic stali vlastníky továren a lukrativních podniků. Byli to lidé, kteří měli perfektní informace o podniku, který chtěli privatizovat (většinou náměstci a ředitelé), nebo blízcí politické elitě a ta jim dávala potřebné informace k získání majetku. Samozřejmě, že to nebylo zadarmo. Není pravda, jak tehdy říkal Klaus, že všichni mají stejné podmínky pro podvod století - privatizaci. Kdokoliv se proti tomu v podniku ozval, byl okamžitě pro nedůvěru propuštěn a jinde neměl šanci, protože to šlo s ním. V té době být nezaměstnaným bylo na pováženou, protože podniky krachovaly jeden za druhým. V tom je ten ranný kapitalismus. Vím očem píši, protože já osobně jsem byl článkem v privatizaci jednoho podniku, který měl tehdy 600 zaměstnanců. Před privatizací se účetní hodnota podniku stlačila na minimum, po privatizaci se postupně účetní hodnota navyšovala. Další zrůdností tohoto systému bylo založení s.r.o. Vybraná společnost se domluvila a pro založení s.r.o. si půjčila od banky 100 000 Kč a pak to spláceli z podnikového zisku. Ti, kteří tehdy dostali od banky několikamilionovou  půjčku na podnikání si nakoupili luxusní auta a postavili vily, potom řekli sorry, měl jsem dobrý úmysl, ale nepodařilo se. Tím byla půjčka smazána. Mohl bych popsat mnoho dalších špinavostí, ale Vy byste tomu stejně nevěřil.

Marat 14.8.2009 13:10

Re: Návrat komunismu ?

Ale to co v ČR máte, to není přece kapitalismus ač tomu tak říkáte. Není to ani socialismus.Na to aby ste mohli vytvořit ten kapitalismus, tak na to nemáte lidí. Lidé s vlčí morálku nedokáží vytvořit ani ten kapitalismus. Co se dá urvat urvi, to je zásada sdílená českým lidmi už od 45 roku, asi dokonce ještě déle.

jock 14.8.2009 10:32

"naše" podle Bohouše

Užije-li Bohumil Doležal ve svém článku slovo "naše" je pak třeba to vykládat nikoliv jako "naše české", nýbrž jako "naše sudetoněmecké". Bohumil už dlouho vidí svět sudetoněmeckýma očima, co je dobré pro sudeťáky je dobré i pro Bohouše, naopak kritizuje-li Bohouš něco, pak je jisté, že to musí být něco, co určitě tak či onak škodí sudetoněmeckým zájmům. Současně je pravda, že se občas české i sudetoněmecké zájmy shodují, prostě výjimka potvrzující pravidlo...

jan 14.8.2009 10:24

Opět

nic novýho, modrej Bohumil olive po socanech, na nic jiného se již neuzmůže, Bohoušku kvokej dál a dál ...................

jarda 14.8.2009 14:26

Re: Opět

Presne.P.Dolezal je totalne vypatlany debil!

Prosim vas kdo mu plati za ty jeho zvasty.Vzdyt to neni mozne dat prostor v mediich takovemu cloveku.Mame u nas lidi co neco znaji,umeji a nedovime se o nich,protoze se dava prostor takovymto lidem jako je p. Dolezal!Hruza.

jana 14.8.2009 14:43

Re: Opět

Možná byste to tedy mohl zkusit vy, co by z vás vypadlo. Mně článek p. Doležala připadá jako rozumný, ráda jeho články čtu  a téměř vždy se s ním ztotožňuji. A to často i ve vámi zmiňované sudetoněmecké otázce ( a podotýkám, narodila jsem se v Sudetech). A jako vymatlanec si rozhodně nepřipadám.

Malý Aston 14.8.2009 10:11

Je krize, navrhuji šetřit!

Nevím jaký je finanční rozpočet naší rozvědky,kontrarozvědky i BIS a dalších jako je NBU ale odhaduji to na pár miliard. Pokud je jejich hlavní náplní šmírovat kdo jede a kam na dovolenou jsou to vyhozené prachy. Pokud by se o účty Topola za dovolenou zajímal finanční úřad, to je něco jiného.Doložit  roční příjem a my posoudíme zda máš na dovolenou pod stan nebo do Itálie. Pokud se o to zajímá bulvár, je to v pořádku. Pokud to organizuje vyhozený generál Randák, vyhození agenti i agenti stávající nemám zájem o vyhazování našich daní těmto bezpečnostním složkám. Navrhuji ihned zrušit, rozpustit a vypustit. Prachy pak použít na nějaké jiné potřebné státní výdaje.:-P

jan 14.8.2009 10:25

Re: Je krize, navrhuji šetřit!

jasně lepší je koupit Dalíkovi další vilku

H.K. 14.8.2009 12:37

Re: Je krize, navrhuji šetřit!

Dalík si vilu může koupit sám. Když si koupil vilu Sobotka, proč ne Dalík?

karel-smichov 14.8.2009 11:20

Re: Je krize, navrhuji šetřit!

M.Aston - co se zeptat proč byly agenti vyhozeny,komu vadili

nebo moc věděli a byli pro někoho nebezpeční ?>-

Malý Aston 14.8.2009 12:54

Re: Je krize, navrhuji šetřit!

Možná že pracovali včetně Randáka proti EÚ a pro Putina. Zahraniční rozvědka se nemá sráti do vnitřních záležitostí republiky na to máme Prcinu a BIS. V normálním demokratickém státě by je zavřeli a kdo je platí tak toho také. Jiří Paroubkovic neodsoudil počínání našich vyhozených i současných agentů zahraniční rozvědky a tak vzniká jasný důvod, že je platí a řídí sám osobně nebo někdo z Lihového domu.:-P

Pamětník 2 14.8.2009 14:12

Re: Je krize, navrhuji šetřit!

Malý Astone,dávám za pravdu všem těm,kteří tvrdí,že na Vás nemám a se mnou i řada těch,kteří čtou Vaše příspěvky.Vy jste perla v diskusích s malou poznámkou:"Nazývejte věci pravými jmény,už jednou jsem Vám napsal,že ministr vnitra není Prcina,ale PECINA.To by jste mohl pochopit i při Vašem vzdělání!"Jinak si užívejte ve zdraví svých názorů,které jsou vedeny s naprostou informovaností a obrovským přehledem kolem afér,zejménaČSSD.

Konzerva 14.8.2009 12:48

Re: Je krize, navrhuji šetřit!

Pláčete sice hezky, ale na špatném hrobě. Nesleduji sice aféru nijak detailně, protože se jí a jejími doprovodnými jevy spíše bavím, ale pokud vím, tak politiky na dovče nikdo z výše uvedených institucí nesledoval. Byli to bývalí zaměstnanci, vyhození právě z úsporných důvodů nejlepším premiérem, kterého tato země měla od zániku Sámovy říše,  a ti holt se živí, jak umí :-)

nup 14.8.2009 10:08

Tak Bohušu

když tak pečlivě sledujete kroky Peciny, určitě dáte odkaz na nějaký váš rozhořčený křik z roku 2006, kdy personální čistky prováděl Íčko coby ministr vlády bez důvěry.