29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lea 26.7.2006 8:18

charta

myslím,že stmelení utlačovaných a utlačovatelů / do r. 68/ v chartu se v r .89 vymstilo.Kdyby se chtělo v r.89 příliš poukazovat na nomenklaturní kádry,jako bumerang by se mohlo některým osmašedesátníkům vrátit,že za jejich přispění zde byla vedoucí úloha strany nastolena. Vítězsví ODS ve volbách jsem ale nikdy nepovažovala jako otevřené odmítnutí lidí kolem Havla. Všichni měli spíše pocit, že dochází ke zpomalení a lidé chtěli reformy. Tragédií bylo,že odsunuvší disent / který naopak nekolaboroval posledních dvacet let/ byl nahrazen komunistickými kolaboranty,kterými se Klaus obklopil.Všemu nasadila korunu privatizace,kdy již neplatily socialistické zákony řešící  hospodářské delikty a zároveň nebyly zákony nové. Takže nám zcela beztrestně nomenklatury,které zde opruzovaly do r. 89, rozebraly na co přišly a vytvořily opět privilegovanou vrstvu-tentokrát kapitalistů. Velkokapitalisté na základě krádeže,ne vlastní prací a rodinnou tradicí. Volbami se tahle otázka otevřela,napomohla tomu ODS svými slogany,že je každý svého stěstí strůjce atd.Jestli se pane Doležale obáváte,že dojde k uzavření kruhu,mám dojem,že máte zpoždění. Ten kruh byl už uzavřen.Stádovitost obou dvou  znesvářených táborů  vyhovuje jak ODS,tak ČSSD. Z tohohle marasmu národ ODS není schopna vyvést.Je svázána s tolika hříchy,že jí lidé nevěří. Její voličský elektorát je schopen slyšet na rok daňových prázdnin, neexistenci registr.pokladen, zrušení minimální mzdy atd.Není zde ještě ale taková kultura podnikání,která by dala zaměstnanci jistotu,že se nestane pouhou onucí,že mu zaměstnavatel nepřestane vyplácet pohyblivou složku mzdy a tudíž nedosáhne ani na nynější minimální mzdu.  

Saša 26.7.2006 8:00

Disent se zatím nevytváří,

protože proces emigrace těch mladších probíhá v klidu a nenápadně a bez státních překážek a ti starší se mohou stále ještě vykecávat na internetu.

Jinak ale se Paroubek a jím zcela ovládnutá ČSSD snaží ze všech sil cestou předstírané demokracie zavést novou variantu sociálismu.

Josef 26.7.2006 7:17

To je asi horkem

Pane Doležale, Vaše články čtu rád a často souhlasím. Strašit ale znovuzrozením disentu je poněkud silné kafe. Jako politologovi je Vám snad jasné, že bývalý režim včetně disentu byl odrazem politické reality té doby. Svět byl rozdělen a sfgéry vlivu USA a SSSR také.

Neví, co Vás to napadlo, uvažovat v dimenzích návratu ke starým poměrům.? Žeby to bylo tím horkem? Paroubek má úspěch, protože vyhrabal stranu z neuvěřitelné grossovské šlamastiky. Jeho "hvězda" září, protože Topolánek je mizerný vyjednávač a hraje mu do karet. Žádný disent nevznikne, myslím si já.

Paroubek je milován. Paroubek je ale také nenáviděn a ignorován - to jste opoměl napsat. Jeho hvězda nezáří s takovým jasem, jak si myslíte Vy.

Napsal jste naprosto zbytečný článek, pane Doležale.

franta 26.7.2006 7:03

Člověče, nespadl jste z višně ?

Jak můžete mluvit o "omračujících úspěších Jiřího Paroubka, které započaly jeho nástupem do premiérské funkce", když tady dnes a denně čtu, že mu zvoní hrana, že je politicky naprosto odepsán a jeho konec je záležitostí dnů, ne-li hodin.  

PROROK ELIÁŠ 26.7.2006 7:00

JAK TO VIDÍM JÁ

 I když ODS vyhrála volby,vítěztví je nejen těsné, ale s ohledem na poměr preferencí v době Grossbrány, kdy sebejistota, ba nadutost s přitroublou nulovou tolerancí v podivném vedení této strany bujela - i v tomto směru problematické.....Opírat se o Zelené je problematické, když i Lidovci mnohokrát prokázali svoje koaliční kvality.....ODS by měla radikálně obnovit své vedení, pokusit se o solidní sebereflexi a usilovat o nové volby.....Co na to ovšem principál na Hradě...., Ten zřejmě v rámci svých ambicí a v případě jejich nenaplnění spěje k sebedestrukci své na populistických a bolševickoprospěchářských základech vzniklé strany....

Martin 26.7.2006 2:54

paneboze pane Dolezale, co to je za blabol ?

tou posledni vetou jste zdemoloval jinak az neobvykle prumerny clanek /posledni vase tvorba je extremne podprumerna/

janabok 26.7.2006 0:49

zvláště ta poslední věta nemá chybu...

v disentu jsou prakticky všichni podnikatelé a živnostníci již 8. rokem, neb díky zvrácené socialistické demagogii započaté Zemanem, pokračující psychopatem Špidlou a dokončeno Paroubkem (ruku v ruce s Grebeníčkem a Filipem), jsou tito považování za těžké zločince a kriminálníky...

Abonent 26.7.2006 0:27

Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Zvykneme si, zvykneme. Jsme stádo, z něhož polovina dospělých volsky volila oranžovorudé. Zločince z nedávné minulosti v jedné hromadě s arogantními zdaňovači.

Přestaneme se snažit zlepšovat svoje životy vlastním úsilím. Už víme, že se to při progresivních daních a všudypřítomné korupci nevyplatí. Zařadíme se, počkáme si na drobky, které nám milostivě socani předhodí po své hostině. Z daní posledních zarputilých živnostníků a úplatků velkých mezinárodních investorů. Zas budeme předstírat, že pracujeme, a naše vedení bude předstírat, že nás platí.

Ale na druhou stranu, ponechání Puchejře... promiňte, pana Paroubka v jeho zamilované funkci přinese minimálně jeden velmi pozitivní efekt : přijede prezident Chavez a slíbí nám pomeranče !