29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dan z Piesku 26.7.2006 11:57

Re: latentní fašismus

Lenin opisoval z Marata, Schickelgruber bol diaektickou negáciou marxizmu v postleninskom období. Aj CIA len opisuje a vyrába diktátorov (preukázateľne aspoň príklad Castro a Hussain(Saddám)). Jednoduché pravdy sa dajú obliecť do veľa kabátov, ale ani celý karneval neskryje pravdu o cisárových nových šatátách.

Na psovi som známy aj ako trockista, tiež neviem prečo.;-€

Vocilka 26.7.2006 11:52

Re: Re: Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Inteligence a vzdělání spou souvisí jen málo.

pavel 99 26.7.2006 11:51

Re: Re: Re: Volič sa nemýli

jenom upozornění - množství korupce ROSTE s rozhodovacími pravomocemi státních úředníků a jiných orgánů. A tyto se zvýšily za vlády KSČSSD na mnohonásobek.

jirka.s 26.7.2006 11:50

Re: Re: Re: pokračování

Milá Jano! Uvědomte si, prosím, že vy a vaši rodiče kromě toho, že máte podprůměrné příjmy, jste SLUŠNÍ lidé. Jen si počkejte až se na NP vrátí z  New Yorku z dovolené u strejčka semínkového generála soudruh mirek šejna, tak pak uvidíte naopak tvora s nadprůměrnými příjmy, který volí KSČSSD, ale zato je sprostý, prolhaný příživník jakým byl po celý život a který je schopen tvrdit, že jsme měli všichni stejnou startovací čáru.

Vocilka 26.7.2006 11:49

Re: Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Jste na omylu. ODS volí vždy lidé s vysokoškolským nebo minimálně úplným středoškolským vzděláním, lidé s vyššími příjmy,lidé mladí,hezcí a lidé z větších měst. IQ voličů jednotlivých stran se dosud nezkoumá.

p_m 26.7.2006 11:48

Re: Re: latentní fašismus

Aha, čili nejste fašista ale leninista. Z deště pod okap.:-/

p_m 26.7.2006 11:47

Re: Re: Re: Volič sa nemýli

Jenže TEĎ volič vidí korupci ČSSD protože ti jsou teď už 8 let u moci. Snad nezpochybníte, že za posledních 8 let měli socani nesrovnatelně více korupčních afér, navíc závažnějších. Proč by potom měly lidem více vadit korupční aféry osm let staré? A proč by podle tohoto nesmyslného předpokladu měli i volit?

Dan z Piesku 26.7.2006 11:45

Re: latentní fašismus

Nie, to je len leninizmus;-)

Ak ano, vysvetlite ...

p_m 26.7.2006 11:44

Re: Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Projděte si skoro jakoukoliv analýzu voličů a zjistíte, že ČSSD+KSČ volili v průměru lidé s menším vzděláním. Tedy i s menší inteligencí. Smiřte se prosím s tím a už nad tímto faktem nežasněte.

Vocilka 26.7.2006 11:43

Re: Re: Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Vy jste kočí, nebo služka? Já se snažím podnikat.

jirka.s 26.7.2006 11:41

Re: pokračování

R^R^R^!!!!!!

PRASÍ DENT 26.7.2006 11:41

Re: Paroubek

 Šobni tam trochu reality....Topolánek převzal partaj až po Klaunově selhání z kterého si pochopitelně dělá ztásluhy.....Pokud by nešel Zeman asi furt vožralý do volby, nebyl by ani prezidentem,pokud by ho nepodpořili úplně všichni komouši a dnes by bylo klidněji a zřejmě i lépe......

Dan z Piesku 26.7.2006 11:40

Re: Re: Volič sa nemýli

Medzi korupciou modrou a ružovou rozdielu nie je. Ani v kvantite, nie to v kvalite.:-) U mňa by ste skúšky nezískal - porovnávať korupciu podľa tvaru špičiek ľadovca, či len dokonca jej odieňa/farby. Korupcia je mechanizmus, ktorý nastupuje, pokiaľ sa právo vzďaľuje realite. Po čase korupcia ovládne tvorbu zákonov, dokonca legálne (zákon o lobingu).

Čím vyššia korupcia, tým viac volič chce ... To je isté ako zákon akcie a reakcie. Len blahoslavení duchom nechápu, že volič nechce nechať rozkradnúť úplne všetko - to je cesta do otroctva. Nechce ani nahradiť jednu skupinu korupčníkov inou, potom inou a zasa inou, n-krát dokola. Počúva toho, kto mu sľúbi, že korupciu obmedzí. Potom mu nevadí ani jeho farba, ani symboly, ani jeho pôvod (národnosť, rasa, zahraničie). Naše osudy i stupeň korupcie je stejne naplánovaný v zahraničí.

pavel 99 26.7.2006 11:38

Re: Re: Re: ad Xaver 09:26:

Obávám se, že dotyční si pouze MYSLÍ, že vědí a je celkem jedno, zda jim to jednou či vícekrát "prošlo". V tomto státě totiž neexistuje závazný výklad pojmu "průkazný" a záleží na libovůli úředníka. (Mimochodem - i kdyby jeho pojetí bylo naprosto absurdní, tak stejně musíte zaplatit veškeré pokuty a penále - jakékoliv odvolání či přezkumy nemají odkladný účinek a teprve po rocích se možná zjistí, že úředník neměl pravdu - pokud to bude ještě někoho zajímat).

Jinými slovy - ta MOC někoho "zamáčknout" je zcela univerzální a záleží na libovůli jí (ne)využít.

patpong 26.7.2006 11:38

latentní fašismus

Na základě vaší myšlenky:  "Poriadok sa demokratickými metódami dosiahnuť nedá. Demokracia je potrebným podhubím pre vládu korupcie a v boji s korupciou prehráva tým viac, čím viac sa dá ukradnúť" si troufnu tvrdit, že ve vašem uvažování  se objevují fašizující prvky.

p_m 26.7.2006 11:37

Re: Paroubek

Máte pravdu.Jen mne trochu mrzí že těch ubožáků jak píšete je tolik..:-(

p_m 26.7.2006 11:37

Re: Re: Ajeje, už se zase straší disentem...

Ta poslední věta je sice přehnaná, nicméně reálná. Pokud by se k pevnější moci (výrazněji víc než 100 křesel v PS) dostal blok KSČSSD tak mám obavu o minimálně částečný návrat před rok 89. Jen se podívejte do programu KSČ veřejně se hlásícímu ke stalinismu anebo k povolebnímu vystoupení Paroubka. Tato prohlášení dost silně navozují předrevoluční atmosféru.

Na druhou stranu jsem přesvědčen že tak daleko by naše demokracie neklesla.

občanXY 26.7.2006 11:35

Re: To je asi horkem

tož ono sa ukáže....., nic nikdy není zbytečné, neb se tak stalo a je dobře, že pan Doležal nežije v oblacích.....

Shob 26.7.2006 11:35

Paroubek

Nechapu, proc kazdy rika, jak je Paroubek uspesny. Vzdyt prece prohral volby.

Jestli mluvime o uspesich, mluvme o Mirku Topolankovi, ktery dokazal prevzit v ODS v tezke dobe po Klausovi, udrzel ODS volice, vyhral vsechny volby a v zahranici jej skutecne respetkuji (viz. napr. vytvoreni nove frakce v EP).

Paroubek je akorat uspesny v hulvatsvi a populismu. To z nej dela uspesneho politika jen v ocich ubozaku.

p_m 26.7.2006 11:32

Re: Re: Volič sa nemýli

Přesně tak. ČSSD volí pouze lidé kterým korupce nevadí, případně ti jednodušší kteří korupci nevidí anebo vidět nechtějí.

Radajan 26.7.2006 11:26

Re: Re: ad Xaver 09:26:

Pokud nevíte jak zdůvodnit průkaznost výdajů, obraťte se na majitele příhraničních bordelů, kteří jsou také podnikateli a ví jak na to. Ti Vám poradí, že podnikání v jiném oboru je vždy riskantní a zdůvodňování nezpochybnitelných výdajů vždy obtížné.

Jana 26.7.2006 11:26

Re: Re: pokračování

Proč? Příjmy máme podprůměrné a socany bychom nikdy nevolilil. Rovněž tak rodiče - důchodci. Jenže naši otcové zažili jako mladí Klému a to jim jako ostrašující příklad rozhodně stačilo. Obávám se, že volební preference nezávisí na výši příjmů, ale na úplně jiných  základech, například míra respektování osobní zodpovědnosti a svobody jednotlivce, nebo tako míra závistivosti.

patpong 26.7.2006 11:23

pro pana ibý

hmmm... tak modří ptáci... vadilo by Vám,  vážený pane Ibý, kdybych Vás  pro zpestření nazýval třeba... zpupným oranžovým sockomoušem ?

Jana 26.7.2006 11:20

Re: pokračování

Souhlasím, ale až na to, že nikdo netuší, jak by volili ti, co se k volbám nedostavili. Abychom nakonec nebyli ještě hodně nepříjemně překvapeni.

Dan z Piesku 26.7.2006 11:17

Re: Volič sa nemýli, dokončenie

Keď je skutočne zle (v Čechách je podstane lepšie ako na Slovensku - denne dokazuje státisíce tam zamestnaných slovákov), keď sa vyskúšajú všetky slepé zo zahraničia marketingovo demokraticky podsúvané slepé uličky a nastúpi autoritatívny vodca -napr. Putin (ale aj Castro, Saddám alebo Napoleon). Tem po ovládnutí všetkého privedie národ k expanzívnej prosperite, pokiaľ nedôjde na koordinovaný útok zo zahraničia. Bohatý svet sú predovšetkým konštučné monarchie alebo silné prezidentské režimy. Rozvojový svet sú prevažne demokratické republiky a despotické kráľovstvá. Štátiky vzniknuvšie rozpadom sovietskeho impéria boli cielene uvedené na trajektóriu latinskoamerických "demokracií", zavedená v nich žoldnierska forma národnej obrany a vstúpili intenzívne do drogového biznisu (čeká špecialitka je perník). Sociálne demokraticky liečiť a nevyliečiť (neodstraňovať príčiny) štát, tak aby sa v ňom dobre žilo viac ako 50 % obyvateľov (nielen voličov) je len cesta pokračovania brain drain = cream stripping do zahraničia. Na slovensku je odlev najschopnejšej (mladej, vzdelanej a ambicióznej) populácie zdokumentovaným problémom už vyše 225 rokov, hoci v posledných rokoch nadobúda katastrafické rozmery. Sociálne frustrovaný mužik sa naučí hoci aj po čísnky, len aby nemusel robiť sluhu/otroka u stranícky (jedno akej farby) určovanej (t.j. skorumpovanej) nomenklatúry. Ide tam, kde je jasných vlastníckych vzťahov viac a korupcie menej. Švejkovia sedia doma u Piva a nadávajú, drotári sa učia sieťova po celom svete. Raz a časť z nich sa vráti domov a zmení kultúru švejkovania na kultúru zbohatnutia vlastnosu prácou. (Z biblických 40 rokov putovania púšťou sme si zatiľ odtrpeli len tretinu, ale falošných prorokov odhadzujeme rýchlejšie. Najmúrejší z nich sa už narodil a ten bude kráľ, pre Pilátom americkým ho uchránime.)

PS: s nábožeskou otázkou som vysporiadaný a veriaci všetkých (mne známych) náboženstiev ma označujú za neveriaceho.

patpong 26.7.2006 11:14

Re: Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

přátelé, i já to vidím stejně, i mně je z toho smutno. nebyl to palacký, kdo říkal, že češi jsou národem kočích a služek ?  tak, je to celkem jedno kdo je autorem, ale "české buranství" je silný fenomén a paroubek je jeho personifikací. ach jo.

pavel 99 26.7.2006 11:11

Re: ad Xaver 09:26:

nevím, zda neznáte či nechcete znát pozici "zločince"/daňového poplatníka. Stačí ona okřídlená formulka "..dokažte, že tento výdaj byl za účelem dosažení a udržení příjmu...". A můžete začít (nezpochybnitelně - slovy zákona PRŮKAZNĚ) dokazovat každý jednotlivý telefonní hovor či služební cestu. (A předem upozorňuji, že samotné volané číslo nedokazuje, že jste si s dotyčným nevykládali vtipy - což jistě není činnost, sloužící ke.......) Už vidím, jak Vám v tomto pomůže Tomáš Sokol.

A pokud spoléháte na "vydýchání jedné baby", tak platí slovy klasika - přijde mladší a ten se nezakecá.

michal 26.7.2006 10:59

ad daniel, ibý a průměr

"protože podprůměrní vždy tvoří většinu – to je matematická zákonitost."

"Podle Gaussovy křivky je to s podprůměrem a nadprůměrem právě fifty fifty."

Nepleť hrušky s jablkama, Danieli, právě že většina tvoří to, co je průměr. Že jsou pod a nad průměr fiftyfifty má vztah k průměru jen tak, že dohromady tvoří menšinu.

Zebra 26.7.2006 10:53

ad Xaver 09:26:

Ale děte ! To já znal jednoho….

13 let vlastním malou firmu, takých či oných zkušeností s berňákem svých i zprostředkovaných přáteli, partnery a známými mám úměrně tomu. Kyselá berní baba je součást rizika podnikání a jamrováním na ně se lze nanejvýš připodobnit zdejším rolníkům s jejich dříve čtyřmi, nyní pěti úhlavními nepřáteli: JLPZ + EU.

Kdo babu nevydýchá resp. neumí zpacifikovat (např. janabok či terra) – škála pacifikačních prostředků počínaje vlídným slovem a konče najmutím Tomáše Sokola je nekonečná – měl by IMHO uvažovat o radikální změně.

Ovšem kdo chce nastavit hruď na barikádě, tomu není pomoci.

Janabok má komický ideologicky motivovaný a zabarvený paušalizující výrok obsahující urážky a významové nesmysly , žádnou pravdu.

pavel 99 26.7.2006 10:51

Re: Volič sa nemýli

"...Volič predovšetkých chce, aby sa už konečne prestalo kradnúť vo veľkom..." - a proto volí ČSSD s jejich rozsáhlým seznamem korupčních afér (počínaje pověstnou dálnicí, přes INDOŠ a další a další......).

Na "svéprávnost" by asi měly být zkoušky.