29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
qqq 26.7.2006 10:50

Re: pokračování

Člověk s podprůměrným platem volící pravici je v situaci žida, který ve volbách v Německu v roce 1932 volil NSDAP.

PK 26.7.2006 10:45

Re: Re: Paroubek má na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

V matematice zaostáváš ty. Rozdělení příjmů se neřídí normálním (Gaussovým) rozdělením, ale něčím, co vypadá jako lognormální rozdělení (ale není to přesně lognormální rozdělení). Podstata je taková, že medián je u rozdělení sešikmených doprava vždy nižší než střední hodnota, takže opravdu: většina lidí pobírá podprůměrné příjmy, je to tak.

wer 26.7.2006 10:42

Re: Re: Paroubek má na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

Za to vy v té matematice vynikáte, že? Přidat k cizímu tvrzení neplatný předpoklad a na základě toho protivníka "argumentačně" utlouci umí každý.

Dan z Piesku 26.7.2006 10:30

Volič sa nemýli

Doležal, Doležal, nemám slov, teda slušných slov, na úbohosť tejto(t.j. vašej) úvahy.

Volič predovšetkých chce, aby sa už konečne prestalo kradnúť vo veľkom a trestať za prkotiny. Platí v Poľsku, na Slovensku, platí aj v Čechách. Volí toho, kto im to prisľúbi - klerikálne konzervatívne Právo a spravodlivosť, Smer -tretiu cestu (mimo línie strán socialistických) či sociálnu demokraciu, ktorá po vzore permanentých revolucionárov permanentne prihádza o svojich čelných predstaviteľov, pretože ich skutky sa až príliš rozchádzajú s verbálne deklarovanou líniou.

Poriadok sa demokratickými metódami dosiahnuť nedá. Demokracia je potrebným podhubím pre vládu korupcie a v boji s korupciou prehráva tým viac, čím viac sa dá ukradnúť. Preto cesta stabilizácie vedie cez autoritatívnych vodcov. Mužikom nevadí báťuška cisár tisíce kilometrov vzdialený, vadia im pijavice sajúce plody im práce cez výbercov a prerozdeľovačov daní. Pokiaľ si výberca časť vybraných daní môže prisvojiť - nazýva sa podnikateľ, pokiaľ si hlasovaním môže svoj príjem navýšiť ide o verejnú a štátnu správu. Demagogický (s nižším IQ) správca sa nechá zvoliť v teátre nazývanom voľby (neistý výsledok, nedemegogický správca nominovať cez známosti (= korupcia, výsledok istý, lebo demagógovia potebujú peniaze na zvolenie). Ostatní sú zamestanci snažiaci sa maximalizovať svoj príjem na úkor zamestnávateľa buď zvyšovaním výkonu/produktivity pri dobre nastavenej motivácii v podnikateľskej sfére, alebo znižovaním množstva/kvality svojej práce pokiaľ je väzba výkon/odmena slabá (prevažujúci stav nielen v štátnej a verejnej správe). Sociálne frustrovaný zamestnanec(ale i penzista alebo študent) volí ľavicu, sebavedomá (od zamestnania nezávislá) osobnosť skôr pravicu. Tých prvých sú dve tetiny populácie, druhých horkoťažko 15 %. Zmena tohoto prirodzeného pomeru je marketing a stojí prachy. Také, že častokrát je výhodnejšie investovať do humanitárneho bombardovania než slobodných (peniazmi kontrolovaných) volieb.

Ojebavac Marxe 26.7.2006 10:25

Blbost...

Jenze on Paroubek zatim ZADNE volby nevyhral. Navic nakonec vzdycky rozhoduje "elita" (at uz tomu slovu rozumime ruzne) a ta se cim dal vic z Paroubka osejpa. Priklad s filmari - zakon zarizla ODS, ale pritom si nedovolili s touto stranou celni stred a odnesl to i Jandak. Tzn. i kdyz ministr CSSD prosazuje pro me vyhodnou vec, neni akceptovatelne se plne postavit za nej, protoze je je to blb. A blb je dlouhodobe i vlastnim spojencum nebezpecny.

ibý 26.7.2006 10:11

Re: Paroubek má na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

Milý Danieli. V matematice jsi zřejmě příliš nevynikal. Podle Gaussovy křivky je to s podprůměrem a nadprůměrem právě fifty fifty. Ale: hlavně, že ty patříš do té menšiny s vyšším IQ. To nás zachrání.

Hawk 26.7.2006 10:08

Re: Ajeje, už se zase straší disentem...

nad tou poslední větou jsem také nevěřícně kroutil hlavou.

ibý 26.7.2006 9:58

Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Vždycky mě uvádí v úžas, jak se modří ptáci pasují mezi ty s vyšším IQ. A přitom beztak ani pořádně nevědí, o čem je řeč.

janoryna 26.7.2006 9:46

Re: Paroubek NEmá na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

máš pravdu, že ti podprůměrní tvoří většinu. ale to je socanům houby platné.  jejichz těchto lidí většina totiž k volbám nechodí. maximálně nadávají na vládu, když jim v místním hostinci zdraží pivo nebo na pracáku žádají potvrzení o tom, že se ucházeli o zaměstnání. kdyby jsi měl pravdu, tak má levice jasnou většinu.

janoryna 26.7.2006 9:40

Re: Paroubek NEmá na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

Danieli, máš pravdu, že těch podprůměrnejch je většina. ale to je socanům houby platné. tihle tvorové totiž vůbec nevědí k čemu volby jsou a proto tvoří minimálně polovinu těch, co se voleb nezúčastní. to jsou ti, co nadávají na vládu, když jim hostinskej zdraží pivo nebo na pracáku drze požadují potvrzení, že se ucházeli o zaměstnání.

Jura Jurax 26.7.2006 9:38

Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

R^

Ladislav N. 26.7.2006 9:38

Re: Jan Daniel - pokračování

VV R^ .... !!

asd 26.7.2006 9:36

spravny clanek

je dobre, ze jste neco takoveho napsal. jakmile se zacne vetsi cast populace mit alespon trochu dobre, tak zacne kaslat na veci, za ktere v jine dobe a hlavne jini lide potili krev. pan paroubek je clovek, ktery usiluje o naprostou kontrolu naprosto vseho, s tim, ze vsechno vi nejlepe a mavat nad nim rukou se rozhodne nevyplaci. Onehdy radostne a vesele volili poslanci jeho strany (div, ze si k tomu neprinesli transparent), za ctyri roky tak muzeme volit vsichni.

pavel 99 26.7.2006 9:36

Re: zebro, tentokrát má janabok pravdu.

pro "paroubkovské ovce" neexistuje pojem "slušný živnostník".

Jura Jurax 26.7.2006 9:33

Re: pokračování

R^ Souhlas

asd 26.7.2006 9:28

Re: Re: Re: Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

protoze zalozit si existenci na tom, ze parazituji na tech, co vyznavaji trochu jine hodnoty je pod moji uroven.

terra 26.7.2006 9:28

Re: Re: Re: Re: Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

Tedy, Zebro, to byl argument hodný génia;-€. Vy jste nidky nepotřeboval žádné služby? Vždycky jenom finančák? Pekař, holič, instalatér - nic? A tohle všechno jsou právě ti živnostníci, na které je pohlíženo předem jako na "hnusné vykořisťovatele", i když zhusta vykořisťují jen sami sebe. A kdoví proč se jim říká s hanlivým přídechem v hlase podnikatelé. Jo - a s tou "rozvášněnou ženskou ve dvě v noci" jste to jaky přehnal. Kdyby to byla nějaká genderová aktivistka, to byste to schytal!

Xaver X.X. 26.7.2006 9:26

zebro, tentokrát má janabok pravdu.

Znám pár slušných živnostníků a vím, jak je berňák drtí. A ono stačí mít živnosťák, občas si něco zkusit a hned je to zřejmější. Není nad osobní zážitek...

Xaver X.X. 26.7.2006 9:22

Ajeje, už se zase straší disentem...

Autore, pokud vidíte, že konec světa se blíží, zatím vás tu nikdo nedrží a dráty na hranicích taky nejsou.

Jan Daniel 26.7.2006 9:20

pokračování

Rozdělení společnosti (naštěstí) nejde přesně po příjmové linii. To, že blok KSČSSD získal pouze 47% voličů signalizuje, že velká část podprůměrných jsou slušní lidé, kteří se takto koupit nedají. Například z mých známých, kteří mají podprůměrné příjmy, se většina KSČSSD štítí, a volí pravici. Představa, že by volili levici aby mohli na někom parazitovat je hluboko pod jejich úroveň a podobnými koncepty upřímně opovrhují. Důstojný nezávislý život je pro ně mnohem důležitější. Jsou sice podprůměrní příjmy, ovšem nadprůměrní morální integritou. A to je mnohem důležitější.

terra 26.7.2006 9:20

Re: Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Bohužel souhlas. Prostě respektuju, že polovině národa vyhovuje hospoda páté cenové s  velkohubým hostinským, zaplivanou podlahou a záchodky bez mýdla, jen když je pivo za osum. Co nadělám? A je mi z toho - smutno.

Jan Daniel 26.7.2006 9:20

Paroubek má na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

Myslím, že to lze vyjádřit naprosto jednoduše. Paroubek je k úspěchu odsouzen, protože podprůměrní vždy tvoří většinu – to je matematická zákonitost. KSČSSD již delší čas směřuje k osvědčenému modelu – okrádat střední třídu, která generuje naprostou většinu daňových příjmů státu a za získané peníze si koupit masy podprůměrných, kteří zase představují většinu volebních hlasů. Vedle přímého peněžního efektu je druhou hlavní value proposition levice  hra na nejnižší lidský pud – závist. Její nadprůměrný výskyt v Česku napomáhá k tomu, že Paroubek nemůže prohrát, ani kdyby se snažil. Celé toto šméčko se zabalí do podvodných žvástů o solidaritě bohatých s chudými a handicapovanými, ačkoliv ti skutečně bohatí a ti skutečně handicapovaní s tím nemají nic společného. Ti nejbohatší si to vždy nějak zařídí aby daně neplatili, navíc při kolaboraci se socialistickými vládami vydělávají peníze, které by ve volnotržním kapitalismu nikdy nevydělali, díky různým proexportním, průmyslovým a jiným politikám, státním zakázkám a podobným zlodějnám, které slouží pouze k přesunu peněz k vyvoleným skupinám. Na handicapované socialisté zvysoka serou, protože jich je málo a jejich hlasy neovlivní volby (typickým příkladem je léková politika, kdy kdekdo má paralen zadarmo ale dlouhodobě a vážně nemocní doplácejí tisícové částky). Paroubek tohle vše nevymyslel ani nezačal. On to jen výrazně urychlil, říká to otevřeněji a neštítí se vstoupit do otevřené aliance s bolševiky. Společnost tím výrazně polarizoval: z těch které chce okrádat udělal třídní nepřátele, kteří ho nenávidí, ale na druhé straně ty, kterým dává, má jisté. Jeho elektorátu nevadí jeho minulost, jeho staropapálšské manýry, povolební únorový projev. Nevadí jim ani, že ČSSD tady 8 let intenzivně kradla (vzpomeňme, že důvody kvůli kterým v r.1997 padla Klausova vláda netvoří ani dvacetinu korupčních skandálů, které si dovolila a ustála ČSSD). Jen ať kradou, když my na tom také můžeme parazitovat.

pavel 99 26.7.2006 9:08

Re: Re: Re: Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

až budu všichni pracovat na finančáku, kde se vezmou peníze na jejich výplaty? Nebo věříte, že Sobotka s Paroubkem "vykouzlí" a nasytí zástupy?

Zebra 26.7.2006 8:52

Re: Re: Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

Pokud jste skutečně takto neustále ohrožen na existenci, pak nechápu, proč nezvolíte nějaký méně stresující způsob obživy. Např. úřadování na finančáku.

fhgg 26.7.2006 8:48

Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

R^R^

sam 26.7.2006 8:34

Re: Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

No samozrejme, vy nevite, ze pro nas plati v zalezitoskech s fin. uradem prezumpce viny? To povazuji za likvidacni, staci nekoho z financaku nas.at a pak - zaplatte a muzete nas dat k soudu, za 10 let se ukaze. Ze kvuli tomu okamzite zavirate firmu... no a co? Takze Janabok to sice napsala blbe, ale chapu, co ji k tomu vede.

herdekbabka 26.7.2006 8:28

šmárjá pane D. teď jste se překonal. Ale tak mně maně napadá - že něco podobného jsem čítávala - vy se opravdu překonáváte - až k nevíře

:-D;-P;-D8-o(Y)chi chi juch cha chááááá

Dena 26.7.2006 8:25

Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

R^

Láďa 26.7.2006 8:19

trošku generační pohled

Takže chazjájin Paroubek zamával knutou a jeho okolí se rozpomnělo na na svůj mužický původ a nahrbilo hřbety. Jenže od listopadu nás už dělí skoro celá jedna generace, a mužici v osmdesátých letech se už nehrbili tak hluboce jako v těch padesátých co pamatuje pan Doležal. Stačí se podívat na věk současných stranických špiček -Langer, Bém, Sobotka a je vidět že ta mužická paralela dost kulhá.  On i ten chazjájin toho až zas tak moc tou knutou před listopadem nepomlátil. No a ty osmašedesátníky taky nesvrhli jenom mužici, ale i zubatá s kosou.

Zebra 26.7.2006 8:19

Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

Janabok 26.07.06 00.49:

"v disentu jsou prakticky všichni podnikatelé a živnostníci již 8. rokem, neb díky zvrácené socialistické demagogii započaté Zemanem, pokračující psychopatem Špidlou a dokončeno Paroubkem (ruku v ruce s Grebeníčkem a Filipem), jsou tito považování za těžké zločince a kriminálníky..."