22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zebra 26.7.2006 8:19

Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

Janabok 26.07.06 00.49:

"v disentu jsou prakticky všichni podnikatelé a živnostníci již 8. rokem, neb díky zvrácené socialistické demagogii započaté Zemanem, pokračující psychopatem Špidlou a dokončeno Paroubkem (ruku v ruce s Grebeníčkem a Filipem), jsou tito považování za těžké zločince a kriminálníky..."

sam 26.7.2006 8:34

Re: Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

No samozrejme, vy nevite, ze pro nas plati v zalezitoskech s fin. uradem prezumpce viny? To povazuji za likvidacni, staci nekoho z financaku nas.at a pak - zaplatte a muzete nas dat k soudu, za 10 let se ukaze. Ze kvuli tomu okamzite zavirate firmu... no a co? Takze Janabok to sice napsala blbe, ale chapu, co ji k tomu vede.

Zebra 26.7.2006 8:52

Re: Re: Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

Pokud jste skutečně takto neustále ohrožen na existenci, pak nechápu, proč nezvolíte nějaký méně stresující způsob obživy. Např. úřadování na finančáku.

pavel 99 26.7.2006 9:08

Re: Re: Re: Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

až budu všichni pracovat na finančáku, kde se vezmou peníze na jejich výplaty? Nebo věříte, že Sobotka s Paroubkem "vykouzlí" a nasytí zástupy?

terra 26.7.2006 9:28

Re: Re: Re: Re: Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

Tedy, Zebro, to byl argument hodný génia;-€. Vy jste nidky nepotřeboval žádné služby? Vždycky jenom finančák? Pekař, holič, instalatér - nic? A tohle všechno jsou právě ti živnostníci, na které je pohlíženo předem jako na "hnusné vykořisťovatele", i když zhusta vykořisťují jen sami sebe. A kdoví proč se jim říká s hanlivým přídechem v hlase podnikatelé. Jo - a s tou "rozvášněnou ženskou ve dvě v noci" jste to jaky přehnal. Kdyby to byla nějaká genderová aktivistka, to byste to schytal!

Xaver X.X. 26.7.2006 9:26

zebro, tentokrát má janabok pravdu.

Znám pár slušných živnostníků a vím, jak je berňák drtí. A ono stačí mít živnosťák, občas si něco zkusit a hned je to zřejmější. Není nad osobní zážitek...

pavel 99 26.7.2006 9:36

Re: zebro, tentokrát má janabok pravdu.

pro "paroubkovské ovce" neexistuje pojem "slušný živnostník".

asd 26.7.2006 9:28

Re: Re: Re: Tak i takhle to může dopadnout, když se žena v hloubi žhavé noci rozvášní (politicky):

protoze zalozit si existenci na tom, ze parazituji na tech, co vyznavaji trochu jine hodnoty je pod moji uroven.

Lea 26.7.2006 8:18

charta

myslím,že stmelení utlačovaných a utlačovatelů / do r. 68/ v chartu se v r .89 vymstilo.Kdyby se chtělo v r.89 příliš poukazovat na nomenklaturní kádry,jako bumerang by se mohlo některým osmašedesátníkům vrátit,že za jejich přispění zde byla vedoucí úloha strany nastolena. Vítězsví ODS ve volbách jsem ale nikdy nepovažovala jako otevřené odmítnutí lidí kolem Havla. Všichni měli spíše pocit, že dochází ke zpomalení a lidé chtěli reformy. Tragédií bylo,že odsunuvší disent / který naopak nekolaboroval posledních dvacet let/ byl nahrazen komunistickými kolaboranty,kterými se Klaus obklopil.Všemu nasadila korunu privatizace,kdy již neplatily socialistické zákony řešící  hospodářské delikty a zároveň nebyly zákony nové. Takže nám zcela beztrestně nomenklatury,které zde opruzovaly do r. 89, rozebraly na co přišly a vytvořily opět privilegovanou vrstvu-tentokrát kapitalistů. Velkokapitalisté na základě krádeže,ne vlastní prací a rodinnou tradicí. Volbami se tahle otázka otevřela,napomohla tomu ODS svými slogany,že je každý svého stěstí strůjce atd.Jestli se pane Doležale obáváte,že dojde k uzavření kruhu,mám dojem,že máte zpoždění. Ten kruh byl už uzavřen.Stádovitost obou dvou  znesvářených táborů  vyhovuje jak ODS,tak ČSSD. Z tohohle marasmu národ ODS není schopna vyvést.Je svázána s tolika hříchy,že jí lidé nevěří. Její voličský elektorát je schopen slyšet na rok daňových prázdnin, neexistenci registr.pokladen, zrušení minimální mzdy atd.Není zde ještě ale taková kultura podnikání,která by dala zaměstnanci jistotu,že se nestane pouhou onucí,že mu zaměstnavatel nepřestane vyplácet pohyblivou složku mzdy a tudíž nedosáhne ani na nynější minimální mzdu.  

Jurgen 26.7.2006 20:01

Re: charta

byt zaver trosku zavani socialnim inzenyrstvim - komentar je to velice vystizny a vicemene shrnuje muj pohled na vec

Saša 26.7.2006 8:00

Disent se zatím nevytváří,

protože proces emigrace těch mladších probíhá v klidu a nenápadně a bez státních překážek a ti starší se mohou stále ještě vykecávat na internetu.

Jinak ale se Paroubek a jím zcela ovládnutá ČSSD snaží ze všech sil cestou předstírané demokracie zavést novou variantu sociálismu.

Josef 26.7.2006 7:17

To je asi horkem

Pane Doležale, Vaše články čtu rád a často souhlasím. Strašit ale znovuzrozením disentu je poněkud silné kafe. Jako politologovi je Vám snad jasné, že bývalý režim včetně disentu byl odrazem politické reality té doby. Svět byl rozdělen a sfgéry vlivu USA a SSSR také.

Neví, co Vás to napadlo, uvažovat v dimenzích návratu ke starým poměrům.? Žeby to bylo tím horkem? Paroubek má úspěch, protože vyhrabal stranu z neuvěřitelné grossovské šlamastiky. Jeho "hvězda" září, protože Topolánek je mizerný vyjednávač a hraje mu do karet. Žádný disent nevznikne, myslím si já.

Paroubek je milován. Paroubek je ale také nenáviděn a ignorován - to jste opoměl napsat. Jeho hvězda nezáří s takovým jasem, jak si myslíte Vy.

Napsal jste naprosto zbytečný článek, pane Doležale.

občanXY 26.7.2006 11:35

Re: To je asi horkem

tož ono sa ukáže....., nic nikdy není zbytečné, neb se tak stalo a je dobře, že pan Doležal nežije v oblacích.....

franta 26.7.2006 7:03

Člověče, nespadl jste z višně ?

Jak můžete mluvit o "omračujících úspěších Jiřího Paroubka, které započaly jeho nástupem do premiérské funkce", když tady dnes a denně čtu, že mu zvoní hrana, že je politicky naprosto odepsán a jeho konec je záležitostí dnů, ne-li hodin.  

PROROK ELIÁŠ 26.7.2006 7:00

JAK TO VIDÍM JÁ

 I když ODS vyhrála volby,vítěztví je nejen těsné, ale s ohledem na poměr preferencí v době Grossbrány, kdy sebejistota, ba nadutost s přitroublou nulovou tolerancí v podivném vedení této strany bujela - i v tomto směru problematické.....Opírat se o Zelené je problematické, když i Lidovci mnohokrát prokázali svoje koaliční kvality.....ODS by měla radikálně obnovit své vedení, pokusit se o solidní sebereflexi a usilovat o nové volby.....Co na to ovšem principál na Hradě...., Ten zřejmě v rámci svých ambicí a v případě jejich nenaplnění spěje k sebedestrukci své na populistických a bolševickoprospěchářských základech vzniklé strany....

Martin 26.7.2006 2:54

paneboze pane Dolezale, co to je za blabol ?

tou posledni vetou jste zdemoloval jinak az neobvykle prumerny clanek /posledni vase tvorba je extremne podprumerna/

janabok 26.7.2006 0:49

zvláště ta poslední věta nemá chybu...

v disentu jsou prakticky všichni podnikatelé a živnostníci již 8. rokem, neb díky zvrácené socialistické demagogii započaté Zemanem, pokračující psychopatem Špidlou a dokončeno Paroubkem (ruku v ruce s Grebeníčkem a Filipem), jsou tito považování za těžké zločince a kriminálníky...

Abonent 26.7.2006 0:27

Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Zvykneme si, zvykneme. Jsme stádo, z něhož polovina dospělých volsky volila oranžovorudé. Zločince z nedávné minulosti v jedné hromadě s arogantními zdaňovači.

Přestaneme se snažit zlepšovat svoje životy vlastním úsilím. Už víme, že se to při progresivních daních a všudypřítomné korupci nevyplatí. Zařadíme se, počkáme si na drobky, které nám milostivě socani předhodí po své hostině. Z daní posledních zarputilých živnostníků a úplatků velkých mezinárodních investorů. Zas budeme předstírat, že pracujeme, a naše vedení bude předstírat, že nás platí.

Ale na druhou stranu, ponechání Puchejře... promiňte, pana Paroubka v jeho zamilované funkci přinese minimálně jeden velmi pozitivní efekt : přijede prezident Chavez a slíbí nám pomeranče !

Dena 26.7.2006 8:25

Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

R^

fhgg 26.7.2006 8:48

Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

R^R^

terra 26.7.2006 9:20

Re: Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Bohužel souhlas. Prostě respektuju, že polovině národa vyhovuje hospoda páté cenové s  velkohubým hostinským, zaplivanou podlahou a záchodky bez mýdla, jen když je pivo za osum. Co nadělám? A je mi z toho - smutno.

Jura Jurax 26.7.2006 9:38

Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

R^

patpong 26.7.2006 11:14

Re: Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

přátelé, i já to vidím stejně, i mně je z toho smutno. nebyl to palacký, kdo říkal, že češi jsou národem kočích a služek ?  tak, je to celkem jedno kdo je autorem, ale "české buranství" je silný fenomén a paroubek je jeho personifikací. ach jo.

Vocilka 26.7.2006 11:43

Re: Re: Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Vy jste kočí, nebo služka? Já se snažím podnikat.

patpong 26.7.2006 12:07

Pro Vocilku

Ani kočí, ani služka,  vzdor socialistické vládě podnikám a kupodivu stále úspěšně. Nepochopil jste pointu Vocilko. Mentalitu buranského kočího můžete mít i jako podnikatel. Dokonce i jako předseda vlády, víme...

Vocilka 26.7.2006 22:08

Re: Pro Vocilku

Takže kočí!

ibý 26.7.2006 9:58

Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Vždycky mě uvádí v úžas, jak se modří ptáci pasují mezi ty s vyšším IQ. A přitom beztak ani pořádně nevědí, o čem je řeč.

patpong 26.7.2006 11:23

pro pana ibý

hmmm... tak modří ptáci... vadilo by Vám,  vážený pane Ibý, kdybych Vás  pro zpestření nazýval třeba... zpupným oranžovým sockomoušem ?

p_m 26.7.2006 11:44

Re: Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Projděte si skoro jakoukoliv analýzu voličů a zjistíte, že ČSSD+KSČ volili v průměru lidé s menším vzděláním. Tedy i s menší inteligencí. Smiřte se prosím s tím a už nad tímto faktem nežasněte.

Vocilka 26.7.2006 11:52

Re: Re: Re: Ve volebním testu IQ jsme propadli, teď vidíme důsledky

Inteligence a vzdělání spou souvisí jen málo.