22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kurát 28.7.2006 10:29

Re: Re: Re: Úspěch odchází se ztrátou moci

Bruno, je pro mě novinou, že novináři Paroubka a ČSSD chválí. Řekl bych pravý opak, jak tomu ostatně nasvědčuje článek ke kterému zde diskutujeme.

slepice 26.7.2006 12:55

Je to diktátor

Dovolím si s článkem nesouhlasit. Paroubek není nic jiného než brutální diktátor, který neumí nic jiného než křičet, křičet více a křičet absolutně nejvíce a ještě k tomu bez skrupulí lhát. Nedělá nic jiného než Hitler. Stupňuje své požadavky na které nemá vůbec žádný nárok a jako každý správný lhář a demagog říká to nejá, to oni.

A ještě jedna věc mu pomáhá, neschopní a povrchní novináři.

orso 26.7.2006 11:58

Hugo Chaves-Paroubek a jeho stádečko

Tajemství úspěchu Jiřího Parouba – korupce ve vlastních řadách. To stádečko sociálních demokratů si nechá líbit úplně všechno, hlavně když je pak Jiřík pustí k lizu. ČSSD už šla do voleb s tím, že je stranou jednoho muže. Stádečko se teď bojí, že když to vůdce složí, nic z nich nezbude. ČSSD razí jedinou politiku – co je dobré pro Jirku a jeho kámoše, je dobré i pro nás. Nic víc, nic míň. A po nás potopa, tj. ve jménu "světlých zítřků" biliony státního dluhu a další libůstky.

Ať už táhne i s těma svýma kámošema do... (Latinské Ameriky?)

Shob 26.7.2006 11:35

Paroubek

Nechapu, proc kazdy rika, jak je Paroubek uspesny. Vzdyt prece prohral volby.

Jestli mluvime o uspesich, mluvme o Mirku Topolankovi, ktery dokazal prevzit v ODS v tezke dobe po Klausovi, udrzel ODS volice, vyhral vsechny volby a v zahranici jej skutecne respetkuji (viz. napr. vytvoreni nove frakce v EP).

Paroubek je akorat uspesny v hulvatsvi a populismu. To z nej dela uspesneho politika jen v ocich ubozaku.

p_m 26.7.2006 11:37

Re: Paroubek

Máte pravdu.Jen mne trochu mrzí že těch ubožáků jak píšete je tolik..:-(

PRASÍ DENT 26.7.2006 11:41

Re: Paroubek

 Šobni tam trochu reality....Topolánek převzal partaj až po Klaunově selhání z kterého si pochopitelně dělá ztásluhy.....Pokud by nešel Zeman asi furt vožralý do volby, nebyl by ani prezidentem,pokud by ho nepodpořili úplně všichni komouši a dnes by bylo klidněji a zřejmě i lépe......

Pete Brich 26.7.2006 13:07

PRASÍ DENT to musí vědět.

Jako komouš ho volil také.;-O

PB

PRASÍ DENT 26.7.2006 21:10

Re: PRASÍ DENT to musí vědět.

 Nepodezírej mne z toho hříchu,klausofilní Petebřichu, když byl Klaus zvolen, tak jsem se složil v předtuše co nastane.....A nemýlil sem se, bohužel.....

Jurgen 26.7.2006 21:22

Re: Re: PRASÍ DENT to musí vědět.

jo emigrace ..... predstava, ze Narcise vidim kazdy den v telce je hroziva ....

michal 26.7.2006 10:59

ad daniel, ibý a průměr

"protože podprůměrní vždy tvoří většinu – to je matematická zákonitost."

"Podle Gaussovy křivky je to s podprůměrem a nadprůměrem právě fifty fifty."

Nepleť hrušky s jablkama, Danieli, právě že většina tvoří to, co je průměr. Že jsou pod a nad průměr fiftyfifty má vztah k průměru jen tak, že dohromady tvoří menšinu.

Zebra 26.7.2006 10:53

ad Xaver 09:26:

Ale děte ! To já znal jednoho….

13 let vlastním malou firmu, takých či oných zkušeností s berňákem svých i zprostředkovaných přáteli, partnery a známými mám úměrně tomu. Kyselá berní baba je součást rizika podnikání a jamrováním na ně se lze nanejvýš připodobnit zdejším rolníkům s jejich dříve čtyřmi, nyní pěti úhlavními nepřáteli: JLPZ + EU.

Kdo babu nevydýchá resp. neumí zpacifikovat (např. janabok či terra) – škála pacifikačních prostředků počínaje vlídným slovem a konče najmutím Tomáše Sokola je nekonečná – měl by IMHO uvažovat o radikální změně.

Ovšem kdo chce nastavit hruď na barikádě, tomu není pomoci.

Janabok má komický ideologicky motivovaný a zabarvený paušalizující výrok obsahující urážky a významové nesmysly , žádnou pravdu.

pavel 99 26.7.2006 11:11

Re: ad Xaver 09:26:

nevím, zda neznáte či nechcete znát pozici "zločince"/daňového poplatníka. Stačí ona okřídlená formulka "..dokažte, že tento výdaj byl za účelem dosažení a udržení příjmu...". A můžete začít (nezpochybnitelně - slovy zákona PRŮKAZNĚ) dokazovat každý jednotlivý telefonní hovor či služební cestu. (A předem upozorňuji, že samotné volané číslo nedokazuje, že jste si s dotyčným nevykládali vtipy - což jistě není činnost, sloužící ke.......) Už vidím, jak Vám v tomto pomůže Tomáš Sokol.

A pokud spoléháte na "vydýchání jedné baby", tak platí slovy klasika - přijde mladší a ten se nezakecá.

Radajan 26.7.2006 11:26

Re: Re: ad Xaver 09:26:

Pokud nevíte jak zdůvodnit průkaznost výdajů, obraťte se na majitele příhraničních bordelů, kteří jsou také podnikateli a ví jak na to. Ti Vám poradí, že podnikání v jiném oboru je vždy riskantní a zdůvodňování nezpochybnitelných výdajů vždy obtížné.

pavel 99 26.7.2006 11:38

Re: Re: Re: ad Xaver 09:26:

Obávám se, že dotyční si pouze MYSLÍ, že vědí a je celkem jedno, zda jim to jednou či vícekrát "prošlo". V tomto státě totiž neexistuje závazný výklad pojmu "průkazný" a záleží na libovůli úředníka. (Mimochodem - i kdyby jeho pojetí bylo naprosto absurdní, tak stejně musíte zaplatit veškeré pokuty a penále - jakékoliv odvolání či přezkumy nemají odkladný účinek a teprve po rocích se možná zjistí, že úředník neměl pravdu - pokud to bude ještě někoho zajímat).

Jinými slovy - ta MOC někoho "zamáčknout" je zcela univerzální a záleží na libovůli jí (ne)využít.

Zebra 26.7.2006 12:47

Re: Re: ad Xaver 09:26:

Žádné pozice z vaší poplatnické Kámásútry neznám, nejsa zločinec ani tuto ne. Abychom si rozuměli, nikde nepopírám, že si na vás může zakomplexovaný ouřada zasednout ani že se tak děje. Jen tvrdím, že to není pravidlo a obecný jev, že je potřeba s mimořádnými situacemi počítat a snažit se být na jejich řešení připravený, prostě přizpůsobit se realitě.

Kdo chodí na úřady přednasraný na neschopné úřednické darmožrouty, dojde dost často naplnění svého očekávání.

Být před těmi lety slabší povaha a slyšet tehdy vaše skuhrání, jak přijde mladý smrťák a mě nepomůže ani Sokol, tak dneska taky vyšívám na nějakým úřadě.

Xaver X.X. 26.7.2006 13:44

To není o nasranosti, to je o realitě,

která je vůči OSVČ či živnostníkům zbytečně deptající a často až zpupná. Já ten živnosťák taky nezrušil, ale ty obstrukce mi pijou krev.

Zebra 26.7.2006 14:21

Re: To není o nasranosti, to je o realitě,

Vy ještě nejste otužilej až zovocelenej ? BTW přikládání pijavic či pouštění žilou bývala kdysi velmi drahá léčebná metoda a Vy to máte zadarmo. Nevidíte ten pokrok ?

terra 27.7.2006 16:30

Re: Re: To není o nasranosti, to je o realitě,

Ale ne, Zebro - trošku jinak jsem to myslel. Babu z berňáku nebo dědka odjinud samozřejmě rozdýchám, protože se jich potřebuju zbavit. Ještě jsem žádné/mu neublížil. Mám jen jinou představu o chování úřadu. Úřad má své povinnosti, já mám své povinnosti. Máme je plnit korektně a v duchu zákona. ALE OBA!!! Tedy já i úřad. Nikoliv tak, že já budu mít z návštěvy finančního úředníka bolení zubů a on srandu. Nikoliv tak, že já zdvořile pozdravím a dostane se mi (obrazně řečeno) odpovědi ve stylu "Co votravuješ, ku*va!" Nikoliv tak, že já budu předem vinen všemi hříchy světa a úředník čistý jak lilium jen proto, že je úředník. Bohužel dle mých zkušeností zhusta (ne vždy) platí spíše varianta B:-(.

Dan z Piesku 26.7.2006 10:30

Volič sa nemýli

Doležal, Doležal, nemám slov, teda slušných slov, na úbohosť tejto(t.j. vašej) úvahy.

Volič predovšetkých chce, aby sa už konečne prestalo kradnúť vo veľkom a trestať za prkotiny. Platí v Poľsku, na Slovensku, platí aj v Čechách. Volí toho, kto im to prisľúbi - klerikálne konzervatívne Právo a spravodlivosť, Smer -tretiu cestu (mimo línie strán socialistických) či sociálnu demokraciu, ktorá po vzore permanentých revolucionárov permanentne prihádza o svojich čelných predstaviteľov, pretože ich skutky sa až príliš rozchádzajú s verbálne deklarovanou líniou.

Poriadok sa demokratickými metódami dosiahnuť nedá. Demokracia je potrebným podhubím pre vládu korupcie a v boji s korupciou prehráva tým viac, čím viac sa dá ukradnúť. Preto cesta stabilizácie vedie cez autoritatívnych vodcov. Mužikom nevadí báťuška cisár tisíce kilometrov vzdialený, vadia im pijavice sajúce plody im práce cez výbercov a prerozdeľovačov daní. Pokiaľ si výberca časť vybraných daní môže prisvojiť - nazýva sa podnikateľ, pokiaľ si hlasovaním môže svoj príjem navýšiť ide o verejnú a štátnu správu. Demagogický (s nižším IQ) správca sa nechá zvoliť v teátre nazývanom voľby (neistý výsledok, nedemegogický správca nominovať cez známosti (= korupcia, výsledok istý, lebo demagógovia potebujú peniaze na zvolenie). Ostatní sú zamestanci snažiaci sa maximalizovať svoj príjem na úkor zamestnávateľa buď zvyšovaním výkonu/produktivity pri dobre nastavenej motivácii v podnikateľskej sfére, alebo znižovaním množstva/kvality svojej práce pokiaľ je väzba výkon/odmena slabá (prevažujúci stav nielen v štátnej a verejnej správe). Sociálne frustrovaný zamestnanec(ale i penzista alebo študent) volí ľavicu, sebavedomá (od zamestnania nezávislá) osobnosť skôr pravicu. Tých prvých sú dve tetiny populácie, druhých horkoťažko 15 %. Zmena tohoto prirodzeného pomeru je marketing a stojí prachy. Také, že častokrát je výhodnejšie investovať do humanitárneho bombardovania než slobodných (peniazmi kontrolovaných) volieb.

pavel 99 26.7.2006 10:51

Re: Volič sa nemýli

"...Volič predovšetkých chce, aby sa už konečne prestalo kradnúť vo veľkom..." - a proto volí ČSSD s jejich rozsáhlým seznamem korupčních afér (počínaje pověstnou dálnicí, přes INDOŠ a další a další......).

Na "svéprávnost" by asi měly být zkoušky.

p_m 26.7.2006 11:32

Re: Re: Volič sa nemýli

Přesně tak. ČSSD volí pouze lidé kterým korupce nevadí, případně ti jednodušší kteří korupci nevidí anebo vidět nechtějí.

Venca 26.7.2006 12:53

Re: Re: Re: Volič sa nemýli

Členové ČSSD a jejich voliči  jsou právě ti lidé, kteří si libují v korupci. Jsou to lidé, kteří v socialismu byli členy KSČ.Vstup do této strany byla jedná velká korupce.Vstupovali tam, protože si mysleli ,že budou mít lepší místo ( primáři,vedouc pracovníci, školství, policie ....atd.) Po 1989 roku většinou vystoupili a hledali znovu nové uplatnění - podnikatel,ředitel aj. a začali podporovat ODS a  pravicové stran ( viz.Rath,Jandák...atd.) Situace se v druhé polovině 90 let změnila v Evropě se dostali k moci sociáldemoktraické vlády a my jsme vsupovali do Evropy. Najednou z těchto lidí se stávají obhájci velké EU. Pravice se rozhádala (US a  ODA proti ODS)a a tak nastupuje levice  -bývalí a současní komunisti. Svojí podporou se zpět dostávají k moci bývalí svazáci (vlezdoprdelkové KSČ a  Stb spolupracovníci (lidé ochotni udávat aby dostali výjímečné posty nebo mohli dělat práci, která je bavila- viz. sportovci). Opět velká korupce. Dosazují se lidé na místa ve státní správě  lidmi ,kteří jsou loajální s vládou - vládnutí moderního svazáka Grosse. Pravice je rozdělena(kolik je různých stran - kolik vůdců, kteří jsou tak ješitní, že na to doplácíme všichni). Většinou jsou to lidé z Prahy, kteří si myslí,ž e před volbami založí stranu  a že tím si vybudují pozici a místo případně parlamentu nebo i ve vládě.Proč z Prahy? Protože Praha je jedna velká vesnice . Všichni se znají ( školy,media...)a tak je možná lepší prezentace , když mám známé v tisku a v televizi. To se vždy někdo najde, který mě podpoří , hlavně když budu na soupeře nadávat a obviňovat z korupce, ale přitom veřejně ukázat a dokázat to nedovede.Kladu  si otázku, jak je možné, že podnikatel tak fandí komunistům nebo ČSSD. On nechce platit míň na daních? Jednoduchá odpověď on neplatí žádné daně. Vždy to nějak udělá,aby je platit nemusel . Znovu se vrací melouchářství místo podnikání. Lepší je být nezaměstnaný ( pobírat soc.dávky) a načerno pracovat . Však když jim odečtu DPH, tak každý odmítne doklad. 

 

Dan z Piesku 26.7.2006 11:40

Re: Re: Volič sa nemýli

Medzi korupciou modrou a ružovou rozdielu nie je. Ani v kvantite, nie to v kvalite.:-) U mňa by ste skúšky nezískal - porovnávať korupciu podľa tvaru špičiek ľadovca, či len dokonca jej odieňa/farby. Korupcia je mechanizmus, ktorý nastupuje, pokiaľ sa právo vzďaľuje realite. Po čase korupcia ovládne tvorbu zákonov, dokonca legálne (zákon o lobingu).

Čím vyššia korupcia, tým viac volič chce ... To je isté ako zákon akcie a reakcie. Len blahoslavení duchom nechápu, že volič nechce nechať rozkradnúť úplne všetko - to je cesta do otroctva. Nechce ani nahradiť jednu skupinu korupčníkov inou, potom inou a zasa inou, n-krát dokola. Počúva toho, kto mu sľúbi, že korupciu obmedzí. Potom mu nevadí ani jeho farba, ani symboly, ani jeho pôvod (národnosť, rasa, zahraničie). Naše osudy i stupeň korupcie je stejne naplánovaný v zahraničí.

p_m 26.7.2006 11:47

Re: Re: Re: Volič sa nemýli

Jenže TEĎ volič vidí korupci ČSSD protože ti jsou teď už 8 let u moci. Snad nezpochybníte, že za posledních 8 let měli socani nesrovnatelně více korupčních afér, navíc závažnějších. Proč by potom měly lidem více vadit korupční aféry osm let staré? A proč by podle tohoto nesmyslného předpokladu měli i volit?

pavel 99 26.7.2006 11:51

Re: Re: Re: Volič sa nemýli

jenom upozornění - množství korupce ROSTE s rozhodovacími pravomocemi státních úředníků a jiných orgánů. A tyto se zvýšily za vlády KSČSSD na mnohonásobek.

nup 26.7.2006 12:20

Re: Re: Re: Re: Volič sa nemýli

V té podivné zkratce má "KSČ" označovat KDU + US?

pavel 99 26.7.2006 14:12

Re: Re: Re: Re: Re: Volič sa nemýli

čekal bych, že zkratku KSČ netřeba vysvětlovat - ale jak vidno, skleróza je mocná čarodějka.

Dan z Piesku 26.7.2006 11:17

Re: Volič sa nemýli, dokončenie

Keď je skutočne zle (v Čechách je podstane lepšie ako na Slovensku - denne dokazuje státisíce tam zamestnaných slovákov), keď sa vyskúšajú všetky slepé zo zahraničia marketingovo demokraticky podsúvané slepé uličky a nastúpi autoritatívny vodca -napr. Putin (ale aj Castro, Saddám alebo Napoleon). Tem po ovládnutí všetkého privedie národ k expanzívnej prosperite, pokiaľ nedôjde na koordinovaný útok zo zahraničia. Bohatý svet sú predovšetkým konštučné monarchie alebo silné prezidentské režimy. Rozvojový svet sú prevažne demokratické republiky a despotické kráľovstvá. Štátiky vzniknuvšie rozpadom sovietskeho impéria boli cielene uvedené na trajektóriu latinskoamerických "demokracií", zavedená v nich žoldnierska forma národnej obrany a vstúpili intenzívne do drogového biznisu (čeká špecialitka je perník). Sociálne demokraticky liečiť a nevyliečiť (neodstraňovať príčiny) štát, tak aby sa v ňom dobre žilo viac ako 50 % obyvateľov (nielen voličov) je len cesta pokračovania brain drain = cream stripping do zahraničia. Na slovensku je odlev najschopnejšej (mladej, vzdelanej a ambicióznej) populácie zdokumentovaným problémom už vyše 225 rokov, hoci v posledných rokoch nadobúda katastrafické rozmery. Sociálne frustrovaný mužik sa naučí hoci aj po čísnky, len aby nemusel robiť sluhu/otroka u stranícky (jedno akej farby) určovanej (t.j. skorumpovanej) nomenklatúry. Ide tam, kde je jasných vlastníckych vzťahov viac a korupcie menej. Švejkovia sedia doma u Piva a nadávajú, drotári sa učia sieťova po celom svete. Raz a časť z nich sa vráti domov a zmení kultúru švejkovania na kultúru zbohatnutia vlastnosu prácou. (Z biblických 40 rokov putovania púšťou sme si zatiľ odtrpeli len tretinu, ale falošných prorokov odhadzujeme rýchlejšie. Najmúrejší z nich sa už narodil a ten bude kráľ, pre Pilátom americkým ho uchránime.)

PS: s nábožeskou otázkou som vysporiadaný a veriaci všetkých (mne známych) náboženstiev ma označujú za neveriaceho.

patpong 26.7.2006 11:38

latentní fašismus

Na základě vaší myšlenky:  "Poriadok sa demokratickými metódami dosiahnuť nedá. Demokracia je potrebným podhubím pre vládu korupcie a v boji s korupciou prehráva tým viac, čím viac sa dá ukradnúť" si troufnu tvrdit, že ve vašem uvažování  se objevují fašizující prvky.

Dan z Piesku 26.7.2006 11:45

Re: latentní fašismus

Nie, to je len leninizmus;-)

Ak ano, vysvetlite ...