22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
p_m 26.7.2006 11:48

Re: Re: latentní fašismus

Aha, čili nejste fašista ale leninista. Z deště pod okap.:-/

Dan z Piesku 26.7.2006 11:57

Re: latentní fašismus

Lenin opisoval z Marata, Schickelgruber bol diaektickou negáciou marxizmu v postleninskom období. Aj CIA len opisuje a vyrába diktátorov (preukázateľne aspoň príklad Castro a Hussain(Saddám)). Jednoduché pravdy sa dajú obliecť do veľa kabátov, ale ani celý karneval neskryje pravdu o cisárových nových šatátách.

Na psovi som známy aj ako trockista, tiež neviem prečo.;-€

Dan z Piesku 26.7.2006 15:12

Re: latentní fašismus

Na tému fašizmus mám pekný link: http://www.americanchronicle.com/articles/viewArticle.asp?articleID=11447

Paroubek spĺňa viacero bodov, ale modrá šanca získava viac. Link píše o situácii v Emerice. Je o tom, ako demokraticky budovať fašizmus. Najbližšie k skutočnému fašizmu majú dialektickí vyznavači sionizmu.

Ojebavac Marxe 26.7.2006 10:25

Blbost...

Jenze on Paroubek zatim ZADNE volby nevyhral. Navic nakonec vzdycky rozhoduje "elita" (at uz tomu slovu rozumime ruzne) a ta se cim dal vic z Paroubka osejpa. Priklad s filmari - zakon zarizla ODS, ale pritom si nedovolili s touto stranou celni stred a odnesl to i Jandak. Tzn. i kdyz ministr CSSD prosazuje pro me vyhodnou vec, neni akceptovatelne se plne postavit za nej, protoze je je to blb. A blb je dlouhodobe i vlastnim spojencum nebezpecny.

asd 26.7.2006 9:36

spravny clanek

je dobre, ze jste neco takoveho napsal. jakmile se zacne vetsi cast populace mit alespon trochu dobre, tak zacne kaslat na veci, za ktere v jine dobe a hlavne jini lide potili krev. pan paroubek je clovek, ktery usiluje o naprostou kontrolu naprosto vseho, s tim, ze vsechno vi nejlepe a mavat nad nim rukou se rozhodne nevyplaci. Onehdy radostne a vesele volili poslanci jeho strany (div, ze si k tomu neprinesli transparent), za ctyri roky tak muzeme volit vsichni.

Xaver X.X. 26.7.2006 9:22

Ajeje, už se zase straší disentem...

Autore, pokud vidíte, že konec světa se blíží, zatím vás tu nikdo nedrží a dráty na hranicích taky nejsou.

Hawk 26.7.2006 10:08

Re: Ajeje, už se zase straší disentem...

nad tou poslední větou jsem také nevěřícně kroutil hlavou.

p_m 26.7.2006 11:37

Re: Re: Ajeje, už se zase straší disentem...

Ta poslední věta je sice přehnaná, nicméně reálná. Pokud by se k pevnější moci (výrazněji víc než 100 křesel v PS) dostal blok KSČSSD tak mám obavu o minimálně částečný návrat před rok 89. Jen se podívejte do programu KSČ veřejně se hlásícímu ke stalinismu anebo k povolebnímu vystoupení Paroubka. Tato prohlášení dost silně navozují předrevoluční atmosféru.

Na druhou stranu jsem přesvědčen že tak daleko by naše demokracie neklesla.

Jan Daniel 26.7.2006 9:20

Paroubek má na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

Myslím, že to lze vyjádřit naprosto jednoduše. Paroubek je k úspěchu odsouzen, protože podprůměrní vždy tvoří většinu – to je matematická zákonitost. KSČSSD již delší čas směřuje k osvědčenému modelu – okrádat střední třídu, která generuje naprostou většinu daňových příjmů státu a za získané peníze si koupit masy podprůměrných, kteří zase představují většinu volebních hlasů. Vedle přímého peněžního efektu je druhou hlavní value proposition levice  hra na nejnižší lidský pud – závist. Její nadprůměrný výskyt v Česku napomáhá k tomu, že Paroubek nemůže prohrát, ani kdyby se snažil. Celé toto šméčko se zabalí do podvodných žvástů o solidaritě bohatých s chudými a handicapovanými, ačkoliv ti skutečně bohatí a ti skutečně handicapovaní s tím nemají nic společného. Ti nejbohatší si to vždy nějak zařídí aby daně neplatili, navíc při kolaboraci se socialistickými vládami vydělávají peníze, které by ve volnotržním kapitalismu nikdy nevydělali, díky různým proexportním, průmyslovým a jiným politikám, státním zakázkám a podobným zlodějnám, které slouží pouze k přesunu peněz k vyvoleným skupinám. Na handicapované socialisté zvysoka serou, protože jich je málo a jejich hlasy neovlivní volby (typickým příkladem je léková politika, kdy kdekdo má paralen zadarmo ale dlouhodobě a vážně nemocní doplácejí tisícové částky). Paroubek tohle vše nevymyslel ani nezačal. On to jen výrazně urychlil, říká to otevřeněji a neštítí se vstoupit do otevřené aliance s bolševiky. Společnost tím výrazně polarizoval: z těch které chce okrádat udělal třídní nepřátele, kteří ho nenávidí, ale na druhé straně ty, kterým dává, má jisté. Jeho elektorátu nevadí jeho minulost, jeho staropapálšské manýry, povolební únorový projev. Nevadí jim ani, že ČSSD tady 8 let intenzivně kradla (vzpomeňme, že důvody kvůli kterým v r.1997 padla Klausova vláda netvoří ani dvacetinu korupčních skandálů, které si dovolila a ustála ČSSD). Jen ať kradou, když my na tom také můžeme parazitovat.

Jan Daniel 26.7.2006 9:20

pokračování

Rozdělení společnosti (naštěstí) nejde přesně po příjmové linii. To, že blok KSČSSD získal pouze 47% voličů signalizuje, že velká část podprůměrných jsou slušní lidé, kteří se takto koupit nedají. Například z mých známých, kteří mají podprůměrné příjmy, se většina KSČSSD štítí, a volí pravici. Představa, že by volili levici aby mohli na někom parazitovat je hluboko pod jejich úroveň a podobnými koncepty upřímně opovrhují. Důstojný nezávislý život je pro ně mnohem důležitější. Jsou sice podprůměrní příjmy, ovšem nadprůměrní morální integritou. A to je mnohem důležitější.

Jura Jurax 26.7.2006 9:33

Re: pokračování

R^ Souhlas

Ladislav N. 26.7.2006 9:38

Re: Jan Daniel - pokračování

VV R^ .... !!

qqq 26.7.2006 10:50

Re: pokračování

Člověk s podprůměrným platem volící pravici je v situaci žida, který ve volbách v Německu v roce 1932 volil NSDAP.

Jana 26.7.2006 11:26

Re: Re: pokračování

Proč? Příjmy máme podprůměrné a socany bychom nikdy nevolilil. Rovněž tak rodiče - důchodci. Jenže naši otcové zažili jako mladí Klému a to jim jako ostrašující příklad rozhodně stačilo. Obávám se, že volební preference nezávisí na výši příjmů, ale na úplně jiných  základech, například míra respektování osobní zodpovědnosti a svobody jednotlivce, nebo tako míra závistivosti.

jirka.s 26.7.2006 11:50

Re: Re: Re: pokračování

Milá Jano! Uvědomte si, prosím, že vy a vaši rodiče kromě toho, že máte podprůměrné příjmy, jste SLUŠNÍ lidé. Jen si počkejte až se na NP vrátí z  New Yorku z dovolené u strejčka semínkového generála soudruh mirek šejna, tak pak uvidíte naopak tvora s nadprůměrnými příjmy, který volí KSČSSD, ale zato je sprostý, prolhaný příživník jakým byl po celý život a který je schopen tvrdit, že jsme měli všichni stejnou startovací čáru.

Jana 26.7.2006 14:51

Re: Re: Re: Re: pokračování

Máte pravdu, na tohoto exota jsem nevzpomněla. Tak on se chudáček rekreuje v hnusné kapitalistické cizině, proto mi tu ty jeho perly ani nechybí.

jirka.s. 26.7.2006 16:02

Re: Re: Re: Re: Re: pokračování

Milá Jano! Zadejte si v obchodním rejstříku Šejna Miroslav a uvidíte, co to má za firmu a jak je v ní "důležitý". Ten tajemný společník na Penn Plaza 11 v New Yorku není nikdo jiný než nejspíše jeho bratránek, tedy synáček známého semínkového generála, prvního "ekonomického" emigranta z komoušského Československa. Ke strýčkovi se sám přiznal. (Přiznávám, že jsem ho k tomu tak trochu vyprovokoval při jedné z našich "diskuzí na NP.)

Karel H. 26.7.2006 19:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pokračování

Je mi z vás a Jany na blití. Děláte čest pravicovému myšlení!

jirka.s 27.7.2006 8:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pokračování

Tak si nech od drátha předepsat nějaké antiemetikum. My co na něj nemáme holt musíme mít na ty tvoje hnusárny jenom silný žaludek.

Jana 26.7.2006 11:20

Re: pokračování

Souhlasím, ale až na to, že nikdo netuší, jak by volili ti, co se k volbám nedostavili. Abychom nakonec nebyli ještě hodně nepříjemně překvapeni.

jirka.s 26.7.2006 11:41

Re: pokračování

R^R^R^!!!!!!

janoryna 26.7.2006 9:40

Re: Paroubek NEmá na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

Danieli, máš pravdu, že těch podprůměrnejch je většina. ale to je socanům houby platné. tihle tvorové totiž vůbec nevědí k čemu volby jsou a proto tvoří minimálně polovinu těch, co se voleb nezúčastní. to jsou ti, co nadávají na vládu, když jim hostinskej zdraží pivo nebo na pracáku drze požadují potvrzení, že se ucházeli o zaměstnání.

janoryna 26.7.2006 9:46

Re: Paroubek NEmá na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

máš pravdu, že ti podprůměrní tvoří většinu. ale to je socanům houby platné.  jejichz těchto lidí většina totiž k volbám nechodí. maximálně nadávají na vládu, když jim v místním hostinci zdraží pivo nebo na pracáku žádají potvrzení o tom, že se ucházeli o zaměstnání. kdyby jsi měl pravdu, tak má levice jasnou většinu.

ibý 26.7.2006 10:11

Re: Paroubek má na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

Milý Danieli. V matematice jsi zřejmě příliš nevynikal. Podle Gaussovy křivky je to s podprůměrem a nadprůměrem právě fifty fifty. Ale: hlavně, že ty patříš do té menšiny s vyšším IQ. To nás zachrání.

wer 26.7.2006 10:42

Re: Re: Paroubek má na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

Za to vy v té matematice vynikáte, že? Přidat k cizímu tvrzení neplatný předpoklad a na základě toho protivníka "argumentačně" utlouci umí každý.

PK 26.7.2006 10:45

Re: Re: Paroubek má na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

V matematice zaostáváš ty. Rozdělení příjmů se neřídí normálním (Gaussovým) rozdělením, ale něčím, co vypadá jako lognormální rozdělení (ale není to přesně lognormální rozdělení). Podstata je taková, že medián je u rozdělení sešikmených doprava vždy nižší než střední hodnota, takže opravdu: většina lidí pobírá podprůměrné příjmy, je to tak.

Jurgen 26.7.2006 23:21

Re: Re: Re: Paroubek má na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

dokonale - takze spolecnost se nedeli na prumerne a podprumerne podle inteligence, osobnich kvalit nebo tak nejak. podprumerni jsou vsichni, kteri maji  podprumerny plat - VYBORNE!! Kdybych zuskal v bahnaku CR tak bych byl podle vas take podprumerny. V USA jsem jiz nyni nadprumerny a behem dalsich 4 let budu v hornich 10% - aniz bych zmenil sve vzdelani. Jdete s vasimi VSE zvasty do pr....!

Nepodstatné 26.7.2006 12:26

Re: Re: Paroubek má na své straně matematické zákony (politicky nekorektní vysvětlení)

Rozložení výše platu ale nekoresponduje s Gaussovou křivkou! Statisticky je dokazatelné, že ve společnosti (nejen v ČR) 60% lidí pobírá podprůměrné příjmy a 40% nadprůměrné. pouze soudruh Grebeníček sliboval, že přáním komunistů je, aby se tento poměr obrátil. Statislity znalí lidé se tomu smějí dodnes.

herdekbabka 26.7.2006 8:28

šmárjá pane D. teď jste se překonal. Ale tak mně maně napadá - že něco podobného jsem čítávala - vy se opravdu překonáváte - až k nevíře

:-D;-P;-D8-o(Y)chi chi juch cha chááááá

Láďa 26.7.2006 8:19

trošku generační pohled

Takže chazjájin Paroubek zamával knutou a jeho okolí se rozpomnělo na na svůj mužický původ a nahrbilo hřbety. Jenže od listopadu nás už dělí skoro celá jedna generace, a mužici v osmdesátých letech se už nehrbili tak hluboce jako v těch padesátých co pamatuje pan Doležal. Stačí se podívat na věk současných stranických špiček -Langer, Bém, Sobotka a je vidět že ta mužická paralela dost kulhá.  On i ten chazjájin toho až zas tak moc tou knutou před listopadem nepomlátil. No a ty osmašedesátníky taky nesvrhli jenom mužici, ale i zubatá s kosou.