16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Respektování Andreje Babiše

V monotónní šedi českých novin se konečně objevila věc, která stojí za pozornost: politolog Michal Klíma napsal zásadní hodnotící úvahu o Babišově hnutí ANO – a napsal ji do Lidových novin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 2.3.2015 14:13

Re: Pan Doležal se zase mýlí.

A COŽ TAKHLE MI NĚJAKOU Z TĚCHTO "SLÁTANIN" POMOCÍ ARGUMENTŮ VYVRÁTIT?

I. Mertl 2.3.2015 14:13

Re: Pan Doležal se zase mýlí.

Čechu, Vás je pro Česko škoda. Doporučuji sev. Koreu, tam skutečně politické strany nemají - tam by se Vám líííbilo.

P. Čech 2.3.2015 14:12

Re: Pan Doležal se zase mýlí.

Omlouvám se, přechodníky mi nikdy nešly. Nevím, co jste od Masaryka četl, já téměř všechno. A z toho vycházím.

R. Tesařík 2.3.2015 12:49

Re: Pan Doležal se zase mýlí.

Člověče , co s vámi......to je plácanina.

M. Prokop 2.3.2015 12:37

Re: Pan Doležal se zase mýlí.

"Maje", když už.

To by vás Masaryk hnal svinským krokem, za takové přirovnání.

P. Čech 2.3.2015 11:45

Pan Doležal se zase mýlí.

Pan Babiš nezaložil politické, nýbrž občanské hnutí. Občanské hnutí ANO se stalo politickým až tehdy, kdy uspělo ve volbách a jeho lidé obsadili místa poslanců, senátorů a obecních a krajských zastupitelů. To ovšem pan Doležal nemůže vidět, majíc na očích jednobarevné brýle jedné z politických stran. Je totiž nutno vidět, že pan Babiš buduje "multiimpérium" zvané Česká republika a to naprosto jiné, než zde budovaly politické strany od roku 1918. Takovéto "multiimpérium" začal budovat již T.G.Masaryk, který však již byl příliš stár a nemocen, aby jej dobudovat mohl. Všechno totiž zazdil jeho nástupce, Edvard Beneš, zbabělec, který poté  svými činy a nečiny zradil třikrát ČSR.Další žvanění o prorůstání byznysu do politiky je sice tu a tam i pravdivé, nicméně v tom nevidím hlavní problém.  Proti tomuto prorůstání může pomoci jedině zákon o obecném referendu, který pokud nebude limitován nějakou procentuelní účastí voličů (stejně jako nejsou limitovány volby do PS či zastupitelstev krajů a obcí), všechno negativní může zvrátit. Jde totiž také o to, co zde pan Doležal míní pod pojmem byznys. Jistě to není to, co už je v politice ČR dávno vrostlé a prorostlé, tedy podvody, zlodějna a korupce. Tedy firmy, které jsou postaveny "podnikateli" typu pánů Mrázka, Krejčíře, Koženého a mnoha dalších, jim podobných. Tito lidé, jimž novináři neříkají zloději a podvodníci, ale kontroverzní podnikatelé, jejichž nastrčení lidé již dávno do naší politiky prorostli, ovládají přes politické strany jak poslaneckou sněmovnu, tak i senát, kraje a obce. Tady je totiž zásadní problém ČR a odstranit je mohou pouze občanská hnutí, v žádném případě politické strany, které jsou na podvodech, zlodějně a korupci postaveny.Jsou totiž postaveny na korupci politické, která je mnohem horší než korupce ekonomická.

E. Tocháček 2.3.2015 11:30

Trochu provokace nemůže uškodit.

Pro nevyzrálou společnost je "osvícený monarcha" lepší řešení než demokracie. Jsme my tento typ společnosti ? Je Babiš osvícený ?

M. Malovec 2.3.2015 9:58

Kam došly

Lidové noviny od časů Jiřího Rumla se současnými autory šklebícími se pomalu od každého dehonestujícího příspěvku? Je to k poblití.

K. Janyška 2.3.2015 9:47

Babiš nemá žádné zásluhy, jen štěstí. Považuji ho za bílého

koně "přátel ze Švýcarska", kteří  mu dali obří prostředky na rozvoj Agrofertu, podle mne napojených na zločiny Evropské unie... Dzp.

J. Urban 2.3.2015 9:28

Re: Spíš než na partaj či hnutí to vypadá na sektu

V čele "hnutí" zaměstnavatel s bolševickou a patrně i estébáckou minulostí, členská základna jeho zaměstnanci. To někdo vymyslet jako scénář do filmu, tak mu to ani Hollywood nevezme (a že bere lecjakou 3,14čovinu!).

J. Urban 2.3.2015 9:25

Češi už v roce 1946 volili dobrovolně

z více než 30 procent diktaturu, tedy KSČM. Dnes "pro změnu" volí Babiše.

J. Mannheim 2.3.2015 8:42

Re: Mňo, v Rusku Putin a u nás Babiš

nenabízí, pouze slibuje, v tom je rozdíl

I. Mertl 2.3.2015 8:19

Ano

A.B. pro Česko představuje reálné nebezpečí, jistě mnohem větší než islámský stát, snad i než ruský revanšismus. Ano, jsme v té džungli a nikdo vážně nehledá cestu ven.

F. Žůrek 2.3.2015 8:11

Mňo, v Rusku Putin a u nás Babiš

Není to tak trochu sobě podobné?

A lidé jsou spokojeni. Zda Klíma mate, to je jedno. Lidé se chtějí mít dobře a to jim Babiš nabízí.

P. Maleček 2.3.2015 5:04

Spíš než na partaj či hnutí to vypadá na sektu

V čele absolutní vládce, okolo něj jeho pohůnci, připravení udělat cokoliv, aby byli v jeho přízni. A pak už jen stádo ovcí nábožně naslouchající svému pastýři. Až na pár kritiků a neposluchů, kteří jsou zatím jen funkčně, ne fyzicky likvidováni.

Jak tohle končí snad netřeba připomínat.

T. Pansky 2.3.2015 4:24

Otazka zni: je v Ceske republice mozne, aby jedna ...

... strana v mezich vymezenych soucasnou Ustavou CR prevzala ve state moc a nastolila vladu jedne strany???  ANO, je to naprosto legalne mozne !!!  Nebude moci hned okamzite menit ustavni zakony, ale staci teto strane systematicky zacit menit bezne zakony, diky kterym bude schopna de facto prevzit moc ve state.  Nektere staty s podobnou strukturou zakonodarne moci maji v ustave, ze kazdy zakon musi schvalit obe komory parlamentu.  Zaroven jsou obe komory parlamentu voleny jinym zpusobem, takze je temer nemozne, aby jedna strana prevzala moc ve state do svych rukou mirovou cestou.  Bylo by to mozne jedine ozbrojenym prevratem.  ... Moc lidi si to neuvedomuje, jak velmi zranitelna Ceska republika je diky sve nekvalitne napsane ustave.