26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel Urban 17.2.2009 13:10

To není pravda

Ve světě je řada oblastí, kde se Američané nijak zvlášť neangažují a ostatní velmoci "nejsou" vůbec. Nestojí jim to za to.

Ostatně, pokud je to pravda, jak "jsou" Američané v České republice ? Pravda, jsme členy NATO. Ale když to nestačí ...

karel-smichov 17.2.2009 12:00

Re: U celé radarové

Kolombo : Souhlas >-

Honza II 17.2.2009 12:36

Re: U celé radarové

Kolombo :Rusové se sem cpou .......:-D??Kolik mají Rusové v evropě vojenských základen ??Tak kdo se sem cpe ? Kolombo,to je skutečně pro zasmání.....:-D:-D ...a 40 základen USA vás nestraší ?

Marat 17.2.2009 13:29

Re: U celé radarové

Ve všech zemích jím zůstali komunisté, stáda špionu a takový pitomci jakým je Honza II.

Babča 17.2.2009 12:52

Re: U celé radarové

To jste napsal přesně. Ale socky to nepochopí...

L'ego 17.2.2009 11:00

Pane Doležale,

připadá mi, že Vám v posledních týdnech nějak dochází dech. Jindy bystré postřehy, dnes zase značně mimo.

Nuže, shrňme si některé zásadní věci:

1) vývoj a stavba radaru a raketového systému byla financována Bushovou vládou, která měla velmi úzké napojení na zbrojní koncerny.2) Systém stál spoustu peněz a výsledky byly nevalné (nedařilo se rakety sestřelovat)3) Radar a rakety, ať už byl j původní účel jakýkoliv, postupně začali být chápány jako záruka proti ruské rozpínavosti, a to zejména v ČR. 4) v současné situaci se Amíkům prostě nedostává peněz - a nová vládá má rozhodně mnohem lepší projekty, za které utrácet 5)Ergo: radar se nebude stavět - ale, proboha, nevytahujte Mnichov! či zradu nebo naivitu USA. Naivní je myslet si, že pro lepší pocit části Čechů bude někdo třetí investovat své peníze a ještě si to rozhází s Ruskem. Je to mimochodem etologicky v českém prostředí velmi zažitý způsob naivity: podobně se naše politické elity chovali za krize 38, kdy to také měli být jiní, kteří za nás vybojují válku a obhájí naši samostatnost.

harry z gory 18.2.2009 19:36

Re: Pane Doležale,

diva se nekdo z tech proradaristu na zajmy statu zvaneho Ceska Republika? asi ne. jinak by si uvedomili, ze bez ruska neni ani plyn, ani nafta. v cem by se pak knize prohanel po praze? bez benzinu? bez nafty? je v zajmu CR si to rozhazet s ruskem? nebo je knize placen CIA? on muze emigrovat do USA, kde ale bude emigrovat cesky narod ? nebo budou USA zasobovat CR ropou a zemnim plynem kdyz starecky knize opravdu rusko nasere? to je politika jak u debilu. toto si ani ta poondena EU nedovoluje. Cesi, nedivte se, ze si potom kdejaky idiot z EU-parlamentu dovoluje sprostarny na ceskeho prezidena. neduverujte dolezalum!>->- 

Lampedusa 17.2.2009 10:47

Pan Doležal bude muset své úvahy přehodnotit. Ale on to zvládne, já mu věřím !

;-€;-€Průřez historií autorových argumentací k radaru je ukázkou, jak tato může být různorodá a může se orientovat podle toho, jak se zrovna vyvíjí realita. Ale jinak je čím dál víc zřetelné, že usilovní radaristi ODS, MF dnes a rádobypřispěl pan Doležal, mají na vývoj událostí pramalý vliv - naštěstí (také pro pro 70 % našich občanů). Sled argumentací však svědčí o tom, že se postupně dopracovali k nejvyššímu stupni racionální akrobacie, nebo  spíš klauniády. Pro zopakování - teroristi, Severní Korea, Írán, Rusko se svými imperiálními choutkami. To svědčí buď o totální hlouposti, nebo vlezdoněkamismu vrchních radaristů -  spíš však o obojím. Naše občany by  spíš zajímala prezentace amerického fyzika Wilkeninga (kterou studují experti v Kongresu), že technické řešení pro obranu Evropy je ve skutečnosti jiné než to, které se hodí k obraně USA. Přeloženo hlavně pro pana Doležala, ale i ostatní - bude bránit jen USA a nelze uvažovat o využití proti ruským raketám. Alespoň má pan Doležal o čem přemýšlet !!

jirka.s. 17.2.2009 10:56

Re: Pan Doležal bude muset své úvahy přehodnotit. Ale on to zvládne, já mu věřím !

"...nelze uvažovat o využití (radaru) proti ruským raketám."

No vidíš, lžidimitriji (landysi,  josefe, atd. atd.) . Kdybys napsal hned tohle, tak sis mohl ušetřit celý ten slint o všelijakých "expertech", 70% našich občanů !! a celé to krasořečnění ze zavostálkova repertoáru vůbec! (Y)

Joe 17.2.2009 11:09

Re: Pan Doležal bude muset své úvahy přehodnotit. Ale on to zvládne, já mu věřím !

Ze te to furt bavi ze sebe delat blba 8-o

jirka.s. 17.2.2009 11:27

Re: Pan Doležal bude muset své úvahy přehodnotit. Ale on to zvládne, já mu věřím !

Proč se tak domníváš, pepíčku? Baví mne to samozřejmě, mohu se potrhat smíchy, když kapánek nase/ru podobné připosránky jako jsi ty! ;-D

jirka.s. 17.2.2009 11:29

Re: Pan Doležal bude muset své úvahy přehodnotit. Ale on to zvládne, já mu věřím !

BTW: Když netušíš o čem je řeč, nekafrej dospělým do zábavy! ;-D

Lampedusa 17.2.2009 11:56

Re: Pan Doležal bude muset své úvahy přehodnotit. Ale on to zvládne, já mu věřím !

;-€;-€Jirko. s., ale rozumu bes., ty kopeš jako béčko pana Doležala, ale racionální uvažování ti činí neskonalé potíže, možná až bolest. Rusko jsem tam napsal proto, protože prioritně tímto směrem se ubírají "zahraničně politické" myšlenky autora, stejně jako tuzemská část mozku je nevyléčitelně zachválena ČSSD a Paroubkem zvlášť. Jen bych ještě poznamenal, že ti, kteří nejsou schopni cítit se ani jako členové NATO bezpečni bez přítomnosti cizích vojenských základen na našem území, měli by si pozorně prostudovat smlouvu, ktrá umožní "spřátelené" vojáky u nás přivítat a ubytovat. Jak ukázal podrobný právní rozbor, který byl poskytnut všem ministrům, poslancům a senátorům, smlouva se jen hemží termíny a pasážemi umožňujícími několikerý výklad. Kupříkladu nejsou stanoveny žádné sankce pro případ, že záření radaru poškodí lidské zdraví, životy či okoln í přírodu. Proč si ale kazit hřejivý pocit jistoty, který z radaru přímo vyzařuje RvRvRv

jirka.s. 17.2.2009 11:59

Re: "...smlouva se jen hemží termíny a pasážemi umožňujícími několikerý výklad."

Jojo! Tvůj výklad je mi úplně jasný! ;-P

Honza II 17.2.2009 12:43

Re: Pan Doležal bude muset své úvahy přehodnotit. Ale on to zvládne, já mu věřím !

Lumpeduso....SOUHLAS R^ - úplně přesné.

Babča 17.2.2009 13:06

Re: Pan Doležal bude muset své úvahy přehodnotit. Ale on to zvládne, já mu věřím !

No, na EU  a evropany zvlášť se určitě můžeme spolehnout (Německo:nejvřelejší styky s Rusy, dvojstranné dohody; Francie - tradičně v NATO jen jednou nohou, všechny země po krk v problému s vlastními islámskými přistěhovalci, ohromné ohledy na veřejné mínění, akceschopnost vlažná...). Evropa si neporadila ani se Srby a Chorvaty, natož aby znemožnila vyvražďovat Albánce. Vždycky se najdou humanisté, kteří radši nechají konflikt rozhořet, než aby se zlu postavili.

harry z gory 18.2.2009 19:47

Re: Pan Doležal bude muset své úvahy přehodnotit. Ale on to zvládne, já mu věřím !

babco, evropa nechtela mit na balkanu zakladny. to chtely USA. ted je tam zakladna, hlavne albanske mafie, albanskych drogistu. a taky USA. nevim kdy evropa prokoukne a da USA kopanec. snad nebude treba zadnych takovych kroku a svetova financni krize zpusobena zidovskou mafii sama najde sve obeti.

R.J. 17.2.2009 14:54

Re: Pan Doležal bude muset své úvahy přehodnotit. Ale on to zvládne, já mu věřím !

Tebe nemůže již poškodit nic, takhle "poškozeného" jako Ty jsem od dob Bilaka neviděl,Teda krom Roka a Falmra. Že ty dva jmenované máš rád ? Vidíš, uhádl jsem. ;-D

Pája 45 17.2.2009 14:14

Re: "JIRKAS"

Alespoň něco, co mělo patu i hlavu napsal, na rozdíl od vás "jirkasi" a nepotřeboval k tomu smajlíky a podobné výrazivo.

Cato 17.2.2009 10:40

Radarový kšeft za 700 milionů dolarů

se Američanům vzdaluje, stejně se vzdalují i tučné provize od firmy Raytheon a výlety do Tichomoří pro naše zákonodárce a věrné zastánce radaru, a tak ti, co se už viděli v balíku a v bezpečí za oceánem samozřejmě pláčí nad radarem jako staré k...y a straší značně vyčpělým bubákem ruských mocenských ambicí, nebezpečím z Koreje a vůbec.

Navíc radar s českou bezpečností nemá vůbec nic společného, je to výhradně americká bezpečnost, o kterou jde a Čechy jsou jenom v roli primárního cíle a lidského štítu. 

Standa 17.2.2009 10:30

To

nebylo americké vystřízlivění, ale poznání, že by se museli dělit o moc. Na chvíli jim to vydrželo, ale chaos ve stylu Ameriky nikdo nechce. Teď na multipolaritu dochází, holt multipolární svět existuje - to je realita.

Pavel Urban 17.2.2009 10:52

Multipolární svět neexistuje

Rusko by chtělo, ale nemá na to. Čína by možná měla, ale nechce, protože je to drahé. Nikdo jiný USA na globálním poli konkurovat nemůže.

xxxKubeš 17.2.2009 10:22

Autor článku

dokonale vystihl situaci kolem radaru. Nejde o radar, ale o překažení imperiálních choutek, které má Rusko od pradávna. Dříve se omezovalo jen na oblasti nám vzdálené. Díky Americe, která je vzhledem k materiální pomoci zachránila od zničení Hitlerem, se jim dostalo po válce nadvlády nad částí Evropy. To že tuto nadvládu ztratili, dodnes nemohou překousnout a podle toho se chovají.

Pavel Urban 17.2.2009 10:46

Takže radar překazí ruské imperiální choutky

Teď jenom aby tohle pochopili i ve Washingtonu. A do Brd poslali Supermana.

Rubeš 17.2.2009 11:25

Re: Autor článku

Kubši, Ameriku od zničení zase zachránil výsledek stalingradské bitvy a kupodivu i dřívější rozhodnutí Stalina jít v Polsku Hitlerovi "naproti". Takže fifty fifty.

jirka.s. 17.2.2009 11:31

Re: Autor článku

No, to by se mělo tesat do kamene ! Máš v té desetikolivé hlavince ještě něco podobného? Pochlub se!!!;-D

Pavel Urban 17.2.2009 11:47

50:50 ?

Pokud by Hitler u Stalingradu prohrál, byl by to pro USA jistý problém, rozhodně by to ale neznamenalo zničení Ameriky. Jak zachránil USA Stalinův podíl na čtvrtém dělení Polska, to namouduši nechápu.

Pavel Urban 17.2.2009 12:53

Oprava

Pokud by Hitler u Stalingradu vyhrál...

Jirka2 17.2.2009 13:18

Re: 50:50 ?

To je příteli tak: kdyby Rudá armáda nepostoupila o 300 km na západ, pak by Wehrmacht měl o stejnou vzdálenost k Moskvě blíže. Stihl by ji při tehdejší situaci zabrat před příchodem zimy. Tím by SSSR prohrál válku. Kdyby se tak stalo, nic by Němcům nestálo v cestě dobýt Sibiř. Sibiř - Japonsko - chápete už? Mám psát dále?

Pavel Urban 17.2.2009 14:03

Ne, nechápu

Pokud by Stalin nepodepsal s Hitlerem tzv. Pakt o neútočení, pak by měl Hitler naopak do Moskvy o 400 - 500 km dále. Buď by totiž nenapadl Polsko nebo by Stalin mohl vstoupit do války na straně Západu už v roce 1939. Žádné překvapení Rudé armády soustředěné pár metrů od hranic by se nekonalo.