2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
25.8.2006 12:28

Izrael je třeba podporovat, pomáhat mu,

protože je součástí evropské civilizace, je to naše "kultura". Izrael patří k Evropě, měl by být součástí EU. Primitivní nenávist a alibistická povýšenost k Izraelcům  (ale i k izraelským Arabům) je projevem zbabělosti. S Tajwanem je to velmi podobné i ikdyž jsou příčiny jiné. Proč jsou Češi tak zbabělí ?

humr 26.8.2006 4:47

Re: Izrael je třeba podporovat, pomáhat mu,

Já myslím, že nejde o nenávist. Naopak češi jsou dosti tolerantní. Já měl přátele židy, jak ze školy tak z práce. Většinou se odstěhovali do Izraele. Považoval jsem je zcela přirozeně za lidi naprosto rovnocený čechům a naopak. Co se kritizuje je způsob "řešení" vztahů Izraele se svým okolím. To je právě to co není jak píšete "naše kultura". Bud je to úlet, jako bylo např. budování třetí říše, nebo prachobyčejná agrese (vše kolem rozmlátit, zabít, pro výstrahu) jak se vyjádřil svého času p. Šaron, nebo jsou nakonec opravdu jiní.......... Nevím, I don´t know, Je ne sais pas.

Vodník 24.8.2006 23:10

Svoboda slova po israelsku

Norské noviny Dagbladet otiskly karikaturu Ehuda Olmerta coby nacistického velitele na balkóně v koncentračním táboře, s kvérem a mrtvolou v pozadí (jasná reminescence na Schindlerův seznam). Israelská velvyslankyně Miryam Shomratová podal oficiální stížnost u norské tiskové rady. Shomratová se domnívá, že její protest nelze srovnávat s reakcemi muslimského světa na dánské karikatury Proroka.

Šefredaktor Lars Helle říká, že noviny berou stížnost vážně, ale nebojí se, že by došlo k soudu.

U nás karikaturu publikoval Elsevier.

čtenář 24.8.2006 23:15

Re: Svoboda slova po israelsku

Užasný příspěvek. Celá zeměkoule zatajila dech. Všichni lidé planety si sedli na zadek před touto úžasnou myšlenovou a informační bombou. Vodníku, už zase máváš kalašnikovem ?

Vodník 24.8.2006 23:22

Re: Re: Svoboda slova po israelsku

Máte co říct k tématu? Ne-li, mluviti stříbro...

Andy 24.8.2006 23:26

Re: Svoboda slova po israelsku

Izraelská velvyslankyně ZAKÁZALA norským novinám něco otisknout ? Podpálila redakci ? Unesla syna šéfredaktora a uřízla mu hlavu ? Zábaly nepomohly ? Zkus ledovou sprchu.

Vodník 24.8.2006 23:32

Re: Re: Svoboda slova po israelsku

V prvním threadu této diskuse jsi jasně prokázala, že - argumentů nemaje - přilneš k trollovi, který nezván vtrhl hulvátsky do diskuse, a zvoláním "přesně tak" přitakáš jeho argumentuprostým nadávkám. Za těchto okolností ode mne diskusi neočekávej.

Andy 24.8.2006 23:42

Re: Re: Re: Svoboda slova po israelsku

neočekávám diskusi s tebou, to jsem vzdala před mnoha lety. Očekávám odpověď na jasnou otázku.

Co se argumentů týče, je mi líto, ale ty opravdu nejsi jedinec schopný posoudit, co je argument a co ne. Kdybys tady neprováděl masivní antisemitskou propagandu, tak bys o mně ani nevěděl.

Vodník 24.8.2006 23:47

Re: Re: Re: Re: Svoboda slova po israelsku

Jsi zcela pod vlivem ducha internetových diskusí. Víš stejně dobře jako já, že pitomé hulvátské nadávky nejsou argumentem, k tomu není třeba žádné kvalifikace. Stále si pleteš antisemitismus s antisionismem. V neposlední řadě těžko můžeš "očekávat odpověď na jasnou otázku" od člověka, jehož nepovažuješ za schopna rozeznat, co je argument a co ne.

čtenář 25.8.2006 0:09

Svoboda slova po Vodnícku

Hele Vodníku, ty jsi antisemita každým coulem. Ty s tím nic nenaděláš. My s tím nic nenaděláme. Je to prostě tak. Mě osobně fascinuje skutečnost, jak někdo může naprosto iracionálně nenávidět nějakou skupinu lidí, ke kterým nemá, prostě nemůže mít, nějaký skutečně osobní vztah. Leda by ti nějaký Žid, nebo dejme tomu Izraelec přebral holku, nebo tě obehrál v kartách.... Ale upřímně řečeno, to taky není rozumový důvod k takovému iracionálnímu postoji.

Vodníku, odpověděl jsi mi na otázku, jestli jsi muslim dost podrážděně, že - NE. Dobrá, vzal jsem to tak, jak jsi mi odpověděl. Ale marná sláva, chováš se, argumentuješ tak, že si nemohu pomoci a říci - Vodník je muslim.

Vodník 25.8.2006 0:18

Re: Svoboda slova po Vodnícku

Člověče, Vy pletete dohromady všechno možné. Víte co, dám Vám úkol, jako už tolika lidem před Vámi (zatím se ho nikomu nepodařilo splnit): ukažte mi jediný příspěvek, ze kterého vyplývá moje nenávist nebo i jen nechuť k Židům. Opakuji: k Židům, nikoli k sionistům nebo státu Israel!

Na o ty argumenty, že mi asi Žid přebral holku, ty se dočítám se železnou pravidelností od lidí typu Nillbert Nullingsworth. Moje manželka byla ze čtvrtiny Židovka, moje děti jsou tedy z osminy Židé. Mezi lidmi, kterých si nejvíc vážím, je rovněž pár Židů. Tohle jsou ale podle sionistů obvyklé argumenty, za které se antisemité ukrývají, takže Vám nezbyde než přinést nějaký ten můj komentář. Jinak budu nucen prohlásit Vás za lháře - a nebude to urážka nýbrž prosté konstatování stavu věcí.

Ale když Vám to dělá dobře, považujte mě klidně za muslima - spíš se budu hlásit k nim než k zdejšímu mainstreamu...:-(

čtenář 26.8.2006 8:20

Láska k Židům po Vodnicku

Neumím si představit milovníka Židů, který zároveň nenávidí ten kousíček země, kterou mají Židé jakožto svůj stát a jako svoji vlast. Takže z logiky věci vyplývá, že Vaše protiizraelské a protisionistické vyřvávání, je obyčejný antisemitismus. Ahmadnežád taky řve o zničení sionistického režimu, což se rovná zničení obyvatel Izraele. Ale všechna čest, proti Židům neříká ani slova. Dobrý, že.

S tou Vaší nespokojeností, že Vás považuji za muslima. Považuji. Podle Vašeho psaní tady.

Vodník 26.8.2006 10:53

Re: Láska k Židům po Vodnicku

Tak si přečtěte například, co napsal níže nick "humr", možná Vám to začne docházet.

Rys 24.8.2006 20:14

Israel ztratil narok na moralni podporu

diky svemu chovani ke svym sousedum a nerespektovani jejich prav. Pod rouskou vlastniho ohrozeni a vyuzivajice kazde prilezitosti Israel konsekvente rozsiroval svoje uzemi a stavel sidliste za hranici z roku 1967. Neprimerena invase Libanonu a masakrovani Palestincu v Gaze v dobe kdy se svet venoval udalostem v Libanonu - v te dobe bylo zabito pres 160 Palestincu - musely prinutit kazdeho k premysleni o tom zda neustale poukazy na tragickou minulost Zidu v Evrope nejsou uz jenom zasterkou moralniho upadku statu Israel spolehajicimu jenom na svoji vojenskou moc.

WWW 24.8.2006 21:18

Jeste bych rad vedel, na co jineho ze by se mel Izrael spolehat ??!!

čtenář 24.8.2006 23:07

Rysovi - pymonovi !

Ahoj Rysi, tak nějak jsem doufal, že jsi jenom pod vlivem emocí v důsledku libanonské války. Teď jsi prokázal, že tomu tak není. Jsi prostě hovado. Nic  víc. Tohle své prohlášení můžeš poslat do lampárny. To je cílová destinace lidí, jako jsi ty. Nikoho, kdo má rozhodovací pravomoci na planetě Zemi, takové citové výlevy nezajímají. Leda tak strejdu všech bitev Janečka. Éljen.

A.S. Pergill 24.8.2006 17:04

Červený bedrníku 2

Zločiny církve jsou v příkrém rozporu s učením Krista (to bylo překopáno ve 3. století n.l. tak razantně, že se současní katolíci a protestanté od učení původní Kristovy náboženské obce odlišují víc než např. od jehovistů nebo mormonů), zatímco zločiny muslimů jsou s učením Mohameda ve stoprocentním souladu (k jakýmsi úpravám Koránu došlo cca generaci po Mohamedově smrti, ale šlo více-méně jen o sjednocení odchylek mezi jeho různými rukopisnými verzemi). Korán je zcela konzistentní s hadísami, větší úpravy jeho znění by se tady prozradily.

martindeporres 24.8.2006 17:22

Re: Červený bedrníku 2

Mám pane  ten pocit, že ten, komu jste vaše (dost kvalitní) řádky adresoval, je nebude schopen přijmout už z toho důvodu, že  jeho vlastní pýcha mu nedovolí uznat, že může mít pravdu někdo jiný než on. Ale jako připomenutí ostatním čtenářům hodnotímR^

Jiri 24.8.2006 18:14

Re: Červený bedrníku 2

Konecne - mate, podle meho nazoru, absolutni pravdu - tvrzeni, ze si ti muslimsti fanatici pouze spatne vykladaji Koran je uplny nesmysl - spatne si ho vykladaji ti, kteri tvrdi, ze Islam je ve sve podstate mirumilovne nabozenstvi. Ta tvrzeni mi silne pripominaji ty nestastniky, kteri tvrdili a tvrdi, ze komunismus by byl vytecny, jenom kdyby to Lenin, Stalin (doplnte si jmena podle libosti), popripade obecne lidi,  nekazili. Ta prosta uvaha, ze socialni teorie, ktera neni lidmi proveditelna (lidi to preci kazi) musi tedy byt chybna nikomu z nich asi nedochazi. Samozrejme, ze tech duvodu, proc je to spatne, je o poznani vic.

A.S. Pergill 24.8.2006 17:03

Červený bedrníku 1

Mohamed si bral Aišu jako šestiletou, což bylo u politických sňatků v té době, ale i třeba ve středověké Evropě, normální. Nicméně když jí bylo devět (tedy ne dvanáct, jak lžete) tak projevil přání s ní začít sexuálně žít. To bylo i v tehdejší době zcela nenormální (čekalo se s tím zpravidla na první menstruaci, u tehdejších dívek nejčastěji mezi 14. a 15. rokem). Mohamed musel narychlo spatlat další súru (předstírat další návštěvu anděla, trans, atd.), aby získal argumenty proti námitkám svých nejbližších v tehdejší islámské obci (tato epizoda je IMHO jasný důkaz, že celý Korán a Mohamedova "vidění" nejsou nic jiného než podvod - a ne třeba projevy psychiatrické nebo neurologické poruchy). A šlo následně opravdu o plný sexuální styk protože Aiša v hadísách dost naturalisticky popisuje, jak bylo ložní prádlo potřísněno její krví a Mohamedovým spermatem.

Aby bylo jasno, devět let, to je žákyně 3. třídy ZDŠ. Dívky v jižních zemích sice vyspívají o něco dříve, ale naši populaci zase popohnal sekulární trend, takže to vyjde +- nastejno. Pokud vás dívenky tohoto věku (a takto "vyspělé") vzrušují a toužíte s nimi sexuálně žít, tak byste s tím měl něco dělat.

Genocida je (vy)hubení nějaké skupiny lidí na základě příslušnosti k nějakému etniku (národy jako takové v té době neexistovaly). Přesně to Mohamed organizoval - kázal vyhubit obyvatele některých měst poblíž Mekky (etnicky odlišných od obyvatel Mekky) za to, že prostřednictvím svých vůdců odmítli přijmout islám - tedy šlo o systematické vybíjení příslušníků určité komunity na základě příslušenství k té komunitě - tedy genocida. Mohamed také v dobytých zemích ponechával naživu pouze muslimy, židy a křesťany, všechno ostatní obyvatelstvo (tedy "vyselektované" podle náboženského klíče) kázal vybít - tedy genocida. Je to příkrý rozdíl oproti tomu, jak byly v té době vedeny "normální" dobyvatelské války. Není mi známo, že by se Bush nebo kdokoli jiný dopouštěl podobných činů, blb*čku.

Sch.glosátor 24.8.2006 17:22

Emorejci, Kenaánci a další vyhubení by měli odlišný názor.

Oni byli první. Pátá Mojžíšova a Ezechiel......Tam je holocaust. Neodsouzený, neoplakaný.

martindeporres 24.8.2006 17:25

Re: Emorejci, Kenaánci a další vyhubení by měli odlišný názor.

Rovněž tak  Židé v době Nabuchonodozora, indiáni v Americe,Srbové v Kosovu....

čtenář 25.8.2006 0:12

Re: Emorejci, Kenaánci a další vyhubení by měli odlišný názor.

Jenom ten tvůj pláč tady.......... To zas bude na dolních tocích českých řek třetí stupeň povodňové aktivity. :-D:-D:-D

MRKEV 24.8.2006 15:49

analogie

Analogické ke karikaturám Mohameda nejsou karikatury Židů a holocustu ale karikatury Hitlera. Nebo Ke kariakturam Židů a holocaustu jsou karikatury obětí teroristů.

StandaT 24.8.2006 12:43

může mi někdo vysvětlit

může mi někdo vysvětlit, proč si poslední dobou dávají militantní levičáci nicky s číslem? Tady peon11, jinde Karel56, pak zase Franta1391... Nějaká nová móda? Nebo pořadové číslo na výplatnici v Lidovém domě?

Ghost 24.8.2006 12:32

pan Dolezal se plet

Smysl karikování proroka Mohameda mi uniká - Mohameda nikdo nekarikoval - karikovana byla slepa vira v nej a to ze si z Mohameda a viry v nej islamsti fundamentaliste delaji zasterku.Jak je videt, neni se cemu divit, ze se muslimove bourili, kdyz ani nemuslimove se neshodnou na tom o cem jsou zminene karikatury.

Cilem karikatur nebyl Mohamed, byl jen prostredkem,cilem byl nabozensky fanatismus.

Alespon podle me.

čtenář 24.8.2006 16:04

Re: pan Dolezal se plet

Jo, jo, tak nějak.

Sch.glosátor 24.8.2006 12:26

Kdepak, tyhle vykutálené hry na špatné svědomí a prodej odpustků dobře znám.

Stydění se a cítění odpovědnosti jsou důsledkem působení odpovídajících memů. A co je ono "stydění" ? Jak má probíhat ? Sebebičováním a jiným trápením, odpíráním si radosti a potěšení, smutkem a mrzutostí, placením odpustků, plýtváním času poutěmi na různá místa různých události, reprodukcí oněch memů....Na rozdíl od autora se ani nestydím ani necítím odpovědnost. Tu mám výlučně za svůj vlastní život a za své činy. Ne za minulost ať čtyřicetiletou, čtyřistaletou nebo čtyřtisíciletou. Jak tohle na mě někdo zkusí tak čekám, že přede mě strčí kasičku. Kdepak, zas takhle hloupej medvěd od Kolína nejsem.

AeroKarel 24.8.2006 11:08

"svoboda není cíl, ale prostředek. Svoboda znamená dělat věci, které mají smysl."

Jediný problém je, že jaksi není arbitra, určujícího co smysl má a co ne. Takže musíme mít svobodu pro (takřka) vše, co neomezuje jiného. Například s těmi karikaturami: kdyby je otisk někdo v islámské zemi, byla by to provokace, sprosťárna, případně obé. Ale v Dánsku? A pokud tam nalezli muslimové, mají se Dánové přizpůsobovat jim nebo oni Dánům? A pokud se přizpůsobovat nehodlají, proč tam sakra lezli?

vlak 24.8.2006 13:11

Re: "svoboda není cíl, ale prostředek. Svoboda znamená dělat věci, které mají smysl."

To je přesné, my se tu dohadujeme, jestli karikatury Mohameda byly košer či ne, ale může Íránec stejně nahlas říct, že mu karikatury holokaustu příjdou poněkud nevkusné? (Nepochybuji o tom, že potichu to mnozí říkají.)