19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiri 24.8.2006 22:48

Re: Ad Jiri

Ze ZUndel popiral Holocaust byla jenom nepatrna cast jeho cinnosti - je to znamy neo-fasista, ktery pasoval do Nemecka svoji literaturu (nenavistnou, stvavou a proto v Nemecku nepovolenou). Proto je v Nemecku souzen a ta stani uz byla nejednou posunuta prave proto, ze si ze soudu udelal recnickou tribunu pro svoje stvave fasisticky vyplody.

Vodník 24.8.2006 23:03

Re: Re: Ad Jiri

A vite, jak se Zundel do toho Německa dostal?

Jiri 24.8.2006 23:09

Re: Re: Re: Ad Jiri

Nemecko si ho vyzadalo a Kanada ho vydala

Vodník 24.8.2006 23:21

Re: Re: Re: Re: Ad Jiri

Pokud je mi známo, propagace nacismu nebyla Zundelovi dokázána. Popírání holokaustu ano, ale to v Americe (a myslím, že ani v Kanadě) trestné není.

Odkdy je legální immigrant zatčen (navrch za spolupráce s americkou policií) a vydán do země původu, kde může být trestán za to, co se v jeho nové vlasti smí? Přijde Vám normální, když mě, legálního immigranta, holandská policie zatkne a vydá do ČR, kde budu odsouzen za kouření marihuany, které je tam trestné?

Ale ať je to jak je to, stále nerozumím tomu, proč bych si měl se Zundelem dělat legraci. Sedí v lochu za rouhání proti víře v holokaust? Sedí. Čeká na rozsudek (="hranici")? Čeká. Nevím, v čem je problém.

Vodník 24.8.2006 23:28

Re: Re: Re: Re: Re: Ad Jiri

Upřesnění: Zündel byl zatčen v Tennessee a vydán do Kanady.

Jiri 24.8.2006 23:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad Jiri

A z Kanady do Nemecka - jak jsem rikal - mel jsem dojem, ze vas dotaz byl, jak se dostal do Nemecka.

Jiri 24.8.2006 23:32

Re: Re: Re: Re: Re: Ad Jiri

To mate myslim mezeru - vydaval pan Zundel tiskoviny (mel i male nakladatelstvi "Samisdat Publications") a ty nebyly pouze o popirani Holocausty - ty byly prave o propagaci nacizmu a dasli libivych tematech (bila rasa ma byt dominantni, apod - coz mimochodem trestne v Kanade je - tedy rozsirovani nenavistne literatury. A jaky to ma vztah k tomu co jste rikal ?-inu ve vezeni sedi, ale ne proto, ze se "rouhal proti vire v holocaust" , ale pro svoje nenavistne utoky.

Vodník 24.8.2006 23:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad Jiri

Tak to mám opravdu mezeru: pokud je mi známo, šíření nacismu Zündelovi dokázáno nebylo - kdyby bylo, mohli by ho přece soudit v Kanadě a ne vozit do Německa! ;-) Pokud by mu bylo dokázáno šíření nacismu, byl by za něj zatčen v Kanadě a v Kanadě odsouzen, nic bych nenamítal. Ale jeho zatčení a odvoz do Německa považuji za naprosto skandální a neodpustitelnou ránu do tváře právního systému několika zemí.

Jiri 25.8.2006 0:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad Jiri

Ono uz je opravdu pozde, takze tuto odpoved asi nedostanete - i v Kanade byl zalovan take pro sireni falesnych informaci (coz je v Kanade trestne). Navic, on pan Zundel nebyl kanadsky obcan - mel v Kanade trvaly pobyt, coz pro kanadsky zakon znamena, ze ho muze toho trvaleho pobytu kdykoliv, kdy se prokaze, ze porusuje kanadsky zakon, zbavit (a tudiz vydat zemi, ktera o nej zada). Ono je to asi jeste o neco slozitejsi, ale prave v tom smyslu, ze Kanada mela plny narok toho pana vydat (lacinejsi pro Kanadu, nez pokracovat v soudech). Kdyby byl kanadsky obcan a neziskal li to obcanstvi na zaklade nepravdivych udaju, tak by ho Kanada soudit a zavrit musela.

Vodník 25.8.2006 0:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad Jiri

To slyším poprvé! O jaké falešné informace se jednalo?

Jiri 25.8.2006 0:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad Jiri

Tak hned ta prvni co se nabizi je tvrzeni, ze Holocaust nebyl. Dukazu, ze byl je vic nez dost, takze je lehce prokazatelne, ze ten pan siril falesne informace. Ono toho snad bylo vic, ale tak si uz, uprimne receno, nevzpominam

Vodník 25.8.2006 0:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad Jiri

Popírání holokaustu není totéž, co šíření falešných informací - určitě nemůže být aspoň v těch zemích, kde samo popírání trestné není. To by odpíralo veškeré logice (není-li to ovšem obezlička, jak popírače skřípnout i když popírání samotné zakázáno není :-().

Jiri 25.8.2006 2:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad Jiri

ALe ano, to se myslim mylite a to hodne. Popirani skutecnosti a sireni tehoz je presne to sireni falesnych informaci. Mimochodem, asi po 5 odvolanich byl myslim tenhle rozsudek zrusen - protoze byl pozmenen zakon - ovsem nebyl zrusen protoze by popirani Holocaustu posleze sireni toho popirani nebylo povazovano za sireni falesnych informaci. ALe, abych upresnil to co jsem psal predtim. Zundel zadal o kanadske obcanstvi, asi po dvou letech tahanic ho nedostal a posleze byl vyhosten, jako osoba, ktera predstavovala nebezpeci pro Kanadu do Nemecka (myslim, ze to je zeme, ze ktere prisel a proto tam byl vyhosten). Ze ho Nemci zasili uz nebyla starost Kanady. Byl tady s nim, jestli se nemylim,  i procesy za sireni nenavistne propagandy, byl odsouzen, odvolal se - opet odsouzen a posleze cela ta saga byla ukoncena prave tim vyhostenim - na coz ma myslim kazda zeme, jejiz obcanem nejste, plne pravo.