20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel 24.8.2006 15:31

Již jsem ti to vysvětloval, anonymní otazníku

je to dnes náše klíčová dělící čátra, daleko zásadnější, než ta tvoje podělaná pravice a levice.

twz 24.8.2006 0:57

dekuji, pane dolezale

Petr H 24.8.2006 0:10

Jablko nepadá daleko od stromu,

předek stoličku křižákovi,autor Posseltovi.Při pohledu na Posselta měl ale předek práci jednodušší.

Jenda 24.8.2006 0:16

Re: Jablko nepadá daleko od stromu,

Zapominate na brneni. Az tak dobre ziveny zas Posert neni.

Medvěd 24.8.2006 1:53

Re: Re: Jablko nepadá daleko od stromu,

Tenkrát byla v módě drátěná košile a na hlavě se nosil takovej ten hrnec. Tak to možná tolik nevážilo.

olaf 24.8.2006 11:12

Re: Re: Re: Jablko nepadá daleko od stromu,

krouykovka s rukavama - min 20kg

hrnec na hlavu - 0.5-1kg

vyzbroj (kdyz na kone tak obvykle kopi, mec, stit) - 5kg

Karel 24.8.2006 15:34

Arijci Petrovi H.

Nestačí ti, že štveš proto barevným v USA?. Musíš se navíc snažit ještě rozeštvávat evropské národy?

Vodník 24.8.2006 0:07

Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Slušného člověka - a určitě slušného člověka v muslimském světě - ani nenapadne dělat si šašky z Proroka. To je pro ně stejné tabu jako pro Evropany holokaust.

Karikatury holokaustu, ať už jakkoli trapné a nechutné, budiž vám, všem okázalým svobodomyslníkům, malou lekcí, jak se asi muslimové cítili u karikatur Proroka. Jinak si to totiž asi představit nedovedete.

Jenda 24.8.2006 0:14

Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Nejak jsem si nevsiml, ze by horely nejake muslimske ambasady. O hromadnem odmitani nakupovat vyrobky z muslimskych zemi celkem neni treba jednat. Jediny alespon trochu muslimsky stat ze ktereho tu mate sanci neco koupit je Turecko.

Mimochodem, prirovnavat karikatury Proroka ke karikaturam holokaustu je trosku mimo. Nemeli by spis poradat vystavu karikatur Jezise a krestanskeho panbicka? Jo prominte, toho by si nikdo nevsiml, to delaji krestane sami.

Vodník 24.8.2006 0:19

Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Ježíš je pro ně svatý Prorok a "křesťanský pánbíček" je i jejich "pánbíček" - taková výstava by dotyčného stála hrdlo.

No, to už jsem taky někde napsal, že jestli žádná muslimská armbasáda nevyhoří - a já věřím, že nevyhoří - tak tím prokážou image obyvatelstva svých zemí medvědí službu.

Jenda 24.8.2006 0:33

Re: Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

No kdyz to rikate vy tak se obavam, ze vyhori. I kdyby si ji meli zapalit sami.

I kdyz cert vi, treba je pro ne lepsi kdyz si tim dokazou,ze oni narozdil od nas se jeste dokazou prat. To se pred valkou celkem hodi takovyhle pocit.

Vodník 24.8.2006 0:35

Re: treba je pro ne lepsi kdyz si tim dokazou,ze oni narozdil od nas se jeste dokazou prat

Ani to se nedá vyloučit.

Viktor 24.8.2006 0:17

Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Vodníku, Vy nevidíte ten zásadní rozdíl - zesměšňovat poměrně nedávnou reálnou lidskou tragédii x dávný ideologický symbol ???

Vodník 24.8.2006 0:21

Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Dávný ideologický symbol může být v jiném civilisačním okruhu něco mnohem nedotknutelnějšího než nějaká nedávná, sice tragická ale pozemská a pomíjivá událost bez skutečného duchovního významu. To zas nechápete Vy ani autor článku.

Jiri 24.8.2006 0:48

Re: Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Jak uz vam tady nekdo naznacil - srovnavate nesrovnatelne. Navic, ty karikatury, kvuli kterym bylo tolik rozruchu pouze naznacovali vseobecne znamou skutecnost, ze se pani muslimove pod hlavickou Islamu pustili do boje s celym nemuslimskym svetem a naprosto nevybiravymi prostredky. Holocaust je soucast historie, ze ktere si Iran treba muze delat srandu a litovat, ze se to nackum nezdarilo, ale neco to o Iranu rika (ne, ze by to bylo neco noveho a objevneho). Navic, jak to tady take nekdo rekl, mesity si chlapci budou muset zapalit sami, protoze ostatni se na ne proste vybodnou.

Vodník 24.8.2006 0:55

Re: Re: Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Do války s celým světem pod hlavičkou se nepustili "páni muslimové", ale skupinka vypatlaných magorů. O něco větší, nicméně stále nepatrná, skupinka primitivů jim to žere. Karikatury tedy naznačovaly sice možná "všeobecně známou", ale pravdě nikterak neodpovídající skutečnost. Navrch ji naznačovaly způsobem zbytečně a (pro muslimy) hrubě urážlivým způsobem, čímž dosáhly pouze vzrůstu počtu členů obou skupinek, zmíněných v úvodu. O autorech to "něco" říká, podobně jako o Íránu "něco" říká výstava karikatur holokaustu.

Jiri 24.8.2006 18:04

Re: Re: Re: Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

A ze ta "skupinka vypatlanych magoru" byla dost slusne velka. Vase tvrzeni ma priblizne stejnou platnost jako tvrzeni, ze Nemecka nacisticka strana pred valkou byla jen "skupinka vypatlanych magoru". Copak o to - vypatlani byli, ale pochodovali za nima miliony nadsene hajlujicich nemeckych obcanu. Navic, tak karikatura pouze opravdu naznacovala, co ta "skupinka" popripade hordy delaji pod hlavickou Islamu. Tedy odrazela skutecnost. Karikatury o holocaustu delaji neco uplne jineho - delaji si srandu z historickeho a dost tragickeho faktu. Ovsem, musim vas ujistit, ze bych byl silne proti tomu, aby nekdo vyhlasil svatou valku Iranu jenom kvuli te vystave. Vzhledem k tomu, ze si myslim, ze muj pristup k teto veci celkem odpovida pristupu zapadni civilizace, tak to opet neco vypovida o rozdilech mezi arabskym svetem fungujucim pod hlavickou Islamu  a zbytkem sveta.

Andyo 24.8.2006 1:38

Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

to asi nevidíte vy. Pro opravdu věřícího je jeho Bůh přinejmenším stejně důležitý jako pro nevěřícího nějaké lidské tragédie.

Saša 24.8.2006 10:29

Ale katolíci i židé si klidně dělají legraci

i z věcí náboženských i ze samotného Stvořitele. Těžko od katolíků a židů chtít vyděšenou úctu před nějaký prorokem.

Viz třeba: http://www.katolik.cz/texty/vtipy/vtipy.asp nebo http://www.christnet.cz/magazin/rubrika.asp?id=11

Andyo 24.8.2006 1:36

Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

dost jsem nad těmi karikaturami přemýšlela. Zarazila mne jedna věc, ale možná, že se mýlím- ty karikatury Proroka nemalovali ani neuveřejňovali židé, že ? Nebo ano? Pokud ne, pak je čin autorů a uveřejňovatelů karikatur holocaustu zcela mimo mísu. Chodili se židé smát karikaturám Proroka ? No, někteří asi ano, ale žádné demonstrace okázalého smíchu se nekonaly. Tak co má ta tzv. odvetná akce znamenat ?

Muslimové zřejmě předpokládali, že nejlépe zasáhnou protivníky ( teď nemyslím na Blízký východ, ale to je asi kardinální chyba, protože právě o tom to vše je) znesvěcením toho, co pokládají za nejcitlivější dostupnou záležitost. Je vidět, že křesťanství nepřisuzují žádnou zvláštní váhu, jinak by se pustili do papeže a svatých. Hledali, co by mohlo být účinné. Našli to ? Těžko. Holocaust je pro většinu lidí na této planetě s výjimkou židů a pár pamětníků v podstatě stará, nepředstavitelná událost, dávno už nemá tu váhu tun mrtvol, kterou mívala ještě v devadesátých letech, ale ani tenkrát to nebylo nic, co by si člověk dovedl představit, pokud to nezažil. Kromě toho holocaust byl skutečně "znesvěcen" už dávno různými tzv. popírači, naprosto bezostyšnými lháři, neonacisty, antisemity z řad nemuslimů  mnohem víc než nějakými obrázky židů v peci. Tohle autoři neví ? Jistěže ví. Takže se vracím k původní myšlence- nešlo vůbec o nějakou urážku Proroka ( a pochopím, že pro muslima je dotyčný důležitější než život člověka, tak to prostě s vírou je), ale o souboj s Izraelem.  A musím vzkázat dotyčným autorům - tohle nefunguje, daleko lepší jste v manipulaci se soucitem tam, kde krev ještě neuschla. Všichni, kteří zažili holocaust nebo jsou potomci těch mrtvých už se dávno obrnili , něco ze svých  předků dostlai do vínku- nezlomí je nějaké pitomé obrázky,  stejně jako se nesmějí těm, které urážejí to, co je svaté vám.

Vodník 24.8.2006 8:17

Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Pominu to, že onen plátek, který karikatury otiskl, je podle některých zdrojů v židovských rukou - to se říká o (téměř) veškerém tisku a já nemám čas na to, abych si to ověřoval nebo vyvracel.

Myslím, že účelem těch karikatur o holokaustu nebylo "zasáhnout (nás nebo Židy) na nejcitlivějším místě". Šlo spíš o to poukázat na dvojí metr, kterým se u nás svoboda projevu měří. Křesťanství už pro většinu západních lidí neznamená nic, vůči "svobodě projevu" nemá nejmenší nárok. Oproti tomu "náboženství holokaustu", jak ho někteří nazývají, je obklopeno celou řadou tabu, "nevěřící" a "heretici" končí "na hranicích" (při nejmenším v žalářích) a tak se v této oblasti licoměrnost západní "svobody projevu" ukáže nejmarkantněji. Schválně, zda všechna ta periodika, která se druhdy hemžila karikaturami Proroka, otisknou i karikatury holokaustu! Jak se ovšem domnívám, ukáže se zároveň, že u nás se za rouhání cizí ambasády nezapalují.

AndyO 24.8.2006 8:45

Re: Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Čí jsou ty noviny, to vážně nevím. Správně jsi podotkl, že " to se říká"..

Tvá představa, že autoři karikatur holocaustu jsou vedeni stejnými myšlenkami jako ty, pokládám za prakticky nemožnou. Nejsi muslim a tvé úvahy jsou příliš odlišné od úvah normálních lidí mimo zvláštní komunitu "popíračů nejen holocaustu ", kteří si udělali modlu z módního protiproudu, ať už jejich prvotní impuls byl jakýkoliv, třeba i částečně oprávněný, a kteří se postupně stali nekritickými fanatiky.

Prostě, na svých slovech trvám.

Že se pravděpodobně nebudou zapalovat ambasády s tím souhlasím. Také není důvod. Izrael není fanatická, jen se snaží přežít . Samozřejmě nelze vyloučit, že se pár pošetilých lidí také naštve a půjde něco provést.  

Mimochodem, jak " při nejmenším v žalářích" ? Nepřeháníš poněkud ?

Vodnik 24.8.2006 10:36

Re: Re: Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Nejsi muslim a tvé úvahy jsou příliš odlišné od úvah normálních lidí mimo zvláštní komunitu "popíračů nejen holocaustu ".

Vis, Andy, s takovou notou (opet: "normalni lide") se nedohodneme na nicem. Ale fakt je, ze ac nejsa muslim, me mysleni se tomu jejich muze podobat vic nez uvaham tech, ktere oznacujes jako "normalni lidi" - ne ve vsem, ale v leccems ano. Navrch prave Persany nepovazuji za tolik odlisne od nas jako Araby.

"Prinejmensim v zalarich" - tj. cekaji na soud (Rudolf, Zundel), Irving uz je odsouzen ("na hranici")

Andy 24.8.2006 10:43

Re: Re: Re: Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Irvinga upálí ? Vážně ?

No, a jestli není možné v debatě s tebou použít ani výraz "normální" , abys z něj neudělal zásadní problém, tak se jdi bavit s Pecinou.

Vodnik 24.8.2006 11:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Vyrazy "normalni clovek" nebo "slusny clovek" patri k standardnim manipulacnim technikam, jak pravidelne pristihuje Gogo Peterse. I ja se toho pravidelne dopoustim a musim si davat pozor, delam to nevedomky.

Irvingova "hranice" bylo obrazne vyjadreni pro rozsudek, na ktery Zundel a Rudolf zatim cekaji. Jestli ti ale kazdy obrazny vyraz musim vysvetlovat, abys z nej neudelala problem, tak se jdi bavit s Boutrosem.

DJing cheb pako 24.8.2006 11:59

si rikam, kam zas ten pitomec utek

a von slinta ty svy kolovratkovy nesmysly tady. pekny predsevzeti. nojo, co cekat od pokrytce.

Andy 24.8.2006 12:09

Re: si rikam, kam zas ten pitomec utek

jo, přesně tak. Zkoušet se s ním bavit je jako diskutovat s těmi jeho křiváckými kamarády z OOP ( organizace obdivovaného Pítrse)

Jiri 24.8.2006 21:09

Re: Re: Re: Re: Re: Některé věci nedělá, protože slušného člověka nenapadnou: například zrovna dělat si šašky z holocaustu.

Zundel - to snad nejapne zertujete???

DJing cheb pako 24.8.2006 22:09

Zundel, Osama a Rudolf

A- list hastrosovych mucednickych ikon. Obzvlaste Osamu ma rad, vypada pry odusevnele.

Vodník 24.8.2006 22:40

Ad Jiri

Zundel - to snad nejapne zertujete???

Nerozumím otázce.