21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Proč je třeba zavřít Nečase

Vstupujeme do období trojích voleb: nejprve na podzim do krajských samospráv, pak příští rok do Poslanecké sněmovny PČR, a konečně napřesrok do té prezidentské. Jejich výsledky tak či onak uzavřou převratné události posledních čtyř let, které od základů proměnily českou politickou scénu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 2.8.2016 15:11

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Mimochodem, v hospodě na Slovensku by vám asi bratia Slováci za takovou vášnivou obhajobu federace rozbili hubu.

P. Čech 2.8.2016 15:50

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Jste na omylu. Ndávno jsem tuto debatu vedl také na Slovensku v Bratislavě v redstauraci a nikdo mi hubu nerozbil. Naopak, dali mi za pravdu.

P. Čech 2.8.2016 15:58

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Poikud je požadavek občana na dodržování ústavního zákona paramoiou, potom ano, jsem paranoik. Přečtěte si čl.1, odst.2 ústavního zákona č.327/1991 sb a budete mi muset dát za pravdu.. Veškerá činnost Václava Klause, Jána Čarnogurského, Vladimíra Mečiara, Jana Stráského a dalších t zv. zástupců českého a slovenského lidu (poslanců) byla v rozporu s tímto článkem a odstavcem tohoto zákona.

L. Novák 2.8.2016 18:19

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Jste umanutej magor. Měl byste se léčit.

M. Prokop 2.8.2016 9:41

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Jo, ti Pražáci ... :-P

Sice je to samá náplava, ale mohou za vše, co pan Čech nechápe.

M. Moravcová 2.8.2016 12:29

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

ty jo, to je guláš.

L. Novák 2.8.2016 12:57

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Pane Čechu, co takhle zajít k psychiatrovi a svěřit se mu s vašimi problémy vyvolanými rozdělením ČSFR? Třeba se mu tu vaši zacyklenou nekonečnou smyčku o vlastizradě podaří přetnout a vám bude líp... :-)

P. Čech 2.8.2016 14:15

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Narodil jsem se v ČSR. Mou vlastí tedy byl společný československý stát. U Vás tomu bylo snad jinak? Pokud jste se narodil až po roce 1993, jedině tehdy můžete mít jakous takous pravdu.Jak jinak byste nazval protiústavní činnost několika zneuznaných jedinců v roce 1992, kdy v zásadním rozporu s čl.2, odst.1 tehdy platného ústavního zákona č. 327/1991 sb. tito rozbili společný stát, založený T.G. Masarykem, Edvardem Benešem a Rastislavom Štefánikom. Beneše zde zmínit musím, ikdyž nerad. Je to totiž další vlastizrádce a to dokonce trojnásobný.

M. Prokop 2.8.2016 15:21

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Což o to, mou vlastí, byť dlouhou dobu dost nepřátelskou, byl také.

A pak z něj Slováci odešli.

Pan Klaus moudře učinil, že to uznal za platné a dojednal technikálie. Nedopadlo to zde jako v Jugoslávii.

P. Čech 2.8.2016 16:03

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Zákon, který zmiňuji byl platný i pro Slovenskou republiku a Slováky. Byl to zákon federální a někteří Slováci se chovali obdobně jako někteří Češi, když o návrhu na vystoupení z ČSFR rozhodovali jinak než jak tento zákon přikazoval - referendem.

M. Prokop 2.8.2016 16:47

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Slováci se tak prostě zachovali, zákon nezákon a odešli.

Klaus ani nikdo jiný proti nim nevyslal armádu, což bylo dobře.

Víc z toho těžko vypotíte.

L. Novák 2.8.2016 18:24

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Přesně tak.

P. Čech 2.8.2016 19:42

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Slováci nikam neodešli, to je velice zjednodušené. Zásadní bylo jednání Václava Klause (ODS) a Vladimíra Mečiara (HZDS) 26.8.1992 v brněnské vile Tugendhat. Tam tito dva vlastizrádci a několik jejich nohsledů mezi sebou (nic více a nic méně) dohodli zánik československé federace. K tomu neměli vůbec mandát občanů ani České, ani Slovenské republiky, mandát většiny občanů. Navíc jdednali v zásadním rozporu s platným federálním, ústavním zákonem. To se nedá nijak oddiskutovat. Z toho není třeba cokoliv potit. To jsou fakta. Pokud by proces prbíhal podle čl.1, odst.2 zákona č.327/1991 sb mohlo vše dopadnout zcela jinak. Pokud by k návrhům na rozdělení státu (takové návrhy zde byly na obou stranách) byla vyhlášena referenda v obou státech a nebo jedno federální, jsem přesvědčen , že by občanská většina v obou státech byla proti rozdělení. Nicméně se mohu mýlit. Protože refderenda nebyla vyhlášena vinou arogance moci ze strany ODS a HZDS, vinou Klause a Mečiara, vinou Pražáků (připouštím, že v Ppraze by většina Pražáků byla pro rozdělení) a Žiliňáků s Bánskobystričáků,. kde byla situace obdobná jako v Praze, není a nikdy už nebude známa většinová vůle Čechů, Moravanů a Slováků v této věci. Nikdo nemůže tvrdit, že Slováci (všichni a nebo jejich většina) chtěli odejít, protože jejich vůli nikdo nezjišťoval. Připouštím, že n ě k t e ř í Slováci odejít chtěli, stejně jako n ě k t e ř í Češi. Moravanů se nikdo neptal. Jen a právě proto existoval zmíněný ústavní zákon, který byl krutě znásilněn a obejit zejména Václavem Klausem a Vladimírem mečiarem.

L. Novák 3.8.2016 0:17

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

A teď rychle do blázince! :-)

J. Zima 2.8.2016 16:50

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

A jak byste si to představoval prakticky? Bylo by referendum jen na Slovensku nebo i v českých zemích? V druhém případě by musela být referenda 2 v obou částech federace zvlášť, jinak by to nemělo smysl. A jaký by byl další postup v případě očekávaného výsledku t.j. v českých zemích pro zachování federace a na Slovensku pro samostatnost? Nebyli bychom tam, kde jsme byli předtím?

P. Čech 2.8.2016 19:52

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Nikoliv. Nebyli bychom v situaci, kdy je možno konstatovat arogantní rozhodování několika lidí o občanech Ceské a Skovenské federativní republiky, bez znalosti jejich vůle v této věci a bez jejich mandátu. Rozdělení státu je natolik zásadní krok, ke kterému je bezpodmínečně nutno znát vůli většiny (nadpolovičního počtu ) občanů. Pokud by na Slovensku v referendu většina občanů SR vyslovila vůli odejít z federálního svazku, Čechům a Moravanům by nezbylo než tuto jejich vůli ctít. Takto by potom došlo z zákonnému rozdělení, rozdělení demokratickou cestou. Naopak všem občanům ČSFR bylo rozdělení státu nadiktováno dvěma politickými stranami (které ve volbách nezískaly nadpoloviční většinu hlasů voličů) a dvěma mocichtivými jedinci, kteří stáli v čele těchto stran.

D. Polanský 2.8.2016 7:27

Je ale fakt, že politici si dávají

teď většího majzla. Což je dobře.

H. Gene 2.8.2016 11:19

Re: Je ale fakt, že politici si dávají

No, ono to má i svoji stinnou stránku. Například neschopnost či neochotu leccos schválit. Mýto je toho jasným příkladem.

L. Novák 2.8.2016 6:46

Peníze a zlato zabavili, vrátit je majiteli nechtějí,

přestože není z ničeho obviněn ani trestně stíhán... Zlodějský stát?

Stát v kauze Nagyová zabavil neobviněnému podnikateli zlato a peníze, omlouvat se nemusí

Stát se podle soudu nemusí omlouvat podnikateli Luboši Paškovi, kterému policie v roce 2013 v souvislosti s razií na Úřadu vlády zabavila zlato a desítky miliónů korun. Uvedl to v pondělí Český rozhlas - Radiožurnál. Pašek nebyl podle rozhlasu z ničeho obviněn, ale majetek mu zatím vrácen nebyl. Podnikatel se dožadoval omluvy a odškodného 50 000 Kč. Jeho žalobu na stát zamítl Obvodní soud pro Prahu 2.

"Soud ještě doplnil, že můj klient není účastníkem žádného řízení, ve kterém by mohl uplatnit svoje nároky, a že má z tohoto důvodu omezené mantinely, žádat nápravu právní cestou," řekl rozhlasu Paškův právník Prokop Beneš. ...

https://www.novinky.cz/domaci/410801-stat-v-kauze-nagyova-zabavil-neobvinenemu-podnikateli-zlato-a-penize-omlouvat-se-nemusi.html

R. Langer 2.8.2016 11:05

Re: Peníze a zlato zabavili, vrátit je majiteli nechtějí,

No to je super, tak hlavně, že se nic nestalo. :-(

L. Novák 2.8.2016 6:37

Díky za výborné shrnutí výsledků policejní razie,

která položila Nečasovu vládu. Chybí mi ale trest pro pachatele, Ištvana, Šlachtu a spol., kteří na základě zcela vymyšlených a neprůkazných obvinění napáchali tolik zla, možná i na politickou objednávku.

Nemluví se příliš o tom, že Nečasova vláda konečně zásadním způsobem omezila (úplně zastavit to nejde ani dnes) katastrofický vývoj financování tzv. Bilionového tunelu OZE, kde zainteresovaní podnikatelé přišli o desítky, a z delšího pohledu i stovky miliard vyplacených v dotacích stanovených na základě Zák. 180/2005 Sb o podpoře OZE. Sám Nečas v ČT tehdy v OVM prohlásil, že "sluneční investoři" tvoří velmi mocnou a vlivnou skupinu a vzhledem k obrovským příjmům, které jim ze zákona připsala koaliční vláda ČSSD, jsou schopni opravdu všeho a že se nejspíš staneme svědky pokusů kriminalizovat ty, kteří se proti bilionovému tunelu OZE postavili.

Rozhodně nejsem fanoušek různých teorií spiknutí, ale právě tady se nabízí uvedená varianta jako podstatný faktor, který v pozadí působil proti tehdejší vládě. "Kauza Vitásková" má podobné pozadí, jen byla zveřejněna se značným časovým zpožděním.

P. Maleček 2.8.2016 6:01

Neff na dně?

Před Neffovým letitým provozováním internetových médií nutno smeknout. To však neznamená mlčet k jejich upadající kvalitě, jak obsahové, tak kvalitativní. Na NP jsou čím dál víc Nefem předkládány texty, které bylo možno už před několika dny číst jinde a s čím dál víc plytkým obsahem - viz tento Doležalovo jak kafemlejnek se opakující plkání.

O tom, že nejlepší léta ČR demokracie skončila Šlachtovým zásahem v Nečasově bordelu zvaném vláda, řízeném jeho dominou Nagyovou podle toho, kdo jí v touze namastit si kapsu na státním, dal dražší úplatek. To kořeněno Doležalovým zbaběle pomstychtivým kopáním do Havla, za to, že v ho v 89 nevzal do OF party.

Pane Neffe nebylo by lepší než tohle přemílání dávno semletého veřejně poprosit o pomoc s náplní i kvalitou NP? Nikdo (až na pár kverulantů a Doležala), i vzhledem k tomu co jste dokázal, se na vás zlobit nebude.

Své případné rozčílení si klidně vylejte na mou hlavu.

L. Novák 2.8.2016 6:51

Re: Neff na dně?

Překvapuje mě, že tohle píšete zrovna u velmi dobrého Doležalova článku, a ne u s*aček, které tady byly zveřejněny dříve a na jiném místě.

P. Čech 2.8.2016 7:48

Re: Neff na dně?

Tomuto pamfletu říkáte "velmi dobrý článek"? Jde o soubor nesmyslů polopravd a lží, mnohem horších než " s*ačky , které tady byly zveřejněny dříve a na jiném místě".

M. Moravcová 2.8.2016 12:24

Re: Neff na dně?

a vy víte, kde je pravda? Takový lidový soud, to by se vám hodilo, ne?

V. Kraus 2.8.2016 9:09

Re: Neff na dně?

Na NP se objevují různé články. S některými souhlasím s jinými ne. Příznaky nějaké upadající kvality jsem zde nezpozoroval.

Vaši reakci vnímám jako snahu nanutit panu Neffovi, co se má na NP zveřejňovat a co ne.

M. Prokop 2.8.2016 9:43

Re: Neff na dně?

Proč by se někdo měl rozčilovat proto, že jste něco nepochopil?

V. Kraus 2.8.2016 12:19

Re: Neff na dně?

Jsou tu jíní co nechápou, že ano?

M. Prokop 2.8.2016 15:22

Re: Neff na dně?

Sledujte vlákno ...

O. Dvořák 2.8.2016 5:46

Tohle mě nadzvedlo

"Nikdo nebude popírat, že korupce je vážný problém. U nás jej velmi podporovala a živila prohlubující se politická nestabilita: od roku 1996 až do roku 2013 jsme nezažili vládu, která by měla opravdu většinu v PS". Tak že bychom vyměnili voliče, když neumí - hlupáci - tu poslaneckou sněmovnu pořádně navolit???!!!