17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Proč je třeba zavřít Nečase

Vstupujeme do období trojích voleb: nejprve na podzim do krajských samospráv, pak příští rok do Poslanecké sněmovny PČR, a konečně napřesrok do té prezidentské. Jejich výsledky tak či onak uzavřou převratné události posledních čtyř let, které od základů proměnily českou politickou scénu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 2.8.2016 22:34

Re: Recep Tayyip Erdogan

Pak ovšem nevím, co se vám nelíbilo na páně Doležalově textu.

V. Klepetko 2.8.2016 22:57

Re: Recep Tayyip Erdogan

Text je dobrý! Autor má literární talent. Rád si čtu jeho fikce. Jako politik je ale neintuitivní, příliš umanutý a proto i neúspěšný.

P. Vaňura 2.8.2016 17:58

Vůbec nejde o jednu či druhou stranu, ale o

VYKONSTRUOVANÝ POLITICKÝ PROCES! Je to jako proces se Slánským a spol.! Slánskému byly hozeny na triko ekonomické debakly Gottwaldova režimu, které prý byly výsledkem jeho sabotáže a taktéž politické kroky, které byly v době, ve které byly učiněny, v souladu a politikou Stalina, jenže on mezitím změnil názor.

Mimochodem, za vlády soudruha Stalina po WW2 se sovětští funkcionáři začali děsit, kdykoliv Stalin změnil politiku, protože tušili, že je za provádění jeho předchozí politiky zavřou!

V. Klepetko 2.8.2016 19:24

Re: Vůbec nejde o jednu či druhou stranu, ale o

Zavřou, říkáte? :-))) Koba nebyl takový humanista...

Teorie "politického procesu" je pěkná, ale jen konspirační teorie. Šlachtův Goa'uld ale již uniknul Hvězdnou bránou, a Ištván brzy prchne do oblasti 51 :-))))))))))

Z. Rychlý 2.8.2016 20:03

Re: Vůbec nejde o jednu či druhou stranu, ale o

Kéž byste měl pravdu. Ale stejně - vstanou noví Uštvánové.

V. Klepetko 2.8.2016 16:37

Re: Recep Tayyip Erdogan

P.S. Pochopitelně si nemyslím, že by Nečas měl být odsouzen. Ale vzpomínáte si na film "Půlpenny" ? Asi tak...

M. Prokop 2.8.2016 16:44

Re: Recep Tayyip Erdogan

Pak by ovšem pro spravedlnost měli být popotahováni ti, kdo vyslali Špidlu do Brusele, teď jsem zase četl, jak někde na pidisterstvu nastoupil Březina a ten pražský šíbr, co putuje od ministerstva k ministerstvu, Hulinský, Za orálek má na zaminini na melouchy půl Moravy, prostě všechny nebo nikoho.

P. Vaňura 2.8.2016 18:00

Všechny nebo nikoho. Toto říkali Rusové, když začal proces

s Chodorkovským. Ale zůstalo jen u něj, ostatním dal Putin šanci ukradené prostřeky vrátit a to ještě nemuseli vracet všechno...

V. Klepetko 2.8.2016 19:31

Re: Recep Tayyip Erdogan

Nečase soud očistí! "Všechny nebo nikdo" v praxi ale stejně vždy znamená "nikdo". A možná je to tak dobře. Kriminalizace politiky je zbytečná, to prostředí je trestem samo o sobě :-))))))

P. Vaňura 2.8.2016 12:29

Autor má zcela pravdu

Ovšem, na vině je i systém poměrného zastoupení, který v roce 1933 vynesl k moci Hitlera a koncem 30 let rozložil francouzskou vládu natolik, že nebyla schopna účinně čelit Hitlerovi. Četl jsem článek jednoho Američana z roku 1937, kdy Francii předpovídá, že na ten volební systém nakonec dojede...

M. Prokop 2.8.2016 15:09

Re: Autor má zcela pravdu

Taky bych dal přednost většinovému, ale zázračný lék to není.

Z. Rychlý 2.8.2016 15:13

Re: Autor má zcela pravdu

Volební systém není důležitý. Důležitéje, aby bylo voličstvo omezeno na ty, co si stát platí daněmi. Ostatním volební právo sebrat.

M. Prokop 2.8.2016 15:17

Re: Autor má zcela pravdu

Je-li většina daní vybrána na DPH (někteří ekonomové dokonce tvrdí, že přiměřenému státu by stačila jen ta DPH v poněkud menší výši, než je momentálně zde), je vaše myšlenka velmi obtížně realizovatelná. Zdravý základ to má, to ano, ale technicky je to prakticky neproveditelné. Navíc nejsou jen kategorie platí/neplatí, přechod je plynulý.

Z. Rychlý 2.8.2016 15:27

Re: Autor má zcela pravdu

DPH nechme být, ať ho rozdělují politici zvolení těmi voliči, kteří platí (lidově řečeno) daň z příjmů. Evidováno je to dostatečně. Daň z příjmů je sice pojem zahrnující různé daně, ale evidence je dostatečná. Dokonce by šlo vyloučit i tzv. rozmělňovače daní (lidé placení státem).

I. Břízová 2.8.2016 16:08

Re: Autor má zcela pravdu

Vyřadit studující a důchodce?

M. Prokop 2.8.2016 16:45

Re: Autor má zcela pravdu

To je právě (a nejen oni) ta nejistá zona. DPH ovšem platí.

L. Novák 2.8.2016 18:12

Re: Autor má zcela pravdu

DPH nemůže být určujícím kritériem. Ti, co platí DPH z peněz získaných na dávkách od státu, vlastně žádné jiné daně neplatí.

Kritériem musí být např. odvody na zdravotní a soc. pojištění nebo daň z příjmu související s ekonomickými aktivitami. Což pobírání dávek od státu rozhodně není.

Z. Rychlý 2.8.2016 19:45

Re: Autor má zcela pravdu

Důchodce nepokládám za placeného státem. Sypal do fondu, pak z něj bere - měl by to být normální důchodový fond. A nebýt komunistů, neměl by se státem nic společného..

Studující ? No nevím, ale abych byl konzistentní - nic do státu nedali, tudíž nemají co říci do jeho řízení. Jedny volby počkají a pokud z nich nebudou zaměstnanci neziskovek, ať volí potom.

M. Prokop 2.8.2016 20:52

Re: Autor má zcela pravdu

Tak třeba ti zaměstnanci neziskovek daň ze mzdy platí ...

J. Zima 2.8.2016 17:37

Re: Autor má zcela pravdu

To je obtížně realizovatelné. Pokud něco takového, tak zavést volební census. To je snadné i když také zdaleka ne perfektní, ale omezuje to kupování hlasů a vylučuje to z voleb spodinu.

Volební systém je ale velmi důležitý. Poměrný systém s velkými obvody dává nepřiměřenou moc politických stranám a důsledky u nás vidíme už 25 let.

Nejlepší (i když zdaleka ne ideální) je dvoukolový systém malých jednomandátových obvodů. Lidé znají kandidáty mnohem lépe, umožňuje to i lepší kandidaturu nezávislých a politické strany slouží především k základní orientaci jak je ten který kandidát zaměřen.

Z. Rychlý 2.8.2016 19:57

Re: Autor má zcela pravdu

Volební cenzus - příliš mnoho matematiky a evidování.

Volební systémy ? Pokud se volič nezjímá, a neví co chce, případně bere volby podobně jako fotbalový fanoušek, nebo ví, že chce co nejvíc získat z daní placených jinými, pak se s volebním systémem můžete jít klouzat.

B. Rybák 2.8.2016 17:35

Re: Autor má zcela pravdu

Diktátory vynáší k moci na neslučitelné části rozpolcená společnost, která je důsledkem bídy většiny obyvatel a ponižujících porážek státu (národa)! Volební systém (většinový) posilující jednu z neslučitelných částí společnosti na tom nic podstatného nezmění (a nebyl by ani prosaditelný)! Francie dojede na svou pro všechny politiky povinnou (levicovou) glorifikaci "Pádu Bastily"

P. Vaňura 2.8.2016 17:46

Francie má dnes dvoukolový většinový systém

Před jeho zavedením byla nakonec průměrná "životnost" vlády půl roku.

Jistě, před totálně pitomými voliči nechrání žádný volební systém, viz Turecko...

Č. Berka 2.8.2016 10:51

Komu se stýská po vládě Nagy-Nečase?

Po Radku Johnovi, Karolíně Peake, Janu Kubice,Alexandru PromoPro Vondrovi,Jiřím Pospíšilovi, Pavlu Blažkovi,Martinu Kocoukovi a Martinu Kubovi,Pavlu Drobilovi a Tomáši Chalupovi,Ivanu Fuxovi a Petru Bendlovi,Miroslavu Kalouskovi , Leoši Mocdoktorů Hegerovi,Jaromíru eskarta Drábkovi a Ludmile Mullerové,Jiřím Kabát Besserovi a Aleně Nastavit procesy Hanákové,Vítu Bártovi a Radku Šmerdovi a Pavlu Bátora Dobešovi a Zbyňku Stanjurovi,Josefu Dobešovi,po schůzkách Kristýny s Tlučchořem... po kamerách v bytech VV, po hrdinech z Afghanistánu, co šmírují exnečasovou a nějakého řidiče...

M. Vondráček 2.8.2016 11:20

Re: Komu se stýská po vládě Nagy-Nečase?

Mě . Zvláště když vidím Babiše ...

J. Hejmala 2.8.2016 17:36

Re: Komu se stýská po vládě Nagy-Nečase?

Ja se divim sesráte ( M. Vondráčku) že vůbec něco vidiš :) Z těch dojiždáku u tygra už bys měl dávno oslepnout ochmelko...

H. Gene 2.8.2016 11:23

Re: Komu se stýská po vládě Nagy-Nečase?

Člověče, když to tak čtu, tak se mi stýskat začalo...

M. Prokop 2.8.2016 11:55

Re: Komu se stýská po vládě Nagy-Nečase?

Mně jo. Nestýskalo by se mi, kdybychom měli lepší vládu. Ale to snad nejste schopen tvrdit ani vy - nebo že by ano?

http://www.lidovky.cz/zverina-strana-zivitelka-politicka-korupce-se-potira-zpravidla-jen-u-odpurcu-1x7-/nazory.aspx?c=A160802_115204_ln_nazory_ele

L. Novák 2.8.2016 12:47

Re: Komu se stýská po vládě Nagy-Nečase?

Mně se stejská po vládě Zemanově, Grossově, Špidlově, Paroubkově a celé té garnituře na ně navázaných příživníků, podvodníků a zlodějů, nejhoršího ministra dluhů Sobotku nevyjímaje!

Zlatej Nečas! :-P

J. Kulheim 2.8.2016 15:49

Re: Komu se stýská po vládě Nagy-Nečase?

Biolíh, Kakaová aféra-komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt Stanislava Grosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl,

Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vládnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi, solární energie sebere z kapes občanů za 15 let 1000 miard Kč, Sobtka- Bakala, Česká pošta, Hašek- motocyklové závody, neplacení dluhů, střílení na křtu knihy, SOLÁRNÍ ENERGIE,