17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Abraham 21.1.2010 13:09

Re: Pozor! Od 15. února diskuse jen pro registrované.

Souhlas do posledního slova.

ladik53 21.1.2010 13:39

Re: Pozor! Od 15. února diskuse jen pro registrované.

Podepisuji!

vladimír ondys 21.1.2010 13:58

Re: Pozor! Od 15. února diskuse jen pro registrované.

Třeba má jenom obyčejnej strach, že bude muset vykoupit od Němců bejvalou MF a vrátit ji zpátky všem nejpokrokovějším svazákům po volbách! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

L. Pixa 21.1.2010 15:16

Tak proč fňukáte ......

Bojím se ........ čeho ? Že budete za svoje uplácané hovadiny zodpovídat ? Tak je nepište ,když se bojíte .....

Ibalgin 21.1.2010 16:18

Re: Pozor! Od 15. února diskuse jen pro registrované.

Vidíte, že jste svému strachu neutekl ani v USA. Češi jsou prostě borci. Doufám, že již nedožiji jak budou lidé nosit povinně čipy.Dříve platilo, kdo se bojí s e re v síni. Teď začíná znovu platit, opatrnost matka moudrosti. Měj se Marate.

Kiki 21.1.2010 18:28

Re: Pozor! Od 15. února diskuse jen pro registrované.

 V jaké  to bájné zemi žijete, že je tam vše tak ideální.  Jinak ty vaše bláboly nám rovněž nebudou chybět.

L. Pixa 21.1.2010 15:11

No jó,Ondys .....

Zbude už jenom plácat moudra na Reflexu .......

vladimír ondys 21.1.2010 15:15

Re: No jó,Ondys .....

:))))))))))))))))))) A možná přijde i JXD!

Minutus 21.1.2010 20:14

Re: Slaboši !

Dost slabomyslná úvaha, jen co je pravda.

Honza II 21.1.2010 11:52

No,myslím.....

že lidi nejsou tak hloupí a dobře si zpočítali,že tahle "pravice"napáchala tolik zla (pochybné privatizace,zničené zdravotnictví,vytunelovaná VZP, rozkradený penzijní fond at.d. ),že už jim hlas nedají,snad jen ti,co z toho zbohatli.

miki 21.1.2010 11:59

Re: No,myslím.....

dobrá, zlo pravice jsi už popsal a teď ještě popiš dobro levice a nezapomeň na poučení z chyb minulosti

Vladimir 21.1.2010 13:01

Re: No,myslím.....

Je zajímavé, že ODS , když byla ve dvou obdobích u moci , tak odcházeje, zanechala zemi v krizi. Poprvé (1,5 období 1992-1997) po vládách V.Klause. Dobrá, VK zdůvodnil krizi 1996-7 špatnou politikou banky (ČNB), můžeme říct, že třeba VK a jeho ministři neměli v té době dostatek zkušeností, ... , ale ve vládě ODS 2006-09, už snad zkušenosti mohli mít.

Období vlády socanů '(Zeman, Špidla a následovníci) bylo období prosperity - růstu ekonomiky. Je možné, že (i když ne jisté) , že příští vláda bude zase vlada socanů a zase  se od ní očekává, že vyvede zemi z krize.

Také je zajímavé, že argumentace ODS v r. 2006, v předvolební kampoani (růst HDP v té době kolem 5-6 %) byla, že zemi je třeba nastartovat k většímu růstu. K tomu měla sloužit opatření jako : snížení daní, zastropování odvodů na zdrav. a soc. poj. , zpružnění zaměstnaneckého poměru (aby zaměstnavatel mohl zaměstnance propustit bez velkých okolků) a případně mohl najímat pracovníky jen na dobu, kdy je opravdu potřebuje (exsarcing ?). Všechno vyšlo vniveč. HDP se místo růstu propadl na cca minus 4-5 %, schodky rozpočtu v řádu desítek mld kč (Zeman) nebo kolem 100 mld kč (Špidla, Gros, Paroubek - za Špidly ovšem tisíciletá povodeň se škodou v desítkách mld kč ...) vzrostly na skoro 200 mld kč ... !!

Lze tedy vlády ODS považovat za úspěšné ?

Dobrá, Topolánek je dřevo jak na ekonomiku, tak na vyjednávání i na vedení státu. Vlastní firmu přivedl k bankrotu a jen díky své politické angažovanosti (senátor a později šéf strany)  ji nakonec podstrčil se ziskem městu Praze, kde samozřejmě šéfuje také dlouhodobě ODS. Ale VK ekonomický odborník také neuspěl se svými recepty - jak při privatizaci (škody napáchané 2 vlnami  ve stovkách mld kč - fiškusové typu Kožený, Tykač, a další ...), tak v řízené ekonomiky zbylé. Jistě, ODS dlouhodobě tvrdí, že stát je špatný hospodář a nemá nic vlastnit, patrně ani nic řídit ... (svými vládami dokázala deklarované, že je špatný hosodář).  Proč ale potom mají lidé ODS volit ?

Honza II 21.1.2010 13:09

Re: No,myslím.....

Proto nahoře píšu,že už doufám lidi dostali rozum a nevlezou znovu do bahna ODS.

volič 21.1.2010 13:20

Re: No,myslím.....

ž e už těch oranžových žvástů bylo dost. To je tvá volba, když znovu vlezeš do oranžovýho bahna. Však ty brzo procitneš.!!!

Minutus 21.1.2010 19:56

Re: No,myslím.....

Už se stalo.

Budař 21.1.2010 20:50

Re: No,myslím.....

Nešťastníci, Honzo II a Vladimíre Iljiči, vím, že za to nemůžete, že jste takto postiženi, je na vás zřetelně vidět, že to lepší z vašeho táty, zůstalo na stehnech vaší mámy.

Dodo 21.1.2010 13:30

Re: No,myslím.....

Ale vy vůbec nemyslíte! jinak byste přeci viděl, že v období růstu ekonomiky za Paroubka se rozhazovalo nejvíc. A připomínám, že ten růst byl způsoben lákáním cizích automobilek na sliby desetiletých daňových prázdnin, co našemu člověku s. Paroubek nedopřál. Přesně po vzoru komunistů, těm dole maže kolem huby med, ale to je tak vše.

Minutus 21.1.2010 19:58

Re: No,myslím.....

A vy radši ani nemyslete. Lepší je dát někomu podmínky a daňové prázdniny a být v černých číslech, než jeno blbě tlachat a být v červených.

Sly 21.1.2010 13:33

Re: No,myslím.....

Spojovat krizi rsp. prosperitu, ktera prisla zvenku, s domaci vladou, to je demagogie hodna Vasila Bilaka. Vlada ma moznost -ma-li vetsinu v parlamentu - ovlivnovat verejne finance, tezko ovlivni zahranicni poptavku. Ale za krizi vlastne muze Klaus, Bush, Zahradil a Atka Janouskova, jak veri vetsina soudruhu, kterym se styska po mavatkach.

Topolanek nikdy nebyl sefem prazske ODS, opet lez. Odkup jeho akcii mimochodem podepisoval jisty byvaly normalizacni aparatcik, jmenoval se Votroubek nebo tak nejak...

Tunelar Tykac byl poradcem tunelare Ivo Svobody, zrejme tedy byla jeho moralka ze socialistickeho hlediska shledana jako dobra, nebot vytuneloval majetky zlych kapitalistu.

Vladimir 21.1.2010 15:50

Re: No,myslím.....

Jsi chytrý jak poleno (z topolového dřeva). Kdybys uměl lepší číst, tak by ses dočetl, že Topol prodal svou firmu Praze díku tomu, že byl senátor za ODS a později šéfem ODS. Nikoliv šéfem jenom pražské ODS. Topolovu firmu jistě koupila napřed soukromá firma a teprv přes tuto firmu ji převzala Praha ... Proč byla zkrachovaná firma důleitá pro Prahu ? Protože scénář byl předem domluvený , ťululum.

Pokud se týká ostatních tvých přípodotků, přečti si ještě jednou, co jsem psal výš. Nebudeš za hlupáka.

Minutus 21.1.2010 20:08

Re: No,myslím.....

1. Krize přišla zvenku zasluhou neschopné PRAVICOVĚ vlády prezidenta Bushe. prosperita přišla rovněž zvenku, zásluhou otevření dveří podnikům z té LEVICOVÉ EU, což udělal Miloš Zeman. Také nechal projít zákon o bankrotech a zprivatozoval bankovní sektor. To všechno mělo zásadní vliv, ne že vláda nic nemůže. Spíš to jen vypadá, že jen PRAVICOVÁ vláda krade tak moc, že jí už na nic nezbývá čas.

2. Nikdo tu neprohlásil, že Topol byl šéfem pražské ODS, čtěte pozorněji. Pokud je ten dobrý Topolánkův kámoš bývalý aparátčík, tak to jen dokresluje a podtrhuje situaci.

3. Ivo Svoboda jako jeden z mála politiků šel sedět, dle zásady "padni komu padni". Což je jasná Zemanova zásluha. Koho nechal posadit Topolánek? Nebo on nic nevěděl, on muzikant? Pozdravte pana Čunka, jistě jste kámoši.

j 21.1.2010 11:59

Re: No,myslím.....

vy už jste dlouho nebyl u doktora, až se tam dostanete, zkuste se ho zeptat jestli jim třeba konečně pojištovny platí včas. Rozkradený penzijní fond? Kdo za to může, že důchodců stále přibývá a oni nechtějí ve stejném tempu umřít. Nebo snad navrhujete, že se omezí výdaje na důchody nebo, že to dokonce důchodci vykradli?Máte to v hlavičce trochu popletené, běžte se raději projít

Vladimir 21.1.2010 15:44

Re: No,myslím.....

Vy to máte v hlavičce rozkradené ...

Penzijní pojištění / penzijní fond byl po celou dobu (skoro celou) existence českého státu v plusu. Asi až do r. 2007 nebo 2008. Vdobách přebytku penzijního účtu se tento přebytek absorboval ve státním rozpočtu. Podle zákona o st. rozpočtu je penzijní účet SOUČÁSTÍ státního rozpočtu.

Od toho asi r. 2008, kdy už byl v platnosti Topolův baťoh (zastropování odvodů na zdrav. a soc. pojištění) a z toho pojištění vypadlo asi tak 1-2 mld kč, je důchodový účet v minusu. Tedy oopět TUNEL firmy ODS na důchodový systém. V roce 2009 (Kalousek nepředpokládal pokles !!) , kdy k nám také přifičela krize, začalo se propouštět, stoupala nezaměstnanost (možná i klesaly mzdy) , logicky je důch. účet v minusu. A ODS - to co zavinila, chce zase léčit svými recepty - tedy že se lidé mají pojišťovat na důchod soukromě a státní kasa jim (spíš penzijním FONDŮM) bude na to připlácet. Ovšem přijde - li pak jednou krize nejen na banky, ale i na penzijní fondy, jako v jižní Americe, budou mít důchodci smůlu ... Tyhle recepty si ODS můžestrčit někam (třeba skušně za klobouk)..

Mnohem rozumnější je redefinovat průběžný důchod - tedy jeho výpočet , jednak z příjmů  toho důchodce a jednak z příjmů jeho dětí. Bude - li důchodce bezdětný, tak jenom životní minimum, bude -li mít třeba 3 děti, které pracují a vydělávají, tak třeba víc než dosud.. Logika je v tom, že na důchody důchoců vlastně dělá mladší generace , včetně dětí a vnuků důchoce. Za starých časů své rodiče živily jejich děti., bez soc. soudržnosti.

Minutus 21.1.2010 20:12

Re: No,myslím.....

Tak tuto myšlenku s důchodovým systémem šířím už nejmíň 5 let. Jsem rád, že k vám dorazila, popřípadě jste nezávisle dospěl k těmže závěrům. O soukromých penzijních fondech si rovněž myslím to samé.

Vladimir 21.1.2010 23:27

Re: No,myslím.....

Tak mne na tuto myšlenku přivedl kterýsi 'Lidovec asi v roce 2002, kdy se penzijní reformě začalo mluvit. Ten lidovec ale vázal důchod na počet dětí. Mne hned napadlo, že by z toho bezvadně profitovali cikáni i když třeba na práci za celý život nemáknou. Tak mne napadlo, vázat  to na výdělek těch dětí.No a na internetu tuhle myšlenku propaguji tak 3-4 roky

jirka.s. 21.1.2010 12:15

Re: No,myslím.....

Jo, ten tvůj fotr měl ale stejně ra ději jít na pívo!

xxxKubeš 21.1.2010 12:38

Re: No,myslím.....

není divu, že v pohádkách měl Honza přívlastek "hloupý". V pohádkách to s ním ale vždy dobře dopadlo na rozdíl od Honzy II, který až rozum pobere, bude se divit.

jirka.s. 21.1.2010 13:14

Re: No,myslím.....

Sázím se, že se v životě divit nebude!

Štváč 21.1.2010 11:46

někteří z nás

se domnívají, že bez Paroubka, Topola, Nečase, Sobotky, by to v tomto státě nešlo. Že když už mají "zkušenosti" s vedením státu, mohli by to tzv. nováčci zpackat. Nemohli, protože packalové to taky nepřivedli úplně cugrunt, jen se napakovali. Tak to dopřejme teď jiným, horší to nebude a naučí se to taky /krást/