28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jepice 10.5.2006 8:38

Re: Re: Re: něco na zamyšlení

A dokonce víme, kdo za tím je. Až bude nebe zelené nebo oranžové, neřeknu. Ale takhle je to jasné. ;-D

jonáš 10.5.2006 8:32

Re: Re: něco na zamyšlení

Dneska taky -- dokonce ráno hned někdo vymet oblohu a rozsvítil slunce, spiknutí 8-o

Charlie 10.5.2006 8:29

Re: něco na zamyšlení

Máš recht, taky mi to připadá velice dobře narežírované.

jepice 10.5.2006 8:26

Re: Re: Re: Re: Re: Může mi někdo vysvětlit

Povinnost to není a pravopisu se to netýká. Ale je to česky. Srozumitelnost našeho jazyka stojí na ohýbání slov - na skloňování a časování. A nepřechýlená ženská jména jsou ze skloňování vyloučena.

jepice 10.5.2006 8:20

Re: ve vystrkování holých zadků vidím nedotaženou propagandu

Obávám se, že by tenhle návrh neuspěl u strany zastánců čisté rasy, protože by si asi odmítli natřít zadek nahnědo. :-P

Veselý 10.5.2006 8:20

Re: Může mi někdo vysvětlit

Je to politika. Začalo to změnou z Německé spolkové republiky na Spolkovou republiku Německo. Němci nechápou, že v češtině to zní blbě. Podobně se ženskými jmény je snaha refomovat češtinu, jejíž pravidla diskriminují ženy. Asi by bylo vhodné zákonem češtinu zakázat.

A co se týče článku, s obyčejným smrtelníkem by se nikdo takhle nepáral, viz uvedený Czek Tek, kdy zjevné zmlácení účastníka šlo k ledu /bylo tam několi stovek policistů - co říci jim všem, když budete krýt trestný čin, nemáte u policie co dělat - a hlavně skutečně je propustit/. Další podivností byla nečinnost policie po Czek Teku v Praze, kde byli lidé obtěžováni hlukem. Kryštofové sloužili k buzeraci řidičů víc, než k bezpečnosti na silnicích. K čemu jsou ministři (Ruml, Gros, Bublan), kteří žijí v oblacích a občan je jim dobrý jen při volbách?

TOM 10.5.2006 8:18

Re: Může mi někdo vysvětlit

pro mě je stejně žáková.

Flasi 10.5.2006 8:15

Re: Re: Re: Re: Může mi někdo vysvětlit

Neni povinnost prechylovat jmena cizich narodnosti a zenu tak vlastne uredne prejmenovat. A nevim o tom, ze by se to nejak tykalo pravidel ceskeho pravopisu - o tom ja mluvim.

jepice 10.5.2006 8:12

Re: Re: Re: Re: Může mi někdo vysvětlit

Když novinář napíše titulek: Mlátí Céline Dion Britney Spears? , tak si to spousta lidí začne číst už jen proto, že jim není jasné kdo koho. S tím přechýlením by to holt nebylo ono. Já jen čekám, kdy se přestane skloňovat. Vydíral Paul Newman Robert Redford?;-D

Flasi 10.5.2006 8:12

Re: Re: Re: Re: Může mi někdo vysvětlit

No ja myslim, ze noviny maji skandaly rady, takze tim spis nechapu, proc neni KJ prechylovana vubec v zadnych.

KJ neni prechylena ani v tiskovem prohlaseni Narodni strany, kde pro ni nemaji vubec zadne pochopeni.

Dušan Neumann 10.5.2006 8:11

ve vystrkování holých zadků vidím nedotaženou propagandu

uvítal bych, kdyby v rámci stranického boje na příštích demonstracích měli účastníci zadky vybarvené partajními barvami a stahování kaťat secvičeno s partajními znělkami. Pokud by se partajních těles sešlo více a ve střídevém rytmu na sebe čtverce ukázněných straníků vysazovaly barevné zadky, mohlo by to nahradit skomírající tradici sokolských sletů návratem k velkoleposti spartakiád. Ta rytmická střída rudé, zelené, žluté a modré v dunivém rytmu vzletných pochodů před cvakajícími závěrkami a blesky japonských turistů by opět mohla povznést pohasínající slávu naší vlastě k nebesům

bitaxe 10.5.2006 8:08

něco na zamyšlení

Nad tím kdo za co může se může diskutovat, já tam nebyl a tedy je mé vnímání zkresleno tím co vidím "přežvejkané" z TV, nicméně k tomu že nešlo o náhodu mne vede několik věcí, na jednom z prvních přenosů stále omílaného záběru je kousek kdy dotyčná KJ po povalení ječí "zavolejte televizi" (já bych asi řval pomoc 8-o) to proč neuposlechla výzvy je mi nejasné (ale také nevím jak ta výzva zněla) nicméně v oné známé etudě nakládání do vozu se kupodivu snaží otočit obličejem k policistovi který do ní píchá tonfou (asi bych se snažil si obličej chránit než ho nastavovat) skoro jako by chtěla ab její obličej byl dobře vidět na záběru. A ještě i to že se její plakáty objevily těsně po celé atrakci mne taky malinko udivuje, každá ta věc sama o sobě je klidně možná, ale souběh všech je takový , no řekněme zvláštní, takže krom čítankového a přízemního bych viděl ještě jeden možný příběh ;-), třeba o tom jak popularitu získati skrze mučednictví na veřejnosti projevené.

Osobně si myslím že policajt který se chová takhle nemá u policie co dělat, jedno jestli slouží třeba ve spisovně, háček bude ale v jedné věci dotyčný má odslouženo, a protože pokud vím dal výpověď dostane výsluhu a trestu se de facto vyhne (aspoň tak to zatím vždy fungovalo). Později se s ním setkáme v městské policii nebo nějaké ochrance kde své zkušenosti využije.

Nu a teď si užijte v reakcích (stejně je nečtu ;-P)

jonáš 10.5.2006 8:06

Re: Re: Re: Může mi někdo vysvětlit

Naštěstí už to není jediné správné ;-)

jepice 10.5.2006 8:04

Re: Cenu za raní lomcovák má autor:

A víte, Šedovousi, že kdybyste to hned nepřiznal a dal nám hádat, že bychom to uhodli?

Andy 10.5.2006 8:02

Re: Re: Re: Může mi někdo vysvětlit

protože Celine Dionová, Britney Spearsová nebo Hillary Clintonová by neztropily skandál, že šovinistická čuňata jejich jméno přechylují.

Ony to české ženy nesmírně prožívají, do školy chodím s jednou, co si vybojovala, že se její jméno nepřechyluje, a debata o tom, jak jí pořád někdo říká...ová a jak ji to rozčiluje, ponižuje atd. je na obsahem každé přestávky.

Flasi 10.5.2006 7:58

Re: Re: Může mi někdo vysvětlit

Az ji budou zapisovat pri nastupu do hotelu, do parlamentu, nebo do vezeni, tak chapu ze budou psat Jacques, protoze se tak jmenuje. Ale proc to delaji vsichni novinari, kteri jinak vsechna cizi jmena automaticky prechyluji (coz je podle me stravne), to by me taky zajimalo.

Vladimir 10.5.2006 7:58

Re: Koukám Fixi, že vám schopnost rozeznat

Sedovousi, zastavam se Fixe. Prectete si ten zakon a to ze nekdo bude bit, je pouzitim donucovacich prostredku.

A pripominam, jako uz nekolikrat, mezi donucovaci prostredky nepatri proseni prestupcu zakona, diskuse s nimi o tom, zda se maji rozejit nebo ne, a ani babysittting jejich deti.

jonáš 10.5.2006 7:57

Re: Re: Re: Re: Re: Andy měj pochopení,

A swing byl taky povolenej, tak o co go 8-o

Andy 10.5.2006 7:52

Re: Re: Re: Re: Andy měj pochopení,

komu chyběl ?

jonáš 10.5.2006 7:52

Re: Re: Re: Andy měj pochopení,

Rozhodně mi nechyběl "volnej" střední proud bez plastiků :-D

Andy 10.5.2006 7:46

Re: Re: Andy měj pochopení,

nezdá se, že by ti bolševik nějak výrazně chyběl- minulý týden jsi věnoval nemálo energie na jeho obhajobu. Nebo že by byl těch čtyrycet let problém jen Janeček  a nedostatek Plastiků v rádiu ?

 

Andy 10.5.2006 7:43

Re: Andy měj pochopení,

swing néé ? 8-o

jonáš 10.5.2006 7:40

Re: Andy měj pochopení,

Bolševik tady taky moh zůstat ještě čtyrycet let ... aniž by národ kulturně trpěl. I tu Langerovou by někde Janeček vyhrabal -- :-P

jonáš 10.5.2006 7:38

Re: Může mi někdo vysvětlit

Protože se tak jmenuje. Vy jste KKKová nebo KKKdák?

A.S. Pergill 10.5.2006 7:38

Re: Cenu za raní lomcovák má autor:

Já plastiky a spol. taky zrovna nemusím, nicméně je docela možné, že mě ovlivnili nějak nepřímo - zprostředkovaně přes inspiraci autora, jehož díla jsou už pro mě přijatelná.

Z toho důvodu jsem spíše pro svobodu v umění.

Šedovous 10.5.2006 7:37

Andy měj pochopení,

prostě saxofon snáším jen v jazzu:-P.

figura 10.5.2006 7:33

J8 se jen celou dobu ptám...

...jak je možné, že na takovouto akci pošlou policajta z kanclu? Tam by měl být policajt minimálně sloužící na ulici. A nebyl-li měl tenhle z kanclu jít na ulici na okrsek odkud do akce nacisticko-anarchisticko-rudozelené měl nastoupit policajt se zkušeností z okrsku a přímého kontaktu s občanem. Zde vidím selhání buď systému nebo nadřízených. Potom by nemuselo možná k eskalaci konfliktu úředníka s hysteričkou dojít. Toť můj názor.

KKK 10.5.2006 7:32

Může mi někdo vysvětlit

proč všichni píšou Jacques a  ne  Jacquesová?

Andy 10.5.2006 7:28

Re: Cenu za raní lomcovák má autor:

a jé, další, co se nebojí něco takového prohlásit. PV se včera přiznal k neschopnosti strávit až do konce Dramatikova díla, dnes Šedý vous...jak tohle skončí ? Autodafé ?

LOJR 10.5.2006 7:18

Re: Autore Doležale, můžete doložit, jak policista zmlátil K.J. ? Nebo opět lžete ?

Musíte číst pozorněji. Sám autor konstatuje, že na rozdíl od Marvanové incident neviděl, takže může jen spekulovat. Je mim ořádně cenné, že někdo svoje hodnocení takto uvede, ostatní totiž svoji verzi naprosto suverénně vydávají za skutečnost a "nezávislá" média jim v tom zdatně sekundují.