21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Před volbami I.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Optimista 30.3.2006 11:15

Re: k čemu léky na cholesterol

Vážení, dle obsahu příspěvků od mé maličkosti jsem se proznámil, že pracuji ve zdravotnictví. Opatření ke stabilizaci VZP ČR se projevuje i v dočasné regulaci v lékové politice. Je mi líto, že kolegovi nebyl předepsán lék na cholesterol, ale kolik p.doktor předepsal paralenů, kdy cena je od 6 - 8.-Kč nebo podobných placebo, i když paralen má svůj účinek. Ať tedy p.praktický lékař kalkuluje a nezneužívá stávající situace, na které se možná nevědomky podílel taky, když VZP rozdávala i to na co neměla.
Pro příklad uvedu novější zdrav.prostředek pro neurochirurg.operace po trepanaci lebky. Amer.fy J+J nabízí zázračný preparát na zacelení otvoru v lebce pacienta po trepanaci velikosti - průměr 3-5 cm za 25000.-USD.
Ano, je to dost financí, ale efekt - výborný.
Proto i degresiv.daň na léky - čím dražší lék, tím nižší míra zdanění. Má to asi svoji logiku a je to jedna z cest stabilizace zdravotnictví.
ALeš 30.3.2006 7:12

posun

téměř všechny parlamentní strany procházejí krizí, ve vedení ODS chybí charizmatičtější a otevřenější politici, ČSSD se zmítá skandály a KDU je naprosto nevýrazná, mírná krize- stalinista Grebeníček dopadla i na KSČM. Proto mají Zelení zelenou.
Oproti stavu před 5 měsící je to výhoda, protože to umožňuje vytvořit většinovou vládu, která nebude spojena s hlasy komunistů  a to je myslím dobrá zpráva. Ukáže se jak je tato nová strana / loni došlo ve straně Zelených k velkým změnám/ je připravena na případné převzetí dílu odpovědnosti za vládnutí.  Zelení čelí velké kritice jak příznivců ODS , tak ČSSD a jejich pozice nebude jednoduchá. 
 
Douša Josef 30.3.2006 6:53

Bursík zůstane zcela sám

až začnou koaliční jednání. Copak si někdo dokáže představit, že Uhl si sedne vedleTlustéhonebo Nečase a bude s nimi v jedné vládě? On, jeden z nejstálejších levičáků? A takových je tam požehnaně. Kromě Bursíka nikdo společné body s ODS a navíc s KDU hledat nebude! Zelení všude jsou a bude tomu také tak u nás,pevnou baštou levice.
jepice 30.3.2006 8:21

Re: Bursík zůstane zcela sám

Představa Uhla coby ministra vedle Tlustého nebo Nečase je opravdu k popukání. Ale povězte mi, kde je ta strana, která bude s ODS a KDU hledat styčné body pro sestavení koalice?
Netřeba 30.3.2006 6:50

Koho volit ?

Nemyslím si, že by nějaká skupina voličů schopných svými hlasy ovlivnit výsledek voleb četla tyto ( brilantní ? ) politické rozbory.
Mnohem účinnější jsou patnácti sekundové štěky ve zpravodajství kterékoliv TV.
Petr H 30.3.2006 0:39

S tou levicí je to stejné po celé kontinentální Evropě,

celá EU je výrazně doleva,vždyť i takový levičák jako Blair je pasován v EU na pravičáka.
Pravice v Eu dělá zázraky,tzv.Umění možného,více jí občanstvo nedovolí a ODS je jedna z nejpravicovějších stran v Evropě,stačí se jen okolo sebe koukat a nejen do Francie.
Čili žádný levicový syndrom "husitů" se v Čechách nekoná.
Kdyby byli Čechové skutečně potomky husitů,tak už jsou autoři homomanželství dávno rozvěšeni po kandelábrech na Staromáku,vždyť to byli Boží bojovníci,že.Jak pěkně zatočil Žižka s pikarty.:-))
pep 30.3.2006 21:56

Re: S tou levicí je to stejné po celé kontinentální Evropě,

Vždyť sociální stát byl už v ranném středověku.Rytíři-šlechta měli za ůkol chránit a bránit poddané a ti je za to živili. Takže nic nového.
šakal 30.3.2006 0:24

...Ale no tak, pane doktore!...aneb Registrované partnerství s plebejstvím

Ono to není tak, že by u nás lidé chtěli volit pravici, ale kazí nám to skutečnost, že "ODS nenašla novou vář" a "KDU-ČSL má smůlu a dělá si ostudu". Je to tím, že tady si přeje většina lidí levici. Jen to ještě celkem značné množství z nich maskuje slabošskými vytáčkami. Tahle společnost by potřebovala jako zdroj emancipace a sebeuvědomění nejspíš nějaký zákon o registrovaném partnerství voličů s levicí - to aby se za tu svoji plebejskou náturu nemuseli stydět sami před sebou. Spousta lidí v téhle zemi má svůj politický "comming out" ještě před sebou...a bude to rána, až se to řekne nahlas!