16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Před volbami I.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Douša Josef 30.3.2006 10:31

Re: Jak to bude?

 Ale jděte! Se sliby socanů jsou zde zkušenosti! Kde je odchod do důchodu v 60 letech, 90 tisíc protihodnota na staré auto, kde jsou plošné rodinné přídavky, kde jsou miliardy, co slibovali jednotlivým krajům před volbami 2002, když je objížděli jak cirkus Humberto, kde jsou ty zdroje, co Špidla měl? Zbude jen bilion státního dluhu. Mluvíte o tom, co BUDE, když se dostane ODS k moci, nemluvíte, co už je, když jsou socané u moci. 300 tisíc na tři děti pro plodičky (ani ne rodičky, ale plodičky)! To je terno! Růst je údajně 6 %, ale dluh roste větším tempem.  A rozkradené miliardy! Viděl jste včera Na vlastní oči? Jak Škromach s Pitrem a Mrázkem hodovali potají v STB rezidenci? Státní sopráva prorostlá mezi mafiány!
.. 30.3.2006 11:09

Re: Re: Jak to bude?

Jo milý pane tady je propastný rozdíl Socani slibovali plošně neadresně a bylo to takové BLABLA! ODS  slibuje adresně a po volbách národ natáhne ruku to bude ta ostuda.Jak se muže ODS vyvléknou .Jednoduše. Její partneři ve vládě prohlásí že rovnou dan nechtěji.ODS vrámci zachování vlády toto příjme.A volič si muže vyl..............del.    ahoj
Kateřina Dostálová 30.3.2006 11:30

Re: Re: Jak to bude?

Pane Doušo, nevíte jaká daň je pro těchto 5 minut volebním tahákem ODS - rovná anebo  nulová, anebo  jednou za 2 roky žádná či zelená, modrá, plesnivá ?
Sdělte prosím urychleně, protože za 10 minut už bude určitě jiná.
fil 30.3.2006 11:37

Re: Re: Re: Jak to bude?

stačí, že bude nižší
Douša Josef 30.3.2006 12:03

Re: Re: Re: Jak to bude?

Že v tom máte Vy bordel, za to nikdo nemůže. Musíte poslouchat, nebo číst. Ty daně jsou každá jiná a mohou být všechny. rovná celkově, nulová u vybraných potravin, prázdniny jednou za 4 roky pro živnostníky. Tak to bylo prezentované, i když mě se to příliš nelíbí. Ale vím, co chtěli říct. Na rozdíl od Vás, která dělá, že nechápe. Možné to je, u socanů je možné vše. Ale spíš bych hádal, že to matení pojmů je u Vás záměrné. Hlupáka ale děláte sama ze sebe!
VladaPing 30.3.2006 13:55

Re: Re: Re: Jak to bude? Nejezděte do Anglie!

Kateřino Dostálová, ve Vašem vlastním zájmu!
Mohla byste dojít k úhoně. Tam jisté šílené přežvýkavce střílejí....
 
Pozor, netvrdím, že jste k****, ale nemohu ručit za Brity!
J. Mach 30.3.2006 11:04

Re: Jak to bude?

Trojtečko, vy asi nečtete noviny, pokud umíte číst, vzhledem k tomu, že to psaní vám moc nejde. Jinak byste věděl něco víc o slibotechně zn. ČSSD, kde to už dosáhlo komické úrovně, zasahující chvílemi do oblasti sci-fi.
.. 30.3.2006 11:14

Re: Re: Jak to bude?

Pane Mach to jméno se mi libí  Cssd dělá chybu ona v těch magorovinách soutěží z ODS.Já bych v tom ODSKU nechal no a ta slíbí vylet na MARS pokud bude tam kde je
dulcibelka 30.3.2006 11:34

Re: Re: Re: Jak to bude?

Marťany nám už jeden vyšší mocí VyVolený sliboval...
AeroKarel 30.3.2006 9:42

Franto,

"ODS, která by si měla uvědomit, že kapitalismus z přelomu 19. a 20. století "
To je moc pěkná fráze na papouškování.
Ovšem, pokusíte-li se napsat čím by ODS prosazovala ten kapitalismus přelomu dávných století, budete mít trochu problémy. Nebo ne?
franta 30.3.2006 10:20

Re: Franto,

Víte, on zásadní rozdíl mezi starým kapitalismem a komunismem spočíval v tom, že kapitalismus se nestaral v podstatě o nikoho a dával věcem zcela volný a někdy i krutý průchod, zatímco socialismus se zase staral o všechny a o všechno (taky krutě), i když ti dotyční o to nestáli. A ODS podle mě (třeba se pletu) usiluje o návrat toho prvního. Soudný člověk ovšem vidí, že ve všech civilizovaných demokratických státech včetně USA existuje něco mezi a záleží jen na míře tohoto "starání se státu". Možná to má něco společného s kdysi módní teorií konvergence. Ale, znovu opakuji, nejsem ani filosof, ani politolog, jsem jen prostý volič a tak to prostě vidím já. 
Milda 30.3.2006 9:13

Že jsou Zelení více do leva než do prava o tom netřeba pochybovat, ale mnoho jejich potenciálních voličů to nijak netrápí, protože ti

vycházejí z jednoduchého početního úkonu - čím více bude v Poslanecké sněmovně zelených, tím méně tam bude modrých a červených.
dulcibelka 30.3.2006 11:04

Re: Že jsou Zelení více do leva než do prava o tom netřeba pochybovat, ale mnoho jejich potenciálních voličů to nijak netrápí, protože ti

Až na to, že zelení pak buď zmodrají nebo zčervenají.
Milda 30.3.2006 13:34

Re: Re: Že jsou Zelení více do leva než do prava o tom netřeba pochybovat, ale mnoho jejich potenciálních voličů to nijak netrápí, protože ti

Nepochybně. Ale to právě teď nikdo neví jak. A v tom je to kouzlo... Do modra??? Do červena??? Nebo, že by dokonce do růžova??? Nedej Bůh, snad dokonce do hněda??? A proto si do té politické rulety vsaďme. 
Kajan 30.3.2006 9:07

Bez znalosti skutečných principů, na kterých stojí lidská společnost, tedy spontánní řád lidské interakce, ať už máme za to, že vznikl božím záměrem nebo samovolně,

nemůže se žádný politilog vyjadřovat k politické situaci. Prostě mu chybí fundament, ke kterému by přiměřoval. Nemůže posoudit, zda činnost politické strany je nebo není v souladu s tímto řádem. A plácá a plácá !!! Dzp.
Saša 30.3.2006 8:49

Proč nás straší hned první větou,

že bude až do voleb psát pravidelně?
Jako by nebyl tenhle eurostát dost hrozný i bez něho!
Alfons 30.3.2006 8:42

Kdybyste volili všichni komunisty

nemuseli byste zde bezradně meditovat. Stejně nic kloudného nevymyslíte. Jen si budete dřít klábosnice.
Kajan 30.3.2006 8:12

Pane Doležale, jste jen takový plantala. Na vstup do politiky nemáte a jen tak kecáte, co Vám slina na jazyk přinese. A říkáte tomu, u neznámých důvodů. politologické texty.

By-li byste opravdovým politologem, pak byste zvládal v první řadě kompozitivní teorii, tedy vědecký výklad toho, jak svět ve skutečnosti funguje, na jakých skutečných, i když pro většinu lidí, neviditelných principech, a bez pověr a mýtů ! Ale kdepak. Vy si místo toho jen tak plácáte ! Dzp.
Frankfr 30.3.2006 8:53

Re: Pane Doležale, jste jen takový plantala. Na vstup do politiky nemáte a jen tak kecáte, co Vám slina na jazyk přinese. A říkáte tomu, u neznámých důvodů. politologické texty.

Plně souhlasím s p. Kajanem. Pan Doležal již delší čas otravuje čtenáře zde i v MF DNES zejména svoji nenávistí k p. presidentovi Klausovi. Jeho "rozbory" jsou často pouze jeho osobním přáním a ne nestrané posouzení polického vývoje v naší zemi.
K pasáži v jeho článku , týkající se KDU "směšný reakční fundamentalismus" podotýkám následující. KDU s menším či větším zaujetím je stranou, vycházející ze základních křesťanských zásad t. j. Desatera a jeho výkladu / učitelský úřad církve /. V tomto ohledu nemůže ustoupit relativismu postmoderního světa, zejména záp. Evropy.Výše uvedeným hanlivým označením se pan Doležal zařazuje ke komunistickým ideologům, kteří poznamenali svým působením celý náš národ.
Proto Vás úprosím pane Doležale, již zmlkněte a přenechejte slovo nestranějším  skutečným politologům, kteří respektují názory i odlišné politické strany.
Podotýkám, že jsem Vám nedávno zaslal slušný mail - bez odpovědi z Vaší strany.
 
franta 30.3.2006 7:59

ODS je jedna z nejpravicovějších stran v Evropě

jenom má jaksi pořád smůlu. Nemá v Evropě na politické scéně odpovídající partnery a když už se raduje, že nějakého našla (po volbách v Polsku nebo Německu), přijde vždy nějaká rána do týla. Merkelová chce euroústavu, "pravicový" Kaczynski vyznamená komunistického diktátora Jaruzelského a nejpravicovější evropský politik Blair se objímá s Paroubkem. Jestli ta chyba nebude někde jinde, třeba přímo uvnitř ODS, která by si měla uvědomit, že kapitalismus z přelomu 19. a 20. století se stejně jako komunismus asi už nikdy nevrátí.    
Kajan 30.3.2006 8:13

Re: ODS je jedna z nejpravicovějších stran v Evropě

Franto, Franto ! Dzp.
jepice 30.3.2006 8:32

Re: ODS je jedna z nejpravicovějších stran v Evropě

O tom, co dělá starosti naší prav ici, neměli kapitalisti z přelomu 19. a 20. století ani páru, což platí i naopak. 
Já mám spíš pocit, že krásná doba fin de siecle schází našim levicovým diskutérům. Jo, to se to bojovalo, řečnilo, zpívalo, mávalo prapory! 
VinceVega 30.3.2006 17:15

Re: ODS je jedna z nejpravicovějších stran v Evropě

ODS, respektive její hradní špička měla partnera v Mečiarovi a Miloševičovi.
Marcela 30.3.2006 7:53

Velmi mne překvapuje,

jak téměř každý od Doležala po Šakala ví, co by chtěl český volič. Tolik odborníků. Připadá mi to neustále stejné umanuté omýlání vlastního přání jako vzteklé dupání malého děcka. Nechte prosím českého voliče, ať si zvolí sám.
šakal 30.3.2006 8:12

...ale jo, jak račte!

Každému, co jeho jest
Pamětník I. 30.3.2006 9:06

Re: Velmi mne překvapuje,

a zapoměla jste dodat:.. a koukejte mi nabízet pestrou přehlídku rétorických krasavců, abych si podle TV štěků snadno vybrala stranu jak na módní přehlídce.
Lerak 30.3.2006 7:50

nevolte korupčníky z čssd

Potřeboval jsem dnes či zítra k lékaři pro léky na cholesterol. Řekl mi, že by přečerpal měsíční limit na léky a tak jsem souhlasil, že ho navštívím až v pondělí 3.dubna. Výsledky „koncepční“ práce STBáckého synka ratha se již dostavují a pociťuj to já(přičemž to samozřejmě přežiji) . Kdo a co přijde na řadu dále?
Pamětník I. 30.3.2006 9:01

Re: nevolte korupčníky z čssd

No vidíte, přežijete to a krizový scénář tedy funguje. Bylo by paradoxní, kdyby s krizovým scénářem měli být všichni dotčení účastníci spokojeni. Hlavně aby se tím získal čas a peníze na funkčnější nesocialistickou reformu zdravotnictví po volbách. Bohužel ten Rath tu funkci v téhle době bral, aby se prosadil politicky i když sám tvrdí, že se obětoval pro záchranu zdravotnictví. Tak ho tedy ve volbách obětujme.
Lerak 30.3.2006 10:01

Re: Re: nevolte korupčníky z čssd

Máte jistě pravdu, ale někomu může scházet potřebný, důležitý lék, zákrok či co jiného již teď. A volby jsou za tři měsíce, nový ministr ještě později. Politika socanů je obludná a asociální, korupční.
míša mýval 30.3.2006 10:27

k čemu léky na cholesterol

Snad abyste si pamatoval všechny korupční aféry ČSSD? Léky dostanete až po volbách, abyste nezapoměl splácet dluhy, které nadělali