21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Před volbami I.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lea 30.3.2006 11:43

Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Zajímalo by mne, kolik exkomunistů tvoří voličskou základnu ODS.A bude jich požehnaně.To byl ten opravdový myšlenkový přerod.V našem obvodě bývalý kádrovák s městským tajemníkem KSČM stačili zprivatizovat,co se dalo.Nepochybuji,že chodí i do kostela.Jsou z nich fanatičtí pravičáci.A v tomto duchu vedou už také své děti.V tom,že nezáleží,jaký jsi byl,co jsi dříve dělal,existuje jen diktát peněz. Takže pokud u této naší, ODS proklamované ,podnikatelské elity mohlo dojít k myšlenkovému obratu o 360 stupňů,proč někomu vyčítat,že se otočil o 180 ? Jinak matně vzpomínám,že na zasedání CEPu letošního roku seděl jeden komunista vedle druhého. Na Čalfu vedl president oslavnou řeč. Ten mezi nimi také nescházel. Důstojník Stb -Dušan Tříska taktéž. Takže s kartou bývalých komunistů bych hrála být vámi opatrně.
Křupan 30.3.2006 12:15

Re: Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Jo ták, tak vám už leží v žaludku voličská základna ODS? Co jsou to za lidi, co ODS volí? Volby jsou tajné - co je vám po tom???
Mimochodem, jeden můj soused v ulici je ožrala a mlátí manželku. Onehdy vyřvával, že volí socany. Není důvod mu nevěřit, asi je fakt volí. Co teď? Voliči socanů by se měli zamystet nad voličskou základnou KSČSSD.
 
 
Lea 30.3.2006 12:19

Re: Re: Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Křupane,vy jste si svoji předzdívku vybral skutečně dobře.
Tom 30.3.2006 12:51

Re: Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Já ale nemluvím o voličské základně, mluvím přímo o členské !
Když chcete vstoupit do SZ, nikdo se Vás často ani neptá na členství v KSČ...
Není zarážející, že se krajským předsedou SZ může stát někdejší závodní předseda KSČ
To je přce šílený
Terry 4.4.2006 14:06

Re: Re: Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Taky důsledek polistopadového "Nejsme jako oni". Bohužel to "Nejsme jako oni" zašlo až příliš daleko. Moc sametu. Samet se přece na svině nehodí, to mohl vědět i kulisák a dramatik. Ale třeba to byla jen úlitba za to, že jeho první kandidaturu na prezidenta schvalovala Moskva.
Douša Josef 30.3.2006 13:09

Re: Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

No tak zkuste spočítav v Parlamentu bývalé komunisty v ODS a v ČSSD. Je u socanů vůbec někdo, kdo nebyl u komunistů?
J. Mach 30.3.2006 13:31

Re: Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Leo, nebylo by lepší psát o něčem, o čem máte alespoň trochu povědomí? Takže to zasedání CEPu nebylo zasedání,ale byl to seminář, na který byli jako řečníci pozváni lidé, hrající roli při demontáži socialismu na počátku devadesátých let. Takže Čalfa tam byl jako tehdejší předseda vlády ( a toho si vybral a prosadil kdo?, můžete hádat). Nevím, jakou souvislost to má s členskou základnou ODS (vy to víte?. tak nám to napište). A víte, kolik je komunistů - členů ODS? Já to nevím, ale mám dojem, že jistý obrázek nám může poskytnout počet komoušů mezi poslanci za ODS (je to 2, kdybyste to nevěděla). A teď schválně, kolik komoušů je poslancema za ČSSD? (je to cca 90%). Takže byste měla příště psát poněkud méně blbě.
Terry 4.4.2006 14:17

a toho si vybral a prosadil kdo?, můžete hádat

No ono je otázkou, jak to s tím "a toho si vybral a prosadil kdo?" vlastně bylo, když Havlovu kandidaturu na prezidenta v roce 1989 schvalovala či povolila Moskva. Proto byl asi ten "sametový" přístup ke komunistům.
Ruda 30.3.2006 11:45

Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Ano, připojuji se, je to tak! Uhl jako vedoucí činitel Zelených je zárukou, že tato strana neopustí velmi levé pozice.  Asi už málo čtenářů ví, co to je, ale Uhl je doopravdy trockista!
AeroKarel 30.3.2006 12:09

Re: Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Jednoho Uhla bych ještě přehlédl. Ale ona je narudlá celá ta melounská ideologie.
Lea 30.3.2006 12:21

Re: Re: Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Aero Karle, a v čem je tak narudlá?
Douša Josef 30.3.2006 13:13

Re: Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Celá t.z. disidentská  skupina jsou bývalí i dnešní(myšlením) komunisté. V roce 1968 prohráli boj o koryta. V normalizaci byli disidenty, dnes se vrací tam, kam srdcem patří. Mezi zaryté levičáky!
Terry 4.4.2006 14:19

Re: Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Takže budeme říkat: "Zelení jsou leví:"
Aleš 30.3.2006 13:58

Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

pana Uhla rozhodně nemusím, ale je to statečný člověk, který pro disent udělal obrovský kus práce. To se nedá  říci o mnoha lidech v naší republice. Pokud vím, tak je na nevolitelném 6. místě v Praze.
vládík 30.3.2006 16:58

Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Můžeš mně říct, ve které etablované straně bývalí komunisté (většinou vysoce postavení) nejsou na vrcholu žebříčku???????????
Terry 4.4.2006 14:20

Re: Re: KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

V ČSSD, Kraus, teď.  
Alfons 30.3.2006 10:48

Nemeditujte a volte všichni stranu zelených !!

Alfons 30.3.2006 10:47

Nemeditujte a volte všichni KDU !!

Alfons 30.3.2006 10:47

Nemeditujte a volte všichni ČSSD !!

Alfons 30.3.2006 10:47

Nemeditujte a volte všichni ODS !!

Lea 30.3.2006 10:33

volby

Jak jsem pochopila,je tento článek určen především těm,kteří chtějí zabránit možnosti "plíživých-demokracii omezujících" změn v případě vítězství levice. Tedy jak by se měl rozhodnout volič pravdy-lásky.Já se mezi pravdo-láskového nezařazuji.Jsem prostě nespokojený volič. I když bych se zařadila od středu spíše vlevo,musím uznat,že ČSSD potřebuje nutně střídačku. KSČM bych nevolila,ale určitě bych ji nenazvala polovojenskou organizací. Její voliči jdou v jednom šiku, chodili tak celý život a tato základna bude řídnout.Zrovna tak v jednom šiku chodí voliči ODS. KSČM podle mne nebezpečná není,pokud nemá dostatek síly a ten mít nebude. Horší by bylo,kdyby Rusko zavřelo kohoutky a zdvihla se vlna nostalgic. vzpomínek na to,jaké to bylo,když jsme byli bratři ,s posílením slovanského nacionalismu. K jeho pěstování značnou měrou přispívá ODS. Sekunduje svému čestnému předsedovi.Lidovce volit nebudu z důvodu,že jak se nyní hlásí pod Kalouskem k ODS,tak se mohou pod Cyrilem hlásit k levici. Jejich program by mi byl nejbližší,až na to,co autor uváděl. Proto sahám po někom,který splní záruku další proevropské politiky a zároveň snad trochu rozhýbe ten parlamentní konglomerát. Volím SZ a tajně doufám,že Kuchtová zapomene na "Jihočeské matky".Za náš kraj kandiduje Rabas. V TV nezazářil,ale má zkušenosti z místní politiky,jako ředitel lesoparku se také osvědčil a věřím,že při jeho vzdělání není lehce manipulovatelný a bude prosazovat politiku kompromisu. ODS bych nevolila především pro návrh rovné daně v té podobě,jaká je http://www.blisty.cz/2006/3/30/art27739.html-Rovná daň 15%? Všechno je jinak.Dále proto,že se nedokázala zbavit Tlustého a spol.Nevím,proč by měl o nebezpečí komunismu vykládat bývalý komunista, o kterém nepochybuji,že kdyby nedošlo k převratu,sedí v ÚV.To už si více vážím Uhla.Pro svobodu něco udělal.Své postoje presentoval vždy - je pro mne čitelný.
Douša Josef 30.3.2006 10:55

Re: volby

Paroubek, z vyšší vůle premiér, již zatáhl socany tak doleva, že již programově není mezi KSČM a ČSSD větších rozdílů. V KSČM jsou však ve vedení chytřejší lidé, než u socanů. Prostě jejich personální základna je děs běs. Stejně je komunisté spolknou, pokud Paroubek ve volbách neuspěje. Slíbili, že kolektivně odstoupí a za nimi již je jen a jen prázdno! Jen řady šibalů.
Kateřina Dostálová 30.3.2006 11:27

Re: Re: volby

"Z vyšší vůle premiér" - vždyť ho Klaus nemusel jmenovat, mohl by jmenovat sebe - a hned by byly úsporné balíčky a přijel by možná i Pepa z HongKongu a byli bychom světoví. 
Douša Josef 30.3.2006 11:58

Re: Re: Re: volby

Ale jděte - tak Klaus ho nemusel jmenovat? Tak koho měl jmenovat, když se socani rozhodli, že premiérem bude Paroubek. A že je "z vyšší vůle premiér" nám sdělilon sám - tedy Paroubek. Vy o tom nevíte? Bylo by vhodnézměnit si nick. S Kateřinou Dostálovou nemáte nis, ale opravdu nic společného!
Douša Josef 30.3.2006 12:07

Re: Re: Re: volby

A takový průser jako je Pepa z Honkongu, který znamenal pád Klasovy, vlády bych si nechal i líbit. Je to jak kapka v moři socanských miliardových průserů! A vláda pořád drží a drží,protože ji drží komunisté!
Jack High 30.3.2006 11:59

Re: volby

Rovná daň 15% jedině v případě rovného zdanění práce! Také budu volit Stranu zelených a s rovnou daní problém nemám - zůstane-li omezena na  mzdu. K tomu by mohla SZ dotlačit ODS - nedovolit experiment s globální rovnou daní, ale na druhé straně pomoci odstranit daňová pásma. Vždyť kdo vydělá víc, stejně víc zaplatí i při rovné dani!
AeroKarel 30.3.2006 12:07

Jo, BL jako zdroj

hodnověrných informací, to už je skoro zbytečné psát dál .......
Socani se vztekají, že kvůli té daní nedostane stát 200 miliard. Ergo kladívko tedy zůstanou nám. Za sebe jsem si jist, že je využiji lépe než kterýkoliv státní přerozdělovatel.
Extra zelený přerozdělovatel, chtící mi určovat co je dobré a co ne!.
Lea 30.3.2006 12:23

Re: Jo, BL jako zdroj

na BL můžete mít názor jaký chcete,tabulky ale nelžou.
Jura Jurax 30.3.2006 18:48

Re: volby

No jo, děláte sice po mém soudu pošetilost, ale máte ji dobře teoreticky podloženou.
 
Ovšem stranu, kde je mamina Kuchtová místopředsedkyní, nemůže jedinec, u něhož lze uvnitř lbi pozorovat přítomnost funkčního mozku, volit ani ožralej. Tož tak.
.. 30.3.2006 9:59

Jak to bude?

Nejkrásnější slibotechna před volbama je strana modrých ptáku.O ní po volbách a pokud je vyhraje se budou psát  báje.Ta bude muset p.Tlustého vyhodit a pak tvrdit že to říkal on-a také vše sliboval on.Až to rozdaji co slíbyli (pokud to udělaji) a přijde //potopa// tak s CR se stane Národnim divadlem ano budeme vybírat a klobouk bude putovat po celé EU.To bude ostudy