5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lerak 31.12.2009 11:07

Re: Dobrá úvaha s pohledem na současnou politickou scénu

nevím jaké nečisté způsoby KSČM volí, ale určitě jí pomáhá důležitá skutečnost: ,  totiž že nemá ani zdaleka tolik dalíků a pod. jako druhá KSČM, tedy Kapitalistická strana Čech a Moravy, rozuměj ODSS

RomanL 31.12.2009 11:01

Pravice má

ZÁVAŽNÝ problém - vůbec ve vládě NENÍ! ;-€

Letowitz 31.12.2009 10:51

Dotaz.

Koho bude volit Santa.

Letowitz 31.12.2009 10:47

Re: není komu dát hlas...

Neposuzuji výrazový projev. Posuzuji obsah. Totéž s názvem partaje. Karel má smysl pro humor, rozhled a vrozenou inteligenci. I dyž se Sanatou v mnohém souhlasím, budu figurku Karla volit, i když jsem dosud volil ODS. Zajímalo by mne, koho bude volit Snata. Že by nevolil ? To bych neřekl. Že by volil Topola ? Oranžovo - rudou volit nebude. S pinglem se nezaplete. To jeho občasné cukrování s Jirkou je jen na oko. Zbývají zelení a černoprdelníci. Už vidím jak volí zelené magory : ) a Svobodu : ). Zdá se mi, že Santovi nezbude než figurka Karel a Machiavelli Kalous. Cítím se Santou, ovšem pomoci mu nemohu.

huhu 31.12.2009 10:44

jediná volba provicového voliče - něco proti ksčm

na pravici neexistuje strana, která by měla nějakou ideu.  ODS jí ztratila a pravdaláska nikdy žádnou neměla a ani pravicovou nebyla.

Pravicovému voliči se naskytuje jediná možnost "volit menší svině"...jenže kdo to je ? :-/

zoch 31.12.2009 10:36

Re: Takhle nejak vypadaji snahy o prepisovani dejin ...

Víceméně ano. A proč  ?  :

1/ Pravicový pohled se hodí jen někdy. Když se jedná o napravení majetkových křivd,tak musí pravicový pohled stranou. To by se mohlo přece nedozírně změnit portfólio vlastníků v každé obci.....

2/ Za pravicový pohled byl neustále předhazován jen ten ekonomický pohled na věc. Nikdo se neobtěžoval popisem toho,co je skutečně pravicové řešení V GLOBÁLU.Do nynějška to  cca 80% lidí nepochopilo. To je také jeden z důvodů,že není kvalitní střed.Tímto kvalitním středem by se jednou mohla stát třeba i ODS až se rozloučí s fantasmagoriemi Václava Klause

3/ Protože jedinou starostí bývalého čestného předsedy ODS bylo brzdit,tlumit,tupit ostří vývoje směrem ke kvalitnímu pravicovému schématu . Ten byl nežádoucí,protože by znamenal zásadní změnu hodnotových měřítek celé společnosti.  A to přece v Moskvě nechtějí. A přitom bylo na co navazovat. Byla zde doba našich otců a dědů,ale od privatizace  jsme se k utvoření cechů například vůbec nedostali. To už bylo moc,to už bychom se dostali k tomu pořádku....atd.

4/  A kdo potřebuje ještě něco připomenout o tom,jak kulhal náš vývoj,může si vzpomenout na to,jak a kdo blokoval vznik senátu,ombucmana atd......

kirast 31.12.2009 10:23

Politické komentáře půl roku před volbami by se měly po volbách otisknout v dikobrazu.

Nevím proč si politologové lámou hlavy rozložením politických stran, když rozdělení voličů je patnáct let stálé. Dvě třetiny volí nějaký klon levice a třetina volí pravici. A podle toho, jak se podaří rozhádat levicové klony, tak se pak podaří nebo nepodaří nějaká koalice nalevo nebo lehounce vpravo. Asi už nemají o čem psát a jsou zřejmě finančně závislí na uveřejňování svých článků.

František 31.12.2009 10:17

Dobrá úvaha s pohledem na současnou politickou scénu

Je zapotřebí si uvědomit jedinou zásadní věc:

U nás se politika neprovádí, u nás se provádí toto bude tučněpolitický boj. Kdo ho nejlépe ovládá? Samozřejmě komunisté. Teď se k takovému stylu připojil Paroubek, který dobře ví, co jeho přivede k úspěchu.

Komunisté volí ke svému boji nečisté způsoby. Již Karel Čapek jim to vytýká, oni se toho nevzdají.

Problém naší politiky tedy spočívá v jediném: v čestné politické soutěži. Ale u nás je takový příšerný morální marasmus, že není možná ani slušná volba prezidenta, jak jsme naposled názorně viděli, a tak takoví jedinci, jako například je V. Tlustý či D. Rath toho mistrovsky využívají. Mirek Topolánek je jasný příklad toho, jak jemu J. Paroubek dokázal politiku znechutit, že mu již docela odešly nejen jeho nervy, ale jeho veškerá snaha něčeho pozitivního ještě dosáhnout.

Vidlák 31.12.2009 10:07

Re: Na "trhu" našich politických stran jednoznačně chybí nějaká

Myslím, že nevíte o čem je řeč. Pokud multi-kulti třeštění půjde dál, tak za chvíli bude například takové fandění národnímu fotbalovému mužstvu považováno za nacizmus.

Podle dnešních měřítek, by takový František Palacký, Josef Kajetán Tyl, či Václav Matěj Kramerius (a další národní buditelé), byli považováni za fašisty. Už jen čekám kdy se opět bude přepisovat dějepis a české národní obrození bude odsuzováno jako xenofobní hnutí. Lidé jako Vy, na tom ať vědomě, či nevědomky usilovně pracují...

von 31.12.2009 10:07

Nečetl jsem diskuizi, takže to už možná někdo také napsal.

Tentokrát je to perfektní rozbor našeho volebního guláše. V podstatě stejně jako autor to cítím snad od roku 1997 (nejecám!). Liberální střed se bohužel nedokáže sjednotit a dostat nevoliče k volbám je nadlidský úkol. Napadá mě kacířská myšlenka - udělat volební účast povinnou! Vždyť to někde i v demokraciích mají. Nebo nechat nějak inverzně zafungovat neviditelnou ruku trhu a zavést nějakou penalizaci pro nevoliče. Určitě by to lidi k volbám přivedlo a hin by se hukázalo!

František 31.12.2009 9:59

Re: TOP09 jediná záchrana před postkomunismem

Neštěstí politické strany TOP 09 spočívá v jediné věci: v Kalouskovi! To je snaha zbohatnout za každou cenu! Ale přátelé, to není pravicovost. Kalousek nejdříve podrážel Jiřího Čunka, potom podrazil lidovce a nyní při založení své strany TOP 09 podráží ostatní občany. V. Klaus to řekl opatrně: je to politické polostrana, je to politická strana Kalouska s loutkou pana knížete. T O P : Tradice - to přece Kalousek nemá; Odpovědnost - to také ne a to poslední Prosperita - to ano, ale zase pouze pro ty vyvolené, pro pár chytráků. To všechno bylo v ODS, ale již takoví lidé dojíždějí. Našim občanům se to po dvaceti letech nelíbí a začínají, bohužel, více věřit opět komunistům a mnoho jich věří Paroubkovi. Tam jsme to s tou naší politikou po dvaceti letech dopracovali.

PETR 31.12.2009 9:59

Česko má problém s komentátory, ne se stranami

To všechno žvanění o TOP 09, o prodání-neprodání programu, vzpomání na slušné pravicové partaje, které z poloviny podobné žvásty utloukly jen proto, aby pánové vypadali chytře, je známka toho, že nemáme OPRAVDU CHYTRÉHO POLITICKÉHO ANALYTIKA. Alespoň ne na rádoby pravé straně politického spektra. Přitom nepochybuji o tom, že jsou - ale patrně nedokážou prorazit stíny Doležala a Hvížďaly. Takže jediná rada: nechme je žvanit a dělejme si úsudky sami. A  semotamo se pokusme napsat je do novin. Třeba jednou prorazíme. 

alena 31.12.2009 9:55

není komu dát hlas...

Jsme tolerantní, říkáme, že každý má právo na svůj názor, takže ho tady veřejně řeknu: dát hlas politické straně, která má název TOP 09 se mi prostě protiví. Název je to podle mého názoru děsný. Tady je na mém příkladu jasně vidět, jaké vlastně maličkosti někdy rozhodují o sympatiích nebo nesympatiích.

Rovněž si myslím, že i když je pan kníže už v letech, kdyby se vynasnažil srozumitelněji mluvit - za pomoci nácviku u dobrého logopeda, bylo by to pro jeho stranu prospěšnější. Tím ho nechci nijak ponižovat: jsou prostě lidé, kteří se naučí cizímu jazyku téměř perfektně, jsou i jiní, kteří i po 50 letech života v cizí jazykové oblasti budou furt lámat. Je mu prostě dost špatně rozumět - jak může propagovat nějakou, třeba dobrou myšlenku člověk, jehož výrazový projev je utrpením poslouchat? Věřím, že ten logoped by pomohl.:-)

 

Saul 31.12.2009 9:54

Re: Na "trhu" našich politických stran jednoznačně chybí nějaká

Myslím, pane A.S.P., že máte zcela reálnou představu (kterou JaS - dofám, že jsem trefil označení předchozího diskutéra - očividně nepochopil). Za sebe jsem jako takovou stranu shledal Stranu svobodných občanů, o níž však naše media cudně mlčí. Budu doufat, že se postupně prosadí, ale vzhledem k tomu, že se jedná o stranu se slušnými a inteligentními představiteli, obávám se, že se moje naděje nevyplní.

Rudolph 31.12.2009 9:51

Re: Bohušu, na něco jste zapomněl

Hodně o Sudeťácích přemýšlíte? Povídejte.

František 31.12.2009 9:49

Re: Takhle nejak vypadaji snahy o prepisovani dejin ...

Lidovci jsou stranou středu, a jsou konzervativci, ale u nás o to nikdo nestojí, u nás frčí pouze liberalismus a komunismus, bohužel.

berkowitz 31.12.2009 9:07

Re: TOP09 jediná záchrana před postkomunismem

K.H.Borovský : zle, matičko, zle, Schwarcenberci zde !

Zdravím s přáním lepšího r. 2010!

Pozn,: Schláfenberk se zdiskreditoval uznáním samostatnosti Kosova a nečinností při válce v Gaze. Jinak proti němu nic nemám. Kalousek si jej nosí, jako kytičku, na klopě svého saka. Schláfenberk nemá TOPinku pod svou kontrolou.

lubošek 31.12.2009 8:53

Re: nevolit

Gratuluji k dobrému názoru,ne však ke špatné volbě:-(.

yorik 31.12.2009 8:32

Pokud nebude Bursík

kandidovat v Praze proti Schwarzenbergovi, tak máte Bohušu asi pravdu. ;-)

JaS 31.12.2009 8:08

Re: Na "trhu" našich politických stran jednoznačně chybí nějaká

Naznačujete stranu silně nacionalistickou, něco jako Slotova Slovenská národná strana. Přesně taková strana by (velmi hlasitě) hlásala to, co píšete.

A. S. Pergill 31.12.2009 8:03

Na "trhu" našich politických stran jednoznačně chybí nějaká

s jasným programem ochrany našich národních a státních zájmů (proti odnárodňovacím a státně \ národnostně destruktivním snahám EU a jejích přisluhovačů) a do značné míry i civilizačních zájmů - proti snahám multikulturalistů hodnotit jako stejně pozitivní naše vymoženosti v porovnání s podřadnými pseudocivilizacemi, kde se požírají, kamenují a dělají jiné podobné věci.

Rýpal 31.12.2009 7:49

Re: Bohušu, na něco jste zapomněl

Asi mu skončil grant...:-)

Pokud by zase Bernd Posselt prohlásil, že sudetští Němci by volili KDU-ĆSL, mohlo by to zaříznout poslední Cyrilovy ambice přesáhnout 5% hranici pro vstup do parlamentu...:-)

Letowitz 31.12.2009 7:25

Re: Takhle nejak vypadaji snahy o prepisovani dejin ...

Souhlas.

Tomas Pansky 31.12.2009 5:37

Takhle nejak vypadaji snahy o prepisovani dejin ...

... 1) Pan Topolanek nemusel se Zelenymi spolupracovat. Jenze nechtel do opozice a tak si vzal do (pravicove) vlady Zelene, kteri jsou (vsude jinde po svete) jen takovou odrudou Rudych.  Ze se nam to vsem vymstilo, to neni treba rozvadet.  2) Autor clanku stale opakuje stejnou mantru: jedine ODS ma pravo na prosazovani pravicove politiky v Cechach. Vsichni ostatni jsou Pravdolaskovci, paraziti, proste verbez. Volna politicka soutez ve prospech obcanu? Na to, obcane, zapomente.  3) TOP "koketuje" s Fischerem, protoze ho podporila. Pan Dolezal tady plive na TOP, ale jinak nechce rici, ze jeho domaci ODS vlastne nevi, kde hraje, s kym hraje, a kdo jsou jeji hraci. Sam pan predseda Topolanek hraje uplne mimo hriste.  TOP rekla jasne -ne- levicovemu pojeti statniho rozpoctu a z jakych duvodu. A ODS? S plackou modreho ptaka, na hlave s cepici dedy Mraze, a na leve zadni pulce s vytetovanou cervenou ruzi. 4) Posledni paragraf je naprosta lez. Ze na ceskem politickem poli chybi stredni liberalismus? Kde je tedy ODS? Ta svym liberalismem prece vykryva kde co muze.  To, co tu neni, je prave konzervativni smer.  A protoze toho se ODS boji, proto je treba ho zdiskreditovat nadavkami "ODS s lidskou tvari" nebo "Pravda a Laska".  ... Velmi dobre napsano - takhle se dela modra propaganda v praxi. top0625top@hotmail.com

matouš 31.12.2009 5:33

TOP09 jediná záchrana před postkomunismem

Pravice - antikomunistický blok, reprezentovaná rovrácenou ODS ( sebevražedný boj reginálních mafií s Prahou v čele o vykrádání veřejných zakázek není nikdo z centra schopen zastavit) a KDU-ČSL ( ve strachu z volební prohry nadbíhající sociálně slabým důchodcům ve svých řadách - nikdo z venku KDU-ČSL volit nebude) je jednoznačně odsouzena k volební porážce. Jedinou šancí k porážce novodobého Gotwalda-Paroubka je úspěch projektu TOP09.

Bohužel nadějný projekt TOP09 se změnil v odkladiště Kalouskových kamarádů, kteří ve snaze upevnit svou moc vyhnali z TOP09 nové, schopné lidi a za řadové členy strany si vybrali jen politické neschopné naivky. Je smutné, že tomu přihlíží ikona strany kníže Karel. Bude-li chtít uspět nezbude mu, než jako správný hospodář vyhnat ze svého stáda staré profláknuté kusy a nahradit je novou krví. Spolehlivě ji najde v řadách těch, které regionální postlidovečtí pasáci odmítli přijmout za členy "stáda" TOP09.

Jen tato nová a akceschopná krev v řadách TOP09 zajistí straně slušný volební úspěch a tím i zachrání stát před vládou postkomunistů s Gotwaldem-Paroubkem v čele.

Ano kníže Karel musí najít odvahu stát se místo "švarcenbergem švarcenegrem" české politiky. Když jeho předek dokázal vyhnad Turky od Vídně, dokáže snad dnes kníže Karel vyhnat Paroubka z křesla předsedy vlády. A v tom mu beze vší srandy dopomáhej bůh.

honzak 31.12.2009 5:23

po každém takovém

článku se vnucuje otázka, proč že si ti moudří poblitologové (kteří vědí úplně všechno) nezaloží svoji stranu a slavně nezvítězí ve volbách? Bohušova "Sudetská Demokratická Strana" by jistě hravě získala absolutní většinu a dál by pak byla už jen samá pozitiva a sociální jistoty!

J. Bakulová 31.12.2009 4:35

přiznávám problém,

volila jsem ODS. Co je ale ODS dneska ? Mám volit stranu Topolánka, nebo stranu podle Klause, nebo že bych ty velrybáře ?

w4c 31.12.2009 1:02

Re: nevolit

a znovu pro tebe: budu volit ODS

NobodyWasHere 31.12.2009 0:35

Kníža a Stoupa

raději ne

Pedro 31.12.2009 0:32

Bohušu, na něco jste zapomněl

A co Benešovy dekrety? A co naši bývalí sudetoněmečtí spoluobčané?