18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zoch 31.12.2009 11:44

Re: Na "trhu" našich politických stran jednoznačně chybí nějaká

Kramerius a ti druzí byli pro mne směšní odjakživa stejně jako veškeré národovectví.

Důležité jsou myšlenky,společenský i technický vývoj atd....   Mně rozhodně nezajímá,zda oceněný či ten nejvýkonější je Francouz,Čech,Dán nebo Čvéd.  Pravda - s Rusem mám oproti Židovi jisté potíže,ale ty musí rozchodit.

Vidlák 31.12.2009 12:00

Re: Na "trhu" našich politických stran jednoznačně chybí nějaká

Vaše první věta je silně arogantní. Vás historie asi příliš nezajímá, viďte? Vaše "světoobčanství" bude na místě až tehdy, až se podobnými světoobčany budou cítit i například muslimové. Jinak je to sebevražedná idea. Zahubí i Vás.

Saul 31.12.2009 9:54

Re: Na "trhu" našich politických stran jednoznačně chybí nějaká

Myslím, pane A.S.P., že máte zcela reálnou představu (kterou JaS - dofám, že jsem trefil označení předchozího diskutéra - očividně nepochopil). Za sebe jsem jako takovou stranu shledal Stranu svobodných občanů, o níž však naše media cudně mlčí. Budu doufat, že se postupně prosadí, ale vzhledem k tomu, že se jedná o stranu se slušnými a inteligentními představiteli, obávám se, že se moje naděje nevyplní.

Jenda 31.12.2009 11:21

Re: Na "trhu" našich politických stran jednoznačně chybí nějaká

At uz se vyplne nebo ne, ja je volit budu. At muj hlas klidne propadne, ja budu vedet, ze jsem volil koho jsem volit chtel.

V.Mlich 31.12.2009 13:17

Taky fandim beranum

V poslednich volbach to byl velmi prijemny pocit, nevolit mensi zlo. Ze muj hlas propadne, mi vubec nevadi, ten pocit za to stoji. I kdyz v parlamentu nakonec budou sedet lidi, ktere tam uvidim nerad. Ale to budou tak jako tak.

Tomas Pansky 31.12.2009 5:37

Takhle nejak vypadaji snahy o prepisovani dejin ...

... 1) Pan Topolanek nemusel se Zelenymi spolupracovat. Jenze nechtel do opozice a tak si vzal do (pravicove) vlady Zelene, kteri jsou (vsude jinde po svete) jen takovou odrudou Rudych.  Ze se nam to vsem vymstilo, to neni treba rozvadet.  2) Autor clanku stale opakuje stejnou mantru: jedine ODS ma pravo na prosazovani pravicove politiky v Cechach. Vsichni ostatni jsou Pravdolaskovci, paraziti, proste verbez. Volna politicka soutez ve prospech obcanu? Na to, obcane, zapomente.  3) TOP "koketuje" s Fischerem, protoze ho podporila. Pan Dolezal tady plive na TOP, ale jinak nechce rici, ze jeho domaci ODS vlastne nevi, kde hraje, s kym hraje, a kdo jsou jeji hraci. Sam pan predseda Topolanek hraje uplne mimo hriste.  TOP rekla jasne -ne- levicovemu pojeti statniho rozpoctu a z jakych duvodu. A ODS? S plackou modreho ptaka, na hlave s cepici dedy Mraze, a na leve zadni pulce s vytetovanou cervenou ruzi. 4) Posledni paragraf je naprosta lez. Ze na ceskem politickem poli chybi stredni liberalismus? Kde je tedy ODS? Ta svym liberalismem prece vykryva kde co muze.  To, co tu neni, je prave konzervativni smer.  A protoze toho se ODS boji, proto je treba ho zdiskreditovat nadavkami "ODS s lidskou tvari" nebo "Pravda a Laska".  ... Velmi dobre napsano - takhle se dela modra propaganda v praxi. top0625top@hotmail.com

Letowitz 31.12.2009 7:25

Re: Takhle nejak vypadaji snahy o prepisovani dejin ...

Souhlas.

František 31.12.2009 9:49

Re: Takhle nejak vypadaji snahy o prepisovani dejin ...

Lidovci jsou stranou středu, a jsou konzervativci, ale u nás o to nikdo nestojí, u nás frčí pouze liberalismus a komunismus, bohužel.

zoch 31.12.2009 10:36

Re: Takhle nejak vypadaji snahy o prepisovani dejin ...

Víceméně ano. A proč  ?  :

1/ Pravicový pohled se hodí jen někdy. Když se jedná o napravení majetkových křivd,tak musí pravicový pohled stranou. To by se mohlo přece nedozírně změnit portfólio vlastníků v každé obci.....

2/ Za pravicový pohled byl neustále předhazován jen ten ekonomický pohled na věc. Nikdo se neobtěžoval popisem toho,co je skutečně pravicové řešení V GLOBÁLU.Do nynějška to  cca 80% lidí nepochopilo. To je také jeden z důvodů,že není kvalitní střed.Tímto kvalitním středem by se jednou mohla stát třeba i ODS až se rozloučí s fantasmagoriemi Václava Klause

3/ Protože jedinou starostí bývalého čestného předsedy ODS bylo brzdit,tlumit,tupit ostří vývoje směrem ke kvalitnímu pravicovému schématu . Ten byl nežádoucí,protože by znamenal zásadní změnu hodnotových měřítek celé společnosti.  A to přece v Moskvě nechtějí. A přitom bylo na co navazovat. Byla zde doba našich otců a dědů,ale od privatizace  jsme se k utvoření cechů například vůbec nedostali. To už bylo moc,to už bychom se dostali k tomu pořádku....atd.

4/  A kdo potřebuje ještě něco připomenout o tom,jak kulhal náš vývoj,může si vzpomenout na to,jak a kdo blokoval vznik senátu,ombucmana atd......

Budař 31.12.2009 15:21

Re: Takhle nejak vypadaji snahy o prepisovani dejin ...

Soudruhu, tvůj příspěvek mi připadá, jako by ho psal člověk postižený středně těžkou mentální retardací s IQ 35 - 49. Tvou diagnózu mi potvrzují odstavce 2, 3, 4. Upozorňuji že Tvá choroba je nevyléčitelná, je to pozůstatek po starém režimu. Při kvalitní léčbě se dá choroba však stabilizovat. 

Kecal. 31.12.2009 11:43

Re: Takhle nejak vypadaji snahy o prepisovani dejin ...

Ani ryba ani rak.

matouš 31.12.2009 5:33

TOP09 jediná záchrana před postkomunismem

Pravice - antikomunistický blok, reprezentovaná rovrácenou ODS ( sebevražedný boj reginálních mafií s Prahou v čele o vykrádání veřejných zakázek není nikdo z centra schopen zastavit) a KDU-ČSL ( ve strachu z volební prohry nadbíhající sociálně slabým důchodcům ve svých řadách - nikdo z venku KDU-ČSL volit nebude) je jednoznačně odsouzena k volební porážce. Jedinou šancí k porážce novodobého Gotwalda-Paroubka je úspěch projektu TOP09.

Bohužel nadějný projekt TOP09 se změnil v odkladiště Kalouskových kamarádů, kteří ve snaze upevnit svou moc vyhnali z TOP09 nové, schopné lidi a za řadové členy strany si vybrali jen politické neschopné naivky. Je smutné, že tomu přihlíží ikona strany kníže Karel. Bude-li chtít uspět nezbude mu, než jako správný hospodář vyhnat ze svého stáda staré profláknuté kusy a nahradit je novou krví. Spolehlivě ji najde v řadách těch, které regionální postlidovečtí pasáci odmítli přijmout za členy "stáda" TOP09.

Jen tato nová a akceschopná krev v řadách TOP09 zajistí straně slušný volební úspěch a tím i zachrání stát před vládou postkomunistů s Gotwaldem-Paroubkem v čele.

Ano kníže Karel musí najít odvahu stát se místo "švarcenbergem švarcenegrem" české politiky. Když jeho předek dokázal vyhnad Turky od Vídně, dokáže snad dnes kníže Karel vyhnat Paroubka z křesla předsedy vlády. A v tom mu beze vší srandy dopomáhej bůh.

berkowitz 31.12.2009 9:07

Re: TOP09 jediná záchrana před postkomunismem

K.H.Borovský : zle, matičko, zle, Schwarcenberci zde !

Zdravím s přáním lepšího r. 2010!

Pozn,: Schláfenberk se zdiskreditoval uznáním samostatnosti Kosova a nečinností při válce v Gaze. Jinak proti němu nic nemám. Kalousek si jej nosí, jako kytičku, na klopě svého saka. Schláfenberk nemá TOPinku pod svou kontrolou.

Jenda 31.12.2009 11:43

Re: TOP09 jediná záchrana před postkomunismem

U Kosova se da uvazovat tak maximalne o tom jestli ten plot nemel stat trochu jinde, ovsem oplotit ho bylo nutne. Jinak by srbove do triceti let prisli i o zbytek Srbska.

František 31.12.2009 9:59

Re: TOP09 jediná záchrana před postkomunismem

Neštěstí politické strany TOP 09 spočívá v jediné věci: v Kalouskovi! To je snaha zbohatnout za každou cenu! Ale přátelé, to není pravicovost. Kalousek nejdříve podrážel Jiřího Čunka, potom podrazil lidovce a nyní při založení své strany TOP 09 podráží ostatní občany. V. Klaus to řekl opatrně: je to politické polostrana, je to politická strana Kalouska s loutkou pana knížete. T O P : Tradice - to přece Kalousek nemá; Odpovědnost - to také ne a to poslední Prosperita - to ano, ale zase pouze pro ty vyvolené, pro pár chytráků. To všechno bylo v ODS, ale již takoví lidé dojíždějí. Našim občanům se to po dvaceti letech nelíbí a začínají, bohužel, více věřit opět komunistům a mnoho jich věří Paroubkovi. Tam jsme to s tou naší politikou po dvaceti letech dopracovali.

honzak 31.12.2009 5:23

po každém takovém

článku se vnucuje otázka, proč že si ti moudří poblitologové (kteří vědí úplně všechno) nezaloží svoji stranu a slavně nezvítězí ve volbách? Bohušova "Sudetská Demokratická Strana" by jistě hravě získala absolutní většinu a dál by pak byla už jen samá pozitiva a sociální jistoty!

J. Bakulová 31.12.2009 4:35

přiznávám problém,

volila jsem ODS. Co je ale ODS dneska ? Mám volit stranu Topolánka, nebo stranu podle Klause, nebo že bych ty velrybáře ?

NobodyWasHere 31.12.2009 0:35

Kníža a Stoupa

raději ne

Pedro 31.12.2009 0:32

Bohušu, na něco jste zapomněl

A co Benešovy dekrety? A co naši bývalí sudetoněmečtí spoluobčané?  

Rýpal 31.12.2009 7:49

Re: Bohušu, na něco jste zapomněl

Asi mu skončil grant...:-)

Pokud by zase Bernd Posselt prohlásil, že sudetští Němci by volili KDU-ĆSL, mohlo by to zaříznout poslední Cyrilovy ambice přesáhnout 5% hranici pro vstup do parlamentu...:-)

Rudolph 31.12.2009 9:51

Re: Bohušu, na něco jste zapomněl

Hodně o Sudeťácích přemýšlíte? Povídejte.

Jenda 31.12.2009 11:44

Re: Bohušu, na něco jste zapomněl

Jak Pedro nevim, ale her Dolezal je cpe prakticky vsude. Takze je celkem pochopitelne, ze se nekteri divi jak je mozne, ze zrovna v tomhle clanku na ne zapomel.

Rudolph 31.12.2009 13:43

Re: Bohušu, na něco jste zapomněl

Hm. Takže když o Suděťácích nemluví Doležal, vezmete to za něj vy.

R.J. 31.12.2009 14:27

Re: Bohušu, na něco jste zapomněl

Hodně štěstí v Novém roce Rudolphe. :-)

Pedro 31.12.2009 14:33

Re: Bohušu, na něco jste zapomněl

Ja, ja, přemýšlím. Jak už jsem zde druhdy napsal, polovina příbuzenstva mé manželky žije v Giessenu am Lahn a okolí. To když tam jejich české babičky (sestry babičky mé manželky) odešly po válce dobrovolně se svými (sudeto)německými manžely. A zase (pra)sestřenice Irmgard žije v ehemalige DDR, ale to není žádná sudeťačka, její český tatínek se tam odstěhoval ještě před WWI. Stačí, Rudolph? Danke...,

Pedro 31.12.2009 14:55

Re: Bohušu, na něco jste zapomněl

Vážený R.J. Připojuji se s přáním jak Rudolphovi, tak i Vám. V Novém Roce bych Vám chtěl popřát v novém roce hodně štěstí, zdraví a duševní vyrovnanosti. Našel jste včera ten odkaz na Nero-Befehl, který jste druhdy tak urputně požadoval po jednom přežvýkavci? Zřejmě byl vymazán. Pro jistotu Vám ho posílám znovu, ale protože si nejsem jistý, zda to automat znovu "nevyhodí", jako třeba automaticky blokuje příspěvky s odkazem na blicí listy (osobně vyzkoušeno), tak si na začátku doplňte před tečkou tři dvojitá v a na konci za tečkou html (.uni-protokolle.de/Lexikon/Nerobefehl.).

Pedro 31.12.2009 18:06

Re: Bohušu, na něco jste zapomněl

Zase ta strašná nejistota, zná už R.J. ten odkaz nebo ne? A přitom o něj tolik stál!!! Jinak pro upřesnění - to příbuzenstvo v Giessenu po třech pratetách mé manželky je z tchýniny strany, Irmgard plus její potomstvo je příbuzenstvo z tchánovy strany. Takže já žádný němcožrout nejsem - Rudolphe. Jen se snažím vidět objektivně, co má na svědomí jedna i druhá strana (a kde je začátek problému). A můžou mě nadzvednout takoví lidé, jako pp. Doležal, Ruščák nebo K.ystlík (raději to jméno nevypisuji, automat by mohl zasáhnout), kteří pořád dokola melou o následcích, ale příčiny nevidí (lépe nechtějí vidět).

Pedro 1.1.2010 0:34

Re: Bohušu, na něco jste zapomněl

Takže pan R.J. se neobtěžuje odpovědět. Já se příště taky nebudu obtěžovat . Tschüss...

lubošek 31.12.2009 0:14

nevolit

>-

w4c 31.12.2009 1:02

Re: nevolit

a znovu pro tebe: budu volit ODS