8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
sociolog 22.11.2006 9:38

Re: Re: Re: Doležal, voni sou náš kluk !

Kdyz jste odtatmtud, tak jste si jiste povsiml, ze nase soucasna romska problematika zacla odsunem Nemcu a na to navazjicim prisunem konemi tazenych marinhgotek z Rumunska. A ze ono znarodneni jmenem odsun zaclo v r. 1945, aby bylo dovrseno r. 1948.

Anebo jste tomu byl tak blizko, ze nerozlisujete pricinu a dusledek? Pak toto tema ale prenechte Dolezalovi a prestante ho urazet.

Wabi 22.11.2006 10:00

Re: Re: Re: Re: Doležal, voni sou náš kluk !

Tak : Romové, cikáni a pod. přišli po válce hlavně ze Slovenska. Znárodnění a odsun je něco jiného. Púvodně dostali majetek po němcích  (hlavně slováci a dosídlenci ze vnitrozemí) a mohli na něm hospodařit jako soukromí zemědělci).Po třech letech jim ho ale bolševik vzal. Jeden z hlavních problémů vznikl po zákazu kočování bolševikem atd. Bylo by toho moc na tuto malou plochu. 

Nevím, jak kdo přišel na urážky.  Ironie a nadsázka do debaty patří. A v demokratické debatě se k autorovým myšlenkám mohu vyjádřit, nebo ne?

jerry 22.11.2006 8:43

ODS je pouze typická politická strana

kde jde jen o taktizování, o moc a místa nahoře. Spíše, než o nějaké zásady jde o to, vypadat před veřejností zásadově. Proto ta legenda o nutnosti kompromisu , aby se zabránilo vstupu komunistů do vlády.

eTony 22.11.2006 8:29

politologu Doležale,

to jste se zas vyznamenal. Nevábná, leč důvěryhodná ODS. Apropos, ODS je nevábná ? Jak to víte ? Je to všeobecně uznávaný názor, nebo chcete vy osobně, aby tomu tak bylo ? Bohumile Doležale, z toho vašeho dílka čiší zášť. No a tím přirovnáním kapitalismu a svobody k " liberté, égalité, fratenité " jste tomu nasadil argumentační korunu. Zřejmě nechápete, že jde o zcela protichůdné pojmy a skutečnosti v nich obsažené. Je to stejně pitomé a nesmyslné jako spojení pojmu "Jistota a prosperita", kde sám velký Paroubek jde tak filozoficky daleko, že tvrdí : základem konkurenceschopnosti jsou sociální jistoty pracujících. Něco stupidnějšího jsem neslyšel. No a vaše ekvilibristika s vyjádřením prezidenta Klause, jasně vytržená z kontextu jeho projevu, jen dokazuje vaše manipulativní informační " dovednosti ". Věty takto postavené úplně mění smysl řečeného prezidentem Klausem.

Pane Doležale, vaše "široké účelové rozkročení, s úmyslem zaujmou co nejširší čtenářskou veřejnost, jeví se jako kontraproduktivní". Čest práci, dříve nazdar.

I-Worm 22.11.2006 8:45

Inu, at' už to dopadne jakkoliv

bude se moci hrdě citovat se slovy: Já to hýkal...

sociolog 22.11.2006 9:22

Re: politologu Doležale,

Moment. Predstavuji kapitalismus a svoboda snad protiklad? Neni nahodou svobodny trh nicim jinym nez ekonomickou zakladnou pro materielni garancii todpovedneho zivota ve sobode na rozdil od zivota v zavislosti na mocenskych strukturach totality, jejiz "zbytky" jsou u nas stale nepreheldnutelne?

Neni tedy snad kapitalismus nicim jinym nez svobodou praktikovanou na ekonomicke urovni? U nas primo skandalne oklestene napr. Klausem garantovaneho regulovanneho najemneho atd. atd?

Co chce Topolanek "zdvojenim stejneho" vlastne rici? A co Vy k tomu vlastne chcete pridat? Opravdu nechapu Vas prispevek. Stejne jako autor tezko chapu, co by melo na ODS byt jeste liebraalniho po jejim kongresu. Riman a jeho "uvazovani" je pro mne, stejne tak jako pro autora, primo klasickym prikladem komunistickeho prebehlika s jeho obranou tech nejdopornejsich privileghii zdedenych myslenim z let totality. Jenze na rozdil od Dolezala mne to vadi opravdu u vsech prebarvenych modrych ptaku (viz autoruv clanek vcera).

eTony 22.11.2006 13:07

Re: Re: politologu Doležale,

rozebíráte nesmysl, nikde jsem proti sobě nepostavil kapitalismus a svobodu. Kapitalismus není jen svoboda na ekonomické úrovni, ta svoboda je jeho součástí. Kapitalismus = svoboda, spravedlnost a mír.

Pamětník 22.11.2006 8:26

Tak co dál ...

Je pozoruhodné, že vedle připomínek nední k nalezení žádný praktický názor na další postup; pokud pominu páně Doležalovo doporučení, aby Topolánek podal demisi. Co si představuje, že se stane - půjde demonstrovat na náměstí a zvonit svazkem klíčů? To by mu byla asi zima. Jen se podivuji kde je naše "intelektuální frota" - připomínám Paroubkův projev večer v den voleb. za

omluvil za

Petr 22.11.2006 8:11

Je to tedy tragikomedie.

Jak to tak pozoruji, nestírá se jenom rozdíl mezi ODS a ČSSD, ale i mezi Topolánkem a Paroubkem.

Zdá se, že u nás žádná politická strana nemá předsedu ale pouze vrchního Jájistu - já jsem vyhrál 6x volby (válku), já zabráním návratu komunistů (ještě neodešli), já nedovolím přejít do opozice (v podstastě ještě z ní ODS nevylezla) atd....

Politici si ze svých voličů opět udělali bezmocné statisty a ani Topolánkovi ani Paroubkovi, natož Kasalovi nebo Bursíkovi nejde o nějaké řešení, ale co nejdelší setrvání na ministerských a poslaneckých latrínách a brát brebendy. Ono to Bratrstvo kočičí pracky z sněmovných bufetů a jídelen je srostlejší víc než je možné z venčí vidět.

"Když plavete v řece, není možné se nenamočit." - Zoran Džindžič, bývalý srbský premiér. Mně osobně se toto srbské vyřešení patové politické situace velmi zamlouvá. 

sociolog 22.11.2006 9:42

Re: Je to tedy tragikomedie.

Prave proto Dzindzis zahynul... Jste tez zastancem (samo)likvidace poltitiku tim, ze prestavaji byt citelni?

pták rosomák 22.11.2006 7:42

Je zajímavé, že se dosud cudně mlčí

o roli prezidenta Klause. On to přece byl, kdo pověřil druhým pokusem opět Topolánka. Jestliže ODS se nyní bojí třetího Paroubkova pokusu a argumentuje tím, že třetí pokus má kvůli psychologickému tlaku na poslance největší naději, nebylo nic logičtějšího než toto riziko podstoupit hned v pokuse druhém. Jestliže však toto riziko na sebe nevzal sám Klaus, jak to můžeme očekávat nyní (za méně výhodných podmínek) od ODS? Která se dosud zjevně nevymanila z Klausova stínu?

Fugas 22.11.2006 8:17

Re: Je zajímavé, že se dosud cudně mlčí

Klaus jmenoval Topolánka předsedou vlády pro druhý pokus právě proto, aby strašák třetího pokusu na návrh soc. dem. předsedy Poslanecké sněmovny donutil Topolánka se socany se dohodnout. Bohužel, ODS na to kývla, nikoliv Topolánek. A ODS na to kývla, protože je to cesta demontáže Topolánka z čela strany. Tomu se on bude bránit sestavením vlády, ale stejně se neubrání. Bude to pouze trvat déle, bude to bolestnější pro společnost a bolestné pro ODS. Šance, jak se tomu vyhnout, byla - po nezískání důvěry vládě měl Topolánek oznámit, že již nebude kandidovat na předsedu ODS. V té době byl ještě čas. Pro Topolánka sice konec kariery, ale na kongresu by sklidil potlesk ve stoje, byl by zapsán zlatým písmem do análů strany, mohl by nadále být řadovým poslancem i po dalších volbách. Svoji šanci důstojného odchodu promarnil. Holt má asi taky hypotéku.

Minorita 22.11.2006 9:03

Re: Re: Je zajímavé, že se dosud cudně mlčí

Fugasi, první polovina vašeho příspěvku je opravdu velmi dobrá. Druhá už trochu příliš odtržená od reality.

Jako kdybyste žádal od Jamamota seppuku po úspěchu v Pearl Harboru. I když by asi bylo na místě.

sociolog 22.11.2006 9:32

Re: Re: Re: Je zajímavé, že se dosud cudně mlčí

Nikoliv, Horni prisevek je vyjimecne zcela OK. Tim "vyjmecne" se vsztahuje ovsem na prispevky ostatni, kde se projevuje casto az zarazejici nechopnost jemna vlakna Dolezalovy analyzy sledovat, natozpak rozvinout dal. Co pomuze Topolankovi, kdyz to bude koulet jeste pul roku. Dobry politik musi vedet, kdy ma odstoupit. Takhle se nechal Klausem, nasim slavnym mobilizatorem proti levici, ovsem nikoliv proti komunismu, demontovat , aniz by na zaludnost naseho pana prezidenta, ktery nejenze neni nestranny, coz je momentannne nad lidskke sily, ale dokonce intrikan, coz vylucuje psot prezidenta, verejnost upozornil.

A to by bylo jeho prvorady ukol. Preci jen dutejsi nez jsem si mylsel Topol selhal na cele care a tak mu nakonec utece i jeho sekretarka. Kdy uz cesky narod pochopi , ze zbabelost se nevyplaci... ?

Erik 22.11.2006 1:19

Jak vnima kongres radovy clen ODS

http://virtually.cz/?art=13143

Uvedene poznamky povazuji za vystizne, proto si dovoluji uvest jeste jednou odkaz.

Fredy 22.11.2006 5:32

Re: Jak vnima kongres radovy clen ODS

Paní Hrindová popsala výstižně stav vnímání ODS ve společnosti. A co se týče paní Němcové, tak to byla porážka jednoho z mála pravicových politiků v tzv. pravicové straně. ODS se přiblížila k ČSSD mnohem více, než by si měla dovolit.

Škoda jen, že se na kongresu více nemluvilo o možných následcích společné vlády ODS  a ČSSD. To tam nikoho nenapadlo, jak asi bude vnímat volič ODS, když bude Topolánek mít ve vládě za ministra zahraničí s. Zaorálka? Člověka, který je ve společnosti znám svým příklonem k marxistickým metodám, svým odporem vůči USA a co je nejhorší, svým skoro obhajováním metod vlád asijských tygrů Číny, Vietnamu a chcíplého čokla KLDR. Rovněž jeho vyjádření, že chápe některé teroristy, za kterými stojí lidé v arabských zemích.  A tato varianta je opět velice reálná. Dalším člověkem podstrčeným Paroubkem pod nos Topolánka má být socdemák s. Hašek. Ano šéf poslaneckého klubu ČSSD, který je znám svým intrikařením a zákulisními machinacemi ne nepodobné goebbelskému typu.

Tak tohle chce Topolánek řídit? Za tyto lidi chce nést odpovědnost? Tak hluboko by klesla ODS? To nikomu nevadí, že právě ona přivede do vlády další bývalé komunisty? PROČ?

polok 22.11.2006 9:26

Re: Re: Jak vnima kongres radovy clen ODS

Pravda,Němcové je fakt škoda.ODS je skutečně na můj vkus málo pravicová a jejím odchodem z postu jěště víc "zlevicoví".Ale kde zase sehnat voliče?Pravicovější strana je asi v tom zaprděném dolíku nesežene.Přitom všechno volá po skutečně pravicové vládě.Potřebujeme pravicovou vládu!!!Kdo vytvoří zdroje,tak nutné k zalepení děr po ČSSD?Koaliční oposmluvní vláda s číhajícím Parozloduchem asi ne.Vystřelte ho na Mars!!Doležal má pravdu,když říká,že nikdo neřekl jak dál.

Modrý pták 22.11.2006 1:18

Tak jsem to přečetl celé.

Konstatuji, že osoba, která je schopna napsat, že heslo je „kapitalismus a svoboda“ je "jakási obměna slavného liberté, égalité, fraternité" se musela úplně zcvoknout. A stejná osoba ve světle výšeuvedeného salta mortale ještě napíše, "Je pozoruhodné, že se dosti militantní představitel ODS dovolává sociálního demokrata". Přeříkat si Friedmana do Roussea a následně se takové věci podivovat, u jiných to je intelektuální výkon naprosto obdivuhodný.

jepice 22.11.2006 11:58

Re: Tak jsem to přečetl celé.

Máte nějaké zásadní námitky proti hlavní myšlence Doležalova článku? Já ani ne.

A vaše výtky? S tou první asi máte pravdu. Ale je to podstatné? Ta druhá je nejspíš omyl. Doležal se diví, že Říman cituje Šimona Pereze. Když si odmyslíte tyto drobné jedovatosti, třeba byste mohl odpovědět  na mou první otázku.

Stachanov 22.11.2006 1:09

Chci vidět příští volební kampaň ODS

co si budem vykládat, drtivou většinu hlasů přinesla ODS vůle po změně a proti zkorumpované a prohnilé ČSSD plné "šibalů". A teď s nimi ODS sestaví vládu. Jestli ta vláda-nevláda po 8mi letech opozice stojí za to. Aby to nebyla nadlouho zas poslední vláda, kterou ODS sestavuje.

Jirka 22.11.2006 19:23

Re: Chci vidět příští volební kampaň ODS

Tak mám pocit, že  Velkému manipulátorovi vychází tajné přání obnovy "oposmlouvy" v jiném hávu. Po velkém vítězství p. Béma dochází jasně k posílení vztahů se socany ( viz jejich kotrmelec v názorech na volbu starosty Prahy 5) a vzpomínám na poznámku zder asi před dvěma týdny" největším  úkolem  bude vysvětlit všem, že to opouštění programů a postojů je pro jejich dobro" .. nebo tak nějak v tom smyslu. Docela mne pobavila první zmínka o tom, že jsme ze zahraničí nabádáni, abychom urychlili instalaci vlády, že to začíná přinášet problémy. Nebo je to jen náhoda v načasování?

Melein 22.11.2006 0:27

Kompromis vedoucí do pekla, tak vnímám kongres ODS

mik 22.11.2006 22:44

Re: Kompromis vedoucí do pekla, tak vnímám kongres ODS

souhlas