2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Wabi 22.11.2006 12:06

Re: Oboje.

Ti ď.

jeff 22.11.2006 13:01

Re: Proč pan Doležel mlčí o Francovi?

bohužel  na kongresu takových delegátů jako pan Franc, Klas nebo paní Němcová  bylo velmi málo. K velké škodě ODS a jejich voličů

Wabi 22.11.2006 13:17

Re: Re: Proč pan Doležel mlčí o Francovi?

A k velké radosti ostatních!!;-D

oakman 22.11.2006 10:55

Přání otcem myšlenky

Pane Doležal, co kdyby jste založil tu pravou pravici - Stranu ideologické čistoty a předstoupil před lid s programem, který upřednostnuje politiku nad státosprávou? Zdá se, že jste našel zalíbení v manipulaci, píšete to, co chcete vnutit veřejnosti jako správné teoretické řešení. Praxe je jiná. Vy vidíte jen gladiátora Paroubka válet se v prachu své porážky a jako císař dáváte palec dolu na znamení modrému bojovníkovi - doraž ho!! Nojo, ale ta armáda, která vynesla Paroubka do tohoto souboje je stále zde, stále drží nejméně 100 hlasů v sněmovně. To znamená, že sice víme, že vláda zprava podporu nedostane, zatímco je celkem jisté, že některé katolické politické prostitutky v parlamentu, zástupci KDU, která je již sto let známa jako vrchní český kolaborant, rádi vymění ideologii za koryto. To už je taková tradice. Brojíte tu proti domluvám napříč spektrem, ale společnost je názorově rozdělena tak, že příští volby dopadnou tak, že dejme tomu ODS získá majoritu 10 hlasů. V parlamentu je to změna důležitá, v realitě ne, rozdělení společnosti se prohloubí. Pane Doležal, vy chcete, aby všichni levicoví voliči okusili od pravice to samé, co Paroubek a jeho poskoci uštědřili nám. Přestaňte tu fedrovat tuhle trapnou kovbojku, která nemá ani úroveň, ani spád, ani řešení a zamyslete se nad tím, kde jsou potenciální další voliči pro reformní koalici. Ta musí obsahovat Zelené, nelze dopustit rebolševizaci téhle nové partaje tím, že jí "vyženem" do party s levicí, kde pohodlně škodí v mnoha zemích, ale musí NEobsahovat ten soubor prodejných děvek z KDU, které od roku 1945 NIKDY nebyly v opozici. Hlasy jsou tudíž na levici. Ta se ODS bojí, jak čert kříže, po minulé kampani se není, co divit. Je jediný způsob , jak získat reálnou podporu pro reformu. ODS musí dostat šanci ukázat, že pomluvy, které o ní masívně šíří levicová chátra, jsou liché. To ovšem nepůjde cestou čekání na proběhnutí všech procedur k předčasným volbám. Pro politiky by to bylo dobré, pro stát fatální!

Malý Aston 22.11.2006 12:16

Re: Přání otcem myšlenky

V podstatě s Vámi souhlasím.Ale je tady jeden problém,občané voliči.Mají skutečně občané zájem o nějaké reformy?Mám dojem,že namají,všem to nějak vyhovuje.Ti co nemají jsou rádi na sociálce,ti co mají na politiku kašlou,starají se o to své aby mohli mít ještě více nebo aspoň stejně. Doposud žádná politická strana nepředložila jasný program pro všechny,že bude lépe.Levice láká na placení všeho a všem ale nemá program kde na to vzít a pravice láká občany na reformy ale neříká,kdo se bude mít lépe.Na státotvorné řečičky,na zvyšování dluhu státu obyčejný občan kašle,to není jeho současná priorita.U převážné části obyvatel je priorita přežít,zaplatit všechny šeky a zajistit vzdělání svých dětí.ODS předložila své daňové kolečko a tím to končí.Žádná čísla,kolik ministerských úředníků končí,žádná čísla o snížení dalších úředníků na Krajích,okresech,žádné čísla,když se ušetří na státní těžkopádné administrativě,zbude tolik a tolik miliard a ty půjdou na zdravotnictví nebo na důchody.A tak má navrh levice,ta žádná čísla nepotřebuje jen heslo,občané všechno bude zadarmo. Proč se kongres hádal o Paroubkovi,proč neřešil proč nemá 150 poslanců?Jsem pravicový volič,nemám rád komanče a socáky,vždy jsem volil pravici a volit ji budu,ale strany pravicové tady nejsou jen od toho urvat nějaká koryta ale realizovat srozumitelnou politiku pro všechny rozumné občany. V ODS není politik ekonom,který by měl cíl a byl ho schopen srozumitelně vysvětlit všem občanům.

Jan Daniel 22.11.2006 10:54

jsou to looseři, dobře jim tak

ODS jsou looseři, nedokázali se poučit z debaklu loosera Klause, který je svou opoziční smlouvou zavedl na 8 let do opozice. Teď mají předplacený stejný osud. Na 3 roky se vyhladovělí straníci dostanou  k lizu, ale pak si s nima Paroubek vytře zadek a alou do opozice. Na reformy tak můžeme zapomenout na dalších minimálně 7-8 let. Velká koalice s lidoveckou stafáží bude akorát udržovat status quo (to jest plnit program ČSSD) a ve velkém krást. Socanští šibalové jsou proti tomu, co se bude dít troškaři. Mnohem lepší bylo jít do 3.pokusu, i když znamená riziko odchodu do opozice na 4 roky, avšak drtivé vítězství v r.2010. Vláda KSČSSD by byla slabá, neměla by faktickou většinu a i kdyby si ji našla, musela by si každý jednotlivý zákon prohlasovávat natřikrát - přes veto senátu a prezidenta. Takže žádná legislativní smršť. Následující silná pravicová vláda by mohla dát vše rychle do pořádku a prosadit reformy.

oakman 22.11.2006 11:03

Re: jsou to looseři, dobře jim tak

Příteli, tady se musí konat na bázi ústavní většiny, aby se uklidil ten osmiletý právní hampejz, který tu odborářsko-bolševická nomenklatura nadělala. To se za podmínek, které uvádíš nedá. Není čas škodit, je třeba tvořit. Vláda KSČSSD si už prohajlovala dost leváren, které jsou v dnešní situaci neodvolatelné a stačí jí i vláda bez mandátu, aby je udržovala. Je zásadní, aby premiérem nebyl levičák, protože to znamená fyzický tlak na reformy a konec mediálních lží kolem dluhů. Pokud Paroubek získá jednoho šaška z KDU, má jeho vláda mandát a celý ten půlroční cirkus vyjde navniveč. Vsadíš na morálku křesťana? To je jako bys vsadil na čistotu ČMFS

Jan Daniel 22.11.2006 11:23

Re: Re: jsou to looseři, dobře jim tak

Na likvidaci prostého zákona stačí prostá většina, KSČSSD žádné ústavní zákony neprohlasovala  (se 111 poslanci a menšinou v senátu ani nemohla) a neprohlasuje. Velká koalice ten právní hampejz bude pouze udržovat. Fyzický tlak na reformy? Co to jako je? Velká koalice nic dělat nebude a následná levicová vláda asi reformy také prosazovat nebude. Z hlediska zájmů této země je lepší jít na 4 roky do opozice a pak vyhrát volby a reformovat, než jít na 3-4 roky do velké koalice, která nebude dělat nic a pak na další 4 roky do opozice. Z hlediska zájmů straníků, kteří se dostanou aspoň na chvíli k lizu je to ovšem něco jiného.

penzista 22.11.2006 10:49

Ani jeden den bez Doležala

toť heslo neviditelného psa. Kdo jiný by dal tomuto grafomanovi více příležitostí? Rv

huhu 22.11.2006 10:41

spindoktor

p. Doležal asi píše o nějakém jiném kongresu, nebo že by tohle měl placeno ?

frisco 22.11.2006 9:52

Kuhandl.

Jak článek pana Doležala(mimi jiné výborný) tak i někteří ostatní pisatelé  jen opatrně přešlapují nad tím, co bylo zřejmé druhý den po volbách - po několika rituálních tanečcích vystoupí  dříve si po krku jdoucí političtí papaláši a oznámí, že vedeni odpovědností k lidu, straně a ... se "museli" dohodnout. Co jiného jste, proboha, čekali?

 

JK 22.11.2006 9:23

Nezodpovědný politolog

 Autor v článku jednoznačně radí Topolánkovi, aby šel do třetího pokusu. Četl jsem poctivě projevy na sjezdu ODS. Dle mého tam bylo jednoznačně v diskusi prokázáno, že třetí pokus znamená další 4 roky vládnutí ČSSD a komunistů s podporou několika přeběhlíků. To je podle mého prohra ODS a Topolánka. Zůstal by sice mravně čistý ale umožnil by rozvrátit hospodářství a utužení dirigizmu. Děkuju pěkně. A přesně to radí tento povedný politolog. V tom spočívá hlavní rozdíl mezi politikem a politologem. Ten druhý nenese zodpovědnost.

bob 22.11.2006 9:33

Re: Nezodpovědný politolog

Chcete říct že po dobu osmi let socani rozvraceli hospodářství které bylo ve skvělé kondici po vládách strak na čele s nadutým profesorem?

Malý Aston 22.11.2006 9:54

Re: Re: Nezodpovědný politolog

Ano,já také tvrdím že ČSSD po 8 let rozvracela hospodářství a to zadlužováním a tím,že nemá zájem o žádné reformy,které by nás všechny jak z levice,tak i pravice postrčila dopředu.Již je vše prodáno,nevím čím bude dotován státní rozpočet,ještě nám mezinárodní banky půjčí a socani to platit nebudou,vždy to musela zaplatit pravicově naladěná část obyvatel,kteří pracují a nececkají naše daně,jako levičáci.Vše je v soukromém vlastnictví,stát nic neřídí jen přerozděluje a dělá dluhy.Jsem pro třetí pokus,obyvatelé musí poznat rozvrat veřejných financi pod vedením komančů a socáků.My co se staráme,nás vláda rudochů nepřekvapí,doplatí na to ti,kteří jsou voliči Paroubka a Filipa.Někomu říkat,že to jde i jinak,lépe ,nemá žádný smysl.Každý ať si to blaho socanů a komoušů prožije na vlastní kůži.Jsem pro,aby třetí pokus dostal Paroubek,počkáme si kdo se k němu přidá,jistě soudruh Filip a někteří,kterým je to jedno kdo vládne,jen když je u koryta a může ceckat naše daně. Já se vlády komančů nebojím,přežil jsem Gottwalda až po Jakeše,přežiji i Paroubka a Filipa. A jak to prožijete Vy,kteří toužíte po vládě komoušů,to je mi srdečně jedno.:-D

bob 22.11.2006 10:15

Re: Re: Re: Nezodpovědný politolog

Malý Astone,patrně si už nevzpomínáte na protaženou hubu ekonoma všech ekonomů když předčítal obsah svých ozdravných balíčků a jako na smrt jste zapoměl na bankovní socializmus při kterém profesorovi "kapitáni průmyslu" kasírovali z bank miliardy s tím že je už nikdo neuvidí.Já mám vlasy jak hřebíky ještě dnes a proto se nedivte že těm modrejm grázlům nevěřím.A ten třetí pokus je jasnej protože lidovci i část špenátů si uvědomujou že se do parlamentu nedostanou.

Malý Aston 22.11.2006 11:50

Re: Re: Re: Re: Nezodpovědný politolog

Na Vaši obehranou písničku mám vždy jen jeden argument.Nebyla nutná privatizace,nebylo nutné vše vrátit těm,kterým to komouši ukradli,kdyby nebylo komoušů kteří po roce 1948 všechno znárodnili včetně holičů.V žádné zemi,kde vládl Stalin nebylo vše tak ukradeno jako u nás.Poláci nenahnali rolníky do JZD,jen v těch územích které dostali při posunutí hranic,maďaři ponechali řemeslníky i v NDR byly soukromé obchody.My jsme vždy nejlepší,na nás nikdo nemá.A proto jsem pro,ať se pokusí socani a komouši utvořit vládu.Já se toho nebojím.Můžeme být zase první,polovina vlády z komančů a Filipa jako ministra obrany proti imperialismu a Grebeníček jako ministr školství.Někdo musí říci dětem, není pravda že komouši popravili 248 nevynných občanů,205 486 jich zavřeli k dlouholetým žalářům,není to pravda a Vy co si to ještě pamatujete s Vámi taky uděláme pořádek.

tibie 22.11.2006 11:21

Re: Re: Re: Nezodpovědný politolog

ano, ČSSD nedělala po celá leta nic jiného,než se připravovala na další volby uplácením voličů.Sociální dávky a podpory jsou vyšší,než průměrný plat...Co k tomu dál říci? Nebýt toho,že Paroubka bytostně nenávidím za jeho sebechválu,řekla bych,ať nechá ODS ČSSD teď si vyžrat do dna následky jejich voličského programu.Hůř už být nemůže a i ten Paroubek by musel začít hledat kohoutky k utahování sociálních penězovodů. Pokud mu k tomu míní Topolánek sekundovat,pak bohužel míří do propadliště dějin i s celou ODS.Paroubek mu nasadí psí hlavu za všechno,co se kde nepovede.Obávám se však,že koryto a prachy jsou pro všechny politiky  příliš silné lákadlo,než aby se ohlíželi,co jim to přinese do budoucna.

doktor 22.11.2006 12:56

Tibie,

za výrok "Sociální dávky a podpory jsou vyšší,než průměrný plat..." byste zasloužila kopanec do tibie (pardon: do brňavky), abyste se probudila. Vřele Vám nebo členům Vaší rodiny přeji žít z našich nadměrných  sociálních dávek. Údajný politolog Doležal napsal, že heslem ODS je "kapitalismus a svoboda"¨, a že to připomíná hesla francouzské revoluce "liberté, egalité, fraternité". Protože dějiny jistě zná, nemýlí se z hlouposti, ale záměrně. Kapitalismus, jak tady na Psu jeho představitelé soustavně vyjevují, je v české polistopadové podobě jen svoboda nemorálně se obohacovat na úkor těch méně neomalených a méně drzých. Kde je egalité a fraternité? Ale to byla 60 let před Marxem snad komunistická hesla! Ty přece nepotřebujeme, že? Proto se raději u nás žereme navzájem.

Ladislav N. 22.11.2006 13:30

Re: doktor

Zásady převtělené do zákonů, které nám představuje ČSSD + KSČM, jsou horším okrádáním občanů, než které umožňuje "kapitalismus a svoboda" jakkoli překroucená postkomunistickou praxí.

M. Zima 22.11.2006 9:22

Pane Doležal, když už je řeč

o tom "dobytku", neměl byste být k té němé tváři tak bezohledně nespravedlivý. Vždyť právě ta Vaše pí Němcová ukázala při jednání o poslaneckých tantiemách, kde leží její hranice pro velkou koalici. A jistě by v zájmu úplnosti nebylo na škodu podotknout, že za "Topolánkovo Pyrhovo vítězství" vděčíme kLausově smyslu pro férovost a jeho inteligenci.

A k té  "veřejnosti právem pohrdající". Jestliže by Paroubek dostal většinu dohromady, byl by to až do evt. prokázání korupce demokratický akt, (jak víte, i vysoce uznávaní lidé změnili mnohdy stranu, např. i jeden německý president), kvůli kterému není principielně pohrdání na místě. (Jistě, u Čechů, u národa s velkou tradicí podpultovního dealování s prostředky dámské hygieny, jak vidíme i na sjezdu ODS, se mnohdy volí jinak)

Vasekpasek 22.11.2006 11:03

Re: Pane Doležal, když už je řeč

Ano veřejnost by právem pohrdala, nebylo by jí to ovšem nic platné. Necelé 4 roky by musela přežít tíhu vlády sockom.

Píšete, že by to byl demokratický akt. Hm. Možná dle ústavy ano, ovšem ne tak, jak si představuji demokracii západního střihu já. Podle vaší logiky by prostě předsedové stran mohli vzít po volbách kalkulačku, spočítat si, s kým dají přes sto a vytvořit vládu. Demokratické? Jistě. Správné? Ne.

Mimochodem, těch 200k hlasů, které dostala trojkoalice navíc, taky není zanedbatelný kus pravdy. O trochu větší část lidí si prostě vládu sockom nepřejí a že to volební systém nezohlednil, je až druhá věc

M. Zima 22.11.2006 12:15

S tou "druhou věcí" se

bohužel mýlíte. Pravidla jsou dokonce tou první věcí. A jestliže Češi holdují idiotům, kteří postavili špatná pravidla, musí za to platit. Tato pravidla byla zmršena jak účelově, tak  i z blbosti. U některých lidí kLaus, Jičínský, Rychetský, Parkanová, ... se nechá docela spolehlivě zjistit hranice mezi těmito dvěma příčinami dnešní mizerie.

Ale nejdůležitější je, že veřejnoprávní media mají zjištění této hranice v pracovní náplni. A dovedete si představit, že by se ČT kLause skutečně kriticky zeptala na některé ze spousty kLausových selhání, nebo, když před nimi uteče, udělala o něm skutečně kritický pořad?

Minorita 22.11.2006 9:10

Ať chceme nebo nechceme, p.Doležal je opravdu výborný publicista

Současné problémy a dilemata ODS jsou mi citově lhostejné, proto hodnotím jen umělecký dojem článku a ten je vynikající. Vypadá to dokonce, že autor má z hlediska pravicového pisatele i pravdu.

Ale to se ukáže až po sjezdu lidovců. Odtud mohou (a nemusí) vypadnout ještě další překvapení, jež poslední kongres ODS odsunou do pouhé vnistrostranické historie.

Minorita 22.11.2006 9:15

Re: Ať chceme nebo nechceme, p.Doležal je opravdu výborný publicista

"vnitrostranické"

Wabi 22.11.2006 8:50

Doležal, voni sou náš kluk !

Cituji:  Naše národní dějiny probíhají v jakýchsi cyklech: na počátku bývá malý zázrak (říjen 1918, listopad 1989) a pak pomalý sesuv, v němž vychází najevo neschopnost udržet a rozmnožit to, čeho se nám tak trochu nezaslouženě dostalo.

S pozdravem : Sudetendojčelandsmančaft;-D

sociolog 22.11.2006 9:10

Re: Doležal, voni sou náš kluk !

Jste zastance narodni nespravedlnosti? Vysvetlete laskave, co ony inteligetni postrehy autora maji spolecneho s Vasim (post)komunistickym "strasidlem" nejaken Landsmannschaftu, ktere nema v Nemecku vubec zadny vliv?

Wabi 22.11.2006 9:24

Re: Re: Doležal, voni sou náš kluk !

Dovolím si poznamenat, že o nějakém vlivu lansmannschaftu V Německu nepíšu.

 Ničím nestraším! Je tam smajlík.

Inteligentní postřeh: Nezasloužený 1918 ,(to je z "jejich řečí"), malý zázrak 1989, atd.

Děkuji za pochopení.:-)

Minorita 22.11.2006 9:14

Re: Doležal, voni sou náš kluk !

Wabi, p.Doležal snad poprvé dokázal sudetský problém nezmínit. Proto nyní ne on, ale vy na něm ulpíváte. Že by vás nic jiného nedokázalo napadnout a vaše rozčilení, že někdo píše o ODS a není  propagandista ODS, nějak prostě muselo ven?

Wabi 22.11.2006 9:28

Re: Re: Doležal, voni sou náš kluk !

Se sudetským problémem jsem srovnán jak málokdo (pocházím odtamtud), s ODS nemám nic společného, nejsem rozčilen, je tam smajlík:-). Pěkný den.