11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Povaha nynějšího režimu

Naše země prochází v posledních dvou letech zásadní změnou, během níž se pomalu, nepozorovaně, ale podstatně mění to, čemu se říká režim. Proces ještě není ukončen a výsledek bude záviset od toho, nakolik účinně budou občané, společnost změně bránit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 20.11.2013 15:45

Tento splacany projev

ma jediny ucel a to dlazdeni cesty kolektivismu, ideologii naseho minuleho, komunistickeho rezimu.

Podivuhodne myslenkove vyplody jako napriklad "Klausovo ... podivné ztotožnení predlistopadového režimu s "levicovostí" " a terminy jako 'tridni boj' odhaluji Dolezala coby zastydleho marxistu. Komunismus uz tedy neni levicovy a nazory nemaji objektivni hodnotu, ale jsou urceny prislusnosti ke tride, bud parazitu, nebo vykoristovatelu.

"Demokratická politika by mela spocívat ve vyrovnávání zájmu, v urovnávání konfliktu v duchu spravedlnosti, ve zmírnování napetí a snižování hladiny nenávisti ve spolecnosti, a jejím základem by melo být presvedcení, že i neprítel je bližní."

Jakepak 'vyrovnavani zajmu',  jakypak 'duch spravedlnosti', kdyz jsem znasilnovany kolektivisty? 'Hladina nenávisti ve spolecnosti' spolu s hladinou znasilnovani, okradani, muze jen rust a blizni si zaslouzi poradne prasknuti pres pracky, kdyz je strkaji do me kapsy a kdyz me rikaji , jak a co smim delat.

J. Farda 20.11.2013 21:45

Re: Tento splacany projev

Jistě, máte úplnou pravdu, Bohumil Doležal, PhD.,dláždil Vaše znásilňování kolektivisty už tehdá, když podepisoval Chartu ´77 a dláždí k Vaší nevoli poráde furt. Ale Vy jste se jistě v sedmdesátém sedmém nedal, Vy jste jistě se svou zásadovostí podepisoval rezoluce odsuzující hrstku ztroskotanců a zaprodanců, kteří v nezkrotné pýše... zbytek si laskavě dohledejte v Antichartě. A esli ji už nemáte k dispozici, v Rudém Krávu Vám ji komačové jistě ochotně poskytnou. Žijte blaze, zásaditý pane!

J. Jurax 21.11.2013 1:15

Re: Tento splacany projev

Zde se poněkud mýlíte. Pan Doležal - pokud tedy nepíše o svým milených sudeťáckých ýbrmenších - piše zpravidla nadprůměrně moudře. Jako zrovna teď.

Pochopte - zastupitelská demokracie - hlavně ta se všeovecným a rovným volebním právem - má své limity a vrozené choroby. Jednou z nich je náchylnost k úspěchu bezbřehého populismu, neschopnost se svými prostředky vyrovnat s bezbřehou slibotechnou a využíváním nižších pudů p,t, voličů, například závisti a konečně je jediným systémem správy věcí veřejných, který se může, aniž poruší vlastní pravidla, sám částečně nebo i zcela zrušit. Třeba dnes díky prezidentovi k tomu má celkem slušně nakročeno.

J. Farda 21.11.2013 9:55

Re: Tento splacany projev

Renonc,mýlka, pane Juraxi, já autora ironizuji, pravda možná trochu složitě, a pana Doležala, kterého si vážím, hájím. Toť vše. Tečka

J. Jurax 21.11.2013 18:42

Re: Tento splacany projev

Renonc a mýlka, pane Fardo, Z vlákna zřejmo, že nereaguji na Vás, nýbrž na příspěvek páně Vaclavikův. Takže se v záměru shodujeme :-)