21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sumo 5.11.2009 13:37

Re: Vlezdo pr..... pláčou.

Nevím, jestli jsi jenom navedený, nebo jestli lžeš. Kvóty na cukr si nepamatuješ ? Jak nám EU stanovila množství, které se u nás smí vyrobit ? A nebylo to proto, že by náš cukr byl špatný nebo drahy. Byl dobrý a relativně levný a proto likvidoval západní výrobce. A aby nekrachovali výrobci jen ve staré EU, vymyslely se kvóty, aby krach postihl v každé zemi někoho, jenom na východě Evropy malinko víc. S trhem nebo kvalitou to nemá nic společného. Jsi jen ňouma se silným hlasem.

Habakuk 5.11.2009 13:53

Re: Vlezdo pr..... pláčou.

Nevím, kam si vidíte Vy, ale rozumíte fungování EU a jejímu vlivu na např. zemědělství jako koza petrželi. Za prvé - zemědělci si nemohou pěstovat všeho kolik chtějí, na to jsou kvóty - produkce cukru, plocha vinic atd. Za druhé - bavit se o regulaci produkce pomocí cen, za které mohou prodávat, je nesmysl - trh je zkreslen dotacemi. Fungoval by jen, kdyby žádné dotace nebyly.

. 5.11.2009 23:34

Re: Vlezdo pr..... pláčou.

http://polanecky.blog.idnes.cz/c/108651/EU-Cechum-ilegaly-Francouzum-zemedelske-dotace.html

žabí stesk 7.11.2009 12:47

Re: Vlezdo pr..... pláčou.

Ovoce do škol zadarmo, evropské dětí jsou tlusté! Myslí někdo, že je to k vůli dětem ...? Francouští farmaři si pomohou, následně přijde mléko do škol ...To jsou ty sociální práva, ze kterých se živí armáda lobistů,

magi 5.11.2009 10:40

proč

profesor V. Klaus neprotestoval v r.1968 proti okupaci? Znal toho člověka někdo z vás? Vyřizoval v bance půjčky a multiservis. Určitě rozvracel komunismus víc než moje máma,která komoušům schválně dávala malej kontigent. Dneska,když o nic nejde,tak se najednou objevý klausové,hájkové,jaklové atd. Opravdu,ale opravdu legrační bojovníci za nezávislost. Čest jejich práci!

zoch 5.11.2009 11:02

Re: proč

Já jsem regionálně protestoval v r.69 a mám to dodnes v pardubickém archívu v papírech.Zhodnocena rodina ulišním výborem,partajním výborem a já samozřejmě označen .  Další studia nežádoucí.

Před nějakou dobou jsem si prohlédl seznam spolupracovníků,agentů,slídilů a udavačů atd....  Devadesát procent všech mých kamarádů  průřezově z různých oborů bylo mezi nimi. Nechci je ani zmiňovat.  Jeden třeba v prvních dnech na Václaváku technicky zajišťoval proslovy VH a dalších,jiní jsou hvězdami našeho zábavního průmyslu, jiní hospodští kamarádi té doby,kolegové z práce či prací v té době,někdejší spolužáci....  Prostě cca 95% ze všech.

Sebral jsem ten papír a nejdříve jej uložil....  Později jsem ho odložil a s tím papírem i vše ostatní. Léta už jim nevolám a najednou jsem si uvědomil,že oni už mě nepotřebují, nemají potřebu mně volat.  Proč asi  ???:

Je to trýznivá bilance.....   V o to větší úctě nyní vzpomínám například na Petra Nováka .  Putinko,tys byl kamád.  Jako jeden z mála čistých.   Je mi smutno.

magi 5.11.2009 13:05

Re: proč

zoch,já sem byl taky v Pardubicích,abych našel svýho donašeče. Byl to můj nadřízený. Je furt rakouský občan a mohl kdykoliv jezdit na západ,na rozdíl ode mne. Já musel odevzdat pas a u soudu mi řekli,že nesmím ani do Polska a jiných soc.států. Je mi 64,takže já se už nerozčiluji,ale to neřeší otázku,co profesor dělal před r.89!

žabí stesk 7.11.2009 12:54

Re: proč

To jsi měl pěkné kamarády..

Pat 5.11.2009 11:50

Re: proč

Prosím,  napřed se naučíme psát  - objeví - se píše s ííííííííííí !!!!!!!

magi 5.11.2009 12:17

Re: proč

Pat! Nevěděl jsem,že jste češtinář. Taky si nepamatuju,zě jste protestoval,když  I.Langer tak spisovně mluvil při volbě presidenta. Furt jsem se nedozvěděl,zda jste profesora před r 89 znal. Než opravíte všechny příspěvky,tak vám to asi dá opravdu,ale opravdu fušku. Čest vaší práci soudruhu!

kocour 5.11.2009 10:08

A můžete někdo uvést,

která vlastně práva jsou v té evropské listině navíc oproti české, resp. úmluvám Rady Evropy?

zoch 5.11.2009 10:33

Re: A můžete někdo uvést,

Zdravím,Kocoure  !

Ještě před ratifikací jsem nabyl dojmu,že se nejedná o to,jak se liší současný stav. Spíše půjde o to,jak se v budoucnu může lišit a ještě výrazněji jde o to,jak se bude lišit.

Doležal i Štěch potom mají pravdu o formálních závadách,které jak jistě víš mohou být zase vykládány jako precedens a hlavně má pravdu Doležal,že je to neblahé pro budoucí stav naší demokracie.

To je přesně ten moment,kdy vždy říkám,že VK působí v naší politice  zhoubně a zkázotvorně. Není to samozřejmě první případ.....

kocour 5.11.2009 10:49

Re: A můžete někdo uvést,

Zdravím, Zochu. Jen mne fascinuje, jak se všichni čílí, že díky české výjimce přijdou o nějaká lidská práva, ale nikdo není schopen vyjmenovat, která to jsou.

České "záruky", stejně jako irské, zatím de iure neexistují, je to jen příslib, že budou "přilepeny" k první další smlouvě, což bude s největší pravděpodobností přístup Chorvatska (u smluv zjevně přílepky a celkově nesrozumitelnost nevadí, jak nás poučil ÚS). Jinak být po mém, tak české záruky vypadaly úplně jinak, to, co z toho udělali pejchalovci, to je paskvil a jako záruky se to jen tváří.

ctenarvk 5.11.2009 10:02

Bylo nutni schvalit - at to stoji co to stoji

Z toho je patrne, ze cela slavna ratifikace (vcetne opakovani referenda, kdyz se prvni "nepovedlo") je nechutna patlanina. Snaha dokument schvalit je nadrezena demokratickym i pravnim principum.

Honza 5.11.2009 9:51

Jsou vůbec k něčemu?

Jsou instituce státu, prezident, vláda, parlament užitečné k něčemu jinému, než k tomu ,aby příjmali zákony a pravidla, která zajistí, aby se u nás zahraniční investoři cítili lépe než v jiných zemích, aby ze země neodešli.Dnešní instituce státu  slouží k tomu, aby investoři měli u nás co nejvýhodněji dosažitelný  zisk.V podstatě to znamená šetřit na ceně pracocvní síly.Kde hranice snižování výdajů na pracovní sílu zkončí nikdo nedovede odhadnout, kdy cena pracovní síly u nás klesne pro zahraniční investory  na nejnišší úroven, kdy v podstatě karabáčnícké působení státních orgánů vůči vlastním občanům zkončí, závisí zda se odbory konečně zmátoží a začnou za práva pracujících bojovat.

Josef 5.11.2009 13:04

Re: Jsou vůbec k něčemu?

Nejak jsi to nedomyslel a zapomnel jsi na jednu malickost ! Ti zahranicni investori to mohou kdykoliv tady zbalit a odejit kamkoliv na vychod. A co budem delat potom ?!?

jasan 5.11.2009 9:23

no, pokud vezmeme

do uvahy "formalni" skopiciny EU - kam se na ne hrabeme....

pt. obecenstvu bych jen pripomel spas s 3% schodkem.... o irskem referendu ani nemluvim

Karel 5.11.2009 9:11

Klaus se bál o zasahování do rozhodování justiční mafie

která likviduje a okrádá koho si zamane! http://www.webvize.cz/play.php?vid=584

PETR 5.11.2009 9:03

Všechno máme "jakoby"

Poslaneckou sněmovnu máme "jakoby" , vládu máme "jakoby"  a vše může být jinak - ale musí být volby. Ty jsou důležité. Samozřejmě, že Parlament vlastně odhlasoval něco jiného, než Klaus a Fischer podepsali, ale já  myslel, že to všichni víme a po starém dobrém českém zvyku děláme, že to jakoby  v pořádku. A on se někdo našel, kdo si na to jakoby nechce hrát ? A proč ?  

jarda 5.11.2009 9:02

bóže a co trochu logiky Doležale

Klaus podepsal čistou Lisabonskou smlouvu bez vyjímek pro nás a Irsko s  vyjímkama pro Británii a Polsko. Takto to ratifikovali všechny státy. "Klausova" vyjímky není zatím součástí LS a zda bude, se ukáže při ratifikaci přístupové smlouvy Chorvatska, kde se k tomu bude moci opět vyjádřit každý stát, tedy i náš. Takže odbory napadají něco, co možná bude platit až za 3 roky. Ostatně, když tak o tom rozumujete, to by se také mohlo s vaší logikou říci, že když to Klaus podepsal s jistou vyjímkou a poté tato vyjímka nevstoupila v platnost, jeho podpis neplatí a neplatí ani celá LS

honzak 5.11.2009 9:06

Re: bóže a co trochu logiky Doležale

správně! Bude to ještě sranda a téma předvolební kampaně.

Ludva 5.11.2009 8:34

Jednoduché řešení

Pokud si prezident prosadil do LS něco, co odporuje tomu, co schválil parlament, tak si to tam parlament jednoduše může vrátit formou zákonu.

Malý Aston 5.11.2009 8:31

Každý den trošku jinak!

Ti sudeťáci nedají a nedají panu autorovi spát, jeho stařecká myšlenka ho nechce a nechce opustit. A tak dneska hájí Rudé odbory vedené Štechem jako loutku přítele Paroubka. ;-)

Raul 5.11.2009 8:10

Ne Sudet´áci, ale dopraváci

tuší, že je třeba jednat, než vejde Klausova klausule v platnost.

Karel 5.11.2009 9:13

Re: Ne Sudet´áci, ale dopraváci

http://www.webvize.cz/play.php?vid=583

Petr Kohout 5.11.2009 7:29

Z ústavy vyplývá pouze to, že mezinárodní smlouvy sjednává PREZIDENT.

Vláda tedy prosazuje pouze prezidentovy požadavky, Dovedeno do extrémů, kdyby požadoval závazek převázat smlouvu stříbrnou stuhou, vládě by nezbylo nic, než se snažit tento požadavek prosadit.

Jiná pozice je ústavní soud, který spáchal vlastizradu tím, že se pokouší zmocnit výkonných pravomocí. Podle striktního výkladu zákona tím jejich mandát zanikl (porušení přísahy ústavního soudce).

jarda 5.11.2009 7:55

Re: Z ústavy vyplývá pouze to, že mezinárodní smlouvy sjednává PREZIDENT.

no ... právě ... president byl odpovědný za to, co šlo do parlamentu ke schválení ... podle hesla důvěřuj, ale prověřuj ... v okamžiku schválení parlamentem už neměl do procesu zasahovat žádnými podmínkami - to si fakt vzpoměl pozdě ...

Josef 5.11.2009 12:57

Re: Z ústavy vyplývá pouze to, že mezinárodní smlouvy sjednává PREZIDENT.

Vláda tedy prosazuje pouze prezidentovy požadavky, Dovedeno do extrémů, kdyby požadoval závazek převázat smlouvu stříbrnou stuhou, vládě by nezbylo nic, než se snažit .....Co je to za blabol ???   To jako vlada ve vsem podleha presidentovi ? To jako priste bude vlada prosazovat vystup z EU ???

žabí stesk 7.11.2009 13:22

Re: Z ústavy vyplývá pouze to, že mezinárodní smlouvy sjednává PREZIDENT.

Úřednická vláda, nemá přímý mandát od voličů., její mandát je omezený. Pověřila poslanecká sněmovna, senát TUTO  vládu, aby jednala o LS?? Nevím , jestli o tom hlasovala, a dala Fischerovi mandát!. Fischerova vláda nevzešla s voby lidu,  Fischerova vláda nemůže rozhodovat o suverenitě a LS ,protože podle ústavního práva, veškerá moc v naši zemi je v rukou lidu. Lid  TÉTO vládě tuto moc nesvěřil? Premier Fischer nemá mandát od voličů!  Mělo se počkat na vládu a premiera, který vzejde  z nových voleb,  nebo měl být REFERENDUM.

PROKOP BUBEN 5.11.2009 7:18

NO ANO

Mezi dvěma kameny se nachází vláda, praví autor......Hrad nemá být žádným mlýnskýn kamenem, ale Klaus balvanem je a to usedlým na prameni....