16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Nesnesitelnost současné situace

Pokusil jsem se tu narychlo shrnout to, co pro mne vyplynulo z přípravy na dva diskusní pořady v Českém rozhlase Plus minulý týden a v diskusi, která tam za mé účasti proběhla. Na mysli mám pochopitelně politickou situaci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Ševeček 11.5.2017 11:41

Re: "strany by při všech rozdílech měly

Není to ani od Babiša ...

(je jeden fousatý vtip, vyprávěný i v Česku: Zvonka to tak vyzerá ...)

J. Anděl 11.5.2017 11:14

Chápu. Co píšete, dává smysl.

Neměl jsem úplně na mysli ekvivalent bohumínského usnesení. Závazek, že budou usilovat o zrušení eet (zjednodušeně řečeno), respektive jasný program, snižující kontrolu státu a byrokratickou zátěž (plus pár mých dalších témat) by mi nejspíš stačil.

D. Habina 11.5.2017 11:00

Re: Pane Doležale, podstata té nesnesiteln situace je jiná.

Vzpomeňte si na Zemanova moudrá slova. Před volbami skloňování slova nepřítel.

NEPŘÍTEL - ÚHLAVNÍ NEPŘÍTEL - KOALIČNÍ PARTNER !

D. Habina 11.5.2017 10:54

LYNČ

Je to až směšné. Sluníčka, kavarná, havloidi a strany s nízkou preferencí se mohou počtverečkovat, jan aby mohli Babiše lynčovat. Najednou jim po třech a půl letech narostly svatozáře. Celá ta šaškárna proti Babišovi není to nic jiného než sbírání preferencí před volbama. To že se na ministerstvu školství rozkrádají opravdu velké peníze, to je v pořádku !

To že tandem Bakala - Sobotka je příčina krachu OKD a hlavně rozkrádačky bytového fondu za miliardy, proti tomu nikdo nedemonstruje. Ale hlavně , že si ty demonstrace "UŽILI" to totiž to důležité "UŽÍT SI TO" ! Tak si to do voleb užívejte , my vám to potom pěkně spočítáme.

F. Netopil 11.5.2017 10:49

Názor

1) Tato vláda je úplně nejhorší ze všech, které jsme po listopadu 1989 měli.

2) Pan Bohumil Doležal je nejhorší politický komentátor ve střední Evropě

Oboje je věc názoru. Za tím druhým si stojím.

K. Loskot 11.5.2017 10:44

Doležale nějak přeháníš

Tato vláda se mezi sebou hádá a hysterik Sobotku při pohledu na klesající preference ČSSD šílí. Ale on hraje o své koryto.To je celé.

Doležale i ty píšeš na Babišovém mediálním "imperiu" a nějak ti to nevadí. A co takhle Česká televize kterou musíš povinně platit. U té pochvalně mručíš.

Baviš není zázrak. Tato vláda neudělala nic světoborného a ani nic nepohnojila. Oceňuji, že přidala důchodcům.

D. Habina 11.5.2017 10:37

ZDEJŠÍ POLITIKA JE ŽUMPA UŽ DÁVNO !

Máme demokracii. A toto je taky názor. Můj názor je , že Babiš ať je jaký je, ať dělá co dělá , tak má jasné vítězství ve volbách. Já mu rozhodně dám hlas. Proč ? Protože !

Č. Berka 11.5.2017 10:30

Re: "strany by při všech rozdílech měly

paní M. Thatcher ale říkala, že "společnost neexistuje"!

a ODS: Nadále ctíme posloupnost jednotlivec – rodina – obec – stát.

P. Maleček 11.5.2017 10:27

Doležal jako vždy z naivity či účelově mimo.

Doležal jako vždy maskuje základní fakt, že Babiš - ano rakovina na těle demokracie, stejně jako rakovina medicínská, napadl organismus demokracie až poté, co byla silně oslabena a otrávena masivním a systémovým rozkrádáním státu - tedy korupcí, provozovanou čelnými politiky prý (jen v názvu) demokratických stran.

Nebýt toho, tak Babiš jako zkušený predátor, by neplýtval silami na zmocnění se zdravé a silné kořisti v podobě stabilní a funkční demokracie.Jen by ji, jak už po léta, s pomocí několika zkorumpovaných politiků, zneužíval k převádění části jejích zdrojů do svých kapes.

A také Babiš využil toho, že se po odhalení systémové korupce přímo na Úřadu vlády ovládaném ODS, se k moci dostali tzv. liberálně sociální a křesťanští demokraté, ve skutečnosti vyznavači socialistické totality. A v tom je zakopaný pes vysvětlující, že Babiše nacucaného komunismem, socany i Lidovce zákonitě dal dohromady společný zájem za maskování se jen formální demokracií socialisticky totalitně vládnout a dojit stát.

No a to co teď sledujeme je klasický proces kdy se dvě skupiny nějaký čas spolupracujících totalitářů, Babišovo ANO - socani s lidovci pustili do sebe, to s cílem urvat si víc než ten druhý. Jak už ostatně předvedli při bitvě o policii. To samozřejmě maskováno pokřikem obou stran, že před tím druhým chrání jím destruovanou a zneužívanou demokracii.

Malovat si, že aspoň jedné straně skutečně jde o funkční ne jen formální, totalitu nekryjící demokracii, je naprostý naivismus hraničící s demencí. Zvlášť když se do toho zamotal další, demokracií se maskující totalitář Zeman. Nečekají nás dobré časy.

V. Klepetko 11.5.2017 10:07

Re: Pane Doležale, podstata té nesnesitelnésituace je jiná.

Nehadejme se o terminologii! Podstata věci je nepodpořit totalitu proti demokracii. A není to Sobotka, kdo nyní demokracií brání!

V. Klepetko 11.5.2017 10:04

Re: Pane Doležale, podstata té nesnesiteln situace je jiná.

Ještě nevím koho budu volit. Ale zde je pragmatická úvaha. Pokud jde o zavedené strany. Nevěřím tomu, že socan ve volbách dostane méně než deset nebo více než patnáct procent! Mám velké obavy, že se Lidostán nepřehoupne přes deset procent. KSČM zůstane na svém, ODSka si také udrží slučasnou nadejnou pozici a TOPka s trochou štěstí překročí pětiprocentní práh. Toto vše je již dané, a jediné, co může ta současná kampaň změnit je toto:

1) Část hlasů od Babiše a i několik procent hlasů ČSSD se přesune k Okamurovi. Budou to tři ze čtyř "přeběhlíků"! Ten čtvrtý to možná hodí Realistům.

2) Pokud zvítězí hysterická strategie "Ve jménu demokracie nikdo s Babišem", tak v systému budou najednou hned dvě strany s nulovým koaličním potenciálem, KSČM a ANO, takže se systém definitivně zadře a zachráněná demokracie chcípne na úbytě, protože většinovou vládu nikdo nesestaví. Respektive, máme tu předem avizovanou vládní spolupráci ČSSD/KSČM.

Za techto okolností si nenechám zblbnout hlavu. A hlavně - nebudu volit žádnou stranu, která předem vyloučí možnost vládní spolupráci s ANO! To je přesně opačná strategie než ta Vaše, pane Anděli! Mám e pro ni dobrý důvod. Dvě koaličně nezpusobilé strany totiž náš parlamentní systém nepřežije a totalitu nebo vleklou krizi tu nechci!

J. Čapková 11.5.2017 10:00

Luxus ideologického ztotožnění

s volenou stranou pro mě připadá jedině s KSČ. Jinak je zřejmě ú)plně jedno, jaká vlada nám bude vládnout. Podle europoslance Koláře, je dnešní vláda určená k tomu, aby nás připravila na to co Evropu čeká v blízké budoucnosti. Nelze tomu rozumět jinak, než další a další přílivy migrantů, které nás totálně spolknou.Ale to není všechno. Musíme čekat krize které nebudou krátké a které, kromě nejbohatších, zbytek obyvatelstva totálně zbídačí.Myslím, že Marxe nenapadlo jak bude vypadat další stupen vývoje lidské společnosti.

P. Maleček 11.5.2017 9:48

Re: Pane Doležale, podstata té nesnesitelná situace je jiná.

Až na to, že pojem liberální demokracie je jen maskou socialistické totality. A v tom je zakopaný pes vysvětlující, že Babiše, socany i Lidovce dal dohromady společný zájem za maskování jen formální demokracií totalitně vládnout a dojit stát.

No a to co teď sledujeme je klasický proces kdy se dva spolupracující totalitáři, s cílem urvat si víc než ten druhý, pustili do sebe (viz střet léta spolupracujícího ruského komunismu a německého nacismu, který skončil II.WW). To samozřejmě maskováno pokřikem obou stran, že před tím druhým chrání demokracii.

K. Křivan 11.5.2017 9:47

Re: "strany by při všech rozdílech měly

Politici musí mít strach zradit a podvolit se bruselskému diktátu. Strach o život.

K. Křivan 11.5.2017 9:41

Lůzr chce zlikvidovat machra.

1) Babiš už hodně dokázal, Je to jedinný ministr, který opravdu maká a má výsledky. Nejen jako ministr.

2) Sobotka je lůzr, který nic nedokázal. Národu pro smích (ozubená pleš), celý život ho živila jen partaj, ...

Není divu, že ti dva na sebe narazili.

P. Smatlak 11.5.2017 9:26

Re: Zaujal mne obrat

Nebudu se vyjadřovat ktomu co píšeš je to jako házet hrách na zeˇale jen bych byl rád,aby si si nebral do úst Havla a jeho příznivce.Je to jako nadávat na boha a něco nadpřirozeného co není v gesci a moýnostech lidí to ovlivnit.Ale to je jen přirovnání a Havel nebyl a ni si to nemyslel,že je oproti jiným, jako Klaus,Zeman a ještě někteří a možná i Babiš ,bůh.Připadá mi to jako když když někdo bojuje proti větrným mlýnům jak je to v v jednom románu a si víme v jakém.

J. Anděl 11.5.2017 9:23

Re: Pane Doležale, podstata té nesnesitelná situace je jiná.

Jak to tomu právníkovi ukážete? ČSSD nelze víc nevolit než nevolit. Ani u Babiše to nejde. V obou případech je to třeba u mě stejné, jako kdyby se nic nedělo.

P. Götze 11.5.2017 8:52

Bohumile, dnes ma ten clanek zcela jinou uroven, byt clovek nemusi souhlasit s kazdou vetou. Diky.

J. Laták 11.5.2017 8:50

Re: Bláboly

Uvidíme, zda samo členstvo koblihářů, po tom včerejším parlamentním jednání, rozchodí svého uplakaného šéfa. Už při náhodném poslechu se soudný člověk (kterého hlodavci nijak neděsí), musel pokřižovat, a nebo si alespoň odplivl ..:-)))

V. Klepetko 11.5.2017 8:12

Re: Pane Doležale, podstata té nesnesiteln situace je jiná.

Omlouvám se za překlepy, spěchám do práce... Chtěl jsem například napsat, že "nevidím smysl pro proporci", atd.

V. Klepetko 11.5.2017 7:54

Re: Pane Doležale, podstata té nesnesitelná situace je jiná.

Celá situace ma dvě výhody. Jednak, machinace nemachinace, blíží se volby, ve kterých ukážu jako volič panu advokátu Pokornému, co si myslím o jeho loutkovém Bohuslavovi a oligarchické advokatůře, ktetou se nám zde snaží místo demokracie zavádět. A druhak - poslední ranní mrazíky jsou za námi a meruňky na zahradě jsou v pohodě!

Ještě štěstí, že to naši politici a novináři zatím nedokáží nijak ovlivnit :-)))))

V. Klepetko 11.5.2017 7:53

Pane Doležale, podstata té nesnesitelná situace je jiná.

Myslím, že ignorujte to hlavní. Podstatou zastupitelské libeální demokracie v našem poměrném systému je soutěž politických stran, které ve svobodných volbách předkládají voličům svou programovou nabídku. K té soutěži - na jejím okraji - patří i házení nějaké té špíny na soupeře a snaha o jeho diskreditaci! Musí v tom být ale nějaká rozumná proporce. Ten v tom současném mumraji nevidím. Jeden z hráčů se snaží vyhrát tak, že svého soupeře natvrdo diskvalifikuje. Má k tomu obrovskou mediální podporu těch našich morálně čistých naprosto nezávislých novinářů, kteří sami nikdy nelžou ale křičí a píší na všech sloupich "Je třeba zabít Sekala (Babiše)! Je třeba zabít Sekala (Babiše)! A přitom z nich čouhají různé vodící a odposlechové dráty...

Předseda naší nejstarší politické strany nevytváří svou strategií ve svém politickém grémiu a ve vládě, ale "vodí " ho všemocný advokát v pozadí. Nenabízí nám lásku, ale kanalizuje ve svůj prospěch nenávist vůči Zemanovi a Babišovi i oprávněné vyhrady vůči nim. Konsoliduje veškerou negativní energii politického prostředí, a činí z ni HLAVNÍ zdroj své síly! Celé je to hodně odporné...

Babiš měl v klidu podat demisi už před měsícem, stejně ke konci května z vlády odejde. Je otázka jestli se tím ta vláda stane lepší. Tím odchodem nezvítězí totiž pravda a láska nad lži a nenávistí. Ale zvítězí lež a nenávist nad nešikovným prekrucováním pravdy! Nezvítězí Ústava a parlamentní demokracie nad autoritařstvím. Ale estébácké provokace, mediální manipulace a všemocná strategická ruka ... teď budu pracně hledat nejvhodnější vyraz... Koho že to vlastně? "Řídícího důstojníka? " Ne, to není ono... "Řídícího advokáta":-))))))

J. Jelínek 11.5.2017 7:45

Re: "strany by při všech rozdílech měly

Za překlep se musím omluvit, neboť je mi stydno. Co se týče toho "socialistického realismu", což je mimochodem pojem z umění, pak se obávám, že v mnohých hlavách našich spoluobčanů stále doutná. A proč píšete česko-slovensky? To máte od Bilaka, nebo od Husáka?

J. Jelínek 11.5.2017 7:39

Re: Zaujal mne obrat

"médium havlovského okruhu! to je skvělý obrat! Takže to máme: havlojed, havlofil, havloid, pravdoláskař, sluníčkář, vítač, dobroser...jak je čeština úžasná.

S. Ševeček 11.5.2017 7:38

Re: "strany by při všech rozdílech měly

Jelínek, neomlouvejte se za překlep, ale za svoji zastydlost - tie doby socialistického realizma sú už tri desatročia preč ... a tuná už budujeme vyspělou demokratickou zemi.

A kam jsme došli, he?

J. Schwarz 11.5.2017 7:30

Zaujal mne obrat

"média havlovského okruhu". U Babišových novin totiž je údajně nepodstatné, jestli podporují ANO na Babišům pokyn nebo z vlastních pohnutek zaměstnanců. U "médií havlovského okruhu" to nevadí? A rozklad právního státu začal v momentě, kdy se soudy a státní zastupitelství odtrhly od reality, jejich zaměstnanci si začali svou nezávislost vykládat jako osobní suverenitu a kárné možnosti byly prostřednictvím alibismu, právního pozitivismu a stavovské solidarity efektivně vyzmizíkovány. A ještě k "nezávislým médiím" - není právě jejich zásluhou, že kdekdo vnímá situaci v ČR jako horší než v Nigérii? A "kriminalizace politických roznodnutí"? Tady je problém ve směšování prkotin, kdy opozice podává trestní oznámení na kdeco a "orgány" pak postižené léta šikanují s případy, kdy radní prodají městské pozemky soukromé firmě za 10 milionů a ta je obratem prodá Lidlu za dvojnásobek. A totéž soudnictví, které jindy posílá zastipitele "do tepláků" na základě pomluvy v tom nevidí nic protizákonného. Ale možná je to jinak a podobný obrázek vytváří jen práce našich "nezávislých médií". Pak ale není hrozbou demokracii Babiš, ale naopak její "hlídací psi" co zvlčili a demokracii nehlídají, ale trhají.

J. Mrázek 11.5.2017 7:23

Nejspíš máte pravdu.

Což je hodně smutné.

D. Polanský 11.5.2017 7:20

Re: "strany by při všech rozdílech měly

Ten zájem poznáte, jakmile Německo a Francie zatlačí na kvóty. Uvidíte, že naši politici nás nakonec zradí. Zopakuje se rok 1938.

D. Polanský 11.5.2017 7:16

Bláboly

Politici nemohou rozchodit, že se mezi ně dostal někdo, kdo se stal bohatý podnikáním. Při něm vypadají jako Šmoulové, co nic neumí, což je pravda. V reálném životě by byli nýmandi. Babiš musí pryč čistě z psychologického hlediska. Politikum je sekundárům.

Pokud jde o dluhopisy, to, co udělal Babiš, udělali stovky bohatých lidí. To by musel začít větší hon na čarodějnice. Je potřeba upravit zákon.

J. Jelínek 11.5.2017 7:16

Re: "strany by při všech rozdílech měly

národohospodáři byli.....omlouvám se