16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Nesnesitelnost současné situace

Pokusil jsem se tu narychlo shrnout to, co pro mne vyplynulo z přípravy na dva diskusní pořady v Českém rozhlase Plus minulý týden a v diskusi, která tam za mé účasti proběhla. Na mysli mám pochopitelně politickou situaci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jelínek 11.5.2017 7:15

Re: "strany by při všech rozdílech měly

Správně! Před sametem bylo vlastenectví pěstováno s péčí dobrého národohospodáře. I když se tomu říkalo socialistický internacionalismus a jeho integrální součástí byla podpora kdejakého zmetka, který unesl kalašnikov. A národo hospodáři byly také v úctě, protože, soudruzi - hlavně ta vocel, že.

Z. Rychlý 11.5.2017 7:03

Re: Jako obvykle nesouhlasím

Vypadá to, že se zklamaní voliči, co volí pořád dokola menší zlo (a ono pak zákonitě vyroste, zesílí a dospěje), že se tito voliči nasr*li, rozmáchli se, .... a volí rovnou zlo velké, dospělé, ověřené. Jo, logiku to má. Velké zlo už se nezmění, nepřekvapí, nezklame.

:-(

S. Ševeček 11.5.2017 6:26

Re: Jako obvykle nesouhlasím

Q.E.D, česky cbd.

V. Kotas 11.5.2017 5:31

Re: "strany by při všech rozdílech měly

Vlastenectví je dnes sprosté slovo, zrovna tak národohospodář a od sametu má přednost zájem jednotlivce, před zájmem společnosti.

P. Dostál 11.5.2017 1:28

Jako obvykle nesouhlasím

Pan Doležal z jakéhosi důvodu věří ve správnost parlamentního systému a proto interpretuje situaci tak, že neschopné elity nedokážou nebohému voliči vysvětlit, proč je špatně volit ANO, ale pokud to ještě napraví, mohou demokracii před ďábelským Babišem ještě ubránit.

Tak nevím, jestli sleduju posledních 20 let jinou politiku. Celou dobu, pokud volím, volím nejmenší zlo. Luxus ideologického ztotožnění s volenou stranou opravdu nepřipadá v úvahu, protože jediná ideologie, kterou lze pozorovat, je snaha o maximalizaci moci. Nelze se divit, že volič hledá, kdo to tu vymete. Těžko mu to vyčítat či vinit elity, že mu nevysvětlily, že to je ve skutečnosti to pravé.

Nicméně Babiš by fakt neměl být tím, kdo voliče přitáhne. Normalizační hochštapler, jehož nedostatek charismatu trumfuje jedině Sobotka sám a který vydělává na státních penězích, by neměl mít ani 5 procent, natož 30. To, že těch 30% podpory má, ukazuje že volič nehledá rozumnou alternativu, jen kohokoli, kdo dá těm frajerům přes papulu. Sorry, to nenaznačuje, že by takový volič měl intelektuální kapacitu zhodnotit důsledky aplikování volebních programů na situaci ve státě. Pak je otázka, jestli pořád není lepší, když o nás bude rozhodovat Babiš než volič obecný.

S. Ševeček 11.5.2017 1:13

"strany by při všech rozdílech měly

vědět, co mají společného, a dokázat to sdílet"

Což takhle vlastenectví a zájem Českého státu a národa?

(kde však je v Praze splašíš? - to spíš hašiš)