6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Venkovan 1.3.2006 21:38

Zeman udělal ČSSD tím čím je

To mu nikdo nemůže upřít.Zavedl do praxe-účel světí prostředky.Viz jeho poradce a kamarády.
Lék 1.3.2006 19:26

Paranoia

Po přečtení článku by člověk nabyl dojmu, že je pan Doležal pouze paranoidní. Pokud  však člověk sleduje jeho místní "tvorbu", je nasnadě , že se jedná pouze o jeho klasické útoky proti ČSSD, vším co mu "padne pod duku a ze všech stran". Mám pocit že mu socani museli minimálně vyvraždit celou rodinu.
kapitán 1.3.2006 20:54

Re: Paranoia

Mluvil o Rusku, kde bylo vyvražděno miliony rodin.
Lék 1.3.2006 23:44

Re: Re: Paranoia

To v Evropě ve středověku taky. Cena života je relativní, a ubývájí směrem na východ.
Zasahování a ovliňování státu se nyní děje  zcela jinak - politicky a ekonomicky.  Vše je stejně vděčná /a splepá/ munice jako naši komunisté - KSČSSD a podobné bláboly - s kým by so ti komunisté asi spojily - s Kastrem a Kim Ir senem? - vystoupili by z EU,  uzavřeli by znovu hranice a dováželi třtinu z Kuby?? - vždyť jsout to  nesmysly.
pařez 1.3.2006 18:26

Našimi největšími nepřáteli nejsou muslimové

ale nepřátelé svobody (ať už vyznávají Alláha nebo ne). Příkladem může být včerejší reportáž TV Prima, kde se Bublan pohoršoval nad karikaturami Mohameda na internetu a řekl, že se možná jedná o trestný čin a hodlá v této věci něco podniknout. Zde je hlavní nebezpečí - všichni nepřátelé svobody, kteří jen čekají na vhodnou příležitost, aby svobodnému vyjadřování zatnuli tipec.
Vodník 1.3.2006 18:06

Ad optimistický skeptik

Plebs rozlišovat nemusí, nemusí vidět věci v historických souvislostech. Plebs prostě 20 let okupovali "Rusáci". Posláním intelektuálů by mělo být mj. v nějaké konkrétní situaci, kdy je to potřeba, vysvětlit plebsu rozdíl mezi pravoslavným ruským samoděržavím ( = velmocí, srovnatelnou co do expansivnosti se starou Čínou, nesrovnatelně méně expansivní než Německo, Francie, Anglie dřív nebo USA dnes) a sovětskou Říší zla, jejiž první a největší obětí bylo právě samotné Rusko. V tomto ohledu intelekuálové selhali a své poslání zradili.
Rusofilství bylo mezi intelektuály "in" v 19.stol., za Masaryka už bylo "out".
Jan 1.3.2006 16:46

PO VELICE DLOUHÉ DOBĚ ČTU OD BOHUMILA DOLEŽALA POCTIVOU A PRAVDIVOU ANALÝZU! Co se zde neodvážil napsat, to si může každý přečíst v nejlepší současné analýze UMĚNÍ VÁLKY: TŘINÁCT "ZLATÝCH PRAVIDEL", JAK PORAZIT PROTIVNÍKA BEZ BOJE A ANIŽ TO TUŠÍ: NEJ

PO VELICE DLOUHÉ DOBĚ ČTU OD BOHUMILA DOLEŽALA POCTIVOU A PRAVDIVOU ANALÝZU! Co se zde neodvážil napsat, to si může každý přečíst v nejlepší současné analýze
UMĚNÍ VÁLKY: TŘINÁCT "ZLATÝCH PRAVIDEL", JAK PORAZIT PROTIVNÍKA BEZ BOJE A ANIŽ TO TUŠÍ: NEJVYŠŠÍ ŠKOLA POLITICKÝCH A MASMEDIÁLNÍCH MANIPULACÍ, PROVOKACÍ A DEZINFORMACÍ, aneb KUPCI, INTELEKTUÁLOVÉ, MODERÁTOŘI, a jak se jim jako občané - daňoví poplatníci můžeme ÚČINNĚ bránit ... 
vlastimil 1.3.2006 16:06

Spojení EU s Ruskem je nebezpečné, řekl bych i velmi nebezpečné,

to zcela souhlasím, ale současné mnohaleté paktování se EU s muslimy, s jejich teroristy, podivná a nevysvětlitelná vstřícnost EU vůči k islámu a jeho současnému džihádu, včetně tiše probíhajícího "poislámšťování" veřejného života v západní Evropě je ještě nebezpečnější - viz Korán, šaríja, historie národů, které vyhubil islám: severní Afrika, Blízký Východ, genocida indického buddhismu. Raději uvidím v Praze znova ruské tanky, než janičáry.
ok 1.3.2006 16:23

Re: Spojení EU s Ruskem je nebezpečné, řekl bych i velmi nebezpečné,

To paktovani ma historicke duvody, Francie mivala vztah k  Alzirsku stejny jako my ke Slovensku, oni se od toho nemohou na 100% odpoutat, ty vazby tam stale jsou. To jen soucasna situace se postupne vyviji tak, ze to stare se ocita na smetisti dejin, a Francouzum se nechce to odhodit, je to dlouhy proces.
A neboj, s janicary by ses taky domluvil, vesmes to tenkrat byli Slovane    
gerontusinza 1.3.2006 15:11

Pane Doležale, nemohu vydržet tu drzost, když taková nula jako Doležal, nazývá pana Zemana outsiderem.

Proboha vdyť ten vůl při své duševní velikosti by nemohl Zemanovi ani olizovat mlíček u nohy. Tak se o něho alespoň otírá. Zjišťuji, že mne pan Neff chce tiskem takovýchto potratů asi nasr.t. Asi změním lokál. 
KAD 1.3.2006 15:27

Re: Pane Doležale, nemohu vydržet tu drzost, když taková nula jako Doležal, nazývá pana Zemana outsiderem.

Tak změň.
Stredocech 1.3.2006 16:07

pozor Doležal se nesrovnává se Zemanem

Pouze hodnotí postavení M. Zemana na naší politické scéně, podle mého názoru ovšem chybně.
 
Anna Frýdová 1.3.2006 22:27

Re: Pane Doležale, nemohu vydržet tu drzost, když taková nula jako Doležal, nazývá pana Zemana outsiderem.

Pevně doufám, že si pan zeman před tím lízáním malíčků u nohou alespoň 3 dnynebude mýt nohy, by to měl pan Doležal i s dalšími efekty.
OBČAN XY 1.3.2006 15:03

TĚŽKÁ VÁHA ZEMAN -

 Jednooký mezi slepými králem...Každá velmoc je potenciálním nebezpečím pro malý a slabý stát....Proto zde je idea mocné EU,které se ovšem více méně bráníme a jejíž prosazení nemůže být vůbec snadné.....EU se přece třepe před muslimy,Klausem.....Rusko vždy hrálo a bude hrát jednu z rozhodujících rolí v Evropě a co je specifické i v Asii.....
JAB 1.3.2006 14:34

Obapolně

Autor opomenul i jiné zájmy Ruska, t.j. i jeho ohrožení islámským sousedstvím. Rok 1989 přišel také proto, že v Rudé armádě bylo  pokud jde o mužstvo 67% muslimů, odmítajících i rusky mluvit, či předstírajícícíh, že nemluví, a důstojnický sbor tvořili z 99% jen Rusové. dtto opomenuta nízká rudká porodnost, versus ta musulmanská a pod. Jsme v tom tentokrát prostě s nimi.
www racek 1.3.2006 14:37

Re: Obapolně

milá JABe, mám tě rád i rád tě čtu, ale tolik muslimů prostě rusko nemělo.
kapitán 1.3.2006 14:43

Re: Re: Obapolně

Rusko ne - ale SSSR ano.
www racek 1.3.2006 14:53

Re: Re: Re: Obapolně

jo, přesně.
www racek 1.3.2006 14:54

Re: Re: Re: Re: Obapolně

valstně, ani sssr nemělo. ono vždy jde o procento lidí v odvodních ročnících a přece jen, rusové měli vždy velkou převahu a důstojníci byli z povolání.
 
cicero 1.3.2006 13:57

Veš vkožichu

pan Doležal obdržel cenu Sudetoněmeckého landsmačaftu je to známý protičeský štváč a jako s takovým by se s ním mělo zacházet.
www racek 1.3.2006 14:34

Re: Veš vkožichu

no, když se to tak vezme kolem a kolem, je. ani on sám to nepopírá, což mu slouží ke cti. konečně, válku vyvolali češi kvůli sudetům a komunismus přišel do evropy kvůli zavraždění heydricha a koncentráky mají svůj počátek v letech ... ne?.
www racek 1.3.2006 14:36

Re: Re: Veš vkožichu

no, abch dodal, největším nebezpečím se rusko začíná stávat až v době, kdy ve skutečnosti jeho nebezpečnost klesla na nejnižší historickou hranici ... jo zrovna jako když vstali ti noví bojovníci proti komunismu ... he he he
xxx 1.3.2006 15:07

Re: Veš vkožichu

Tak nevím,Cicero. Když tak zírám na mapu a představím si koloniální rozložení světa počátkem 20.stol.,Německo mi tam nějak nesedí. Pokud budu věřit tomu,že I.svět.válka se vedla o nové uspořádání právě těchto kolonií,potažmo podíl na surovinách z těchto kolonií,nechápu potom neprozíravost politiků, a to především francouzských, při poválečném vyjednávání.Jako zasedají dnes v Bruselu,vymetali tehdy kdejaké evropské letovisko na účet daňových poplatníků a nebyli se schopni domluvit na rozumné politice vůči Německu.Jestli tak trochu jejich neschopnost nenahnala Němce do náručí Hitlera. Nic to ale nemění na tom,že se jednou udělala čára a už by nebylo dobré vracet se zpátky.Každopádně ale nesouhlasím s posilováním našeho nacionalismu a hledáním nepřítele v našich sousedech.
Stredocech 1.3.2006 16:06

uspořádání po WW1

Oni vlastně zvolili ti politici jakousi kombinaci ze dvou možností, kterou už Machiavelli označil jako špatnou. Oni se měli řídit příkladem mírového uspořádání Evropy po napoleonských válkách, kdy vítězové fakticky přijali Francii mezi sebe jako rovnoprávného parnera (mimo jiné zásluhou tolik zatracovaného Metternicha).
Nebo je mohli naopak zkrouhnout tak, jako roku 1945, což by sice nebylo spravedlivé (Němci v 1 WW žádné zločiny nespáchali) ale mír by to udrželo.
Oni ale Němce naštvali a přitom jim dovolili znovu obnovit svou vojenskou moc. To vzešlo de fakto z rozdílných pohledů USA, GB a Francie.
 
NN 1.3.2006 13:01

Dolezal

Pote co jsem cetl clanky pana Dolezala v MF tak si spis kladu otazku kdo plati jeho. A proc?
František I. 1.3.2006 13:31

Re: Dolezal

Tuším, že nějaké Dnes. Ale pro vás správná odpověď je: imperialističtí čachráři.
evropan 1.3.2006 11:32

přítel a soused

Lombardský kníže po korunovaci Karla Velikého na lombardského krále prohlásil asi následující: "Měj Franka za přítele, ale pokud možno nikdy ne za souseda". Tato úvaha platí jistě dodnes, a to i (především) pokud se týká našeho velikého slovanského bratra.
Sch.glosátor 1.3.2006 11:19

Abychom jednou do Ruska nepsali "zvací dopis"

aby nás zachránilo před evropskou socialistickou diktaturou....
ok 1.3.2006 16:19

Re: Abychom jednou do Ruska nepsali "zvací dopis"

Panove, panove, vy fakt nejste schopni hodnotit vahu jednotlivych jevu. Dejte si radsi pet piv, pak se aspon budete mit na co vymlouvat. Takhle to vypada, ze jste nechodili do skoly, konkretne na dejepis. Glosatore, jses opravdu uplne mimo, orientujes se, kdyz rano vyjdes na ulici? Nebo se musis vyptavat?
kapitán 1.3.2006 11:14

Velmocenskost EU

Velmocenskost vždy vychází z národních zájmů státu. Proto tou Evropskou velmocí bylo Britské Imperium, koloniální Francie atd.
Pokud tyto národní choutky otupíme, zbyde bezzubá evropa se svými VELKOÚŘEDNÍKY typu Solana.