27.5.2024 | Svátek má Valdemar


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
loula 1.3.2006 8:57

Re: Nevedeme válku s Irákem, ale islámem jako takovým

Myslím, že by stačilo vyznávat tato dvě kriteria:
1. Náboženské smýšlená je ryze individuální věc každého člověka.
2. Zákony země jsou nadřazeny libovolným individuelním názorům včetně názorům náboženským (přesněji řečeno akcím vycházejícím z těchto názorů).
Brok 1.3.2006 9:48

Re: Spíš bych se obával názorů autora,

Bude zajímavé, až jednou vaše děti nebo možná i vy sám kdesi v centrální evropě pocítíte drsnou stránku učení imámů, co pak budete psát A až vám v sousedství bouchne kavárna nebo autobus s někým z rodiny, zda stále budete stát na svém. V UK také bylo mnoho hlasatelů oprávněné cesty bez násilí v Iráku a urychleného stažení se z Afghanistánu... dnes již tito netvoří takový jednotný šik. Je sice hezké, že se orientujete v propagandě a "víte své", ale možná by to chtělo alespoň pro začátek srovnat tok myšlenek...
jeff 1.3.2006 12:12

Re: Spíš bych se obával názorů autora,

Jo a Evropani s Američany si vyhazujou do vzduchu kostely, demolují arabská vyslanectví, podpalují auta a navzájem se střílejí, kvůli vtipu v novinách, které nikdy nespatřili vyhrožují zničením všech islámských zemí, rozhodli se, že nikdy neuznají tak militantní stát jakým je třeba Pakistán a usilují o jeho zničení a když jim po tom všem dojdou peníze tak natáhnou ruke a čekají, že jim nějaká "Arabská unie" bude zase solit, aby mohli nakupovat další zbraně. Je to tak milý L?
Netřeba 1.3.2006 6:38

Podle autora je chyba koketovat s Putinem.

Zcela určitě by bylo ideální koketovat s presidentem iránským.
A válka Rusa s Němcem je pryč. Definitivně. Válka s imámy nás teprve čeká. Jak se zdá, neodvratně. Pro začátek přestaneme jíst jitrnice.
Mejla 1.3.2006 4:06

Autor má pravdu. Ruský nacismus nepřinesl nikdy nic dobrého, a ve spojení

s bolševismem a německým nacismem zavinil nejhorší válku v lidské historii, jejíž následky se táhnou dodnes. Nezapomeňme také na neustálé ruské vyhrožování, např. při našem vstupu do NATO nebo při podpisu smlouvy o dodávkách zemního plynu s Norskem.
Virtuál 1.3.2006 13:09

Re: Autor má pravdu. Ruský nacismus nepřinesl nikdy nic dobrého, a ve spojení

Válka s Německem trvala od r. 1938 do r. 1945. 7 let. S Ruskem (SSSR) se protáhla o něco déle, do r. 1989.
Vodník 1.3.2006 3:47

Ach jo, tahleta antiruská paranoia

tím netrpí jen Doležal, to je "in" u celé řady českých intelektuálů. Položit rovnítko mezi "ruský" a "sovětský" najde vždy ohlas u českého plebsu se zkušeností okupace, neschopného rozlišovat.
Ono se taky Rusko za Putina začíná nebezpečně emancipovat; není to ovšem Jugoslávie, kterou bychom mohli vydírat v Rambouilletu a pak bombardovat. Tak aspoň diskreditujeme: v Rusku seděl vždy na trůně nějaký ten Stalin, byl tam vždy nějaký "bolševismus", lid se tam vždy třásl před nějakým Berijou a Rusko tohle vždy chtělo vnutit jiným zemím (celé Evropě, celému světu, možná celému vesmíru).
optimistický skeptik 1.3.2006 8:59

Re: Ach jo, tahleta antiruská paranoia

Vodníku, co takhle srovnat si myšlenky. "Antiruská paranoia" je podle Vás nemocí jak českých intelektuálů, tak plebsu. Ještě chybí střední vrstva. Jenže u českých intelektuálů to byo vždy spíše rusofilství.
Navíc to, že trpíte paranoiou ještě neznamená, že po vás nejdou.
Fanoušek 1.3.2006 9:35

Re: Re: Ach jo, tahleta antiruská paranoia

Vodníku, jakou s k u t e č n o u zkušenost s Ruskem máte ? Jak dlouhou dobu jste tam strávil, že jste takový znalec ?
JJ 1.3.2006 14:23

Je zajimave, ze treba Slovensko ma

 
z Rusu daleko mensi komplex. Ale jinak Rusko nebude o nic lepsi nez jakakoliv jina velmoc. A ani horsi. proste se stara o prosazovani svych zajmu, stejne jako US, Nemecko, Francie ci Cina. A pokud budou nase zajmy v souladu - budeme kamaradi. Pokud ne, tak na to ten mensi doplati.
Mrchožrout 1.3.2006 2:45

Zapšklý mužíku Doležale, tak Tě Zeman nazval, ne?

Tobě se takzvaná okupace sovětskými vojsky nelíbila, že si tak frkáš?Přežil jsi ji v pohodě, nikdo Tě nenutil recitovat verše z Koránu a i na tu bolševickou telku ses mohl dívat.Abys nebyl první, kterej bude křičet, že mohamedání jsou u Vídně a bratři ať pomohou!
I-Worm 1.3.2006 6:47

Re: Zapšklý mužíku Doležale, tak Tě Zeman nazval, ne?

Jen aby nepomohli jak v devětatřicátém Polsku.
MK 1.3.2006 8:52

Re: Zapšklý mužíku Doležale, tak Tě Zeman nazval, ne?

"Takzvaná okupace"? Že by promluvil nějaký český Quisling nebo Biľak ? A vlastně máte pravdu, za Husáka byla plná svoboda slova, shromažďování, vyznání etc.,vždyť to deklarovala ústava.
ok 1.3.2006 10:18

Re: Zapšklý mužíku Doležale, tak Tě Zeman nazval, ne?

Vy vole (nemuzu to rict jinak) !!!
Pripominam jen Katyni a hladomory na Ukrajine.
Pravoslavi nam nevnucovali jen proto, ze u nich zrovna frcel marxismus-leninismus. Prectete si neco od Lenina a pak Koran. Porovnejte si to. Koran vam v tom porovnani vyjde jako pozoruhodne mirumilovne nabozenstvi.
Samozrejme je rozumne spolupracovat s Ruskem - ovsem jako rovny s rovnym, a nezapominat pri tom, ze demokracii videli zatim jen z rychliku.
 
xxx 1.3.2006 14:46

Re: Re: Zapšklý mužíku Doležale, tak Tě Zeman nazval, ne?

K pravoslaví -slavismu,se hlásil už Kollár. Byla to odpověď na tehdejší uspořádání Evropy. Nicméně nelze popřít,že karta slavismu se Rusku vždy hodila pro prosazení jejich rozpínavosti a sloužila ryze k vlastním účelům.
?? 1.3.2006 1:27

Většinou mívám k článkům BD výhrady; tentokrát ale musím souhlasit.

rusko představuje  pro nás nebezpečí. A třebaže Zeman je pro značnou část obyvatelstva "odkecán"; pro tvrdé jádro socanů je to Bůh. A proto si ho také Paroubek vybral za volebního pomocníka.