26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Mýtus české pravice

Transformace naší společnosti ve společnost demokratickou znamená v první řadě zbavit se reliktů komunistické minulosti. To ale vůbec není totéž, co boj proti levicovosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 31.3.2015 21:47

Re: To jsou zase kecy!

Že vás, to není kumšt.

Pokud je naprostá většina o něčem přesvědčena, musí pro to přesvědčení něco udělat, jinak to žádné přesvědčení není. K udělání je třeba organizace a jsme zase u stran a hnutí.

Pokud občané nedělají nic, tak prostě přesvědčeni nejsou.

Elementary, dear Watson.

J. Schwarz 31.3.2015 12:39

Re: To jsou zase kecy!

zajímavý pohled. Ovšem bez proruských trollů a levičáků, kteří tu léta prohlašovali ruskou okupaci za "bratrskou internacionální pomoc" aby se dnes  pasovali na obránce vlasti proti "americké agresi" by k žádnému vítání s vclajkami nedošlo. Lidi by se přišli podívat stejně jako třeba na leteckou show. A že se přesun nekonal po železnici? I tady je vysvětlení prosté. Naši sousedé poláci, stejně jako obyvatelé pobaltských zemí začínali mít čím dál větší obavy z ruské agresivity a z toho, že když pro obamovské USA  už není obrana Evropy prioritou a samotná evropská vojenská síla je směšná roste jejich ohrožení. Průjezd americké kolony  byl pak manifestací americké ochoty bránit tuto část světa a představa, že naše "ochota je nechat projet" je jakýmsi "vyjádřením solidarity se spojenci"  je směšná.  Počínání našich proruských trollů je nebezpečné proto, že by si amíci mohli taky říct "Polibte nám... " a vykašlat se na nás. A my, coby exemplární blbci bychom si mohli po dalších třiceti letech zopakovat "samet" a třeba i postavit Vyvadilovi pomník jako se určití na slovensku snaží postavit pomník Bilakovi.

P. Čech 31.3.2015 13:23

Re: To jsou zase kecy!

Z větší části s Vámi souhlasím. Ovšem musím podotknout, že každý dělá, co je mu dovoleno. Pokud jsou u nás zváni do televizních debat komunisté (opovrženíhodní zločinci podle platného zákona č. 198/1993 sb.), pokud je jim dáván prostor v médiích k šíření jejich zločinné ideologie, pokud jsou novináři přístupní je takto podporovat, pokud se poslanci ve sněmovně a senátoři v senátu s komunisty baví, potom se není co divit, že si stále více vyskakují. Nějaké kecy a vymlouvání se na nějakou demokracii, která u nás mimochodem není (je zde reálný socialismus "obohacený" prvky anarchie) nejsou na místě. Žádný demokratický princip, ani žádný náš zákon neříká, že se s komunisty je nutno jakkoliv bavit. Skutečnost, že se tito komunisté někomu hodí k dosažení jeho vlastní moci je daleko horší. A o tom to celé je.

M. Prokop 31.3.2015 11:06

Re: To jsou zase kecy!

Gesta prostě hrají svou roli, jak dobře ví třeba jistý Putin.

Proto jsem rád, že konvoj lidé vítají i v tomhle mizerném počasí. Ukazuje to případném škůdci, že lidé zde ještě nezblbli tolik, jak se mohlo zdát třeba při šaškárně proti radaru.

P. Čech 31.3.2015 12:49

Re: To jsou zase kecy!

Buďte ubezpečen, pane Prokope, že pokud by prodejní novináři nebičovali emoce povětšinou ovčanů (bohužel jich je cca 30%) a nepsali sáhodlouhé spekulace o této věci již týden předem, nikdo by o průjezd amerických vojáků  zájem neprojevil. Ani souhlasný, ani nesouhlasný. Lépe řečeno, zájem by zde možná byl, ale spíše technický, nikoliv politický, ani emoční.

J. Boleslav 31.3.2015 13:02

Re: To jsou zase kecy!

Pokud prodejní novináři v tomto případě bičovali emoce, budiž jim za to čest a chvála.

M. Zikmund 31.3.2015 13:42

Re: To jsou zase kecy!

Bičovat emoce potřebuje jen stádo a pokud Vám toto připadá jako dobro, pak jste zjevně stádně založen. Chcete snad říct, že kdyby si vojáci odcvičili svoje a poté se v klidu a bez povšimnutí okolí vrátili zpět do kasáren, tak by to bylo nějaké zlo, kterému je nutné zamezita které nás ohrožuje? Stádnost je příčina, průvodní jev i potřeba totalitní společnosti a je tedy v přímém protikladu občanské společnosti, kterou jsme hlásali vybudovat. Zjevně zůstalo jen u slov, činy napovídají spíše o opaku (a to i u těch, kteří mají jinak občanské společnosti plnou pusu).

J. Boleslav 31.3.2015 15:46

Re: To jsou zase kecy!

Řada voličů, především těch levičáckých, stádní typy nepochybně jsou. Já rozhodně ne. A už jsem to zde opakovaně psal, průjezd americké kolony byl skvělý nápad. Bolševici se zviditelnili a ztrapnili a přátelé svobody, demokracie a tedy i USA značně pookřáli. Ukázalo se totiž, že hnusných rusáckých kolaborantů u nás v reálu zdaleka tolik není, jak by se mohlo zdát při pohledu na Net.

P. Čech 31.3.2015 17:57

Re: To jsou zase kecy!

Výborně. Přesně totéž jsem měl na mysli.

M. Prokop 31.3.2015 17:06

Re: To jsou zase kecy!

Že vy někam vylezete až bičován prodejnými novináři :-P , neznamená, že je to tak s každým.

P. Čech 31.3.2015 18:03

Re: To jsou zase kecy!

Je to tak s každým ovčanem, člověkem, který bez nějakého toho svého stáda nedokáže svobodně existovat. Potřebuje bytostně někoho, kdo by mu říkal co a jak má dělat, jinak se cítí bezradným a nesvým. Potřebuje svého pastýře, obvykle lídra některé z politických stran. Že se tím dobrovolně vzdává své svobody rozhodování si snad ani neuvědomuje. Prostě ovčan.

P. Vaňura 31.3.2015 15:27

To NENÍ taškařice. Komunisté a rusácká pátá

kolona se snažili poštvat lidi proti NATO  a za účelem podpory Putina dokázat, že my tady své spojence nechceme. Národ ale odhalil tento jejich úmysl a v podstatě z pudu sebezáchovy Američany naopak přivítal. Pokud by nebylo té protiamerické propagandistické štvanice, necítili by lidé potřebu takto vystoupit.

A nemylme se, oni třeba američtí vojáci vracející se z Afganistánu, jsou např. jinými cestujícími na amerických letištích zdraveni.

J. Boleslav 31.3.2015 15:48

Re: To NENÍ taškařice. Komunisté a rusácká pátá

Přesně tak.

Z. Švrček 31.3.2015 9:17

No, už jsem vás málem bral na milost

Ale dnes jste mne zklamal. Vyše vidění dnešní západoevropské levice zas tak odlišně od výchosního komunismu a socialismu nevidím. Cíl mají stejný, prostředky poněkud civilizovanější, avšak v konečném důsledku stejně zhoubné. Oni jdou strkají svoji dnešní EU tou nám důvěrně známou cestou, vedoucí do bezvýchodnosti, již nějakých dvacet let, Obama a jeho podporovatelé se snaží USA na podobnou cestu uvrhnout také. 

I k té výzvě z Míráku bych dodal jeden - poslední fous: a všichni doufejme, že až se nedejbože "Ukrajina" rozběhne směrem na západ, že se na nás spojenci nevys*erou.

P. Lenc 31.3.2015 8:32

Tak dnes

jste pane Doležale opravdu zablábolil.Ještě že máme vás, ten zlatý "střed, když jak z prava tak z leva jsou jen hlupáci.Mimochodem, od koho převzali komunisté termín třídní boj?

M. Zikmund 31.3.2015 9:30

Re: Tak dnes

No, on pan Doležal nezablábolil dnes, ale před 21 lety. Otištění článku zřejmě mělo dokumentovat jeho prozíravost. Potíž ale je, porovnáme-li jeho vlastní slova: "...rozdíl...mezi politickou kulturou a politováníhodným primitivismem, zakládajícím si na okázalých vnějšnostech" s jeho současnými články, pak se sám řadí spíše k tomu druhému. Bohužel.

P. Čech 31.3.2015 9:41

Re: Tak dnes

Přesně tak. V dnešní době již politováníhodným primitivismem lze nazvat všechny politické ideologie, které zde vládly (myšleno obrazně) v minulém století. Tedy, pravicové, levicové, středové, levostředové, pravostředové, extrémní na obou stranách a pod. Je nutno si uvědomit, že pomocí těchto ideologií (všech) politické strany pouze ovládají ovčany. A nejen to. Jasně řečeno štvou lidi proti sobě a to zase jen proto, aby se dostaly k moci nad občany. To je třeba lidem říkat. Vyzývat je, aby používali svůj vlastní mozek a nikoliv přijímali nekriticky ony politické ideologie, které jsou jim vnucovány ze všech stran. Žijeme již v 21. století, ve 3. tisíciletí, vážení. Ideologie a politika politických stran však patří o dvě století zpět.

V. Pokorný 31.3.2015 11:42

Re: Tak dnes

Svět neřídí politické ideologie nýbrž ekonomická a finanční moc a globální korporace, které pomocí koupených politiků, kteří těmto skupinám poskytují potřebný servis, ovládají ty tzv. politické ideologie. A ty jsou potřebné právě pro zajištění ekonomických a politických výhod i trestně nepostižitelných jednání této části lidského společenství( jinak řečeno této lidské sebranky).

P. Lenc 31.3.2015 13:46

Re: Tak dnes

Vás opravdu štve, že nejste aspoň malou částí té"globální korporace".

P. Čech 31.3.2015 13:59

Re: Tak dnes

Ale ano, máte pravdu. Ovšem ty politické ideologie slouží jako prostředek k ovládání lidí. Rozděl a panuj! To platilo ve Starém Římě a platí to dodnes. K tomu, aby lidé dostali do svých rukou demokratickou moc, je nutno tyto politické ideologie opustit. Je zcela jedno jaké ideologie. Všechny jsou špatné, protože slouží o ovládání občanů ve státech.

M. Zikmund 31.3.2015 6:31

Rozdíl

mezi současným socialistickým programem západního střihu a komunistickou ideologií je stejný jako mezi kuřákem bez karcinomu a kuřákem s karcinomem

S. Vaněček Šauerová 31.3.2015 7:12

Opravdu ? A co třídní boj ?

Ten mají socani "západního střihu" zahrnut taky ?

Š. Hašek 31.3.2015 9:17

Re: Rozdíl

Ano, Evropě vládnou socialisté s mnohdy většími sklony řídit vše (jiným způsobem) než starokomunisté.

Jak opakovaně říkal Václav Klaus: antikomunista může být (většinou je) jen opět komunistou, který do krve bojuje s komunistou "nějaké úchylky". Nekomunista (pouhý) jakékoliv řízení společnosti, i jen s nádechem sockomunismu, nechce.

Docela dobře v tom lítáme.

J. Kanioková 31.3.2015 13:15

Pánové Zikmunde, Hašku a Švrčku,

díky za názory a argumenty Zdravého Rozumu, s nimiž naprosto souzním..

Je mi docela smutno, že z NP se docela fest vytrácí objektivita..