28.5.2024 | Svátek má Vilém


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pozorovatel123 5.8.2009 4:57

Lidská naivita a manipulovatelnost.

Hlavně platí to, že ten kdo kritizuje by měl být alespoň o něco málo čistší než kritizovaný. To u našich medii určitě neplatí - spíše naopak. Politici se alespoň jednou za pár let zeptají zda s nimi lidé souhlasí nebo ne. To u novinářů neplatí oni mají přece pravdu vždy - v politice se takto chovají diktátoři. A pokud se nějaký diktátor objeví - máme k tomu náběh - Tak ti dnešní nezávislí investigativci budou první, kteří na něj budou psát oslavné básničky. Jsou příliš aktivní na to aby se chovali jinak. Tito lidé budou vždy aktivní v tom co se zrovna nosí.

 Dnes se nosí nezávislé novinářství a tak jsou nezávislí, až se to zase změní, což  se děje u nás každých 20 let tak budou říkat "ale já nic soudruzi, já byl pomýlený" (pořípadě "vždyť jste mě za to platili a podívejte se jsk se to podařilo").

Mirek F. 5.8.2009 6:15

Re: Lidská naivita a manipulovatelnost.

A jak by se novináři měli ptát, jestli s nimi lidé souhlasí? Lidé mají tu volbu každý den, realizují ji tím, že si dané noviny koupí či nekoupí, článek si přečtou či nepřečtou, s obsahem budou či nebudou souhlasit. Noviny na rozdíl od politiků výkonnou moc nemají, . Realizace vaší moralitky by mě fakt zajímala. Ale očividně dle vás by novináři měli dokazovat svoji nezávislost na trendech tí, že nebudou nezávislí, či jste to myslel jinak?

Pozorovatel123 5.8.2009 6:50

Re: Lidská naivita a manipulovatelnost.

Myslel jsem to tak, že jsou stejně prodejní jako kdokoliv jiný a že mají obrovskou moc o tom se asi dohadovat nebudeme. Kontrola veškerá žádná, poslušně píší co jim jejich redakce nařídí a výrazně tak upravují veřejné mínění. A kdo financuje ty redakce? Snad si nemyslíte, že ten kdo si kupuje noviny. Financují to reklamy a sponzoři (a ti právě mají zájem na manipulování), v případě nejvlivnějšího media (televize) také povinné poplatky ze zákona.

Berberi 5.8.2009 9:47

Re: Lidská naivita a manipulovatelnost.

A potom nadnárodní organizace, ty které ovlivˇuji celosvětovou politiku, dění světa, tam jsou prachy, ilumináti a spol.To jsou hýbné páky, kam se  hrabé STB a KGB Ti rozhrávají světové hry, Tí plati ty naše "hlídácí psy" demokracie. Kdo nám poví kam a za jaké peníze jezdí Tito novináři na dovolené, s kým se stýkají, odkud mají příjmy,  ha, ha  

bach 5.8.2009 10:09

Re: Lidská naivita a manipulovatelnost.

Mate naprostou pravdu,např.v dnešní příloze Lidovek,,Byznys,, na titulní straně v článku o taxikářích,je fotografie Škodovky s přední maskou a dobře čitelným znakem.Že by to bylo zadarmo?

krycí jméno slizoun 5.8.2009 9:39

Re: Lidská naivita a manipulovatelnost.

Za prachy je pro novináře každá informoce pravdou, i kdyby byla lží. A´t už je to jak je to, invest novináři nemají nic s hlídáním demokracie, jsou to pasáci kteří si vyhlednou vlivné osoby a pasou je jako prodejné děvky, korumpuji je , vydírají. Stbácké praktiky. Velké Ucho, všudypřítomné oko, ani vy  srát se nemůžete intimně.

MaR 5.8.2009 2:07

Takže to shrňme

Jedinou spekulací je, že dovolená byla *odměnou* za hladké schválení volných emisních povolenek. Ty by ale prošly tak jako tak, protože jim byla většina zákonodárců stejně nakloněnai bez luxusních dovolených. Někteří vykřikují slova o krádeži veřejných financí, ale ruku na srdce - celý systém povolenek je pochybný. Dál: hlasovali pro prakticky všichni včetně ČSSD a komunistů...

Takže: pseudoaféra, vaření z vody. To že si politici ČEZ vydržují a ČEZ se o své ovečky patřičně stará není nic nového (respektive 15+ let stará písnička).

Koumak 5.8.2009 2:11

Re: Takže to shrňme

Vážený spekulací je, že oslavovali staré akce jako povolenky a plánovali nové-státní dluh ČR opět poroste, tím jsem si jist a kam ty peíze jdou nás zase upozorní až švýcarská či jiná policie..

MaR 5.8.2009 2:24

Re: Takže to shrňme

Buďte tak laskav a uveďte jaké akce. Bez toho je to jen plácání vody.

malstoka 5.8.2009 3:07

Re: Takže to shrňme

JEN MALÁ POZNÁMKA.TOPOLÁNEK PŘI HLASOVÁNÍ O EMISNÍCH POVOLENKÁCH HLASOVAL PROTI

maja 5.8.2009 6:08

Re: Takže to shrňme

No právě, proč by hlasoval pro, když už to měl ukočírovaný, že to projde. Takový čestný chlap je Topolánek, a Vám to furt nedochází. :-D

čtenář zdrojů 5.8.2009 8:50

Malstoko

pamatujete si ještě na předsedu lidovců Bartončíka? To je ten, kterého v roce 1990 těsně před volbama sestřelila svině jménem Jan Ruml. Ruml tehdy obvinil Bartončíka z toho, že to byl agent státní bezpečnosti. A to si představte, že Bartončík byl jediným poslancem bolševického federálního shromáždění, který v parlamentu odmítl hlasovat pro tzv. pedrekové zákony.

A tak se Vás ptám: "byl ten Bartončík konfidentem StB když v tom parlamentu hlasoval jinak, než chtěli estébáci a bolševici?"

Boban 5.8.2009 8:58

Re: Takže to shrňme

Jistě, jen chci upozornit na úlohu bývalého genrála policie Randáka. To je ta hrůza, ne mediálně rozmázlá dovolená některých politiků!!

Koumak 5.8.2009 2:04

Doležale naučte se pracovat s fakty jako Hvížďala

A nebudete psaát takové naivní hlouposti..RvRv

sociolog 5.8.2009 0:47

dnes nemohu souhlasit ani s tim, proc by si pan Dolezal

 se svou vzdelanosti a zasluhami nemohl tak jako Topolanek dvolit tak  drahy apartman. I kdyz otazkla je spis, proc vlastne to potrebuje kdokoliv? Pokud ne pro lobbysticke schuzky. 

Nejak se Dolezalovi plete doba predrevolucni, kdy papalasi zili v cela jinych pomerech, s dobou nasi, kdy politici jsou (by meli byt dle Hvizdaly) pouhymi zamestananci volicu, kteri maji pravo se zeptat, jak si mohl vlivny kamarad Bema vydelat tolik penez, ci zda je eticke, aby Topolanek plati tak drahy prazdninovy najem z penez danovych polatniku, ci snad z penez treba CEZu? 

Jiz za mnohem mensi nesrovnalosti malem padla pred nedavnem Brownova vlada. Nepadla, nebot Brown coby sef laboristu si takove eskapady na rozdil od svych kolegu nedovolil...

Nejak ztraci Dolezal v teto afere smysl pro realitu. Tak jako nas narod 20 let po revoluci. Chteli jsme opravdu zprivatizovat stani moc, jak nam desetileti dporucoval Klaus, abychom se dostali nepozorovane do chomoutu Moskvy?

MaR 5.8.2009 1:30

Re: dnes nemohu souhlasit ani s tim, proc by si pan Dolezal

Přečetl jsem podruhé, potřetí... ne Váš příspěvek prostě nemá hlavu ani patu. Je jasné, že vlivná a mediálně známá osoba má snazší přístup k mnoha luxusním stakům a nabídkám. na to nemusíte být raketový inženýr. Takovou dovolenou si Topolánek může dovolit apriori nic podezřelého. U Brownovic aféry byly k dispozici jasné důkazy zneužití státních peněz. Zbytek nějaký pochybný štěk.

sociolog 5.8.2009 2:21

Re: dnes nemohu souhlasit ani s tim, proc by si pan Dolezal

Myslim, ze indicii je dost. Zda tyto indicie budou promeneny v procesni dukazy, o tom rozhoduji statni moc. A ta je uz hodne daleko na ceste k mafii.

MaR 5.8.2009 2:29

Re: dnes nemohu souhlasit ani s tim, proc by si pan Dolezal

S ČEZem se bratříčkují prakticky všichni bez rodzílu. Jaký je v tomto světle smysl aféry. Povídejte :o)

Smart 5.8.2009 0:38

Doležale, my víme, že milujete ODS

a proto vás tato aféra štve. Mimochodem, nikdy jsem neslyšel z vašcih slov ani slovo výtky oproti publikaci Kubiceho zprávy. Zase jen lžete a obhajujete neobhajitelné.

MaR 5.8.2009 1:27

Re: Doležale, my víme, že milujete ODS

No publikovat podvržené dokumenty, publikovat fotky na kterých se dohromady nic nestalo. No to je mi *aféra*. Buď mají najít nějké důkazy či závažná podezření, ale ne tenhle šmejd :/

Koumak 5.8.2009 2:06

Re: Doležale, my víme, že milujete ODS

Vážený, když se vezmou do úvahy ti, co se tam sešli "závažné podezření" by neměl je úplný blb nebo člen této podivně organizované výletnické skupiny..

MaR 5.8.2009 2:11

Re: Doležale, my víme, že milujete ODS

Tak sem s ním pane blb :o)

Koumak 5.8.2009 2:14

Re: Doležale, my víme, že milujete ODS

Oslavovali staré úspěch v za peníze z rozpočtu ČR a občanů nakoupených domech a jachtách-a plánovali nové akce. Pro ČR pohroma, jak ze zvyšujícího se dluhu vidíme stále více..Určitě se tam neradili, jak udělat život v ČR lidem příjemnější a bojovat proti krizi-na to by nepotřebovali Pitrovy lidi, Řebíčka a ČEZ-spíš jak udělat lidem v ČR život nesnesitelnější a sobě pohodlnější..Rv

MaR 5.8.2009 2:34

Re: Doležale, my víme, že milujete ODS

No a tom to je. Oslavovali, ale kde jsou konkrétní důkazy na kterých bychom je mohli ugrilovat a vyhodit od koryta? :o) ČEZu lezou do zadku všichni bez rozdílu a naopak. V tomto světle je tedy aféra spíš politická se snahou ovlivnit dění ve volbách a to je špatně, protože to pomáhá např komunistům, ač taky pro povolenky vesele hlasovali. Už chápete co je na tom všem špatně a o jakou manipulační hru s veřejným míněním se jedná?

Marcela 5.8.2009 8:59

Re: Doležale, my víme, že milujete ODS

Koumák na to nikdy nepřijde.

bach 5.8.2009 9:59

Re: Doležale, my víme, že milujete ODS

Zajímavé je ,že Topolánek pro povolenky nehlasoval.

zdenek 5.8.2009 0:31

Jachting

Dobrý den pane Doležal a pěkné lěto! Po delší době s Vámi nemohu souhlasit. Ti pánové opravdu mají spolu co řešit a bohužel nic bohulibého se od nich čekat nedá. V sázce je příliš mnoho peněz a příliš chamtivá generace. Přeju panu Topolánkovi i komukoli vše, na co si vydělá alespoň trochu poctivě. Naše útočná řada Topolánek-Dalík-Roman-Janoušek  i agent Řebíček je velmi silná. Lze ji také popsat vláda-Škoda-Čez- JaTy. A že Lichtenštejnsko je pokud jde firmy vlastněné neznámými lidmi česku opravdu velmi blízko je také známé. Bůh s námí. Snad se pánové začnou včas podřezávat mezi sebou. Nemyslím si ale, že ODS je vyjímka...

Jackalino 5.8.2009 1:09

Re: Jachting

R^  ano a jak z toho ven? Na emigraci jsem nezajištěný 50 tník. Až bude a bude to brzy, víc honců než zajíců to se teprve budou dít věci. Cesta přes mrtvoly to pro ně není žádný problém.

Skeptik 5.8.2009 9:56

Re: Jachting

Jackalino,kam byste chtěl emigrovat, myslíte, že jinde je to ledpší? Celá,  Eu a svět je na tom stejně, všichni jsou   skorumpovaní, už jste viděl slušného, čestného politika, který by měl úspěch, nic než válka to nevyřeší,

MaR 5.8.2009 1:38

Re: Jachting

Jasně a všecko jim to tam světil Urban. No to jste ale vypotil blábol.