3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Komise k policejní reorganizaci a proces s Nečasem

To, o co v české politice v tomto desetiletí jde, definoval před časem s brutální otevřeností Andrej Babiš. Jde o to svrhnout vládu politiků, kteří nám vládli poslední čtvrtstoletí, nemakali a kradli, a nahradit ji Novými pořádky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 25.8.2016 22:01

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Když jsem ho naposledy viděl, přesvědčil jsem se.....

J. Jurax 25.8.2016 22:20

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Jak?

K. Vyšata 25.8.2016 22:35

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Pokuste se s ním setkat a zeptat se přímo jeho.

J. Jurax 25.8.2016 22:52

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Aha - a můžu říct, že mne doporučujete, aby se mnou tak aspoň půlhodinku pokecal?

K. Vyšata 25.8.2016 23:02

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Určitě si najde čas přesvědčit jednoho z mála, co ještě touží úpo časech minulých. Jeho cíl je získat hodně přes 50% a tak je každý získaný hlas dobrý. Klidně se na moji maličkost odvolejte, ale jestli to pomůže nezaručím, protože pracovat na rozkladu zahnilých struktur je dost časově namáhavé. Ale za pokus to stojí, držím palce.

T. Kočí 25.8.2016 10:58

Dobre. Jako vesinou.

P. Čech 25.8.2016 8:38

To jsou zase kecy!

Nepřečetl jsem článek celý. nemohl jsem. Jde totiž o snůšku nesmyslů, hodných pouze člověka, který není absolutně schopen vidět věci takové, jaké jsou. Je totiž nad slunce jasnější, že občanské hnutí ANO, ale i Úsvit či SPD chtějí pro lidi tohoto státu - občany, dosáhnout toho nejlepšího. Na rozdíl od všech politických stran, které byly a jsou dosud v parlamentu. Tyto totiž za dobu od listopadu 1989 ukázaly svou naprostou neschopnost řídit stát a logickou nesmyslnost celého politického systému, založeného na volné soutěži těchto politických stran.. Hovořit při této příležitosti o nějaké iluzorní prohnilosti západníchburžoazních demokracií je již úplně mimo mísu. Nemůže totiž býti prohnilým něco, co objektivně neexistuje. Ona totiž diktatura politických stran, vzešlá z jejich volné soutěže (rozuměj boje o moc nad občany a ve státě) není a nemůže být žádnou, tedy ani parlamentní demokracií. A právě takováto diktatura ve větší či menší míře je účastna v téměř všech státech. Jde o tragický omyl, který, zdá se, pochopili pouze nejen členové a příznivci občanských hnutí typu ANO, Úsvit a SPD, ale stále více a více lidí na celém světě, bohužel, ponejvíce v zámoří.

M. Prokop 25.8.2016 8:41

Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

"Je totiž nad slunce jasnější, že občanské hnutí ANO, ale i Úsvit či SPD chtějí pro lidi tohoto státu - občany, dosáhnout toho nejlepšího."

Spíš

Je totiž nad slunce jasnější, že občanské hnutí ANO, ale i Úsvit či SPD chtějí pro SEBE dosáhnout toho nejlepšího.

Okamura i Bureš už to dokázali dost jasně.

P. Čech 25.8.2016 8:50

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

Lidé, které jste jmenoval, ale i další členové těchto občanských hnutí již ve svém životě něco dokázali a něčeho konkrétního dosáhli. Nemají pořebu pro sebe dále něčeho dosahovat. Na rozdíl od téměř všech (výjimky se dají spočítat na prstech jedné ruky)politiků politických stran.Pánové Okamura a Babiš dokázali naopak, že jim vůbec nejde o nějaké vlastní výhody a dokonce i své odměny za vykonávanou poslaneckou práci posílají na obecně prospěšné účely. Ptám se Vás, je snad ještě nějaký jiný poslanec či senátor, který se takto chová? Není!

J. Blažek 25.8.2016 9:39

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

No ty krááávo, člověče, to je fakt dobrej matroš, co berete.

Mohl byste mi vysvětlit, na čem přesně stojí váš názor, že "Lidě, které jste jmenoval, ... již v životě něco dokázali... nemají potřebu pro sebe dále něčeho dosahovat"?

Čím to máte opodstatněné? Jenom tím, že třeba Babiš má už peněz dost, takže teď už mu musí jít o něco jiného - a tím je přece blaho nás všech? To se asi moc nevyznáte v lidské psychologii. Proč by takový člověk nemusel chtít peněz prostě ještě víc? Krom toho - víte co chutná ještě více než peníze? MOC! Moc nad ostatními. Je řada lidí, kteří třeba penězi pohrdají, ne že by je vůbec nemuseli mít, ale stačí jim relativně málo, ale čeho se nemůžou nabažit je moc - historie je plná příkladů.

Ale i kdyby šlo jen o peníze - člověče, v kontextu druhého nejbohatšího Čecha, Babiše, myslíte si, že že nějaké odměny za poslaneckou práci pro takového člověka něco znamenají? To jsou naprosté drobné, takového člověka nezajímají statisíce, ale miliardy a zná moc dobře cesty, jak se k nim dostat.

Uff, no vy jste teda materiál. Mimochodem, v čem je prosím následováníhodný obrovský střet zájmů oligarchy Babiše, který v jedné osobě spojuje člověka s obrovskou mocí politickou (ministr financí, předseda silného politického hnutí, volený 100% hlasů - to je panečku demokracie :)), ekonomickou (člověk vlastnící obrovské množtví firem, zaměstnávající x lidí, mající spoustu kšeftů se státem) a ještě mediální (MfDnes, Lidovky, Impuls)? Nepřijde vám to pro společnost jako potenciálně hodně velký průser? Jo jasně - vám stačí, když Babiš řekne: "Ano, já mám střet zájmů - ale já ho nezneužívám!!" Nj, přeceda přece říká jenom pravdu.

J. Dvorská 25.8.2016 11:59

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

Pane Blažku, absolutně s Vámi souhlasím ! Jenom lituji, že s takovými lidmi žijeme v jednom státu !

P. Čech 25.8.2016 17:07

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

Stále si myslím, že samotný pojem "střet zájmů" je naprostý nesmysl. V normální lidské společnosti je způsob získávání peněz dán zákony. Obvykle se jedná o práci. Prací však není jen zaměstnání. Existuje mnoho jiných druhů práce. Pokud někdo získává peníze způsobem jiným (podrazy, korupcí, podvody, zlodějnoua pod) je to nejen odsouzeníhodné, ale i obsahem trestních zákonů. Pokud narážíte na státní dotace vězte, že hloupý kdo dává, ale hloupější kdo nebere. Pokud je mi známo, tak pánové Babiš i Okamura se bez jakýchkoliv dotací klidně obejdou. Špatný je již systém dotací a ne to, že jej někdo využívá. Aby mohlo docházet k nějakému střetu (i střetu zájmú), musí zde existovat nejméně dva subjekty. Vy tvrdíte, že jedním z nich je pan Babiš. Kdo je ten druhý, který má zájem jiný? Stát? Já anebo Vy, politické strany, občané? Podle mne není nikdo jiný, kdo má zájem opačný. A proto zde nemůže být také žádný střet zájmů. Tímto pojmem se ohánějí pouze nýmandi typu pánů Kalouska, Fialy, ale i Sobotky, Bělobrádka a mnoha jiných politiků, jimž panové Babiš a Okamura šlapou na paty.

J. Jurax 25.8.2016 21:21

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

"že samotný pojem "střet zájmů" je naprostý nesmysl."

Mýlíte se, a to tak, že velmi.

M. Prokop 25.8.2016 21:33

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

"Pokud je mi známo, tak pánové Babiš i Okamura se bez jakýchkoliv dotací klidně obejdou."

Tak to je vám realita zcela neznáma. Burešovy podniky velice těží z různých státních dotací a subvencí, Okamura vykradl státní příspěvky své straně.

V. Dostál 25.8.2016 12:00

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

A o co tedy podle vás jim jde? Představa , že bude ve vládě Okamura je děsivá, demagog blábolící o okupaci. Každý samozřejmě může věřit, čemu chce, ale věřit v altruistické cíle páně Bapibiše, Okamury a spol. může jen člověk s lobotomií

P. Čech 25.8.2016 17:12

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

Pokud vím, tak žádných zkreslených, ani zjednodušených argumentů nepoužívám a operaci mozku jsem rovněž nepodstoupil. Pokud chcete požívat cizí slova, nejprve si ověřte, co znamenají.

J. Jurax 25.8.2016 21:20

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

No, pan předřečník se jistě nedomnívá, že byste byl lobotomován; patrně chtěl vyjádřit názor, že mu Vaše názory přijdou jako názory jedince, jenž lobotomii podstoupil.

A zkreslené a zjednodušené argumenty používáte - jako každý už jenom proto, že nezjednodušené by vydaly ne-li na knihu, pak aspoň na brožurku, a na to tu není prostor. Ale po mém soudu tak činíte nejen proto ...

J. Jurax 25.8.2016 21:15

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

Tohle mi přijde mnohem výstižnější než původní nad slunce jasnější výrok páně Čechův ...

P. Lenc 25.8.2016 10:10

Re: To jsou zase kecy!

Doufám pane Čechu, že ve vašem případě jde pouze o naivitu.Pokud opravdu věříte, že estebácký fízl a podvodník s dotacemi Babiš chce pro občany "to nejlepší", tak, pokud opravdu jde o naivitu, tak ta je doslova tragická.A pokud tvrdíte, že vláda občany zvolených stran , i když se mně osobně nynější kolalice ani trochu nezamlouvá je "diktaturou", tak to již není naivita, ale myšlenková tragédie.

P. Čech 25.8.2016 17:25

Re: To jsou zase kecy!

Mně se také nynější koalice vůbec nezamlouvá. Nezamlouvá se mi ž á d n á povolební koalice (předvolební koalice s volebním programem uznávám). Ono totiž vůbec nejde o to čemu věřím či nevěřím. Zajímají mne fakta. A zde se jednoznačně ukazuje, že pan Babiš je jediným ministrem financí od roku 1993, který stát nezadlužuje, dokonce dluh sice málo, ale přece, snižuje. Srovnávám ministry financí podle jejich viny na nynějším státním dluhu, který se nebezpečně bíží dvěma bilionům Kč.. Kdo se na tom podepsal? Politici politických stran, zastávající od roku 1993 posty ministrů financí. Ministr Babiš se tomuto zásadně vymyká. Pokud máte nějaké důkazy o podvodech pana Babiše s dotacemi, proč na něj nepodáte tresní oznámení? Pakliže bych takový důkaz měl já, dozajista bych to učinil. Ono napadat kohokoliv z páchání trestných činů na Neviditelném psu je velice snadné, když dotyčnému za to nic nehrozí.

B. Mrázek 25.8.2016 11:05

Re: To jsou zase kecy!

Vám bych doporučil nikoliv již jen psychiatrické vysvědčení, ale rovnou lobotomii.

R. Langer 25.8.2016 13:27

Re: To jsou zase kecy!

Pane Čechu, vy jste v poslední době jaksi odtržen od reality. A to jsem s vámi dřív souhlasil prakticky naprosto ve všem (kromě toho rozdělení republiky). Takové hlouposti bych od vás fakt nečekal.

P. Čech 25.8.2016 17:42

Re: To jsou zase kecy!

Mohl byste být, prosím, trochu konkrétní a označit v čem se mýlím? Tedy kromě toho rozbití československého státu, na který máme asi rozdílný názor? jaká je totiž současná realita vím docela dobře a právě proto říkám, co si o ní mysímí. Z tohoto, s prominutím, srabu sesnažím najít cestu ven. Je to nesmírně obtížné, protože vím, že v roce 1992 "bývalí" komnisté schválili ústavu a volební zákony takové aby byla zajištěna do budoucna jejich moc. Jejich moc nyní vzchází z politických stran, jejímiž jsou členy a jedná se o všechny současné politické strany sedící v parlamentu, ale i mimoparlamentní. Jedinou schůdnou (velmi obtíženě) cestu vidím ve schválení zákona o obecném referendu. Tento zákon mají ve svých programech všechna občanská hnutí, která v současnosti jsou v poslanecké sněmovně. Vzhledem k tomu, že schválení tohoto ústavního zákona je i v programovém prohlášení vlády, nezbývá mi než věřit, že toto bude naplněno. Pokud tento ústavní zákon bude schválen, bude již jen na nás, občanech, jak naložíme se svou budoucností. Jde jen o jedno. Aby výsledky takovýchto referend byly obecně závazné. To znamená závazné i pro politické strany a hnutí. Musí tak být naplněna většinová, demokratická vůle občanů a ne vždy menšinová vůle politických stran, ale i občanských hnutí.

J. Jurax 25.8.2016 21:39

Re: To jsou zase kecy!

"Ona totiž diktatura politických stran, vzešlá z jejich volné soutěže (rozuměj boje o moc nad občany a ve státě) není a nemůže být žádnou, tedy ani parlamentní demokracií. A právě takováto diktatura ve větší či menší míře je účastna v téměř všech státech. Jde o tragický omyl, který, zdá se, pochopili pouze nejen členové a příznivci občanských hnutí typu ANO, Úsvit a SPD" ...

Panenkomarijasvatokopeckádočehostodušudala ... a jaký je faktický rozdíl mezi politickou stranou a hnutím? Žádný!

Vševědoucí Wiki praví - "Politická strana se poněkud odlišuje od politického hnutí, které má obecně volnější organizaci, ale často se stává, že si označení „hnutí“ (nebo společenství, liga, aliance, unie apod.) vloží do svého názvu i politická strana, aby tak vyjádřila, že její struktura je odlišná od ostatních politických stran v zemi. V České republice je dokonce podle zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích, politické hnutí totéž, co politická strana"

A ANO, Úsvit a SPD nás spasí ... :-)))

J. Dvorská 25.8.2016 8:13

Bureš

Ostuda jménem Babiš- Bureš nás bude školit o morálce? To si snad dělá srandu. Občané, kteří ho volili, přečtěte si jeho podrobný životopis ! A těm, co to trochu pálí,to snad bude stačit a nedají na jeho spasitelské kecy !

P. Čech 25.8.2016 8:43

Re: Bureš

Jediné, co je možno a nutno panu Babišovi vyčítat je jeho členství v KSČ. Vše ostatní co činil a činí je podpory a následování hodné. Neustále ukazuje, že mu jde pouze o blaho státu. Své vlastní blaho si již vytvořil. Na rozdíl od naprosté většiny ostatních politiků, kterým jde pouze a jedině o blaho vlastní. Stát a jeho občané jsou jim ukradení. Kdo toto nevidí a nebo nechce vidět je a nebo bude slepý.

J. Dvorská 25.8.2016 10:35

Re: Bureš

A tomuto fakt věříte ?

I. Mertl 25.8.2016 11:13

Re: Bureš

Případně mrtvý, ne? Pane Čechu, pane Čechu, co Vás na tomto webu spatřuji, píšete podivné slátaniny. Dobře, zamiloval jste se do agenta Bureše, koneckonců, má jisté charisma. Ale zamyslel jste se. jak by ono monstrum mohlo fungovat jako politik ve Vašem oblíbeném Švýcarsku?

V. Dostál 25.8.2016 12:03

Re: Bureš

Následování hodná spolupráce s StB? Jste buťo mladý, nebo hloupý, nebo obojí

P. Čech 25.8.2016 16:51

Re: Bureš

Mladý nejsem a hloupý jste asi Vy. Jestli jste si nevšiml, tak demokratická moc soudní pana Babiše zprostila obvinění z vědomé spolupráce s Stb.